Toyota Avensis III (T27) Kombi 2.0 D - Rady před koupí

vše ohledně modelové řady Avensis
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

presne jak rika kolega nade mnou, je to taky o te pocitove strance. Nez jsem koupil Avensise, tak jsem nejdriv zkusil V50 /mrnavy/,P407 a C-max. Pak jsem sednul do Avensise a bylo rozhodnuto!Nejvic mista, nejlepe se me v nem sedelo a jel nadherne a tise. Treba v nedavnem Lipsku jsem zkousel mozne adepty na pristi auto. Accord, M6 a Avensis, vsechno nove typy a kombiky. A opet me nejvic oslovil Avensis, opet nejvic mista /mam 2metry/a takove nejutulnejsi.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

m5t píše:Tak tak,každé řešení má své pro i proti - já jsem se svým multitronicem velmi spokojený :wink:
Pochopitelne, ze jsi s multitronicem spokojeny, kdyz mas nove auto v zaruce. Jenom se hlavne te Toyoty zbav predtim nez zaruka skonci, protoze CVT je z principu velmi problematicka technologie a do dnesni doby neexistuje jedina automobilka, ktera by dokazala dodat na trh funkcni a spolehlivou CVT prevodovku. Zatim to zkousel Nissan, Honda a Audi jenom co ja vim, ve vsech pripadech prusvih a to vsechny tyhle spolecnosti byli schopny dodat velmi spolehlive automaty klasicke koncepce.
Tobe jsa v zaruce to muze byt vcelku jedno, akorat muze byt problem az budes tu Toyotu prodavat, protoze hodne lidi vi jaky je CVT prusvih a treba u Nissanu se modely vybavene CVT prodavaly obcas i za polovinu ceny proti kusum s manualem, protoze to nikdo nechtel skoro ani zadarmo. Obecne cim starsi tim je auto s CVT hure a hure prodejne, protoze zivotnost techle prevodovek je znacne limitovana a tudiz riziko zavady (coz casto znamena vymenu cele prevodovky za 150+ tisic) narusta s casem.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

m5t píše:Dvouspojka DSG-novinka a velká složitost-no snad to maj vychytané :D
DSG v tuhle chvili krouti v autech sestym rokem, coz je momentik ... tezka matematika ... ano o sest let vice nez je historie Multitronic-S v Toyotach. :lol: A taky ze z pocatku s DSGckama bylo hodne problemu a place klientu kolem, ona se prevodovka jinde nez u zakazniku odladit neda. Dneska uz jsou DSG problemy vcelku vychytane a navic se daji jiz castecne opravovat. To je situace v jake Toyota bude s trochou stesti nekdy kolem roku 2015. Tedy pokud do te doby nezjisti jako mnoho firem pred ni, ze CVT prevodovka neni dobry napad a neprejde na neco jineho treba vlastni dvojspojku.
Mimochodem Audi dodalo podobnou prevodovku na trh uz pred deseti lety a ted s nimi pomalu konci, protoze se neukazaly jako dlouhodobe perspektivni cesta vyvoje.
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

hudyss píše:presne jak rika kolega nade mnou, je to taky o te pocitove strance. Nez jsem koupil Avensise, tak jsem nejdriv zkusil V50 /mrnavy/,P407 a C-max. Pak jsem sednul do Avensise a bylo rozhodnuto!Nejvic mista, nejlepe se me v nem sedelo a jel nadherne a tise. Treba v nedavnem Lipsku jsem zkousel mozne adepty na pristi auto. Accord, M6 a Avensis, vsechno nove typy a kombiky. A opet me nejvic oslovil Avensis, opet nejvic mista /mam 2metry/a takove nejutulnejsi.
Je fakt, ze T27 je proti T25 docela parnik. :D Vcera zaparkoval vedle mne na parkovisti a moje auto ani nebylo videt. Stara T25 se tvarila jako mensi nez je, zatimco T27 naopak pusobi dojmem vetsiho auta nez ve skutecnosti je.
Osobne, ale moc nechapu lidi, kteri si u nas noveho Avensise koupi. Prijde mi ze zastoupeni a dealeri delaji vsechno proto, aby Avensisu u nas bylo co nejmene, protoze ty podminky rozhodne nejsou moc friendly pro zakazniky a uprimne v dnesni dobe kupovat Toyotu u nas je docela nerozum.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Duchy píše:DSG v tuhle chvili krouti v autech sestym rokem, coz je momentik ... tezka matematika ... ano o sest let vice nez je historie Multitronic-S v Toyotach. :lol:
Jak která DSG převodovka, tzv. suchá je novější než Multitronic od Toyoty a ta se teprve u majitelů VW bude ladit :wink:
Nicméně 6 let je krátká doba na posouzení spolehlivosti, CVT jsou v běžné produkci přes 20 let kdy v roce 1987 přišlo s CVT Subaru, Fiat a Ford a pak se postupně přidávali i další automobilky.
Subaru s modelem Legacy (MY2010) přichází na trh opět s CVT, takže zase tak ztracená technologie to není.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Tos mě teda trochu uklidnil. Po přečtení příspěvků Duchy by jeden nabyl dojmu,že s ním toyotka pěkně vydrbala :evil: Ale v jednom má pravdu, je to parník :wink:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

saab píše:Jak která DSG převodovka, tzv. suchá je novější než Multitronic od Toyoty a ta se teprve u majitelů VW bude ladit :wink:
Nicméně 6 let je krátká doba na posouzení spolehlivosti, CVT jsou v běžné produkci přes 20 let kdy v roce 1987 přišlo s CVT Subaru, Fiat a Ford a pak se postupně přidávali i další automobilky.
Subaru s modelem Legacy (MY2010) přichází na trh opět s CVT, takže zase tak ztracená technologie to není.
Obecne jakakoliv nova technologie je problem a to zdaleka nejenom v automobilovem prumyslu. Sam delam v IT na pomerne rozhodujici pozici a rozhodne bych ani za firemni penize nekoupil neco noveho nevyzkouseneho bez ohledu na (teoreticke) prinosy. Nevidim pak moc duvod proc neco podobne noveho a nevyzkouseneho kupovat za sve penize.
CVT ma za sebou dlouhou historii, bohuzel je to dlouha cesta hledani, nenachazeni a prusvihu s tim souvisejicich. Ted jsem zrovna narazil nahodou na jeden clanek o zkusenostech s CVT prevodovkami na Novem Zelandu (tam maji vetsi zkusenosti, protoze Japonsko jakozto hlavni proponent CVT konceptu je za rohem) a vysledek byl takovy hodne "optimisticky" ve smyslu: stara CVTcka se sypou vsechna, nova CVTcka jsou zatim prilis nova, takze se neda rici jestli se budou taky sypat. :lol:
Ja bych CVT zaradil do stejne kategorie jak Wankel, tedy teoreticky fascinujici koncept, ktery ale prakticky nikdo nevyladil. Jinak Ford do novych modelu prichazi rovnez s dvojspojkami.
Co se tyce Subaru, tak to bych jako bernou minci v automatech zrovna nebral. Mel jsem tu cest jezdit s aktualnim Legacy Outback a v automatu je to naproste peklo. Chapu pak, ze do noveho modelu potrebuji zoufale jakykoliv alespon trochu pouzitelny automat.
Jinak s Multidrive-S bude jeste docela sranda, protoze nevim jak u nas ale v Nemecku se prodavaji jak na bezicim pasu, takze az zacnou po sto tisicich a vice najetych kilacich horet jako kazde dosavadni CVT, tak bude docela rachot. :twisted:
Kasper
Člen Týmu

Avensis nebo MBéčko

Příspěvek od Kasper »

Mám T25 2,2 D-CAT a co se týče T27 je úžasná a určitě bych jí chtěl ,ale s plnou tříletou zárukou , jinak bych šel raději do MBéčka a to i za tu cenu , že budu mít auto" nižší střední třídy " . Kamarád koupil Octavii dvě v plném prádle 4x4 od dealera v Praze najeto 28000km a plnou 4letou zárukou a to prosím za 530000kč. Takže Toyotu pouze s plnou zárukou .Hodně štěstí
Kasper- AVE 2,2 D-CAT
Odpovědět

Zpět na „Avensis“