http://www.pneuvranik.cz/katalog/zbozi/ ... a=1250.__1
příprava na zimu
- radys03
 - Věčnej rejpal

co říkáte kluci na toto 
 ty křemíkové granule znějí zajímavě... nemá někdo odskoušeno?? Jinak bez tech granulí mám odskoušeno a maximální spokojenost...

aktuálně 
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

tak na sníh / led to bude asi dobré.. Ale na běžné cestě (břečka, mokro) budou dle mě dost hlučné a komfort asi taky nijaký.radys03 píše:co říkáte kluci na tototy křemíkové granule znějí zajímavě... nemá někdo odskoušeno?? Jinak bez tech granulí mám odskoušeno a maximální spokojenost...
btw. Já jsem pro letošek dopřál oběma rollkám nové Fuldy Montero 3, tak jsem zvědavý. S E11 pojedu zítra a s E12 snad brzy v příštím roce až se mi vrátí se servisu. V testech vycházely obstojně a cena byla rovněž přijatelná, tak snad budou fungovat
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- lemra79
 - Navigátor
 - Kontaktovat uživatele:

radys03 píše:co říkáte kluci na tototy křemíkové granule znějí zajímavě... nemá někdo odskoušeno?? Jinak bez tech granulí mám odskoušeno a maximální spokojenost...
Taky jsem loni osedlal na zimu do vraniku ale vybral jsem vzorek TS 780, neni tak hrubej oproti HPL 4.
Jinak zkušenosti. Loni jsem prezouval uz za spatnyho pocasi, tak rozdim oproti letnim michelinum nezaznamenan. Ale letos jsem prezouval jeste za peknyho pocasi a skok to byl ohromny, huci to a plave, ale to oproti letnim gumam asi delaji vsechny zimaky.
Do protektoru uz asi nepujdu, to z ciste ekonomickyho duvodu. Bere mi to s nema o cca 0,5l /100 km vic, nez z predeslyma SAVA. Se savama to pri dobrym pocasi melo stejnou spotrebu jako s letnakama. Myslim, ze ta spotreba je diky vetsi hmotnosti protektoru, i tech zavazicek je tam podstatne vic.
Jinak teda na mokru to auto jede pri zablokovanych kolech jako sane na snehu, ale na snehu si myslim, ze si vedou dobre....
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km

Ta cena se mi zdá dost vysoká, na to, že je to protektor, to se podle mě nevyplatí ušetřit 4x100-200,- oproti normální gumě, která, pokud je kolo vyvážený, tak nemá co plavat, ani nic jinýho vyvádět.
A další postřeh, na jednom autě přezouvám zimáky, který jsou tišší, než letní, na jiných autech to tak sice není, ale zpravidla zimní hlučnější nejsou, respektive maximálně třeba pískají na mokru podle druhu asfaltu.
Jo a ještě teď třeba dojíždím polarisky 2 (nemají už 4mm) a za sucha auto drží v zatáčkách relativně slušně, ne tak dobře, jako na letních za tepla, ale na to, že ty gumy nemám moc rád si s nima může člověk dovolit docela dost.

A další postřeh, na jednom autě přezouvám zimáky, který jsou tišší, než letní, na jiných autech to tak sice není, ale zpravidla zimní hlučnější nejsou, respektive maximálně třeba pískají na mokru podle druhu asfaltu.
Jo a ještě teď třeba dojíždím polarisky 2 (nemají už 4mm) a za sucha auto drží v zatáčkách relativně slušně, ne tak dobře, jako na letních za tepla, ale na to, že ty gumy nemám moc rád si s nima může člověk dovolit docela dost.
Holomek!

- radys03
 - Věčnej rejpal

ja hlavne potrebuju aby mi to vyjelo v neprojetym snehu. u nás nejsou silnicari moc akcni 
 a hlavně od baráku to mám na obě strany do prudkyho kopce 
 takova malá past 
 . táta je měl na berlingu(bez těch kamínků) a maximální spokojenost - vyjel vždy. Při koupi corolly jsem k tomu dostal sava eskymo s3 a zatím si vedou taky celkem obstojně... Ja jen že budu něco potřebovat na přístí zimu...
Na protektorech(pouze v zimě!!) jsem jezdil s fáčkem i předchozí corollou a nikdy jsem neměl problém... Člověk asi nesmí kupovat ty uplně nejlevnější sráče z číny

Na protektorech(pouze v zimě!!) jsem jezdil s fáčkem i předchozí corollou a nikdy jsem neměl problém... Člověk asi nesmí kupovat ty uplně nejlevnější sráče z číny
aktuálně 
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

ohledně protektorů mám obdobný názor jako Rampa. Na auto bych je nedal už jen z důvodů, že poměr, který auto stráví na sněhu x břečka, sucho, mokro je aspoň u mě výmluvný a všech těchto situacích je na tom protektor ve srovnání s běžným zimním obutím o poznání hůře. 
Na druhou stranu jezdím často na lyže, takže tu první stránku věci taky nepodceňuji a raději si připlatím za slušné pneu.
btw. dnes jsem jel do práce poprvé ve sněhu / ledu na těch nových Fuldách a pocitově rozdíl oproti 4 roky starým Polarisům 2 (cca 3-4 mm) neuvěřitelný. Nepřezouval jsem ale prvně, takže vím, že jakákoliv nová zimní guma pocitově strčí třeba tu nejlepší 4 roky starou ze startu do kapsy. Ztvrdnutí je svinský proces a 4 roky jsou 4 roky.
Abych to shrhnul, třeba jsem magor, ale měním gumy co 4 roky i když třeba něktěří by je vzhledem k hafo vzorku klidně použivali ještě dál . Přece jen, je to věc, co mě drží na cestě a na těch se, stejně jako na brzdách, šetřit nemá.

Na druhou stranu jezdím často na lyže, takže tu první stránku věci taky nepodceňuji a raději si připlatím za slušné pneu.
btw. dnes jsem jel do práce poprvé ve sněhu / ledu na těch nových Fuldách a pocitově rozdíl oproti 4 roky starým Polarisům 2 (cca 3-4 mm) neuvěřitelný. Nepřezouval jsem ale prvně, takže vím, že jakákoliv nová zimní guma pocitově strčí třeba tu nejlepší 4 roky starou ze startu do kapsy. Ztvrdnutí je svinský proces a 4 roky jsou 4 roky.
Abych to shrhnul, třeba jsem magor, ale měním gumy co 4 roky i když třeba něktěří by je vzhledem k hafo vzorku klidně použivali ještě dál . Přece jen, je to věc, co mě drží na cestě a na těch se, stejně jako na brzdách, šetřit nemá.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- lemra79
 - Navigátor
 - Kontaktovat uživatele:

No prave ty sava eskymo s3 jsem mel pred vranikama a dve kola mi povolili v kordu, udelali se na nich boule, to meli jeste slusny vzorek. Tak jsem si rikal, ze ty nejlevnejsi zimaky, to nema ani cenu. Tak jsem zkusil toho vranika, mel by mit celozivotni zaruku na tyto vady. Koupil jsem je zde http://www.pneukubicek.cz/ za 600 uz ta cena je docela lakava. I kdyz vzhledem v vyssi spotrebe se to stejne nevyplati, jak jsem zjistil na vlastni kuzi.radys03 píše:ja hlavne potrebuju aby mi to vyjelo v neprojetym snehu. u nás nejsou silnicari moc akcnia hlavně od baráku to mám na obě strany do prudkyho kopce
takova malá past
. táta je měl na berlingu(bez těch kamínků) a maximální spokojenost - vyjel vždy. Při koupi corolly jsem k tomu dostal sava eskymo s3 a zatím si vedou taky celkem obstojně... Ja jen že budu něco potřebovat na přístí zimu...
Jinak ten vzorek HPL 4 od vranika je dost hrubej. Nemas zkusenost, co to dela na dalnici? Me kdyz ho v pneuservisu davali na vyber, tak jsem se docela polekal.
corolla 3D, 1.3 63 KW, r.v. 1998, 165 000 km

Mám Polaris2, teď to bude třetí sezóna a že by na mokru pískaly jsem si nevšiml -- spíš to rovnou klouže 
 Po přezutí z letních mě celkem překvapilo jak ochotne se to hrnulo bokem 
 (nemyslím klouzání v zimním počasí, bylo mokro a ještě cca 10 nad nulou). Ale na sněhu a břečce jsem s nima zatím byl spokojený (asi proto, že nemám s čím srovnat:), párkrát mě překvapilo, z čeho jsem bez potíží vyjel. Jenom se sjely rychleji, než bych čekal. Po této sezóně už tam zbudou sotva ty 4mm -- aspoň na příští zimu budu moct zkusit něco jiného 

- radys03
 - Věčnej rejpal

po dálnici se s těma vraníkama odskoušeno nemám(nejbližší mám 40km daleko 
 ). daleko jedu max 5x za rok a kvuli tomu znamku nekupuju 

Zimaky taky měním max po 4 rokach - dojíždím v létě ikdyž mají třeba ještě 4mm
Prej tyto jsou dobrý http://www.pneumatiky-prodej-pneu.cz/17 ... ca-p33441/ koukal jsem na testy v nějakým časopisu - autohit neb tak něco

Zimaky taky měním max po 4 rokach - dojíždím v létě ikdyž mají třeba ještě 4mm
Prej tyto jsou dobrý http://www.pneumatiky-prodej-pneu.cz/17 ... ca-p33441/ koukal jsem na testy v nějakým časopisu - autohit neb tak něco
aktuálně 
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

nějaké testy, viz.  http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php
v roce 2009 byly Fuldy Montero 3 v mém rozměru 14" 185/60 druhé, tak snad dostojí své pověsti
Debicu jsem tam bohužel nenašel, ale např. Polarisy 2 si nijak zvlášť chvály nevysloužily.. Těžko říct, je to jenom test a jak je nebo není objektivní může být taky otázka.

v roce 2009 byly Fuldy Montero 3 v mém rozměru 14" 185/60 druhé, tak snad dostojí své pověsti
Debicu jsem tam bohužel nenašel, ale např. Polarisy 2 si nijak zvlášť chvály nevysloužily.. Těžko říct, je to jenom test a jak je nebo není objektivní může být taky otázka.
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
- radys03
 - Věčnej rejpal

ono jestli se da tem testum vubec verit... tam jak jsem koukal tak ty barumky zase tak uplnej propadak nebyl- ale zadnej zazrak...
jak jsem koukal t ysava eskymo s3 někde doporucuji v jinym testu zase pred nimi varují. Ono vyber te si mezi tím...
Jinak ty fuldy jsou stále mezi těma "lepšíma"

jak jsem koukal t ysava eskymo s3 někde doporucuji v jinym testu zase pred nimi varují. Ono vyber te si mezi tím...
Jinak ty fuldy jsou stále mezi těma "lepšíma"
aktuálně 
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG

Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

No ja mam na Corolle Bridgestone Blizzak a minulou zemi se osvedcily, projel jsem i dvacet cisel neprohrnutych. Takze muzu smele doporucit.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
Michal_F6 > Věk hraje určitou roli, ale třeba já pořád ještě dojíždím dneska už 9 let starý pirellky a i když hučí jak prase, tak v zatáčkách to jezdí jak po kolejích - letní.
gramo> Psal sem na jiných autech, polarisky to nedělají, ale třeba michelin alpin A3 jo. Jinak taky sem psal, že polarisky rád nemám, protože mě už mnohokrát nepodržely a myslím, že ani ta cena není tak oslnivá, rozhodně bych si je znovu nekoupil. Mimochodem taky mají takových 7 let cca

Dneska v Brně celkem na ho...

gramo> Psal sem na jiných autech, polarisky to nedělají, ale třeba michelin alpin A3 jo. Jinak taky sem psal, že polarisky rád nemám, protože mě už mnohokrát nepodržely a myslím, že ani ta cena není tak oslnivá, rozhodně bych si je znovu nekoupil. Mimochodem taky mají takových 7 let cca
Dneska v Brně celkem na ho...
Holomek!

- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Naopak, v Brne celkem sranda 
 Je ovsem pravda, ze v praci jsem kRAVkou 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h