Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Alferi
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Alferi »

Já se malého nakládacího prostoru u sedanu do budoucna nebojím, v předchozím autě s 400l kufrem jsem problém u obvyklých zavazadel nikdy neměl (po sklopení sedadel tam šlo dát i jízdní kolo).
Corolla Sedan 2019, 1.8 Hybrid
Jaguar S-type 2007
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

objem kufru většinou problém není, i ten sedan jej má dost velký a tedy také vozí ten "vzduch". Já jsem byl tento víkend překvapen co vše naložím do "relativně" malého kufru c-hr ( 380 L ) : 2 sportovní velké tašky, velkou bedýnku jablek, pytel hnoje ( cca 80 L ) a jednu velkou tašku s nákupem. Dříve jsme měl v Corolle Wagon kufr tuším 430L a vešel se mne tam v klidu kočárek na dvojčata + 2 velké spotovní tašky. V litrech pokud to má aspoň těch 350 L tak problém vetšinou není, spíše v tom přístupu a tvaru, u kombi máme navíc pořád tu rezervu nad roletkou. Tedy plnou velikost cca 600 L u TS opravdu asi potřebuje jen absolutní minimum lidí, většina si musí vystačit na normální používání s daleko menším objemem a souhlasím, že ty objemy u kombi jsou dnes takové předhánění kdo má více, přitom je to skoro jedno, každý to srovnává s Octávií a věřím tomu, kdyby měla Corolla TS kufr "jen" 500 L tak bude mít v ČR obrovské mínus a budou to všichni řešit jak je to nepoužitelné kombi a řada lidí to auto hned vyřadí :-).
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

MartinHSD píše:objem kufru většinou problém není, i ten sedan jej má dost velký a tedy také vozí ten "vzduch". Já jsem byl tento víkend překvapen co vše naložím do "relativně" malého kufru c-hr ( 380 L ) : 2 sportovní velké tašky, velkou bedýnku jablek, pytel hnoje ( cca 80 L ) a jednu velkou tašku s nákupem. Dříve jsme měl v Corolle Wagon kufr tuším 430L a vešel se mne tam v klidu kočárek na dvojčata + 2 velké spotovní tašky. V litrech pokud to má aspoň těch 350 L tak problém vetšinou není, spíše v tom přístupu a tvaru, u kombi máme navíc pořád tu rezervu nad roletkou. Tedy plnou velikost cca 600 L u TS opravdu asi potřebuje jen absolutní minimum lidí, většina si musí vystačit na normální používání s daleko menším objemem a souhlasím, že ty objemy u kombi jsou dnes takové předhánění kdo má více, přitom je to skoro jedno, každý to srovnává s Octávií a věřím tomu, kdyby měla Corolla TS kufr "jen" 500 L tak bude mít v ČR obrovské mínus a budou to všichni řešit jak je to nepoužitelné kombi a řada lidí to auto hned vyřadí :-).
Já nevím, když běžná čtyřčlenná rodina vyrazí na hory (to zas takový minimum lidí to není), tak v pohodě zaplní i těch 600 litrů. Mám 528l, když jsme vyrazili v pěti do Rakouska i rakví na střeše, tak jsem to jen tak tak nasoukal (samozřejmě až po střechu). Tuhle zimu pojedeme 2x, takže ikdybych zbytek roku vozil vzduch, tak kombi stojí za to. Ale chápu, že někdo má odrostlé děti, které už s rodiči nejezdí anebo na dovolenou jezdí "nalehko" a vše si půjčuje na místě.
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jasně v tomto máme každý jiné potřeby a zvyklosti, já jsem se dokázal pro čtyřčlenou rodinu zabalit na hory ( box na střeše ) i v yarisu :-). Je také box a box. Někdo má hodně úzký box sotva na lyže, někdo zase ultra placatý, že tam opět dá jen ty lyže, pak musí vše do kufru. Já když vidím souseda co dokáže na týden v létě do alp nabalit pro 3 členou rodinu tak nechápu, narvaná Octavie + střešní box, vždy když někam jedou tak to vypadá, že se stěhují :-). Já cestuji poměrně hodně a čím jezdím více, tak vím, že toho potřebuji méně a méně. Já třeba nemám kombi ani tak moc na cestování, byť mne to v zimě kdy jezdím po horách nevadí :-), ale spíše proto, že jsem kutil, stavař a zahrádkář a tak čas od času v tom autě převážím objemné a těžké věci a zde bych si to třeba se sedanem neuměl představit.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no, ono malý kufr má ten efekt, že člověk bere jen ty věci, co skutečně potřebuje, čím větší kufr, tím víc se přihazujou věci, co kdyby náhodou to bylo potřeba a ve finále veze spoustu věcí, co nepoužije.
Stejný efekt je doma, máme doma jednu místnost a tam není moc místa, tak většina věcí , co nepotřebujeme hned vyhazujeme..., rodiče mají velký sklep a 4 místnostech a všechny sou zabordelený, co kdyby bylo náhodou to potřeba, tak to radši nevýhodíme a šup, je to ve sklepě :).
Stejný je to s autem, kufr je velký, tak to radši vezmu, co kdyby náhodou se to hodilo :).
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Keď sme ešte chodievali do HR na dovču tak sme brali so sebou okrem iného aj autochladnička, xbox, kávovar a dve rozkladacie kreslá. A vošlo mi to ako do picassa, tak aj do corolly sedanu.
Keď ideme na lyžovačku tak si lyže požičiavame na mieste.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

tady v tom mě zamrzí, že nemají vývody usb/12V vyvedeny v zadních sedadlech (případně v zadu středovém tunelu) a ještě lépe v kufru pro třeba napájení ledničky, kterou občas vozíme ...
Celkově ty konektory nejsou extra dobře umístěné ..., ale dá se s tím žít ...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Tak kufor sme uz hadam poriesili, kombi je proste praktickejsie a vozi len o nieco viacej vzduchu ako sedan nad roletkou, kde mozes hadzat bundy :wink:
Tak podme dalej, aky je servisny predpis na motor a prevodovku ? Kazdych 15/60 tkm ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Inak ten servisný úkon na prevodovku na 60tisíc pri CVT je vcelku vtipný. Mechanik opticky skontroluje výzor oleja. To je všetko. Žiaden rozbor, nejaká skúška čohosi - nič.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

to bych mu asi řekl: " To si snad ze mě děláte prdel,ne? :mrgreen: :mrgreen:
To je masakr ...., co ví a slyšel, tak by se měnit měl ... .
Ale co se týče předchozího dotazu, tak na SD 1.8 je olej po 15000Km/rok pak po čase myslím po 5 letech je tam nějaký vzduch. filtry a pak až něco při 90t km, ale o převodovce tam není ani řeč :)
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

SERVisní plán:
Přílohy
servis.jpg
servis.jpg (64.28 KiB) Zobrazeno 1222 x
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

zde popi ukonu
Přílohy
ser2.jpg
ser2.jpg (111.8 KiB) Zobrazeno 1221 x
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

myslím, že ty ceny jsou dost příznivé, že není třeba to obcházet hlavně mimo záruku ... .
Samozřejmě olej si člověk vymění za třetinu, ale i tak myslím ok oproti jinejm značkám.
Co se týče nákladů na servis, tak za mě spokojenost.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

V rámci konkurence nemá Toyota ceny nijak přemrštěné, jasně každý bude řešit olej, ale je potřeba se vždy podívat jinam. Schválně jsem si dohledal cenu pro VW Golf, našel jsem jen ceník pro 5 a více let stará auta a pouze výměna oleje vč. malé prohlídky je za cca 4 tis.https://www.vw-service.cz/kompletniceny/#

Toyota pak u vozů starších jak 3 roky dává slevu 15 % ( dříve to bylo více, tuším že až 25 % ), tedy dává to většina autorizovaných jejích servisů, malá prohlídka pak reálně vyjde např. u Louwmana v Praze na 3,4 tis proti 4 tis u VW. Toyota tedy levná, ale ani nijak nestandartně drahá.
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

MartinHSD píše:V rámci konkurence nemá Toyota ceny nijak přemrštěné, jasně každý bude řešit olej, ale je potřeba se vždy podívat jinam. Schválně jsem si dohledal cenu pro VW Golf, našel jsem jen ceník pro 5 a více let stará auta a pouze výměna oleje vč. malé prohlídky je za cca 4 tis.https://www.vw-service.cz/kompletniceny/#

Toyota pak u vozů starších jak 3 roky dává slevu 15 % ( dříve to bylo více, tuším že až 25 % ), tedy dává to většina autorizovaných jejích servisů, malá prohlídka pak reálně vyjde např. u Louwmana v Praze na 3,4 tis proti 4 tis u VW. Toyota tedy levná, ale ani nijak nestandartně drahá.
Pro info, u KIA Ceed ceny hodně podobné (v některých servisech i vyšší). U Toyoty jsem očekával vyšší ceny, na to, že je to Japonec a hybrid :).
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
Odpovědět

Zpět na „Corolla“