Zaseknuty plynovy pedal-auto nezastavitelne??
Stalo sa niekomu z Vás, že sa mu "zasekol" plyn? Mne sa včera stalo, keď som vyradil pri 95 km/hod na neutrál, že otáčky nepadli, stále boli cca na 3000/min. Až pri treťom zošliapnutí plynu asi na 4500 padli na voľnobeh. O koberec sa plyn zaseknúť nemohol - mám origo Toyota, upevnený príchytkami o podlahu dosť ďaleko od pedálov a bol som aj na zvolávačke kvôli zaseknutému plynu. Stalo sa mi to prvýkrát a trochu ma to vyľakalo.
Nestraš......
No...tak ono je pravda taká,že ak vyradíš napr.pri rýchlosti 100km/h rýchlosť,tak väčšina z dnešných moderných aut pal.počítač si riadi aj otáčky po vyradení vo vyššej rýchlosti tak,aby v prípade opätovného zaradenia rýchlosti nezačal točiť z 800ot.hneď 3-4tis.
Je to bežné napr.u fiesty a aj u Chevrolet Aveo (mal som oboe)
Musím však priznať,že 3tisíc je už asi aj vela
Ja by som však vyskúšal ubrať plyn so zaradenou rýchlosťou,či to brzdí motorom hneď ,alebo či cítiš,že má tendenciu udržať rýchlosť-teda naozaj ten plyn sa "zasekne"....(?)
Inak je to zaujímavé...
No...tak ono je pravda taká,že ak vyradíš napr.pri rýchlosti 100km/h rýchlosť,tak väčšina z dnešných moderných aut pal.počítač si riadi aj otáčky po vyradení vo vyššej rýchlosti tak,aby v prípade opätovného zaradenia rýchlosti nezačal točiť z 800ot.hneď 3-4tis.
Je to bežné napr.u fiesty a aj u Chevrolet Aveo (mal som oboe)
Musím však priznať,že 3tisíc je už asi aj vela
Ja by som však vyskúšal ubrať plyn so zaradenou rýchlosťou,či to brzdí motorom hneď ,alebo či cítiš,že má tendenciu udržať rýchlosť-teda naozaj ten plyn sa "zasekne"....(?)
Inak je to zaujímavé...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Urobilo to len jeden krát. Keď nechám zaradenú rýchlosť, tak brzdí motorom normálne. Asi fakt len zblblo nejaké čidlo. Viem, že napr. na felíciach sa zanášali škrtiace klapky, keď sa preplňovali olejom nad maximálnu rysku - potom padali otáčky na voľnobeh veľmi pomaly, ale ja mám olej približne v strede medzi ryskami. A tie otáčky si motor držal rovnaké - neklesali ani pomaly, až po opakovanom prešliapnutí plynu spadli na cca 800. Ešte počkám, či sa to zopakuje.
A cim to je? Ja som odrastal na Skode 120. Tam sa nam plyn zasekaval dost casto. To som vodicak nemal ani rok. A slo to prekvapujuco lahko: brzda, spojka ku krajnici a vypnut motor. Odhaknut zaseknute lanko, nastartovat a frcat dalej...a vsetko bez ABS.josuk píše:co zas opačně!!
1. ten redaktor se, ač technicky zdatný, připravený, na volný cestě, minimálně dvakrát sám lekl - nešlo to hned vypnout a na konci to abs
2. co všechno dokážou lidi udělat jenom s počítačema aby "nefungovaly"?? Ha!! takovýho člověka si dosadim do podobnýho auta, doplnim stres (!!!!) a mám výsledek!!!to neni amerikou, to je všude!!
Yaris 1,0 r.v. 2006