Nafta

vše ohledně modelové řady Avensis
mmajor
Člen Týmu

Příspěvek od mmajor »

Zkusím sehnat v TMCZ odpověď na dotaz zda aditiva v palivech Verva a V-Power škodí DPF u motorů D-Cat.

Někde jsem četl, že jakákoliv aditivovaná při spalování uvolňuje,nějaké spaliny, kterými se DPF zanáší..

Tak uvidíme co vyzjistím.....
killy
Člen Týmu

Příspěvek od killy »

Tak jsem dnes ráno sedl do auta a .......nic. Zase jsem po několika pokusech o nastartování vystoupil. Motor parkrát psknul a jak jsem dal nohu na plyn, tak ihned zdechnul. Tipuji to na zamrzlou naftu. A co je v nádrži - VERVA, natankovaná u velké pumpy v Praze - na začátku staré Benešovské. Tak za chvíli pro mě přijedou a šup do teplé garáže, Nastane romrazování.
Kdo maže, ten jede!
Avensis 2.2 D4D motor 2AD FTV rok 2006
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Njn, kdyz ceske zimni nafty maji zhruba filtrovatelnost do -20C. Ale stejne, takova teplota byla ve meste snad jen u nas v Liberci. Ja s naftou zadny problem, Aral Ultimate je -32C. Jedine co me zamrzlo, tak mam jeste dost letni smesi v ostrikovacich, takze ted neostrikuji :roll:
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

hudyss píše:Njn, kdyz ceske zimni nafty maji zhruba filtrovatelnost do -20C. Ale stejne, takova teplota byla ve meste snad jen u nas v Liberci. Ja s naftou zadny problem, Aral Ultimate je -32C. Jedine co me zamrzlo, tak mam jeste dost letni smesi v ostrikovacich, takze ted neostrikuji :roll:
Verva je do - 26C.

Vítej do klubu, včera jsem jel po dálnici a párkrát jsem ostříknul čelní sklo a pohoda, po pár km jsem se o to pokusil znova a už nic :( Zastavil jsem na nejbližší benzince, dolil 3 litry (a ještě by tam toho dost vlezlo) nové náplně do -20 (lepší neměli), ale nepomohlo to, takže taky budu muset rozmrazovat :oops:
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Tak to ma tedy nova Verva. Ja pockam na pristi tyden az se otepli a pak delsi dobu podrzim ostrik 8)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Do terrana I ( 2,7TD ) jsem dlouhodobe tankoval u ONA. Sice poznám na výkonu naftu od jiné "lepší" čepracky ( ani ne tak na výkonu jako na spotřebe , ta klesne zhruba o 0.4-0,75 L/100km ), ale poslední dobou nejezdím terranem tak často do plzne tak beru u OMV a musím říci že ted v zime mi nafta zamrzá a palivový filtr mením každých 10tis km - vyjedu cca 4-5 80L nádrží měsíčne takže to nebude "zbytkama" z ONA ).
Co se týče benzínu, v "běžných" vozech nepocituji rozdíl ( ani ve spotřebe ) pokud jedu nečím silnějším ( Boban, dříve Supra ) tak jsem to pocitoval na výkonu, ale při té cene se to na denní ježdení stále vyplatilo ( stejne jako se mi vyplácela nafta.
killy
Člen Týmu

Příspěvek od killy »

Tak to byla doopravy nafta, hodina v teplé garáži a v 11 hodin jsem už jezdil. Teď jsem se vrátil od šváry a co myslíte? Má to samé autí co já a taky to nenatočil- tankoval u Shellu. Předtím jsme měli 6 let Pašíky a za celou dobu se nám nestalo, že by zamrzla nafta. A to jezdím koncem ledna pravidelně do francouzských Alp a tam auto týden stojí venku v -20 stupních.
S Avíkem budu mít teda pěkné bobky.
Kdo maže, ten jede!
Avensis 2.2 D4D motor 2AD FTV rok 2006
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

No ja tomu testu, kde zvitezila Verva, verim asi jako tydeni predpovedi pocasi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

mrazik píše:No ja tomu testu, kde zvitezila Verva, verim asi jako tydeni predpovedi pocasi.
asi tak nak :-) a to ze s cerpaci stanici Benzina mam dost spolecneho :-) Podle me to bylo dobre zaplaceny.

Do mest ktere jsou ve vyssich polohach tak Benzina dava arktickou naftu, ale to je jak rikate (liberec, jeseniky atd...) je priliz draha tak sni setri, mirnych oblastech ktere jsou v mensi m.n.m. se cerpa obyc nafta ktera je u Benziny do -20 (teda aspon v internich lejstrech to tak pisou) jinac minimalni hodnota stanovena ustavem skoumajicim paliv je -10, BENZINA se vsude chluby tim jak jeji obe nafty(top Q a VERVA) maj vydrzi do -20, ale jak uz jsem psal, skutecnost je jina! Lidi jsi obcas stezuji ze jim i tato nafta zamrzla v -14 C
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

killy píše:Tak to byla doopravy nafta, hodina v teplé garáži a v 11 hodin jsem už jezdil. Teď jsem se vrátil od šváry a co myslíte? Má to samé autí co já a taky to nenatočil- tankoval u Shellu. Předtím jsme měli 6 let Pašíky a za celou dobu se nám nestalo, že by zamrzla nafta. A to jezdím koncem ledna pravidelně do francouzských Alp a tam auto týden stojí venku v -20 stupních.
S Avíkem budu mít teda pěkné bobky.
To je jedina rada. Az budes za carou tak nacerpej poradnou naftu a myslim, ze nezamrznes.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já tankuju snad dobrou naftu.zatím jsem neměl problém.J.
lampacz
Řidič

Příspěvek od lampacz »

posledni tankovani 6.12 devet krizu LS, 48.71 verva diesel - auto stalo od te doby venku pred barakem 1/2 nadrze, vcera jsem s nim byl v servisu a v pohode naskocilo, dneska vecer zena jela pryc a taky v pohode; pres noc bylo u nas kolem -14.
Toyota Avensis WG 02/2007 2.2 D-CAT 130kw
knedlo
Člen Týmu

Příspěvek od knedlo »

natankuj si kdekoliv mimo BANGLADÉŽE (ČESKO),stoji ta ropa skoro stejně, na zapadě si to nikdo nedovoli a auto jak si brouka a jede tak jak má,tu močku tady nalejvaj všude
knedlo
žafla
Navigátor

nafta

Příspěvek od žafla »

Už půl roku tankuju verva diesel.Byl sem spokojený dokud nebylo -17.Auto nastartovalo bez problému,ale po ujetí 6 km byl konec.Odtáhl sem ho do tepla a po 2 hodinách ok.Informoval sem se u benzíny OMV,že mají naftu do -20 a tak sem jí tam nalil+aditiva pro jistotu.Myslim si,že když budou chtít doprodat letní zásoby tak je doprodaj ať už naředěný nebo ne a je jedno která čerpačka to bude.Vždy budem ty oběti my a na značce nezáleží spíš na štěstí.
Pavel Liška
Věčnej rejpal

nafta

Příspěvek od Pavel Liška »

Stále nechápu proč mámé úřady,které to kontrolují a nemohou zveřejnit kde se prodává nekvalitní palivo,spíš by mě zajímalo kde zjistili,že je vše ok.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“