televizor

Tlachání o všem - bez zaměření!
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

No porad resim tu televizi, kterou mam do dneska na testovani, takze: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0271QY158B

Nahore jsou 4HDMI a 2USB + SPDIF, ale nahore nekdo psal, ze SPDIF je mozne, ze by byl jen 2kanal.

Nicmene, bedny mam 6xcinch nebo 3xjack, jak jsem psal - Genius ve dreve, ktere maji vlastni zesilovac, takze pouziti receiveru je pekne, ale docela zbytecna vec, kdyz mam ovladac i na bedny, navic investice do receivru nebude asi zrovna zadna mala sumicka...

BTW jaky mas receiver?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

aha, no tak to potom nic...
Geniusy som mal aj ja kedysi. Tie na tu telku urcite nepripojis, tak aby si mal plnohodnotny dekodovany 5.1 kanalovy zvuk. Jedine tym sluchatkovym, kablom 3,5jack-jack, s tym ze 5,1zvuk budes mat dekodovany na stereo a predpokladam ze geniusy ti budu hrat tiez stereo - teda vsetky repro ale stereo...
Ja mam UE40B7000 (ano, uz rok, stala 1200€, to boli ceny vtedy) a mam to optikou do receivera Pioneer, to je tusim VSX-D810. (stal podobne).
Ja osobne som proti tym geniusom nic nemal, ale su to repro k PC, nie k domacemu kinu, co by ti malo ozvucit obvacku. Tie moje skoncili v skrini a obcas ich zoberiem niekde na chatu... Ale ked som kupoval tv, tak som vedel ze zvuk budem riesit dalej...
Pokial chces zostat pri tych geniusoch, tak bud vydrzis s 2.0 zvukom alebo si zozen nejaky lacny pouzivany receiver (daju sa zohnat okolo 80€ relativne dobre masinky) a zapojis si to optickym kablom (cca 5-10€) donho, repro geniusy priamo do receivera a sub cinch kablom z vystupu receivera na aktivny sub a v sube pichnes do 5.1 cinch vsupu do toho sub vstupu...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

tak ked zvuk, tak jednoznacne cez receiver... :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

gabko24 píše:tak ked zvuk, tak jednoznacne cez receiver... :-)
To je pravda, ale k tomu pak už jedině nějaké slušné repra a to už cena šplhá hodně vysoko nad cenu tv. Pokud Luke chce zůstat u geniusů(je to fakt hodně muziky za minimum peněz) tak jedině sehnat přehrávač s dekodovaným výstupem 5.1, pro tv programy snad existuje i satelit(to jen hádám). Samotný zvuk tv jde vylepšit připojením aktiv. subwoofru,ale zas je to nouzovka.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

rozumim, myslel jsem si to :)
Jak psal m5t ja sice jsem vyznavac kvalitni hudby atd, ale vzhledem k tomu, ze se bude ted kupovat nove bydleni a zarizovat, tak na tyhle srandy ted nebudou zbytecne penize a musim to vyresit levneji...

Takze vidim to tak, ze zustanou Geniusy na 5.1 u kompu, kde mam jaks taks kvalitni zvukovku(v ramci mezi) a filmy budu poustet z kompu a zobrazovat na telce jen obraz pres HDMI

No a na telku se budu koukat s prepnutymi geniusy na vstup 2.0 ze sluchatkoveho vystupu, coz ale je docela problem, abych doma umistil dobre reproduktory, aby vyhovovaly na PC i na TV, ale to uz je muj boj :D

Mimochodem, ted jeste dotaz mimo misu...kdyz se vyuziva prehravani filmu pres DLNA z nejakeho zarizeni, ktere to podporuje(PC, mobil, multimedialni centrum) je to tak, ze video se dekoduje na tom zarizeni a do TV se posila jen stream nebo to funguje tak, ze se posila ten soubor napr avi a dekoduje to az televize svym kodekem?(tedy vlastne jako bych do TV pichnul USB flashdisk nebo harddisk).

Dik, zase jjsem o neco chytrejsi.
Obrázek
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Ja mam doma creativy, 2.1 a hrajou teda paradne na to jsak jsou male, ale v te dobe kdz jsem je kupoval byly top

http://www.alza.cz/repro-creative-i-tri ... d57985.htm

jeste jedna vec jsem si vypomenl. Pry kdzy chci prehrat filmy na dane TV, tak musim prve tu flashku zformatovat na TV pak teprve na ne nahrat filmy v PC. Slysel jsem taky ze kdyz napr. nahraju film pres Panasonic, tak na samsungu ho nespustim. Ma to nekdo overeno ?
Toyota Celica ST202, SS, LSD
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

Luke, ide VZDY a furt len o to co od toho co mas/budes mat/ ocakavas a co si ochotny zaplatit. Za malo penazi malo muziky. To je alfa & omega celeho domaceho kina, uplne jednoducha logika.
Pokial chces hentu ledku, a pouzivat geniusy pri pozerani filmov z PC, tak by som geniusy asi zapol radsej do PC, pokial teda z PC mas vystup 5.1. Pokial ti staci stereo signal na pozeranie, tak to pichni do sluchatkoveho na TV.
Pokial to budes prehravat cez DLNA, tak TV si vytiahne z PC len data, cize az v TV sa tie data dekoduju na obraz a zvuk. V tom pripade ti geniusy pichnute v PC hrat nebudu...
Ja osobne na tvojom mieste by som spravil tak ako som ti pisal vyssie, nejaky lacny "used" receiver, zakladnu radu co ma opticky vstup, nejake starsie Yamahy sa daju zohnat okolo 2000 czk. Do neho popichas geniusy a sub iba ako aktivny zapojis na pasiv vystupu...
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

mam navyse jeden yamaha receiver.. hral malinko, ale kupil som si novy Panasonic... ak je zaujem, predam :-)
IS 300
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

jaky a za kolik? :)
Obrázek
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

Luke_Luke píše:Mimochodem, ted jeste dotaz mimo misu...kdyz se vyuziva prehravani filmu pres DLNA z nejakeho zarizeni, ktere to podporuje(PC, mobil, multimedialni centrum) je to tak, ze video se dekoduje na tom zarizeni a do TV se posila jen stream nebo to funguje tak, ze se posila ten soubor napr avi a dekoduje to az televize svym kodekem?(tedy vlastne jako bych do TV pichnul USB flashdisk nebo harddisk).

Dik, zase jjsem o neco chytrejsi.
U Samsungu řady UE moc nepočítej že si budeš přes wifi pouštět filmy. U většiny filmů se ten obraz seká, podařilo se mi zprovoznit 2 z nějakých 9. Jsou to teda HD filmy o 8gb+. Z disku přes USB mi to už jelo v pohodě.
Dělá to víc lidem, jen jsem nenašel nějakou odpověď co s tím. Jěště chcu zkusit přes sítovej kábl, třeba wifi nestíhá.

A 3D ...jak kdosi psal předemnou, převod 2D na 3D skoro nepoznáš rozdíl, pak u 3D filmů to je výraznejší, ale co jsem chodil po elektrech a vybíral tu TV tak nejlepší 3D dle mě mělo LG. Navíc LG má i pasivní brýle, tak je to další plus :)
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

jinak, co jsem jeste nenapsal, tak i HDMI 1.3 ma podporu 5.1 zvuku, ale opet jen podporu a je na vyrobci zda toho vyuzije... ;)
ale tam moc moznosti jak to dostat do repro neni, jedine snad domaci kino s HDMI...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

Luke_Luke píše:jaky a za kolik? :)
yamaha RX-V361 cena 100eur... stal cez 250 :-)
on skorej stal v obyvacke nez hral...
IS 300
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

Alliq píše:jinak, co jsem jeste nenapsal, tak i HDMI 1.3 ma podporu 5.1 zvuku, ale opet jen podporu a je na vyrobci zda toho vyuzije... ;)
ale tam moc moznosti jak to dostat do repro neni, jedine snad domaci kino s HDMI...
receiver mam s HDMI, ale zvuk pustam dnu cez optiku... optika tiez prenesie 5.1, nie?
IS 300
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ahold: nemyslel jsem pres wifi, ale pres LAN, pres wifi totiz musis jeste za 1500 koupit vysilac do telky a navic, jestli mas doma Gčkovou sit, tak je to 54Mbps teoreticky a 25Mbps prakticky, filmy 8Gb+ maji klidne datovy tok 15-20Mbps, takze dokazu pochopit, ze kdyz neni router vzdaleny 1m, tak bude problem se sekanim.
Ja jsem urcite pocital s LAN.

Alliq: HDMI 1.4 ma podporu ethernetu a taky ho kazdy vyrobce nevyuziva, to je bezne no :)

gabko24: cena pekna, ale pro mne to zacne byt aktual nejdrive za 3 mesice, ale dik za info ;-)
Obrázek
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

Ahold:
ked chces pustat HD filmy cez wifi, musis mat hlavne wifi "n" router a nepretazenu siet. Tam ide o to aky ma datovy tok (kolko kbps) samotne HD video a kolko mas priepustnost siete. Klasicka g-ckova ma realne cca 20-22 Mbps, a filmy co maju viac ako cca 8GB velkost, uz maju tok vyssi. Preto to seka.... Tiez mi 24GB fullHD film sekal a mrzol na klasickej "g"ckovej wifi, po zmene routera na "n"kovy to islo bez problemov. N-kova wifi ma realne okolo 100Mbps (aspon ta moja). Takze to nie je telkou, a uz vobec nie samsungom rady UE (ledky). Pokial mas n-kovu wifi, origo samsung adapter, a seka ti to, aktualizuj si firmware v tv...
Alliq:
pokial mi je zname, tak tieto TV podporuju HDMI zvuk ako vstupny signal, nie ako vystupny. Teda po prepojeni nejakeho zdroja s tv ti pojde zvuk zo zdroja cez hdmi do tv, ale nie ked pripojis nejaky externy zvukovy produkt (trebars receiver) aby ti siel zvuk napr. z HDD cez TV do receivera. Mozno som uz trochu pozadu, kedze sa tmu moc nevenujem, ale ozaj neviem o TV ktora ma aspon jeden cisto zvukovy vystup a okrem toho by posielala zvuk aj cez HDMI...
To ci podporuje HDMI 5.1 zvuk je tiez len o velkosti datoveho toku kabla. 1.3 je standard ktory ma priepustnost tolko ze uz zvlada preniest 5.1 zvuk. Ale vsetky novsie TV uz maju 1.4 HDMI, a kedze cenovy rozdiel je minimalny casto az nulovy medzi tymito kablami, nie je o com...
Gabo:
dobra cena...
aj ked je to nizsi model, cudujem sa ze si ho vymenil za panasonic...
optika je digitalny prenos, nie analog, takze prenasa data ktore sa v primaci konvertuju na zvuk. Tym padom prenesie aj 7.1, aj milion.1 :-)
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“