E11 - spotřeba na dálnici

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

zaujimavosti

Příspěvek od mipr »

4E-FE 63kw. 1 dospely +starsie dieťa= cca 140kg
dialnice spotreba merana systemom plna-plna :
Chorvatsko 300km trasa 120-140 km/h = 6,8L

140-150 = 7,8L

priemerne 160 /obcas 170,kratkodobo 180/ = 8,2L

UZKE vysoke pneu 165/70 R14 !!!

ked jazdim na 175/65 R14 o nejake deci vacsia spotreba, preto v lete na dialnice rad pouzivam 165/70 R14

na autostradu viac nafukat 2,4 - 2,4 a potom ta spotreba velmi pekna na tak maly motor s kratkou 5-kou ako ma corolla benzin.

pre zaujimavost kupil som zene nove Renault Twingo special ediciu Rip Curl./verzia LEV2 - s extremne dlhym prevodom/
obsah 1149cm, 56kw, 107nm /modernizovana verzia znamej "1,2 16v" od renaultu, v povodnej verzii ma len 55kw a 105nm/
verte ci neverte od modelu 2011 sa dava do tohto kratkeho auticka ina prevodovka, a to extremne dlha 5-ka, ktora toci 4100ot pri 160km/h, opakujem nie je to preklep pri 160km/h 4100ot !!! - je to sprevodovanim dlhsie ako 6-ka v novom aurise ci yarise..
malo zname auto /na tro ze male tak nebolo lacne =8900eur / ktore prekvapi extremne dlhym prevodom a k tomu este lepsim tahom v strednych otackach 2500-3500ot/aj ked papierovo to tak vobec nevyzera/ ako 4E-FE... nerad to pripustam pretoze mam rad auta toyota ale s tymto twingom som uz najazdil 30tis km a stale ma to nenapadne /mozno podcenovane/ auto udivuje, pre ilustraciu tento modifikovany motor sa dava ako zaklad do postatne tazsieho Clio kombi .. takze v Twingu to s jeho 940kg ide az prekvapivo dynamicky/vyrobca uvazda 0-100 za 12s .. a 400m s pevnym startom za 33s !

jadit s tyto Twingom je po autostrade pozitok, pretoze toci velmi male otacky na 5-ke a potom sa citite ako v podstatne drahsom aute,
volant a radiacu paku ma v kozi takze sa nepotia ruky a v lete nasmyka volat..
miernym kopcekom dolu tesne pred morom som sa dostal na rovnych tachometrovy 180km/h a motor tocil abdormalne nizke otacky.. fakt peknee.
samozrejme takuto extremnu 5-ku mozte radit tak od min.90km/h takze takmer nepouzitelna po meste - a ved viete vsetci ze na corolle mozte 5-ku od cca 60-65km/h

takze corollka je fajn na okresky ale na autostrade je kralom napr. tata edicia Twinga, pre zaujimavost Renault Clio s tymto istym motor ma klasicku kratku 5-ku /teda toci priblizne ako corolla pri 130ke 4000ot/
je tazsie a vyrobca to asi preto tak zvolil.

pozor - toto malokto vie, kupil som to auto na zaklade grafu prevodov ktory som vyluskal na franc strankach, na SK/CZ to nevedia ani predajcovia v renualte :-

v tej triede aut ako je Twingo je to fakt rarita !

Zdar,.
Naposledy upravil(a) mipr dne úte 31.01.2012, 17:24, celkem upraveno 2 x.
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Asi nejde o to, jak se Ti auto rozjede a nerozjede, ale spíš je to myšleno vzhledem k aktuální spotřebě.

Já třeb nevyřazuji, přizpůsobím rychlost a nechám ji zařazenou. Je to bezpečnější a šetřím brzdy. Za to je to větší nápor na motor :lol:
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

brzdenie motorom vsade a vzdy je uplna samozrejmost, to tu hadam nemusime rozoberat !
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Ridertommy
Člen Týmu

Příspěvek od Ridertommy »

tankuju vždy od plné do plné. Spotřeba vždy lehce pod 8 litrů. Zkoušel jsem i tankovat premiová paliva a je to stejné :-) Nechápu jak mipr může jezdit 120- 140 po dálnici za 6,8 L. Kdyť v TP je psaná spotřeba při 120 km 7 litrů. Gumy foukám tak na 2,4, tak kde je chyba. Jinak článek ve světě motorů jsem četl. Neobjevili nic světoborného.
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

to už těžko radit, a fakt má to auto najeto jen 58 tisíc ? napadaji mě blbosti.. co třeba přibržďování kola, nebo špatný typ oleje.. prostě to neni moc auto na dálnici, přece jen my tu spotřebu srážíme tim, že jezdíme dost mimo město, já jezdit pořád dálnici, myslim, že mám 7-8 stabilně. Nebo ty gumy, sice šířka ok, ale jsou v nich rozdíly ohledně složení.. mě s novýma zimákama to taky o cca půl litru šlo nahoru oproti loňsku..ale nevim to určitě, přesně jsem neměřil. nebo svíčky zkusit jiné, ale to jsou asi nepodstatné věci.

dnes jsem četl test spotřeby golf tsi mazdy s naftou a auris hybrid, schválně se podívejte na údaje na dálnici.. to jen pro klid duše :)

http://www.auto.cz/srovnavaci-test-spot ... esel-64642

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Ridertommy
Člen Týmu

Kola mi lehce přibžďovaly, ale to už je pul roku odstraněné. Gumy jsou 5 let staré polaris 2 s 6mm. No když jsme auto od strejdy přebíraly, měnil jsem olej a svíčky. Dělal mi to známý, který dělá výhradně koncern VW. Co tedy máte za svíčky/ olej. Mě ale nepřijde, že by to zase dělalo tolik ne? Předchvilkou jsem tankoval. Spotřeba 8,5. Schválně jsme tam už z nouze nalil ultra 95:-) Mám to auto hrozně rád, piplám ho. Ale s tou spotřebou mě přímo sere.....
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Gumy tomu možná trochu přispívají, ale ty letní, protože i já mám určitej rozdíl mezi 195 a 185 na spotřebě (vyjimečně netankuju do plna a vedu deník). Jako spíš ty svíčky, je dost možný, že tvůj známý dal nějaké Bosch apod. Přičemž já když jsem měl tu Srandistovo G6, o které už jsem psal, tak jsem sháněl svíčky a byl jsem na několika místech upozorněn, že by to měl být typ (Denso) K16TR11, který má 2 jiskřiště, motor prý spaluje chudou směs a s obyčejnými svíčkami právě mohou být problémy, ať už se spotřebou, volnoběhem apod. I na krytu rozvodů byla nálepka na toto upozorňující, předpokládám, že ji tam má drtivá většina z vás se 63kW 4E-FE.

:?:

Co tam máš?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Rampa89 dne úte 31.01.2012, 20:53, celkem upraveno 2 x.
Holomek!
Ridertommy
Člen Týmu

No, mě už napadali samotné svíčky. Je to 16V, čili 2 jiskřiče jsou samozřejmostí. Já je tedy schválně zkusím koupit. Kolik stojí? Je pravda, že před výměnou jsem jel Beroun - Budějovice ze 6,2. A to byla moje nejlepší spotřeba. Celou cestu po okreskách. A pak se vyměnili ty svíčky a spotřeba byla nejnižší 2x 6,8 litru, jinak mnohem více. No kéž by to tím bylo....
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Zkus kontaktovat uživatele Idaho, má to i ve svém katalogu.
Holomek!
Ridertommy
Člen Týmu

To upozornění tam mám také, není tam psaný přímo typ svíčky,ale jen že musí mít 2 jiskřiče. Mě se ale nechce věřit, že by svíčky dělaly až takový rozdíl ve spotřebě. Přitom to auto jede jako z praku. No ale zkusím to, jinak už nevím.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No prvně bych se podíval, co tam teď máš? Pokud máš někde po ruce ty staré, co tam byly, nejlépe ty densa, tak je tam můžeš na zkoušku dát a týden s nimi jezdit, než dáš 4x136, nebo kolik teď vůbec stojí, + pošta...

Jako ono já netvrdím, že je to 100% tím, ale snažím se ti pomoci a je zde pravděpodobnost, že by to tím mohlo být.
Holomek!
Ridertommy
Člen Týmu

Já sem tedka byl v garáži, mrzne tam jak svine:-) Bohužel co tam tedka je nepoznám. Svíčky jsou hodně utoponé a přečíst to nelze. Musím najít klíč a zítra za světla to vyndám. Jo ty staré budou asi někde v nenávratnu. No já ty svíčky někde koupím, pokud by to tím bylo, jsou zaplaceny téměř hnedka.Zase si říkám, že kdyby byly špatný svíčky nejelo by to jako z praku ne? Já japonce takhle moc neznám,ale třeba je to možný že jsou to citlivé motory na tyto komponenty.
Ne2d
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ne2d »

já ty densa měnil po 40000, koupil jsem od Idaha asi za 550 všechny..ale předtim bosch nějaký dost drahý 4 elektrody a nevim jestli se to projevilo na spotřebě teď.
Přinejhoršim budeš mít aspoň náhradní. To je motor bez indukční zapalovací cívky pokud se nemýlím ? jestli třeba kabel neni špatnej.. ale to by asi bylo znát na chodu motoru.
Jako 8,5 je dost.. to mám tak ráno v mrazu po městě.
Nebo jestli to neni přidřený ten motor, pak by se víc namáhal.. nedal tomu někdo sodu když to bylo zmrzlý ?

PS : moje rady jsou asi fakt mimo, ale tak třeba někoho něco napadne :)) 8)

(PS2: Rampo, koukám že si s tou bouranou e11 fakt vyhraješ, takhle to rozebrat, to by mi trvalo asi tak 2 roky :) koukám, že tě ty auta fakt baví.. kdybych něco potřeboval, ozvu se.. teď mě ale moc věcí nechybí..možná tak klika vnitřní u dveří.. )
Naposledy upravil(a) Ne2d dne úte 31.01.2012, 21:21, celkem upraveno 1 x.

Corolla E11 vvt-i 4ZZ-FE
Obrázek
Ridertommy
Člen Týmu

no hele strejda velký nemotorista. Vždycky zajel do servisu a víc neřešil. Kola se točily a tak jezdil. Proto s ním diskutovat spotřebu atd, nemá smyls. Já jsem zahleděný do VW, ale auto bylo za pár šupů a já si ho zamiloval, až na tu spotřebu. Čili auto je po prvním majiteli, výměny oleje vžd y v servise. Dokonce jsem byl u Lowmana na zličíně. Origo servis, udělaly diagnostiku a řekli že je vše ok. Myslel jsem jestli třeba lamba. Řekli že to auto je fakt mazel, a že tyhle motory pod 8 litrů nejezdí. Ta já fakt nevim
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ridertommy> Já vím snad jen to, že svíčky se tu už i v minulosti řešily, byly tu snad nějaké problémy s kolísajícím volnoběhem, snad i s tou spotřebou, cukáním (to dělají i ty kabely) apod. A na toto jsem si vzpomněl, když jsi psal, že ti to dělal známý, co dělá vw. Proto mě to trklo až pak.

Já zatím neměl důvod experimentovat třeba s Brisk a pod, i když byli tu lidé, kteří na to jezdili (na 4ZZ-FE jako má Ne2d) a chválili si to. Já zase na starších 4E-FE 55 a 65kW mám normální rozdělovač a můžu v klidu použít jednodušší svíčky s jedním jiskřištěm, žádné upozornění ani nic podobného nikde není. Akorát teď risknu championy, co mají ve výprodeji za 20,- :D

E: Jako to mám chápat, že ti "odborníci" tvrdili, že to pod 8 nejezdí? :D :D
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“