Baterie & Yaris
telleke píše:Nemají ho všechny baterie... Jinak je na vrchu baterie.
podla nálepky navrchu baterie si myslim že by tam mal byť , je tam maličká zelená pri plnej , čierna i biela bodka , ale OKO nikde nevidím

mám tam vôbec origo Vartu ?

Uploaded with ImageShack.us
Ty to oko na nej nemáš - podla fotky....
Máš v podstate 2 možnosti-pokial nemáš ampermeter.
1., Buď dať na nabíjačku bateriu a "oživiť" ju pred zimou (to sa bežne robí pri cca 3 ročných a viac bateriach-ale tiež záleží na tom,či jazdíš viac v meste alebo mimo mesta a podla toho možno už aj u 2 ročných...). Nabíjačka ti ukáže,kolko jej dáva "napapať" a podla toho aj vidíš,či je už slabšia alebo nie.
2., Podľa mňa ak zajdeš do servisu-či už toyoty alebo iného a poprosíš ich,aby ti zmerali baterku,tak to určite urobia a nemyslím si,žeby za to zapýtali nehoráznu sumu...
Alebo môžeš ešte zajsť do obchodu s akumulatormi (autobateriami) a dnes už vela obchodov je takých,že ak u nich kúpiš bateriu,tak zadarno ešte premerajú dobíjanie.Tým nechcem povedať,že máš kupiť bateriu .Takže zmerať baterku je len zapojiť kábliky na prístrojík a hotovo .
Určite sa dohodneš s daným obchodom alebo servisom
Máš v podstate 2 možnosti-pokial nemáš ampermeter.
1., Buď dať na nabíjačku bateriu a "oživiť" ju pred zimou (to sa bežne robí pri cca 3 ročných a viac bateriach-ale tiež záleží na tom,či jazdíš viac v meste alebo mimo mesta a podla toho možno už aj u 2 ročných...). Nabíjačka ti ukáže,kolko jej dáva "napapať" a podla toho aj vidíš,či je už slabšia alebo nie.
2., Podľa mňa ak zajdeš do servisu-či už toyoty alebo iného a poprosíš ich,aby ti zmerali baterku,tak to určite urobia a nemyslím si,žeby za to zapýtali nehoráznu sumu...
Alebo môžeš ešte zajsť do obchodu s akumulatormi (autobateriami) a dnes už vela obchodov je takých,že ak u nich kúpiš bateriu,tak zadarno ešte premerajú dobíjanie.Tým nechcem povedať,že máš kupiť bateriu .Takže zmerať baterku je len zapojiť kábliky na prístrojík a hotovo .

Určite sa dohodneš s daným obchodom alebo servisom

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ďakujem za rady , a pre zaujímavosť prikladám moju korenšpondenciu s dovozcom Varty
Dobrý deň , chcel by som vás poprosiť o informáciu , kúpili sme Toyotu Yarisa 1.3 VVT-i (64kW) r.v. 2008, a je v ňom batéria podľa priloženej fotografie , podla nálepky by to mala byť Varta 45Ah , moja nezrovnalosť spočíva v tom že na nálepke sú uvedené vysvetlivky i pre „magické oko „ čiže zelená – čierna – biela , avšak toto kontrolné oko na batérii nemôžem nájsť . Dá sa určiť podľa fotografie či sa jedná o originálnu batériu?
Vopred ďakujem za info
Dobry den, uvedena bateria je original varta, tzv prvovyroba, to su baterie vyrobene priamo do urcenych novych automobilov.Pravdepodobne ale je na nej starsi stitok, lebo magicke oko sa u varty uz davnejsie nepouziva.
Dobrý deň , chcel by som vás poprosiť o informáciu , kúpili sme Toyotu Yarisa 1.3 VVT-i (64kW) r.v. 2008, a je v ňom batéria podľa priloženej fotografie , podla nálepky by to mala byť Varta 45Ah , moja nezrovnalosť spočíva v tom že na nálepke sú uvedené vysvetlivky i pre „magické oko „ čiže zelená – čierna – biela , avšak toto kontrolné oko na batérii nemôžem nájsť . Dá sa určiť podľa fotografie či sa jedná o originálnu batériu?
Vopred ďakujem za info
Dobry den, uvedena bateria je original varta, tzv prvovyroba, to su baterie vyrobene priamo do urcenych novych automobilov.Pravdepodobne ale je na nej starsi stitok, lebo magicke oko sa u varty uz davnejsie nepouziva.
Caute, len chcem pridat svoju skusenost s Vartou s tym okom. Baterka ma uz viac ako 4 roky, a v zime si vyhrievam sedacku takmer kazdu jazdu a jazdim 90% mesto, zatial ziadny problem. Niekedy dlhsie startuje, hlavne ked su mrazy velke, ale inak slape. To oko je take menej zelene sa mi zda, ale zelenu tam stale vidno. Inak dobre vediet ze s tym okom sa Varta uz nerobi, ale chcel by som opat taku, bezudrzbovu, ze len pozrem a vidim ako je na tom 

tak,ako píše tomko-dnes su už všetky bezudržbové (aj ja to tak viem).
Inak pri 3 a viac ročnej baterii sa vždy pred zimou odporúča dať na nabíjačku .Stačí ak ju dáš večer asi na 12-16hod na nabíjačku . Pri tom aj zistíš, v akej je "kondícii... Je dobré ju takto oživiť najneskor to toho novembra hlavne vtedy,ked viac jazdíš po meste.
Inak pri 3 a viac ročnej baterii sa vždy pred zimou odporúča dať na nabíjačku .Stačí ak ju dáš večer asi na 12-16hod na nabíjačku . Pri tom aj zistíš, v akej je "kondícii... Je dobré ju takto oživiť najneskor to toho novembra hlavne vtedy,ked viac jazdíš po meste.

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Davat do Yarise baterii o 50Ah nebo dokonce i vyssi je naprosto zbytecne. Teda je to spis kontraproduktivni - zvyseni hmotnosti, vyssi cena. Ta baterie bude mit zivotnost uplne stejnou a na ten motor to bohate staci. A pokud ma nekdo trvale vyssi odber, tak mu nepomuze ani 100Ah, protoze to je dany parametrama alternatoru.
Na Focuse 1.6 mi bohate staci 44Ah - jeste nepoznala, co je to nabijecka; takze na benzinovyho Yarise uz i tech 44Ah je zbytecnej luxus.
Na Focuse 1.6 mi bohate staci 44Ah - jeste nepoznala, co je to nabijecka; takze na benzinovyho Yarise uz i tech 44Ah je zbytecnej luxus.
Jarouš 1.0 VVTi, rok 2004, 5D, světle modrý