Zimní pneu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

KiciDevil píše:Este skuska na snehu nebola no dufam ze budu ok. :shock:
No vidíš a já to v něm už 14 dní krosím. :lol:
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Tesim sa na sneh zatial ked bolo nasnezene este som mal letne a bol som "ten " sofer co setkych brzdi a ohrozuje. Dnes rano ma prvy krat zachranily zimne gumy jeden cu*ak len tak zabrzdil a ja som bol az 3 za nim takze ledva ledva som to zastal. Srdce v zadku uz som sa videl jak som rozbil nove auto. Nastastie setko v pohode. ABS pukalo o zivot. yaris je cely fuuu :shock: :lol:
A inac jak sa sprava na snehhu tvoj Yaris mne sa nepaci to ABS absolutne sa neda brzdit len uplne jemnucko musis to na fave som stlacil brzdu a stal som hehe.
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

KiciDevil píše:A inac jak sa sprava na snehhu tvoj Yaris mne sa nepaci to ABS absolutne sa neda brzdit len uplne jemnucko musis to na fave som stlacil brzdu a stal som hehe.
jemnucko?? ja praveze ked nakydalo snehu a mal som este letne tak som dupal na brzdu co to dalo nech abs zabere, inak by som sa klzal
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

KiciDevil píše: A inac jak sa sprava na snehhu tvoj Yaris mne sa nepaci to ABS absolutne sa neda brzdit len uplne jemnucko musis to na fave som stlacil brzdu a stal som hehe.
Problém s brzděním nevidím. Brzdím stejně jako v létě, s tím že počítám samozřejmě delší brzdnou vzdálenost. Když mi začne ťukat ABS, brzdím stejně, ale mám informaci že to klouže víc než jsem čekal. 8)
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
KiciDevil
Navigátor

brzdenie

Příspěvek od KiciDevil »

no ked som sa snazil brzdit na snehu na letnych gumach tak to len zacalo ABS strielat a ziadny ucinok akoby som isiel dalej. Mam pocit ze keby troska nechalo tie kolesa aj zaseknut by to neuskodilo, mozno by sa chytili a potom uz by malo abs vyznam nehovorim samozrejme o lade tam je to uplne jedno :)
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Išiel som cez noc po D jednotke v piatok nad ránom 30.11. keď mi snežilo celú cestu do Prahy.Totálna kalamita kamiony poskrižované nekonečné kolony.Klučkoval som z Yariskom na zim.Michelinoch pomedzi nich kade sa dalo aj po odstavnom pruhu aj cez stredový pruh,samozrejme do kopca a samé zastavovania a rozjazdy,držal som sa za jedným OFF Roadom 4x4.Nemal som ani raz problém že by sa mi kolesá prešmykovali.Micheliny sa absolútne osvedčily.Aby toho nebolo málo po snehu ma chytila ladovka dážď ktorý zmrzal.Pri primeranej rýchlosti zase v pohode.Až v Prahe na lade na parkovisku som to schválne utrhol na ručnú .Jednoznačne chválim Michelinky sú super.
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Ja som na Yarisa NG kúpil GY UG 7 v rozmere 165/70 R14. Chcel som pôvodne 7+, ale nemali. Dúfam, že budem spokojný.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Yaris 2007 píše:Ja som na Yarisa NG kúpil GY UG 7 v rozmere 165/70 R14. Chcel som pôvodne 7+, ale nemali. Dúfam, že budem spokojný.
kolko si za ne zaplatil?
Yaris 2007
Navigátor

Kupoval som ich vo Forstingeri, stáli 8600 Sk. Som si vedomý toho, že na internete by boli lacnejšie, ale s internetovým obchodom mám zlú skúsenosť. S pneu som zatiaľ spokojný, sú veľmi tiché.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

ja som dal 8900 za 15 palcove 185 ky :) ale pravda je ze nie kazdy musi kupovat cez net. Forstinger je dost drahy si myslim. No a este tam ani nic moc nemaju ale sak Slovakom staci :)
Yaris 2007
Navigátor

Je drahý, ale z kamenných najlacnejší. Vždy lepšie ako Mikona. :D
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Tak leto sa nam pomalicky blizi (teda hlavne tu pod Tatrami :wink: ) ku koncu a zacinam rozmyslat, ake zimne pneu si kupit. Mam zopar otazok:
- Ked mam teraz pneu 15" mozem si dat zimne 14"?
- Doporucujete kupit si pneu v Toyote, cez internet, v nejakom obchode alebo pripadne jazdene?
- V akom cenovom rozmedzi sa pneumatiky pohybuju?
- Su nejake pneu, ktore su jednym slovom NAJ? :)
- Su nejake pneumatiky, ktore nedoporucujete?
- Existuje nejaka idealna sirka pneumatik na Yarisku?
Toyota Yaris 1.0, Base Cool, VSC + TRC
berta001
Člen Týmu

Příspěvek od berta001 »

ja jsem poslednich nekolik zim odjezdil na "micheline alpin", a muzu doporucit, podle me spicka. Ted jsem vymenil auto na kterym jsou zimni barumky tak uvidime

jinak kupoval jsem na www.nejlevnejsipneu.cz a pohoda nevidim v tom zadnej problem
Berta

Toyota Corolla Matrix XRS (2ZZ-GE)
Toyota Auris MC15 5HB 1.6 Valvematic. Active Trend+
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

musíš mít hlavně rozměr co je zapsaný v technickém průkazu
NEJ pneu asi neexistujou, já radši značku.. (mám michelin i na kole, ale i jiné značky jsou prý dobré - co vím jistě nejsou přes obecné mínění moc dobré barum (rychle mi zpuchřely), pak třeba debica a některé typy good year (třeba eagle má problém s tvarem :wink: , naproti tomu ultra grip 7 jsou podle mě špičkový na sněhu) -
jinak na zimu spíš dávám užší - lepší se to řídí a na vodě jsou lepší

jinak bezpodmíněčně doporučuji dodržet hmotnostní a rychlostní index!! (zkoušel jsem půjčené gumy z většího auta a i když rozměr byl stejný bylo to na yarise moc tvrdý!!!)
a doporučuji koupit nové a přes internet, žádná jiná možnost! :)
Yarisak
Člen Týmu

Příspěvek od Yarisak »

Vdaka za radu,

vies mi aj odporucit nejaky seriozny internetovy obchod, z ktoreho ich mozem objednat? Berta001 mi nejaky odporucil, ale je to v CR. :)
Toyota Yaris 1.0, Base Cool, VSC + TRC
Odpovědět

Zpět na „Yaris“