New Yaris? libí?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

No ze mně maj všichni prodejci ohromnou "radost", hlavně bazarníci a prodejci ojetin :lol: Př. Verso jsem kupoval 2,5 hodiny :oops:

Auto jsem nerozebral, ale měl jsem cca 30 minut na to, abych ho prozkoumal na parkovišti (exteriér i interiér), protože jsem přijel kapánek dřív než byl domluvený termín a jelikož jsme jeli trasu, kterou moc dobře znám a mám jí projetou milionkrát s desítkami vozidel, tak jsem se mohl soustředit na chování, "vymést" správnou nerovnost a podobně ;) To co mi vyprávěl prodejce jsem poslouchal tak nějak napůl a víc se soustředil na auto. Po dojezdu jsem ho ještě celé prolezl, vyzkoušel všechna sedadla a podobně.

Nestranně to napsat umím, ale radši to neudělám, protože jsem měl auto jenom chvíli a tak bych nerad dával "nepřesné" info ;)

Jinak jsem si vzpomněl, že 1.0ka má vzadu bubnové brzdy (1.33 kotouče) a v základu myslím není ESP, pouze ABS. Stabilizační systémy jsou až ve střední výbavě. S víkem kufru bylo potřeba trochu víc bouchnout aby se zacvaklo úplně. Lehké zacvaknutí jako např. u Yaris I se nekoná. Auto nemá tzv. trojblik na blinkrech, což je možná škoda. Tempomat se prý dodává pouze do několika zemí, k nám bohužel ne...
Ještě jsem zapomněl dodat, že motor měl celkem slušný výkon nejen přes "nezajetí", ale i se zapnutou klimatizací. Spínání kompresoru se nijak neprojevilo na chodu motoru. Myslím tím, že při jeho sepnutí za jízdy nenastalo ono pomyslné chycení za kouli (tažené :lol: ) jako je to u spousty maloobsahových autíček.

Víc vám toho asi neřeknu :?
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

To nám si myslím aj stačí :P ďakujeme :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
pibopiki
Člen Týmu

Příspěvek od pibopiki »

Veľmi pekná recenzia, len na doplnenie, ESP a kontrola trakcie je štandard už v základe, tak isto ako aj 7 airbagov.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Projel jsem si verzi s motorem 1.33 a musím ve všem souhlasit s telleke. Pohledově se mi více líbí předchozí generace, ale při řízení má člověk pocit že řídí jiné a živější auto (a to s 1.33 předchozí generace jezdím denně). Řazení má do německé preciznosti svou kvalitou daleko, ale opět ve srovnání s předchůdcem vidím posun kupředu. Jediným výrazným negativem tak zůstává ztráta oblíbených přihrádek a odkládacích prostor, což jsem vnímamal jako věc zásadní, ale po chvíli blbnutí za volantem jsem na to ani nepomyslel (což neznamená že až s ním budu žít měsíc, dva, že mi to nezačne výrazně vadit. Jednoznačně musím říct že se jedná o povedené auto. V testovaném kusu byla panoramatická střecha, tak se chci zeptat ocení to někdo z vás a proč? Mě tyhle věci spíš štvou, byť není problém ji samozřejmě zatáhnout...
pavel626
Navigátor

Příspěvek od pavel626 »

tak jsem se taky svezl byl to kousek 1.33 s automatem (7 rychlostí )a panoramatickou střechou Automat mě docela upoutal měl tři režimy: automat, ruční sekvence a automat sport můj dojem je příjemný otázka jaká by byla spotřeba a jestli tato převodovka je spolehlivá. Motor má pěkný zvuk i výkon ale je to trochu zkreslené díky automatu.
Jinak na mě auto zapůsobilo po karosářské stránce líbivě To bouchnutí s víkem kufru je tam opravdu zkoušel jsem to asi 4X a to dovírání není dobré.
Interiér pěkná práce jen vnitřní prostor se mi zdá menší když jsem přesedl do starší generace mám pocit že je prostornější a vzdušnější.
Co se výbavy týče záleží na daném kusu takže třeba v tom automatu to mělo pádla pod volantem kterými se nechá manuálně řadit ale popravdě za jízdy jsem si na ně ani nevzpoměl
A ted co se mi nelíbilo Nasedání volant je položený dost nízko a tak jsem mudel nohou o něj dřít!!!! druhá věc je tedy ubohé když v dnešní době do základu nedají automatické rozsvěcení světel. Třetí nemá to trojblik na blinkrech čtvrtá hrozně špatný přístup k ovládání palubního počítače člověk tam musí ruku vyloženě kroutit
další negativa ukáže čas a zkušenosti lidí Celkově auto pěkný myslím i povedené a líbivé Jo mojí ženě ta absence přihrádek vadila ihned po nasednutí je na ně zvyklá z našeho spolehlivého modelu I rv 99 :lol:
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Mne vadí jedna vec na dnešných autách-a to buď absencia rozsvietenia svetiel(teda ak zaplatíš, tak ti ho domontujú) a ďalšie o nič menej -pre mňa alfou omegou su denné svetlá... Dnes už skoro vo všetkých štátoch sa svieti i cez deń a to by si myslím každý uvítal... Dnes ked vidím nové fabie ,že majú hmlovky s dennými svetlami "v jednom" ,tak len krútim hlavou a premýšľam nad tým,kde a v čom vidia sudruhovia výrobcovia moderných aut u novovyrobených yarisov problém to namontovať ??? Žeby to bola taká drahá záležitosť??-to snaď nie

:mad: :mad:

Apropo-asi pred 2 rokmi som si chcel dať namontovať denné svetlá-samozrejme v aut.servise na miesto hmloviek (na predchádzajúcom som hmlovky nemal).Spýtal som sa v servise TOYOTA ,či by to nevedeli namontovať a chlapák mi povedal,že problém by to z jeho strany nebol,ale "oficialne" to montovať nemôže...Bolo by to na moje triko...napísal som teda do Prahy-ako nápad-či podnet k ponuke montovania denných svetiel na yarisa v aut.servise. Odpoved bola jednoduchá: Vraj Toyota takúto službu nemá v ponuke a ani do budúcna o nej neuvažuje...Neviem sice či už tieto nové nemajú,ale myslím si,že asi nie..či??-ano ?? :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

Muco: novy Yaris uz ma v ponuke Toyota prislusenstva diodove denne svetla :twisted:
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Spotřeba a pocity

Příspěvek od Jakub Krčma »

Svezl jsem se s 1.33 (město, mimo město a dálnice). Spotřeba byla velmi příjemná. Na dálnici při 130 rychloměr (jen 3 400 n/min, hluk pohoda) průměrně za 5,5 l/100 km (lehká noha, ale pořád 130 rychloměr), vše bez problému na šestku. Stejně tak jízdní vlastnosti (zkoušel jsem tak nějak všechno - zrychlování, brzdění, zatáčení, náhlé změny pruhu...) byly velmi dobré. Rozhodně to není žádný lenoch a podvozek i brzdy fungují dle předpokladu výborně - tlumení kvalitní, náklon v zatáčkách přiměřený/mírný. Trochu zvykání potřeboval jen ten pohled vpřed (sloupky A) a mírně zvláštní rozsah a pocit plynového pedálu (nicméně naprosto v pořádku, jen prostě odlišný). Dotykáč dobrý, všechno ostatní taky. Nedostatky oproti pozitivum skutečně jen kosmetický. A to jsem zvyklej na auto koncernu Toyota, který mělo dotykáč už v roce 1998 - Lexus LS. Designově je mi nový Yaris příjemný, působí svěžím a kvalitním dojmem. Dokonalý neni žádný auto, ale v danym segmentu a za danou cenu super, zvláště jestli je to opravdu Toyota, tzn. jestli to bude mít řádnou spolehlivost a údržba bude klasicky spočívat "v dolévání benzínu". :-)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Rado SK píše:Muco: novy Yaris uz ma v ponuke Toyota prislusenstva diodove denne svetla :twisted:
Tie príslušenstvá v pdf som nečítal-to sa priznám,lebo žiadne nepotrebujem a teda pod slovom "príslušenstvo" si osobne nepredstavujem denné svietenie , ale skôr také "čačky.mačky" ako sú lišty,vanička do kufra,strešný nosič ,rôzne spojlere a pod. Keď už tak by som to dal skôr do "výbavy" vozidla a tam to nie je písané...

Inak ma toto sklamalo na plnej čiare! To akože si mám doobjednať "príslušenstvo " za ten peniaz ????!!! - No jaký LUXUS to už je...
Teda príklad:
Ak by som si kupil toho s výbavou(Style) najdrahšieho yarisa 1.33 -teda 13000,. € -rového a chcel by som LED denné osvetlenie , mám dať ďalších 377,26 € a ešte k tomu je toto"príslušenstvo" dostupné od 12/2011...
Coožeeee ???? !!!! To snad neee... :twisted: :twisted:
Takže keby by som potreboval kupiť teraz auto ale ked už tak už -s denným svietením ,tak jednoducho nemôžem,lebo je to dostupné až od decembra ???

No hlavná vec,že môžem počas jazdy čítať SMS správy na tom novom displayi cez blue tooth... :roll: :roll:
Chalani,neberte to tak ako to aj vyznie z príspevku žeby som bol proti novému yarisu ,alebo že som nasratý ,to nie !! No čo je praktickejšie ?? LED svetlá alebo všelijaké funkcie na stlač-plač displeyi s funkciou na pripojenie sa na facebook, čítanie SMS , a podobnými pre mňa kravinami (ak vylúčim GPS):roll:

- A ked už sme pri tom zázračnom displayi,dúfam,že to nebude blbnúť tak,ako to robia bežne dotykové mobili a smartfony ,ktoré často zblbnú až natolko,že mi neide "zdvihnuť" telefon pri vyzváňaní a podobne....Mobil som hodil o stenu-to nebol problém a tým som to vyriešil...No neviem,čo by som robil s tým plne dotykovým displayom na yarise- nepoznám nič lepšieho,ako sa nasr..ť počas jazdy! Nedajbože keby mi nereagoval na palce ten display ,to by som ho asi rozbil rýchlostnou pákou.........

Sorry,trochu so sa rozohnil, lebo pre mňa denné svetlá sú naozaj šikovnou a užitočnou vecou (nie však na úkor zbytočne predraženej dorábky a ešte k tomu ponúkanej ako "zbytočný" tovar,teda tzv.príslušenstvo).

Ale otočím radšej list..
Kde sme to vlastne skončili?? Pri denných svetlách?? :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Denní svícení

Příspěvek od Jakub Krčma »

Kucí, k čemu je denní svícení (LED nebo jakýkoli jiný) u normálního auta? Jako beru, že když má někdo "quadxenony za mega", tak je nechce opotřebovávat. Ale osobně už si doslova NEPAMATUJU, kdy jsem naposled měnil přední žárovku a u kterýho auta to bylo! Ale vím, že stála třeba kilo, a to ještě na pumpě, kde je dražší, než bych ji sehnal jinak. Tak to mi vysvětlete, kde vidíte v dennim svícení jakou výhodu. Díky... :-)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

K tomu svícení: Když máš pouze denní světla, tak je prej nižší spotřeba (méně elektřiny + méně alternátor = menší spotřeba), ale mě toto osbně přijde jako blbost - pár deci, to propálím při jednom prudčím rozjezdu taky. Spíš mě štve, že mi vlastně svítí nejem přední světla, ale i zbytečně tadek a podsvícení budíků - tam kdyby prdla žárovka, tak to bude kapánek složitější.

Jinak k novému Yarisu, brzi se na něj taky půjdu podívat, ale jen tak ze zvědavosti. Nejvíc mě na něm štve, že není variabilní kufr (sedačky), na dovolenou jsem vždy posouval zadní sedačky kus dopředu, abych se vešel. S tímhle kufrem co tam teď je (280 l), si moc nepomůžu a je to prostě malý :mad:
Jinak věřím tomu, že bych si ho doma v garáži uměl představit. Nikdy mi příliš na velikosti kufru nezáležolo, ale 280 je prostě na dovču málo :?
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Ohledně toho denního svícení s LED diodama si myslím že to má tři výhody. Za prvé jak již bylo zmíněno, tak nižší spotřeba (v ročním pohledu to už třeba udělá nějaké zajímavé číslo, byť bych to na tom nestavěl). Za druhé já měním žárovky poměrně často a vzhledem k tomu jakej je to u Yarise opruz, tak nižší frekvence výměn by mě jen potěšil (a to nejen žárovek vpředu ale i v zadu). Nejdůležitější je ale dle mého názoru lepší viditelnost LED osvětlení za denního světla než u klasických světel.

Co se týká variability sedaček, tak jsem se nejprve taky divil, ale má to svou logiku. V základní pozici je kufr větší než dřív a odpadá nutnost sedačky posouvat. Když už ani to nestačí, tak si je jednoduše sklopím. Jestli jedeš na dovolenou ve dvou (což asi jedeš když jsi je posouval), tak je to celkem jedno jestli je máš posunuté nebo sklopené ne? Já je u svého Yarise posouvám v podstatě jen kvůli psovi. Když jsem vezl větší náklad v podobě krabic, tak jsem je stejně sklopil...
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Hyrogen píše: V základní pozici je kufr větší než dřív a odpadá nutnost sedačky posouvat. Když už ani to nestačí, tak si je jednoduše sklopím. Jestli jedeš na dovolenou ve dvou (což asi jedeš když jsi je posouval), tak je to celkem jedno jestli je máš posunuté nebo sklopené ne? Já je u svého Yarise posouvám v podstatě jen kvůli psovi. Když jsem vezl větší náklad v podobě krabic, tak jsem je stejně sklopil...
No nevím Yaris NG 274-360, New Yaris 280. o moc větší mi fakt nepřijde (bez urážky) - ale ještě jsem ho neviděl.
Sedačky nemusíš posunout úplně dopředu, stačí o polovinu a hned je kufr o pořádný kus větší, a vejdou se dozadu stále 2-3 lidi. Takže nee - jezdím ve čtyřech.
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Litrově jsem to porovnal až teď a máš pravdu, velký rozdíl to není, ale když otevřeš kufr a mrkneš dovnitř, tak máš pocit že ten kufr je skoro stejně velkej jako když v původním Yarisu posuneš sedačky skoro na doraz.

Nevím koho vzadu vozíš při posunutých sedačkách, ale dospělého bych tam asi nedal, to si na delší cestu nějak neumím představit. Nebo to fakt jde?
Toyota Yaris (2011) Style, 1.33 dual VVT-i Multidrive S
Toyota Yaris (2009) Terra Cool , 1.33 dual VVTi
Toyota Aygo 3x (2012) Base Cool, 1.0 VVT-i
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Jde to, záleží jak jsi dlouhý, měřím 180 a bez problému si zasebe sednu se zadní sedačkou teméř posunutou dopředu, řekněme tak -3 cm. Děti tam jsou úplně v pohodě.

Jo a navíc, díky dvojtému dnu, udělám úplně rovnou podlahu, to se mi hodí 2x ročně, když vezu sněhovou frézu do/ze servisu :twisted:

Na druhou stranu, třeba mě ten New Yarsi tak uchvátí, že mi to bude jedno, přikoupím zahrádku a box nastřechu a bude vystaráno. 8)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“