T27 1,8 108 kW 6MT - spotreba a ine ...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

hudyss:

Ake jednoduche je necitat (niekto ta nuti citat s AK47 ?) . Ja som len reagoval na "dojmy" a provokacie, no nemusel som, to je fakt. Ale zabavas sa rad, tak o co ide. Aha pardon, saham ti na mazlika. Inak by si nereagoval.
Tak sorry, na tvoje auto to neplati. :wink:

Temu som zalozil nie kvoli nejakej zabo-mysej vojne benzin vs nafta, ALE pretoze som dostal viacero dotazov sukromne (DCATi, takze som sa snazil porovnat s DCAT, aj ked len v teoretickej rovine). Ak si si vsimol, tak som v prvom texte naftak nijak nekritizoval.
Takze tato tema je pre nich rezervovana, nikto dalsi nemusi reagovat.

® RESERVED ®

BTW Ked tak nad tym rozmyslam, neviem ci by som pri podobnej ponuke siel do 2.0D4D. Moja poziadavka bola spolahlivost aj pri tazkom mestkom okruhu. Ta cena by to musela riadne vykompenzovat, ale vtedy bolo opacne garde (a to poriadne rozdiel). C'est la vie.

® RESERVED ®

Naftaci asi fakt maju pocuchane nervy a zmysel pre humor je niekde uplne dole. Ale ja ich chapem. Tiez som tam patril a to dost dlho.

EDIT matus69:

Zastav si video na 0:07, tam konci dvojka pri necelych 80 km/h. Zeby Lexus siel tak do tazka ? Je to mozne, dost som o tom cital, ze na tazko a ze s tym v meste blbo jazdi (tusim, ze na SME).
Avensis T27 DCAT na 2ku 100 neda ...

A uz tam tahas konkretne prevody. Ak nemas konretne data, tak to neries. Pretoze prevodovka da na tie kolesa zasa nieco ine ... Bral som do uvahy len motory s prevodom ako priklad pre vysvetlenie.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

jojo, ked nemam argument, tak zacnem riesit zmysel pre humor, nervy, pocasie, manzelky, deti, farby...
diskusia bola priama a jednoducha - kym si pisal o 1.8vvti.

Lenze potom uz nebolo o com, zrejme si mal pocit, ze si zozal slaby uspech a tak si si kopol do nafty. Za tuto flamewar si zodpovedny najme ty. Kolka je to uz?

Co sa tyka samotneho vlakna, tak nechaj moderatora precistit odpovede aby tam boli iba prispevky k veci. Moje prispevky mozes zmazat, nemam s tym problem.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ano, lexus ma prevody este tazsie, co ma svoje plusy aj minusy....
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:jojo, ked nemam argument, tak zacnem riesit zmysel pre humor, nervy, pocasie, manzelky, deti, farby...
diskusia bola priama a jednoducha - kym si pisal o 1.8vvti.

Lenze potom uz nebolo o com, zrejme si mal pocit, ze si zozal slaby uspech a tak si si kopol do nafty. Za tuto flamewar si zodpovedny najme ty. Kolka je to uz?

Co sa tyka samotneho vlakna, tak nechaj moderatora precistit odpovede aby tam boli iba prispevky k veci. Moje prispevky mozes zmazat, nemam s tym problem.
Este raz po lopate, ziadne deti, humor atd ...

Ak je taky rozdiel v tocaku, ako je mozne, ze 2,2 150 PS 340 Nm nezotrie 1,8 147 PS 180 Nm v zrychleni z 0 - 100 a dovolim si tvrdit, ze ani pri dynamickom zrychleni pri vhodnom prevode.
4 ka ti tiez taha do 200 ? Lebo Avis DCAT urcite neda !
Netahaj do toho realne silnejsi motor.
A sme pri tom, ze do toho treba vziat prevodovku, vahu, momentovu krivku atd. A o to mi neslo. Jazdi sa na vykon, nie na moment. Doucit fyziku. Ale kludne to tu mozme rozobrat az do mrte ... bude to vacsia zabava ako furt riesit modry dym, nudzak a pod.

Opakujem:
® RESERVED ®
...Only for DCATs with request ...
® RESERVED ®

A specialne v tvojom pripade by som chapal DCAT (rozdiel v cene), ale ci by ma znova bavili nudzaky castejsie ako krestanske sviatky v Bavorsku je otazne.

BTW Preco by mal moderator nieco cistit ? Nikoho neurazam, to su len fakty. Pravo na vyjadrenie ma kazdy. Ale nemusi.
Naposledy upravil(a) CommonUser dne čtv 23.02.2012, 11:09, celkem upraveno 1 x.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

CommonUser píše: Ak je taky rozdiel v tocaku, ako je mozne, ze 2,2 150 PS 340 Nm nezotrie 1,8 147 PS 180 Nm v zrychleni z 0 - 100 a dovolim si tvrdit, ze ani pri dynamickom zrychleni pri vhodnom prevode.
pretoze na maximalne zrychlenie nema vyska krutiaceho momentu vplyv. Podstatny je iba vykon, a ten je skoro rovnaky.

4 ka ti tiez taha do 200 ? Lebo na Avise nie DCAT urcite nie !
neviem, lebo tak rychlo takmer nechodim, ale ked pocitam podla prevodov, tak zrejme nie. 180 by malo byt mozne.

A specialne v tvojom pripade bysom chapal DCAT (rozdiel v cene), ale ci by ma znova bavili nudzaky castejsie ako krestanske sviatky v Bavorsku je otazne.
tak ja neviem kolko si mal ty nudzakov a ako casto, ale to nebol ttt motor, vsakano.

BTW Preco by mal moderator nieco cistit ? Nikoho neurazam, to su len fakty. Pravo na vyjadrenie ma kazdy. Ale nemusi.
ked chces mat ciste vlakno, tak nech sa balast vymaze.
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:pretoze na maximalne zrychlenie nema vyska krutiaceho momentu vplyv. Podstatny je iba vykon, a ten je skoro rovnaky.
No hura, pohli sme sa dalej.
matus69 píše:neviem, lebo tak rychlo takmer nechodim, ale ked pocitam podla prevodov, tak zrejme nie. 180 by malo byt mozne.
No vidis, je to aj o prevodoch. A kto vie ake prevody ma 1,8 VVTi.
matus69 píše:tak ja neviem kolko si mal ty nudzakov a ako casto, ale to nebol ttt motor, vsakano.
To ano, ale ty si tu spominal kazdorocny nudzak a to nemas ani 100 tkm.
Hladat sa mi to nechce, takze sa hadat nebudem.
Ta moja 1,9 bola po 5 roku sypacka a nudzaky ma vyslovene srali, pretoze sa objavovali hlavne pri zatazi (predbiehani). Predaval som to s 200 tkm na ciferniku, ked som to dal do slusneho stavu. No uzil som si s tym dost a to som nemal DPF ani CR (vraj to zralo aj slnecnicovy olej ...).
Ale TTT diesle tiez nie su vzorom spolahlivosti. Teda ten atribut auta, ktory TTT hlavne "vyuziva". Tento atribut ale skor plati na benzin, produkovany celoplosne.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak vidis, ttt je dalej, pretoze mne sa to hodilo do nudzaku vzdy ked som plyn ubral. Aspon toto maju vyriesenie.

Ano, do nudzaku sa mi to obcas (2x za rok) hadze, nehovorim, ze ma to nerozculuje, ale momentalne mi to nestoji za to aby som do toho investoval ~300eur (egr)
CommonUser
Věčnej rejpal

matus69 píše:tak vidis, ttt je dalej, pretoze mne sa to hodilo do nudzaku vzdy ked som plyn ubral. Aspon toto maju vyriesenie.

Ano, do nudzaku sa mi to obcas (2x za rok) hadze, nehovorim, ze ma to nerozculuje, ale momentalne mi to nestoji za to aby som do toho investoval ~300eur (egr)
No neviem ci je to fakticke riesenie :oops: Ale je to lepsie ako u VW - pri zabere.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

CommonUser píše:hudyss:

Ake jednoduche je necitat (niekto ta nuti citat s AK47 ?) . Ja som len reagoval na "dojmy" a provokacie, no nemusel som, to je fakt. Ale zabavas sa rad, tak o co ide. Aha pardon, saham ti na mazlika. Inak by si nereagoval.
Tak sorry, na tvoje auto to neplati. :wink:
Ale klidne me na auto sahej, ja opravdu nejsem zarytej naftak. Hele ja mam prvniho diesela predtim jen benziny. Kdysi jsem taky psal, ze nafta patri do kamen, ale ted jsem velmi spokojen s naftou. Me nevadi, ze mate svuj nazor, jen uz obcas je toho moc, kdyz nekdo resi problem se svym ropakem, tak mu nejaky dobrak vzdy poradi, kup si benzin a uz je tam flame B vs. D. Preci tohle forum o tom neni! Ale klidne si udelejte jedno vlakno a tam si muzete bojovat, jen me to nebavi cist v milionu dalsich vlaken a pak je to hrozne neprehledny. Dle me by to mel Moderator klidne promazavat.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
CommonUser
Věčnej rejpal

Ziadna nafta tu uz nebude spomenuta.

Zhrnutie:
Rad si precitam o hladkom nadstvorcovom motore bez priameho vstreku (moznost LPG, E10, nizsia citlivost na palivo) v seriovom aute s tymto obsahom, s tymto priebehom momentu (85% od 1800 do 6400) s Euro5 a podobnou spotrebou.
Ak sa tam neobjavi konstrukcny zaser, tak je to pre spotrebitela trefa do cierneho, s velmi nizkymi servisnymi nakladmi. Viem o prvych 1,8, ktore sa blizia k 100 tkm - zatial 0 poruch.
Zarucit sa vsak dnes za nejaky vyrobok ...
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

CommonUser píše:Ziadna nafta tu uz nebude spomenuta.
proč, k tomu to slouží, jen to nesmí skončit u nějakých infantilních poznámek co je "zaručeně" lepší. To nejde, 100 lidí je 100 chutí.

Echt japonská benzínová atmosféra je pro mě osobně Subaru 2.5i boxer :wink:, ale to je o dost jiných penězích, jiná debata, a do fóra jiného výrobce...
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
CommonUser
Věčnej rejpal

- Myslel som v tejto teme. Nie celkovo toto forum.
- 100 ludi 100 chuti - urcite, ale v tejto teme ide o naklady, teda chute su niekde na druhej ci tretej kolaji. Inak by sme tu riesili 3,5 Liter v Lexuse a alebo RX8 (Wankel) - velmi lacno jazdene.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

presne, tohle je vlakno pro tvuj model, tak by to meli ostatni respektovat a opravdu tu resit tvou motorizaci. Souhlasim s tebou :wink:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
CommonUser
Věčnej rejpal

"Petr-Tipcars: Plus podle mne poměrně spolehlivě funguje obecný princip racionalizace chybné volby/ chybné koupě atd. Málokdo je schopen si přiznat chybnou volbu (platí to obecně), raději než změnu volby pak provede racionalizaci chybné volby, její zdůvodnění a s chybnou volbou jde dál. Je to psychicky méně bolestné, než si natvrdo (a v případě vozu i navenek) přiznat fakt, že jsem udělal chybnou volbu. Nemusí to být ale méně náročné finančně..." (http://www.tipcars.com/magazin-caste-di ... n-5347.html)

Na ozivenie diskusie z inej diskusie. Ja do tejto skupiny nepatrim (dufam), ked ma nieco nasere tak to nebudem chvalit.

Hned pridam: Elektromechanicka "rucna" brzda bez Hill-holderu je volovina na n+1. A priznam, kebyze jazdim ako pred par rokmi cez 30 tkm (dialnice) a dali by slusnu cenu, tak rozsirim zaruku a asi jazdim vonavkou 2.0D.
No to by tu boli nadavky na DPF a ERG. :lol:

Bezny clovek doplaca na euro-byrokraciu a "slepe" uctovnicke vedenia firiem (kratkodoby zisk).
jtm1809
Navigátor

Příspěvek od jtm1809 »

CommonUser píše: Zhrnutie:
Rad si precitam o hladkom nadstvorcovom motore bez priameho vstreku (moznost LPG, E10, nizsia citlivost na palivo) v seriovom aute s tymto obsahom, s tymto priebehom momentu (85% od 1800 do 6400) s Euro5 a podobnou spotrebou.
Ak sa tam neobjavi konstrukcny zaser, tak je to pre spotrebitela trefa do cierneho, s velmi nizkymi servisnymi nakladmi. Viem o prvych 1,8, ktore sa blizia k 100 tkm - zatial 0 poruch.
Zarucit sa vsak dnes za nejaky vyrobok ...
Tohle je zatraceně dobře napsané shrnutí.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“