Zahmlene svetla a xenony
ach jo-....
Jsem rád, že jste si to pobrali po svém.... Napsal jsem, že spotřeba na ušetření za svícení ve dne je lepší kompenzovat lépe snížení váhy vozidla nikoliv LED svítidla. Prostě je to v podstatě nesmysl říkat, že 2x55W žárovka by byla o tolik méně ekologická, než o kolik je bezpečná. Rakušáci jsou jen kreténi a výmazové a jakmile se jim řekne, že se světlo do jejich žárovek v autě bere v černobylu nebo v temelíně, tak je z auta i vyndají. Omlouvám se těm, kteří byli dotčeni mou reakcí. Byla mířena na tvůrce těch pomluv o svícení a na rakušany. Uvědomme si, že přínos svícení má být v menším počtu nehod a lepší přehlednosti provozu na silnicích, tento úkole plné jen z té druhé části. Ta první je prostě jen a jen v rukou řidičů.
Back in Czech.
Jestli se nepletu tak povinost svícení měla pouze jednostopá vozidla, tím, že to nařídil stát všem, tak zase vymazal motorkáře ze silnic a utopil je ve světlech ostatních, neříkej nic o bezpečnosti, proč to nenechat na uvážení řidičů, myslím si, že instalace denního svícení je dobrý způsob, jak prodloužit životnost světel, která slepnou, jediný problém, je kam je dát, našel jsem na t25 pěkné úzké prohlubně, které jsou na jeden tip led světel úplně ideální, ale jsou 240mm nad vozovkou. Limit daný státem je min 250mm nad vozovkou, ale nikde jsem nenašel, jestli se to počítá od spodní hrany světla, nebo od středu.
ja myslim,ze 1cm uz neni zadna mira.Taky premyslim,ze je namontuju.Mel jsem je na predeslem aute a byla to pohoda.Byly to ty 5-ledkove automticke s homologaci,ale byly trosku vetsi.ted jsem videl uzsi a s jinym tvarem,tak ty by tam mohly jit dobre.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Jenze ono to ma i sve negativum. Jak jsem psal, pokud budou vsichni svitit, at uz svetlomety, ci dennim svicenim, tak hura. Ale oni vsichni nesviti.
Vzdycky se najde nejaky zapometlivec, co jede "po tme".
Driv by to az zas takovej problem nebyl. Jelikoz jsme si ale zvykli na to, ze se sviti, tak jsme mene ostraziti. A nesvitici auto se lehce prehledne.
Denni sviceni (ne svetlomety), at uz si o nem kazdy mysli cokoli, se rozsviti nezavisle na vuli ridice a pri zapnuti svetlometu se samo vypne. Proto auto bude vzdy svitit. A o to prave jde. Je to treba pro takovy sklerozy jako ja.
Ja denni sviceni na aute mam. Montoval jsem jej sam. Koupil jsem nejlacinejsi homologovanou sadu. Nesviti led, ale je to rozptylovy reflektor, v kterem je 21W halogenka. Takze 42W, proti puvodnim 210W.
V okamziku zhasnuti dobijeci kontrolky (po nastartovani) se za 5 sec. rozsviti. Mam tam i modul, ktery snima proud a v pripade ze nesviti obe zarovky, tak mi to signalizuje. To, ze auto za bileho dne sviti, totiz ridic dnes od volantu nepozna. Neni zadna kontrolka (driv mela skodovka zelene svetylko).
Mam to jiz rok. Techicka bez problemu. Kdyz me pred mesicem zastavil prislusnik, zkontroloval doklady, gumy a jiny, tak posledni otazka znela:
Pane ridici, Vy mate denni sviceni. Ma odpoved: ano. On na to: V poradku, stastnou cestu.
Takze tolik z me strany.
Vzdycky se najde nejaky zapometlivec, co jede "po tme".
Driv by to az zas takovej problem nebyl. Jelikoz jsme si ale zvykli na to, ze se sviti, tak jsme mene ostraziti. A nesvitici auto se lehce prehledne.
Denni sviceni (ne svetlomety), at uz si o nem kazdy mysli cokoli, se rozsviti nezavisle na vuli ridice a pri zapnuti svetlometu se samo vypne. Proto auto bude vzdy svitit. A o to prave jde. Je to treba pro takovy sklerozy jako ja.
Ja denni sviceni na aute mam. Montoval jsem jej sam. Koupil jsem nejlacinejsi homologovanou sadu. Nesviti led, ale je to rozptylovy reflektor, v kterem je 21W halogenka. Takze 42W, proti puvodnim 210W.
V okamziku zhasnuti dobijeci kontrolky (po nastartovani) se za 5 sec. rozsviti. Mam tam i modul, ktery snima proud a v pripade ze nesviti obe zarovky, tak mi to signalizuje. To, ze auto za bileho dne sviti, totiz ridic dnes od volantu nepozna. Neni zadna kontrolka (driv mela skodovka zelene svetylko).
Mam to jiz rok. Techicka bez problemu. Kdyz me pred mesicem zastavil prislusnik, zkontroloval doklady, gumy a jiny, tak posledni otazka znela:
Pane ridici, Vy mate denni sviceni. Ma odpoved: ano. On na to: V poradku, stastnou cestu.
Takze tolik z me strany.
Avensis combi wagon, 2.0 TD, 2C-TE, 1999, stříbrná metla - král je mrtev
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Ať žije král - Avensis combi wagon, 2.0 TDI, D-4D, 2002, tmavě modrá metla
Do toho prolisu u mlhovek se vejde max. výška 22mm, dýlka tak 225mm, takže asi tyhle:
http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... 4typ3.html
, kdyby byly tmavý, tak se mi líbí víc + modul rozsvícení po nastartování cca 500,-Kč.
http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store ... 4typ3.html
, kdyby byly tmavý, tak se mi líbí víc + modul rozsvícení po nastartování cca 500,-Kč.
Ja nad tema LED svetlama taky uvazuju, ale kdyz si prectu diskuzi, treba tady
tak si to pokazde rozmyslim. Hodne lidem se to samo vypina atd. tak nevim.
Svitit normalnima svetlama je taky na houby, to se zase ztlumi podsviceni palubni desky a navigace.
Kód: Vybrat vše
http://www.levnealarmy.cz/eshop/led-svetla/svetla-pro-denni-sviceni-s-led-homologace-sj-286typ1.html
Svitit normalnima svetlama je taky na houby, to se zase ztlumi podsviceni palubni desky a navigace.
Světla pro denní svícení jsou teprve na začátku vývoje. Dneska se objevuje spousta i homologovaných typů se špatnou charakteristikou - v určitém úhlu vyloženě oslňují a trochu ze strany nejsou vidět. Také plocha by měla být větší, ne jenom jedna úzká řada LED. No a to nemluvím o té spoustě nehomologovaných typů, to je někdy děs.
Toto plati na slovensku
http://www.testek.sk/files/denne_prevaz ... etidla.pdf
myslim ze si to dam urobit aby som nepalil xenony zbytocne
http://www.testek.sk/files/denne_prevaz ... etidla.pdf
myslim ze si to dam urobit aby som nepalil xenony zbytocne
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _8101.htmlferonovak píše:Nevie niekto Toyota vyrobne kody tych svetiel prave aj lave komplet? A neviete ci mozem namiesto xenonov dat original toyota avensis t25 halogeny? maju ten isty tvar?
možnost záměny bych viděl reálnou, ale myslím, že bude potřeba trochu upravit elektriku( xenony mají startery)
podle odkazu jsou lampy identické, takže bych koupil jen lampu a nechal xenon
Když se chce všechno de - ale tohle opravdu asi nepude (taky sem, o tom přemýšlel. Světla jsou samozřejmně tvarově stejná, ale elektrika se musí kompletně předělat a POZOR - dle informací nemají halogeny automatické naklápětí při zatížení - takže auto neprodejde technickou.
Takže asi stále jen ten polák co dělá ty repasy ??
Takže asi stále jen ten polák co dělá ty repasy ??
- julinkaa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe by bylo ,kdyby se k tomu TOYOTA postavila kladně a něco s xenonama od r.2003-2006 začla dělat.Ty obrázky z PL alegra by se měly dostat k výrobci TOYOTY, aby viděl jak vypadají paraboly po čtyřech letech a jak mají vypadat nové.Takže by jsme s tím měly něco dělat a ne uvažovat nad denním svícením, nebo dokonce o výměně za halogenové.Výrobce by jsi měl chybu přiznat, protože xenony po čtyřech letech jsou opravdu nebezpečné.Jenže kde tyto obrázky zaslat ,aby se s tím někdo začal zabývat a nehodil to za hlavu.
Toyota Avensis 2.0.VVTi A/T
http://www.bixenony.com/?seourl=individualni-upravy
Tak tady dělají taky regeneraci ale není tam cena???
Tak tady dělají taky regeneraci ale není tam cena???

neviem kam to šupnout...nakonec ma to suvislost so svetlami. Kedze mam dost vyblite te xenony, urobim si radost a poriesim facelift. Cize T25 2005 na T25 2006. Otazka je ci sadne naraznik a svetla.
Ked som to pozeral "okoskopicky" , nevidim ziadny rozdiel. Ma niekdo skusenost? Dik.
Ked som to pozeral "okoskopicky" , nevidim ziadny rozdiel. Ma niekdo skusenost? Dik.
Toyota Avensis T25 2.0 VVTi D4