fotogaleria nehod ;)
No veterán to bude-t je viac než isté,no či bude pekný,záleží na tebe ako sa oneho budeš starať.
Hovorí sa,že auto má služiť tebe a nie naopak.
No ano aj nie (podla mňa).On ti bude slúžiť tak,ako budeš slúžiť ty jemu-nemyslím tým stále do neho dávať nejaké vylepšené "tuning" výrobky,ale myslím vykonávať pravidelnú udržbu,nejaké to voskovanie,prípadné škrabance poopravovať..a tak...
Hovorí sa,že auto má služiť tebe a nie naopak.
No ano aj nie (podla mňa).On ti bude slúžiť tak,ako budeš slúžiť ty jemu-nemyslím tým stále do neho dávať nejaké vylepšené "tuning" výrobky,ale myslím vykonávať pravidelnú udržbu,nejaké to voskovanie,prípadné škrabance poopravovať..a tak...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
JJ, přesně tak. Je to jednoduchý stroj na opravy. Já už budu mít příští rok yarise 12 let. Zatím teda kromě pravidelných výměn oleje jsem měnil pouze přední brzdové desky, baterku a najaře uložení předního stabíku. No a vypadáto, že příští týden překročím 80 000 najetých kilometrůjosuk píše:Naštěstí yaris zraje jako vínomuco píše: Inak yaris ma vyšiel vtedy aj so zlavou na 339tis.Sk.
Takže ja neviem,ale je to kua pekne velký balík a nedajbože ked to ešte človek spláca.-ako ja a ešte pár ludí tu na fore..všimněte si, že majitelé těch starších yarisů si skoro nestěžují, na servisy, leasingy, na záruky, na nic. Auto nerezne, funguje pořád stejně a pokud máte aspon malý kufřík slušného nářadí je to auto poměrně dost jednoduchý.
takže vydržet!! Neprodávat!!

Ja budem spokojný,ak mi to bude služiť ešte aspoň 2-3 roky ( a to najazdím za 1 rok cca 10tis.km)
No,nechcem tu malovať čerta na stenu,ale mám taký dojem,že dnešné autá sú doslovne robené na biznis!
A nemyslím teraz na konkrétnu značku napr. yaris - ale automobilku celkovo ako takú.Ved sa pozrite okolo na rôzne značky aut.Je to dnes porucha za poruchou.Takže "dobré" autá už boli
Oni dobre vedia čo robia.Predstavme si,že budú vyrábať autá,do ktorých sa bude liať len benzin a olej...No kam by dosiel servis ??? Z čoho by aj výrobcovia žili,keby sme kupovali auta len 1x za 10 rokov a medzi tým žiadny servis.
No,nechcem tu malovať čerta na stenu,ale mám taký dojem,že dnešné autá sú doslovne robené na biznis!
A nemyslím teraz na konkrétnu značku napr. yaris - ale automobilku celkovo ako takú.Ved sa pozrite okolo na rôzne značky aut.Je to dnes porucha za poruchou.Takže "dobré" autá už boli

Oni dobre vedia čo robia.Predstavme si,že budú vyrábať autá,do ktorých sa bude liať len benzin a olej...No kam by dosiel servis ??? Z čoho by aj výrobcovia žili,keby sme kupovali auta len 1x za 10 rokov a medzi tým žiadny servis.

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak se bohužel musím přidat
Dneska cestou z práce jsem zjistil, že mi někdo při vycouvávání odřel a promáčknul zadní dveře a přední omlátil svými, jak nastupoval do svého. Nevím jestli to udělal dneska někdo u práce, ale spíš bych vsadil na to, že se to někomu povedlo včera u Tesca ve Varech. A ani to prase nemělo tu slušnost a odvahu nechat za stěračem lístek s kontaktem. Opět se mi potvrdilo, že minimálně 70% dnešních řidičů by vůbec nemělo mít papíry na auto. Prostě ty auta nezvládaj a to že umí jezdit rovně, ještě neznamená, že uměj řídit.....
Můžu říct jenom to, že když jsem dneska přišel k autu, tak to semnou málem seklo a chtělo se mi normálně brečet, i když to není asi až tak vážné. Ale člověk si o autíčko pečuje, chce ho mít pěkný a pak se najde nějakej idiot co neumí vyjet z parkoviště a auto vám poškodí. To mě fakt sere! Zítra zkusím udělat nějaký fotky.
Neznáte někdo dobrýho klempíře a lakýru v Karlovarském kraji?

Můžu říct jenom to, že když jsem dneska přišel k autu, tak to semnou málem seklo a chtělo se mi normálně brečet, i když to není asi až tak vážné. Ale člověk si o autíčko pečuje, chce ho mít pěkný a pak se najde nějakej idiot co neumí vyjet z parkoviště a auto vám poškodí. To mě fakt sere! Zítra zkusím udělat nějaký fotky.
Neznáte někdo dobrýho klempíře a lakýru v Karlovarském kraji?
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Pečovat ano, to chápu, to se dokonce vyplatí. Ale pěkný? Proč? Zdůvodnění proč mít auto pěkný mě popravdě nenapadá.telleke píše:Ale člověk si o autíčko pečuje, chce ho mít pěkný..
Když nám v srpnu napadaly ty ledový koule (kroupy v tom žádný nebyly) odnesla to všechna naše auta - jediný co se muselo u manželky nissana vyměnit čelní sklo a jinak se nebude dělat nic - zustane to tak ... přece se nebudu nervovat.

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Proč pěkný? Protože je krásný přicházet k autu a vidět jak je čisťounký, nepomlácený a nepomuchlaný, prostě jako když vyjelo z továrny. No a taky jde o hodnotu při prodeji. Jakou asi bude mít cenu auto potlučený po kroupách, nebo s promáčknutými dveřmi a podobně? To se radši každej poohlédne jinde a nebo bude chtít sakra velkou slevu.
jasně rozumimtelleke píše:Jakou asi bude mít cenu auto potlučený po kroupách, nebo s promáčknutými dveřmi a podobně? To se radši každej poohlédne jinde a nebo bude chtít sakra velkou slevu.

Ale vážně - dá se říct, že preferuju na autě spíš podvozek, brzdy.. apod. než image. Pěkná kastle je pěkná, ale to je tak podle mě všechno.

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ale to jistě... Proč ale nemít k dobrému podvozku ještě pěknou kastli? Já se na auto dívám taky víceméně tak, že to je věc, která mi má sloužit. Ale taky chci, aby ta věc taky trochu vypadala a když jí nedejbože budu muset/chtít prodat, tak každý škrábanec, důlek, nedostatek rapidně snižuje cenu, nebo se bude auto špatně prodávat.
Urvanej silentblok u prodeje nevadí, protože se dá lehce vyměnit a nikdo to nepozná, ale bouchnutý dveře, poškábané nárazníky atd se opravují už o poznámí huř a finančně mnohem náročněji.

Pár zásad při pakování u marketů:
1. radši dál od vchodu, podle možnosti nejlepší nemít po stranách žádné auto. (lidi jsou líní, cpou se ke vchodu)
2. když parkovat vedle auta, tak se nejlepší se postavit vedle drahšího, luxusnějšího vozu (majitel bude opatrněší při otvíraní dveří, oprava by taky něco stála, dále taková auta mají kdejaké parkovací asistenty přední, zadní, je tedy menší pravděpodobnost škody při jejich manévrování.)
3.pozor na třídveřová auta, jejich dveře jsou delší a potřebují větší prostor, lepší vedle nich neparkovat.
4. nikdy neparkuj vedle staré šunky, majiteli je jedno jak silně práskne dveřmi do tvojich dveří. Na jeho šunce to stejně nebude vidět.
1. radši dál od vchodu, podle možnosti nejlepší nemít po stranách žádné auto. (lidi jsou líní, cpou se ke vchodu)
2. když parkovat vedle auta, tak se nejlepší se postavit vedle drahšího, luxusnějšího vozu (majitel bude opatrněší při otvíraní dveří, oprava by taky něco stála, dále taková auta mají kdejaké parkovací asistenty přední, zadní, je tedy menší pravděpodobnost škody při jejich manévrování.)
3.pozor na třídveřová auta, jejich dveře jsou delší a potřebují větší prostor, lepší vedle nich neparkovat.
4. nikdy neparkuj vedle staré šunky, majiteli je jedno jak silně práskne dveřmi do tvojich dveří. Na jeho šunce to stejně nebude vidět.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"