Keramická spojka
tak jelikož jsem byl třetí na sprintech na Japan Campu ve třídě do dvou a půl litru-tak začínám schánět novou spojku, jelikož tuto sem odrovnal za čtyři rozjezdy
takže:
to Yokohama-jak seš spokojenej s tou keramikou F1, po tý době co ji máš?
to libor12, Idaho a klidně další-co byste mi doporučili za konkrétní spojku(myslim celej spojkovej set), dejme tomu do 8tisíc korun? Mám to z 90% na denní ježdění-na což by mi stačil i ten nipparts, ale když jedu někam na sraz, tak bych si chtěl občas zkusit i ty sprinty, ale aby mi ta spojka najednou neodešla, jako nyní-Libore bylo to přesně jak píšeš-na normální ježdění mi vydržela dva roky bez problému, i když jsem si od začátku představoval že bude spojovat jinak, ale teď čtyři rozjezdy, pokaždy obrovskej smrad a na konci už při zařazený rychlosti a konstantní jízdě sešlápnu plyn a vylítnou otáčky
byl jsem na srazu s Pepamoto a ten říkal, že má přes tebe XTD clutch-na kolik by mne vyšla na 3 sge, popřípadě jestli je něco lepšího za tyhle peníze, koukal jsem že na ebayi je za tyhle peníze už i exedy ale myslim že to psal zrovna Idaho-že nejlevnější exedy nebrat, že vydrží míň než nipparts.
děkuju všem dopředu za rady-nechci to za půl roku řešit znovu, jen proto že jsem byl na jedněch sprintech

to Yokohama-jak seš spokojenej s tou keramikou F1, po tý době co ji máš?
to libor12, Idaho a klidně další-co byste mi doporučili za konkrétní spojku(myslim celej spojkovej set), dejme tomu do 8tisíc korun? Mám to z 90% na denní ježdění-na což by mi stačil i ten nipparts, ale když jedu někam na sraz, tak bych si chtěl občas zkusit i ty sprinty, ale aby mi ta spojka najednou neodešla, jako nyní-Libore bylo to přesně jak píšeš-na normální ježdění mi vydržela dva roky bez problému, i když jsem si od začátku představoval že bude spojovat jinak, ale teď čtyři rozjezdy, pokaždy obrovskej smrad a na konci už při zařazený rychlosti a konstantní jízdě sešlápnu plyn a vylítnou otáčky
byl jsem na srazu s Pepamoto a ten říkal, že má přes tebe XTD clutch-na kolik by mne vyšla na 3 sge, popřípadě jestli je něco lepšího za tyhle peníze, koukal jsem že na ebayi je za tyhle peníze už i exedy ale myslim že to psal zrovna Idaho-že nejlevnější exedy nebrat, že vydrží míň než nipparts.
děkuju všem dopředu za rady-nechci to za půl roku řešit znovu, jen proto že jsem byl na jedněch sprintech
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na Exedy z Ebay bych si dal pozor...je to nejčastější cíl padělatelů.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP 
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova

Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen

http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no za sebe ti můžu říct toto, já moc nenajezdím takže ji mám asi 17 tisíc a je furt v klidu, ale to se uvidí až budu měnit motor jak to tam vypadá...ale musím říct že ji nešětřím-rád dělám smyky na kruháčích a to lze s atmosférou leda přes spojku...na druhou stranu se ještě nevyřešil problém kterej tu od začátku řeším a čekám že to rozlousknu s tím motorem
Jak jsem zde zmiňoval tak mi prokluzuje ve vysokých otáčkách při rozjezdu třeba kdybych se chtěl rozjet z 6000 rpm tak to neprohrábne kola ale udělá to prokluz a ten prokluz jde u keramiky opravdu "slyšet"
jinak sem s tím spokojenej ale není tu ůplně to co sem si představoval...jedinej zádrhel může být že byl křivej setrvák když sem to nasadil a nebo jak tu kdysi zmiňoval Idaho že ten přítlačák nemusí mít přítlak jakej měl mít...toť otázka
ta moje F1 stála 7 tisíc no asi bych ji koupil znova ale podíval bych se na setrvák a v případě prokluzu okamžitá reklamace, jinak mi nabízel Libor myslím ACL 12,500 což už bude nějaká lepší, to zvaž no 
Jak jsem zde zmiňoval tak mi prokluzuje ve vysokých otáčkách při rozjezdu třeba kdybych se chtěl rozjet z 6000 rpm tak to neprohrábne kola ale udělá to prokluz a ten prokluz jde u keramiky opravdu "slyšet"

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
XTD bych řekl že jsou hodně dobré spojky. Díky odpružene lamele člověk neví že tam keramiku má. I pro 3sge se vyrábí,respektive je shodná s gte pokud typ převodovky je s54 se samosvorem.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Paradoxem je že ta spojka u atmo dostává zabrat daleko víc. Přesně jak píše Yokohama,aby jsi ji utrhnul musíš ji podržet a samozřejmě tím vzniká obrovské množství tepla. Já osobně vůbec neřešil jako první lamelu,ale silný přítlak a poté co jsem odpálil setrvačník,ten sériový není litina,je to ocel ale to teplo zkrátka zničí třeci plochy. Vezmi si že se tam pohybují teploty mezi 800-1100st. Takže já bych to řešil následovně. Protože xtd nemá lamelu pro 3s s menším průměrem mrkve a popravdě je to ta nejmenší položka z celého setu(1000kč) vzal bych setrvačník,nejenže je odlehčeny ale je vyrobeny právě pro vysokou zátěž z chrommolybdenove oceli,k tomu přítlak minimálně stage3 pro nějakých 300hp a úplně klidně ho doplnil původní přeobloženou lamelou s minerálem který má v sobě mosaz v poměru 50%. Nebo předělat tu xtd lamelu na menší střed. Je nytovane. Taková kombinace spojky přežije motor i auto.
Tak to tu čtu a musím vám sdělit mé nové zkušenosti se spojkou XTD do 300ps , jak píše libor je to uplně jiné když tam je větší přítlak , musím říct že tam dám asi 5000ot a normálně ji pustím , vubec neproklouzne a dokonce si i ty mé 19 ve 265 hrábnou sice jenom malinko ale je to síla a jinak s tím jde normálně popojíždět jak s klasikou , je teda znatelně tvrdší pedál ale na to se dá zvyknout , prostě je to super .dík libore za dobrou radu a díly ,

Konečně mám auto s motorem uprostřed
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jsem rad za další pozitivní ohlas,jinak s tebou musim souhlasit keramika je sakra hákliva na přesnost dosedací plochy,a vetšinou nastane prave problem po tom kdy už seriovy setrvačník je ojetý od puvodniho mineralu kteremu nejaka ta desetinka neva.pepamoto píše:To yokohama :jo a jestli je i jenom trošku křivej setrvák tak samo že musí pryč , to nemuže nikdy dobře fungovat
to Libor-hmm, všechno to, co píšeš zní hodně rozumně, ale jestli dobře počítám, tak se setrvákem se pod dvanáct nedostanu a to já nyní nemám.
ještě mně napadá-pokud by jsi tuto samou sadu měl i pro kamaráda na nissan 350z a při odběru dvou se dalo ještě jemně hýbnout s cenou a já se zkusil ve firmě zeptat, jestli mi z toho neodepíšou DPH, tak už by i cena pro mě měla být přijatelná. jenom stále přemýšlím nad vhodnější variantou, jestli nechat obložit lamelu, nebo předělávat tu od XTD?
Pro mě zásadní problém, protože auto mám na denní ježdění-tudíž následně potřebuji nechat v co nejkratším intervalu tu starou vybrat a tu novou namontovat.
ještě mně napadá-pokud by jsi tuto samou sadu měl i pro kamaráda na nissan 350z a při odběru dvou se dalo ještě jemně hýbnout s cenou a já se zkusil ve firmě zeptat, jestli mi z toho neodepíšou DPH, tak už by i cena pro mě měla být přijatelná. jenom stále přemýšlím nad vhodnější variantou, jestli nechat obložit lamelu, nebo předělávat tu od XTD?
Pro mě zásadní problém, protože auto mám na denní ježdění-tudíž následně potřebuji nechat v co nejkratším intervalu tu starou vybrat a tu novou namontovat.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jesltli potřebujes lamelu jen proto to nejak zprovoznit tak se mi tu jedna válí a říka že je marcelusova.
jinak sset samotny neni drahy,cca 320usd ale protože to ma v kompletu 13kg tak doprava vychazi přes usps kolem 190usd bohužel. navic ted je kurz dolaru trochu mimo 

tak tos mě pobavil
, né-chci to vyřešit nejlíp pro jednou a uplně na furt, takže určitě budu chtít kupovat jak spojkovej set, tak když Vás poslouchám asi i ten setrvák-je to škoda že to XTD rovnou nedělaj na 3sge.Hele jestli tě můžu poprosit-zkus mi vyčíslit jak tu variantu s předělávanou lamelou, tak rovnou i z tou obloženou. A to nejhlavnější jestli máš tuhle celou sadu i se setrvákem na to 350Z-kamarád to má na to samé použití, tudíž jezdí s tím denně na normální ježdění, ale občas zkouší někde sprinty a spojka je už taky na odpis, tudíž by jsme to asi koupili dohromady, jestli chceš klidně mi ty ceny pošli na mail: oravec@edera.cz

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
cena setrvaku http://www.aimcoclutches.com/index.php? ... ts_id=1367
cena setu spojky http://www.aimcoclutches.com/index.php? ... ts_id=1231 a už ted koukam ze pepamoto vcasnym nakupem usetril docela dost penez
na tech samych strankach najdes i nissan. mužeš to tam klidne objednat i sam,platit mužeš paypal nebo kartou bez problemu,pokud nebude celnice zde delat problem tak ji mas do 10dnu doma oblozeni lamely tvrdym mineralem cca 1000kč
cena setu spojky http://www.aimcoclutches.com/index.php? ... ts_id=1231 a už ted koukam ze pepamoto vcasnym nakupem usetril docela dost penez