Sháním: Avensis kombi, 1.8 benzín, aut. převodovka, 2007
To co popisuje Jelass je mě vcelku jasné a zda se řetěz zkracuje či ne, je vcelku nedůležité.
Spíš mě jde o to, že jsem narazil u Octavie na to, že se "musí dělat rozvody", tak jako třeba u mého dieselu Passata - výměna spousty věcí okolo(jako např. zde - 5tý obrázek odzadu).
Velice mě to překvapilo, doteď jsem si myslel, že se "rozvody" musí dělat jen u nafťáků a to ještě jen u nějakých.
V tomto kontextu mě proto zajímá, zda se i u Avensis benzínového motoru musí "dělat rozvody"(= výměna napínáků, řetězu, vodní pumpy, atp.)?
Spíš mě jde o to, že jsem narazil u Octavie na to, že se "musí dělat rozvody", tak jako třeba u mého dieselu Passata - výměna spousty věcí okolo(jako např. zde - 5tý obrázek odzadu).
Velice mě to překvapilo, doteď jsem si myslel, že se "rozvody" musí dělat jen u nafťáků a to ještě jen u nějakých.
V tomto kontextu mě proto zajímá, zda se i u Avensis benzínového motoru musí "dělat rozvody"(= výměna napínáků, řetězu, vodní pumpy, atp.)?
jednoduse receno - auto ma rozvodovy remen - delaji se rozvody
ma rozvodovy retez - nemusi se delat rozvody, akorat je to po bambilionu kilometru zkontroluje (je to tzv bezudrzbove)
tusim ze 2.0 D4D 85kW ma remen, jinak ostatni motorizace maji retez
ma rozvodovy retez - nemusi se delat rozvody, akorat je to po bambilionu kilometru zkontroluje (je to tzv bezudrzbove)
tusim ze 2.0 D4D 85kW ma remen, jinak ostatni motorizace maji retez
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Commonuser Ti jasně odpovoděl, že NE, pouze kontrola. A je malá pravděpodobnost, že by jsi to měnil, většinou se udává doživotní výdrž.
S tím řetězem jsi se na to sám ptal...
Jen mi nejde do hlavy, jak jsi si myslel, že jsou jednotlivé komponenty v motoru poháněny? Kdyby tam nebyly řetězy nebo řemeny, tak by se nemohlo jednak o detonační motor, skoro
Jen mi nejde do hlavy, jak jsi si myslel, že jsou jednotlivé komponenty v motoru poháněny? Kdyby tam nebyly řetězy nebo řemeny, tak by se nemohlo jednak o detonační motor, skoro
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Commonuser Ti jasně odpovoděl, že NE, pouze kontrola. A je malá pravděpodobnost, že by jsi to měnil, většinou se udává doživotní výdrž.
Jen mi nejde do hlavy, jak jsi si myslel, že jsou jednotlivé komponenty v motoru poháněny? Kdyby tam nebyly řetězy nebo řemeny, tak by se nemohlo jednak o 4taktní detonační motor, skoro Wankel třeba řemen ani řetě nemá. Jen má strašně náchylný těsnění mezi komorama...
Jen mi nejde do hlavy, jak jsi si myslel, že jsou jednotlivé komponenty v motoru poháněny? Kdyby tam nebyly řetězy nebo řemeny, tak by se nemohlo jednak o 4taktní detonační motor, skoro Wankel třeba řemen ani řetě nemá. Jen má strašně náchylný těsnění mezi komorama...
Mondeo 2.0i Turnier 2004
Já jsem se nedivil "čím jsou jednotlivé komponenty v motoru poháněny", ale že se i u benzínu musí ty "rozvody dělat". Ale jak vidno u Avensis to není ten případ, což je jen dobře.
Ještě jsem totiž přemýšlel jít do Octavie, ale Avensis je lepší volba, Octavie tam nemá dobré motory, navíc se tam musí "dělat ty rozvody", což bylo pro mě překvapením.
Ještě jsem totiž přemýšlel jít do Octavie, ale Avensis je lepší volba, Octavie tam nemá dobré motory, navíc se tam musí "dělat ty rozvody", což bylo pro mě překvapením.
No není, na mě je to auto i strašně stísněníý vevnitř.
1.6 MPI pomalá
1.6fsi na hraně, 2.0Ok, tam lae byl ze začátku problémy se směsí a jejím ochuzováním a nevím jak konkrétně se to dořešovalo. Tuhle info mám ze Škodovky.
Pak až 1.8tsi, ale ta zase měla taky problémy se spotřebou, tak nevím
1.6 MPI pomalá
1.6fsi na hraně, 2.0Ok, tam lae byl ze začátku problémy se směsí a jejím ochuzováním a nevím jak konkrétně se to dořešovalo. Tuhle info mám ze Škodovky.
Pak až 1.8tsi, ale ta zase měla taky problémy se spotřebou, tak nevím
Mondeo 2.0i Turnier 2004
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No v podstate vsechny TSi meli problemy snad se vsim - rozv. retezy, turbo, topeni v zime nedostatecne. Provedlo se hodne zmen, o nekterych zakaznici vedeli, o drtive vetsine ne a to mi na tom vadi nejvic, i kdyz nejsem jejich zakaznik.
Jinak co se tyce rozvodu, proste pokud je v aute orzvodovy remen, pak se menit musi, ale interval je kolem 100 tKm, takze nic co by clovek delal kazdy rok.
Jinak co se tyce rozvodu, proste pokud je v aute orzvodovy remen, pak se menit musi, ale interval je kolem 100 tKm, takze nic co by clovek delal kazdy rok.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Nevím proč, ale nemám s tím problém, tudíž sluchátko Nokia. Při využití 2hod. denně nabití 4xročně, za 450Kč vč. DPH. Nebo máš možnost HF na sluneční clonu ( našel jsme i na Alze ), Parrota bych vynechal, co jsem to viděl ve služebácích, ne vždy to fungovalo spolehlivě, to není výtka Parrotu, ale autoelektrikářům. Jasně, můžeš to odmítnout tu práci, ale furt máš provrtanou palubku
Mondeo 2.0i Turnier 2004
Tak pořád nemůžu nic slušného za slušný peníz sehnat. Už jsem pro jeden Avensis do Německa málem jel, ale prodali mi ho před nosem...
Teď jsem narazil na na zajímavý Kia Ceed, ale vůbec se v tom nevyznám. Má někdo radu, kdo se v tom orientuje?...
Teď jsem narazil na na zajímavý Kia Ceed, ale vůbec se v tom nevyznám. Má někdo radu, kdo se v tom orientuje?...