Rekordní spotřeba

vše ohledně modelové řady Yaris
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Peto píše:Komu sa nepáči vysoká spotreba, môže ju znížiť nasledujúcim "zariadením" - http://www.jednavodu.cz/ :lol: :lol: :lol:
Chcel by som vidieť výsledky nejakého dôveryhodného testu.

ako teoria je to dobra len ci to aj v praxi takto funguje ? !
pochybujem keby to bolo take lahke a lacne (7000 KC ) tak by sa to montovalo do vsetkych aut standardne ;)
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Hmm, taky jsem měl dobrou spotřebu, asi tak 4 roky.Poslední 2 sleduju, že se mi spotřeba nějak zvyšuje.Kdysi jsem jezdil: město 5,5L,mimo 4,8L, dálnice 6,8L.Dnes jsem se dostal až na: město 6,2L, mimo 5,5L, dálnice 8,2L a nepozoruju, že bych změnil styl jízdy.Nevíte čím by to mohlo být?Svíčky a vzduchový filtr jsem před 2 měsíci vyměnil.Žádná změna... Co třeba nekvalitní benzín?Jezdím do německa, a tam mám vždycky pocit, že mi spotřeba spadne.Najedu více na nádrž.Momentálně jezdím na polský benzín...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Benzin má určite určitý vplyv aj na spotrebu. Ale to by si asi aj cítil,že je ten benzin nejaký iný,lebo by to auto bolo lenivšie a ťažšie by si ho dostával do otáčok,tým by si aj viac dupal na plyn.
Osobne tankujem len na OMV 95 carera ,popríp.Shell.No naposledy som 2x za sebou natankoval na AGIPE a zistil som,že obyčajný benzin 95N má docela dobrý ťah mne to papá do 5,7 L priemer.
Samozrejme ten benzin-teda kvalita jednej a tej istej značky môže byť iná v rôznych mestách . ... :cry:
No samozrejme záleží aj na tom,ako máš nahustené pneu.
(nebudem sa tu zmieňovať o vetre a pod.- to už zasa poznáme-ved nejazdíme "prvý krát".)
Mne jeden čas tiež začal viac papať a skúsil som jazdiť nejakú dobu "športovejšie".V meste som ho vytáčal aj do 5000ot. a na dialnici som mu dával aj 150 . No a či to bolo tým alebo niečim iným, spotreba po natankovaní klesla.Nie zasa nejak rapidne,ale cca o 0,5L dole :?

P.S. dávam každý rok do benzinu pred zimou prípravok na prečistenie ventilov a na 90% som presvedčený,že má vplyv na následnú spotrebu .Ale toto zasa rozoberáme v inom vlákne.Vela ludí je sice proti tomu,ale ja to tam dávam...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rama
Člen Týmu

Příspěvek od rama »

Thomas píše:Hmm, taky jsem měl dobrou spotřebu, asi tak 4 roky.Poslední 2 sleduju, že se mi spotřeba nějak zvyšuje.Kdysi jsem jezdil: město 5,5L,mimo 4,8L, dálnice 6,8L.Dnes jsem se dostal až na: město 6,2L, mimo 5,5L, dálnice 8,2L a nepozoruju, že bych změnil styl jízdy.Nevíte čím by to mohlo být?Svíčky a vzduchový filtr jsem před 2 měsíci vyměnil.Žádná změna... Co třeba nekvalitní benzín?Jezdím do německa, a tam mám vždycky pocit, že mi spotřeba spadne.Najedu více na nádrž.Momentálně jezdím na polský benzín...
shell ma nejaky novy typ benzinu ktory by mal usetrit 1l na nadrz, tak isto ma novy typ i OMV - skus tieto benziny
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
rama
Člen Týmu

Příspěvek od rama »

muco píše:Benzin má určite určitý vplyv aj na spotrebu. Ale to by si asi aj cítil,že je ten benzin nejaký iný,lebo by to auto bolo lenivšie a ťažšie by si ho dostával do otáčok,tým by si aj viac dupal na plyn.
Osobne tankujem len na OMV 95 carera ,popríp.Shell.No naposledy som 2x za sebou natankoval na AGIPE a zistil som,že obyčajný benzin 95N má docela dobrý ťah mne to papá do 5,7 L priemer.
Samozrejme ten benzin-teda kvalita jednej a tej istej značky môže byť iná v rôznych mestách . ... :cry:
No samozrejme záleží aj na tom,ako máš nahustené pneu.
(nebudem sa tu zmieňovať o vetre a pod.- to už zasa poznáme-ved nejazdíme "prvý krát".)
Mne jeden čas tiež začal viac papať a skúsil som jazdiť nejakú dobu "športovejšie".V meste som ho vytáčal aj do 5000ot. a na dialnici som mu dával aj 150 . No a či to bolo tým alebo niečim iným, spotreba po natankovaní klesla.Nie zasa nejak rapidne,ale cca o 0,5L dole :?

P.S. dávam každý rok do benzinu pred zimou prípravok na prečistenie ventilov a na 90% som presvedčený,že má vplyv na následnú spotrebu .Ale toto zasa rozoberáme v inom vlákne.Vela ludí je sice proti tomu,ale ja to tam dávam...
a aky pripravok tam muco davas? origos od toyoty alebo nejaku inu znacku?
mne sa nejlepsie osvedcil benzin OMV 95 ale teraz tankujem aj na hypernove, skratka striedam pumpy, podla PC mam kombi 4,7 takze real cca. 5,2 a to vyjazdim nadrz za tyzden.
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Na spotřebu má vliv hodně věcí.Hlavně jak je na tom motor :D jak je udržován,jak se k němu řídíč chová 8)
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

pre ramu:

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=31

a čo sa týka toho nového benzinu,ktorý má ušetriť 1L na nádrž mám svoj názor...Jednoducho biznis je biznis,je to čisto reklamný ťah(podal mňa!!),len aby ludia tankovali na Shell a hlavne tento "nový" benzin...Neviem sice čo stojí liter . Chcel by som vidieť toho frajera,ktorý si vie vyrátať pri natankovaní "do plna" spotrebu tak presne,či naozaj má ten 1L ušetrený.
Ved ak si zrátaš kolko najazdíš na 1 nádrž,tak pri natankovaní dalšej plnej nemáš šancu zistiť,či je to naozaj pravda. :roll: :roll:
A aj keby to teoreticky niekto zrátal,čo je to 1L ušetreného benzinu na 40litrov (alebo kolko má yaris)??
A možno aj zistí,že pri tej cene(teda v prípade,že by bola cena vyššia ako obyčajný benzin) možno aj "prerobí". 8) 8)

Alebo v krátkosti :
Ak by ti niekto povedal,že mu pri najazdení napr."500"km zožerie auto 40L a tebe to zožerie 39L, no čo si o tom budeš myslieť ?? :lol: :lol:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Thomas
Navigátor

Příspěvek od Thomas »

Napadlo mě, že bych mohl vyzkoušet vyjet to co mám v nádrži, a natankovat třeba místo N95, N98 nebo N100... Možná by pak spotřeba spadla.Motoru by to vadit snad nemělo.Nebo jo? :?
BUDVAR12
Člen Týmu

Příspěvek od BUDVAR12 »

Spotřeba ti neznatelně klesne, neb se zvětší výkon auta, zato tvá peněženka řádně zhubne. :roll:
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

Zdravím.

Mám také problém se spotřebou.
Nedávno koupený Yaris r.v. 2004 1.0 VVT-i (48kW).

Ve městě na cesty do práce (sám bez nákladu) spotřeba cca 8.5l, což je hodně nad limit od výrobce. Po dálnici (Praha - Liberec) se to dá snížit na cca 6,5l - 7l, ale i tak je to hodně. Styl jízdy je tak průměr (občas se šlápne na plyn, ale nic ve stylu Fast & Furious :D).

Zatím mám zimní pneu 175/65 R14 Michelin (v týdnu budu kupovat letní), ale to snad příčinou nebude.

Četl jsem tu, že na palubním PC jsou odchylky od skutečné spotřeby. Mě těch 8,5l ukazuje palubní PC, ale až tak velká odchylka by tam snad nebyla a navíc jsou ty odchylky většinou obráceně (že skutečná spotřeba je ještě větší než udává palubní PC).

Auto bylo servisované vždy pouze v originálním servisu Toyota a jsou dodržované pravidelné prohlídky dle servisní knížky. Na chodu motoru nic divného není. Jediné co mě osobně zaráží je řekl bych veliká hlučnost ve vysokých otáčkách (cca nad 4000) a při rozjezdu je tam jakási prodleva před tím než auto začne akcelerovat. V podstatě když se dá hodně plynu je to OK, ale při "slušném" rozjíždění se mu nejdříve tak nějak nechce a až ve vyšších otáčkách (zhruba nad 1500) jak kdyby do něj někdo strčil :).

Jak tu čtu na fóru, tohle by mohla vše mít za následek lambda. Bohužel jsem jiného Yarise neřídil a před tím jsem měl Vectru 2.0i (100kW) a tak to může být jen můj subjektivní pocit (teda kromě té spotřeby :D).

Zkusím si jí spočítat i podle tankování, jestli opravdu jen nelže palubní PC, ale těch 8l mě po městě brala Vectra :cry:. (teda při veliké snaze :lol:)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Thomas píše:Napadlo mě, že bych mohl vyzkoušet vyjet to co mám v nádrži, a natankovat třeba místo N95, N98 nebo N100... Možná by pak spotřeba spadla.Motoru by to vadit snad nemělo.Nebo jo? :?
Vyser sa na to... ja som to skusil nie raz a aaaž taký rapídny rozdiel v "citlivosti" plynu - teda akcelerácie nie je a už vôbec nedoženie cenu tých drahých benzinov typu 100okt. a pod.
Zbytočne vytasíš o niekolko koruniek viac na drahší benzín a potom zistíš,že si dokopy nič neušetril - ba naopak,zaplatil si za to viac, lebo tie benziny s vyšším okt. su v slušnej cene.

Ja zatial tankujem uplne obyčajnú 95-ku , ale radím trošilinku priplatiť za carreru alebo power. Tie benziny cítiť pri 1.0 yarisoch,že si motory akokeby priadli kludnejšie-teda majú jemnejší zvuk a budeš cítiť sam, že mu ten benzin chutí viac ako obyčajná 95 okt. Pozor! Netvrdím,že pôjdeš dole so spotrebou. Ale motor nie je pri týchto benzinoch taký "nervozny" alebo ako by som to nazval...
Veď vyskúšaj a budeš sám vidieť. Ja to mám na vlastnej koži a na 100 % odskušané a potvrdené .Podotýkam,že naozaj neide v tomto prípade o placebo efekt. 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

Maugris: mozno by som skusil kupit nejaky cistic palivovej sustavy lebo nevies aku sracku tam tankoval predchadzajuci majitel a mozno je to riadne zanesene a preto aj ma taku spotrebu a mizerny tah ;)
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Maugris: Kolik to má najeto, jaký je v tom olej, kde tankuješ, jezdíš s klimou, jak dlouhá je trasa do práce? atd. atd. atd....
Vzduchový filtr, palivový filtr, svíčky jsou vyměněné? Ptám se proto, jelikož u některých aut, teda spíš majitelů, je naprosto běžné, že filtry nechávají několik let, svíčky až když jsou úplně spálené.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nezapomenme jeste na lambda sondu - pokud je vyslovene mrtva, pozna to ridici jednotka, ale pokud funguej jen napul, nepozna to.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Maugris
Člen Týmu

Příspěvek od Maugris »

V první řadě chci poděkovat za reakce.

"Henry33"
Yarísek byl provozovaný v Anglii a určitě tam nebyl tankovaný nějaký "rádoby" benzín.

"telleke"
Teď k informacím:
- najeto cca 132 000km
- olej předpokládám, že dávali v Toyotě ten jejich originál genuine (pravidelné servisi dle servisní knížky a vždy jen v Toyotě)
- tankuji převážně u Shell, Agip
- s klimou jezdím jen občas a na delší cesty (ne do práce ... Liberec - Praha apod.)
- trasa do práce je cca 4km (nesmějte se, MHD vyjde dráž, už jsem to počítal :D)

Vzduchový filtr měněný je, palivový nedokážu říct, stejně tak svíčky. Ale tuším, že v předepsaných úkonech podle servisní knížky již měněné být měli.

"mrazik"
Právě ta lambda sonda mě napadá také no :(.

Myslíte, že by byla šance objevit něco připojením na diagnostiku? Palubní PC žádné závady neukazuje. A tak jestli diagnostika ukáže i něco, co palubní PC třeba "nevidí" nebo jen zobrazí chyby, které hlásí jednotka v autě?

Předchozí majitel nechával v Toyotě dělat výstupní kontrolu před prodejem a případně měnit vadné součástky. Jediné co našli bylo doporučení na budoucí výměnu stabilizačních tyček, toť vše.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“