Nová COROLLA 2019
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Nová COROLLA 2019
Toyota v DE vsak nema vzdy a vsade take prijemne ceny, hlavne po zaruke to uletelo do prdele, tak self-made ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
KIA Agrotec Brno+Hustopece, olej Shell Helix Ultra Prof. 5W30 720 Kc/l s DPH 
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
Volvo, Passat
A jsou i levnější Toyota servisy, např. T-Motor.
- Přílohy
-
- Corolla.jpg (152.98 KiB) Zobrazeno 1214 x
pěkný, škoda že to nemám blíž, stejně nechápu ty rozdíly v cenách, mělo by to být asi stejný 
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
je to tom co kdo má za olej, někdo ( hlavně Praha ) používá origo Toyota a ti mají většinou nejvyšší cenu, jiní co mají jiné značky tak si za olej účtují méně. V ceně za práci je rozdíl pak většinou minimální.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
- CommonUser
- Věčnej rejpal
papi,
toto je take komunisticke myslenie aj ked chapem co chces povedat
MartinHSD,
prave cena prace by mala byt najviac rozdielna ...
BTW Takze e-CVT bezudrzbova ? Zeby aspon toto potesilo ?
toto je take komunisticke myslenie aj ked chapem co chces povedat
MartinHSD,
prave cena prace by mala byt najviac rozdielna ...
BTW Takze e-CVT bezudrzbova ? Zeby aspon toto potesilo ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Ohľadom ceny oleja - si myslím, že je v podstate jedno ktorý autorizovaný servis berieme do úvahy, tí majú podľa mňa cenu oleja od dodávateľa cca rovnakú. Rozdiel je v cene, ktorú naúčtujú nám. Jednoducho si niektoré servisy nastavia vyššiu maržu ako iné. A že ani tie najlacnejšie ju nemajú pod 50% je asi jasné každému.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
To je jako v restauraci, tam je marže na pití taky mnohonásobně vyšší než u jídla. Přitom to jenom nalejou do sklenice. Ty auta jsou tak spolehlivý, že není na čem vydělávat, tak alespoň na tom oleji
. Mně to osobně nevadí, ať si tu tisícovku navíc vezmou. Samozřejmě zato očekávám naprosto profesionální servis a ne, že si vymýšlí závady a mění, co není potřeba měnit.
2020- možná Toyota Corolla 
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
Nooo, já právě mám za to, možná se mylím, ale pokud přijedu do kterékoliv pobočky, bych měl dostat úplně ten stejný olej ..., nemyslím, že by mohli pobočky každá lejt jinou značku, byt splnují specifikaci výroce .., ale možná se mýlím, ale spíš se kloním k tomu, že každá nás jinak "natáhne". Takže pokud zvolím nejlacinější pobočku servisu, měl bych dostat ty samé služby v té nejdražší a na chlup stejný materiál. Ale jak říkám, je to jen moje doměnka, žádné zkušenosti v tomto směru nemám. Proto sem i myslel, že by měly být všude ceny stejný ... .
CommonUser ano, aspon dle těch servisních plánu by měla být e-cvt bezúdržbová, tak vidíš, přece jenom si něco pozitivního našel
Dneska sem dal zase EKO režim jízdy, po minutě sem řekl, na to nervy nemám
Možná u tý 2.0 je to asi použitelný.
Asi du číst manuál, nevím proč, nebo jestli dělám špatně, když zapínám tempomat, proč se nastavení rychlosti objeví cca po 10s.
Dále, co nevím jestli funguje, zkouším někdy nebrzdit, když je přede mnou auto, zda auto začne samo brzdit aby zabránilo havárii, ale dřív bych se podíval někomu do kufru ...., přitom mám vše pozapínaný... a byl sem od auta přede mnou cca 50cm... pak sem to nevydržel a přibrzdil . Jen 1x sem mě stalo, že displej zmizel a tam se objevila hláška nějaká varující , už přesně nevím jaká, že hrozí náraz a auto bylo 3m přede mnou . To stejný , kdyby skočilo děcko před auto zprava a já zrovna koukal po blondýně s 4 co jde vlevo po chodníku, tak bych čekal, že auto to zašlápne...., ale zatím mě přijde, že neeee .
CommonUser ano, aspon dle těch servisních plánu by měla být e-cvt bezúdržbová, tak vidíš, přece jenom si něco pozitivního našel
Dneska sem dal zase EKO režim jízdy, po minutě sem řekl, na to nervy nemám
Asi du číst manuál, nevím proč, nebo jestli dělám špatně, když zapínám tempomat, proč se nastavení rychlosti objeví cca po 10s.
Dále, co nevím jestli funguje, zkouším někdy nebrzdit, když je přede mnou auto, zda auto začne samo brzdit aby zabránilo havárii, ale dřív bych se podíval někomu do kufru ...., přitom mám vše pozapínaný... a byl sem od auta přede mnou cca 50cm... pak sem to nevydržel a přibrzdil . Jen 1x sem mě stalo, že displej zmizel a tam se objevila hláška nějaká varující , už přesně nevím jaká, že hrozí náraz a auto bylo 3m přede mnou . To stejný , kdyby skočilo děcko před auto zprava a já zrovna koukal po blondýně s 4 co jde vlevo po chodníku, tak bych čekal, že auto to zašlápne...., ale zatím mě přijde, že neeee .
ano, je marze a pak taky je lichva, ktera se netyka jen pujcek. Marze 200+% je podle me lichva nebo prinejmensim nemravne jednani. Zneuzivaji toho, ze clovek chce dodrzet pravidla autorizovaneho servisu, aby neprisel o zaruku (zase bychom mohli diskutovat o prineseni vlastiho oleje, ale toho uz tady bylo dost). Jde o ferove jednani a normalni obchodni vztahy. Tohle nepovazuji za normalni obchodni vztah.
Ale nema smysl tady rozvadet diskusi ohledne jednani KIA Agrotec, protoze mam Aurise a na servis jdu za pul roku. Mysim, ze Agrotec neprekonaji. Tedy doufam
Ale nema smysl tady rozvadet diskusi ohledne jednani KIA Agrotec, protoze mam Aurise a na servis jdu za pul roku. Mysim, ze Agrotec neprekonaji. Tedy doufam
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
Volvo, Passat
Volvo, Passat
Oleje se používají od různých dodavatelů Dolak bere eni-agip, Domansky Total, Frey a Tsusho mají Toyota, jinde co vím Shell atd. Bohuzel stejne to fakt není, co je stejne tak je to klasifikace dle výrobce ale dodavatele jsou různí.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
To je fakt. Stejná je jen specifikace (dle předpisu výrobce) ,ale jinak každý servis používá jinou značku. Jde jim (dle jejich vyjádření) o to, že za "svůj olej od svého dodavatele ručí". Proto nehodlají riskovat přinesený olej. To, že jejich cena za litr je neslušná, je jiná věc. Provedené úkony u kontrol by měly být stejné a za podobnou cenu, ale některé servisy v rámci "služeb zákazníkům" dělají i víc....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
pak je asi lepší zvolit jeden servis a do ně jezdit furt ...., jinak olej bude třeba pokaždý jiný, byt specifikace stejná ..., asi o nic nejde, ale vhodnějí asi zvolit jeden.
Tohle taky je věc názoru.
A/ klidně můžou mít každý rok jinou značku oleje
B/ střídat značky olejů je špatně? Každý výrobce může mít (a má) trochu jiná aditiva, která můžou likvidovat vždy jiné usazeniny v motoru (hodně jednoduše řečeno)....takže střídáním zajistíš kompletní "servis"
A/ klidně můžou mít každý rok jinou značku oleje
B/ střídat značky olejů je špatně? Každý výrobce může mít (a má) trochu jiná aditiva, která můžou likvidovat vždy jiné usazeniny v motoru (hodně jednoduše řečeno)....takže střídáním zajistíš kompletní "servis"
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Tak už je ino o faceliftu C-HR, dostává už od začátku podporu Apple Carplay / Android Auto. Zajímavá může být aktualizace map na dálku - zajímalo by mě, jak to bude fungovat - nemáte někdo zkušenosti z jiných automobilek? V Aurisu při aktualizaci map musí být motor puštěný a trvá to klidně 40-50 minut, uvidíme jak to tu bude rychlé 
https://www.auto.cz/toyota-c-hr-je-tu-v ... uhy-131349
https://www.auto.cz/toyota-c-hr-je-tu-v ... uhy-131349
papi - ohledně toho předkolizního systému - nemám bohužel zkušenosti (ve výbavě v Aurisu nemám SafetySens) - ale není to možné někde nastavit? Myslím intenzitu toho asistenta, případně i to, zda vyskočí jen hláška nebo to rovnou "samo" dupne na brzdy?papi
Toyota Auris Touring Sport 2016 1.6 6M/T Trend+ Navi