Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od CommonUser »

Alferi píše:Nakonec za to může nějaká zubatá bestie, nejspíš kuna. Asi tam dávají nějaké chutné hadice, ve starším autě jsem takový problém neměl, ani od sousedů nic neslyšel ...
Vedia o tom roky (tiez som mal tento problem v 2013) a seru na to. Taky zakaznicky pristup :evil: Pouzivam "Presto Sprej proti kunam". Vyzera, ze to funguje lepsie ako zvukova rusicka.
Tenantles1 píše:Dnes som rozhodil siete ohľadom odhlučnenia v Nitre a v Ivanke, niekto to už má za sebou?
Tak na taketo serepeticky by som nemal chut (nove auto) a ani cas. Kazdopadne za tie prachy si Toyota zasluzi po xichte. :angry:
papi píše:Při přepnutí na eko jízdu, tak se mě dokonce začala plnit i benzínová nádrž a zapnuly se dálkové světla, jelikož už nebylo kam elektřinu ukládat.
Takze tu mame novu skupinu - medzi petrol head a diesel leg sa vytvara nova skupina hybrid ass ... :P
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

CU - skus pozriet web stranky firiem, ktore ponukaju odhlucnenie a vytlmenie a vsimni si, ze si to ludia davaju na rozne znacky aut v sirokom cenovom spektre. Nedavam si to preto, ze by auto bolo vyslovene hlucne, chcem tomu len trochu pomoct. Ak soferujes vela, kazdy decibel dole je dobry. Kto chce Toyotu bit, moze moj koment citat tak, ze vsetky nove corolly, potrebuju odhlucnit, vsetci ostatni to podla mna precitaju tak, ze si chce niekto do auta dat nieco extra. Nic viac, nic menej.

Re: kuny & hlodavce - opat, toto nie je specificky problem Toyoty. Chutia vsetky znacky aut, staci pozriet akekolvek forum akejkolvek inej znacky.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

V tomto prípade sa CU zastanem. Predné podbehy majú corolly extrémne hlučné. Pri jazde po vozovke ošetrenej zimnou údržbou kamienkovým posypom som taký rachot nezaznamenal v žiadnom aute. A to vám poviem, že som už jazdil všeličím. Randál to je ako keď airsoftkou vystrieľaš celý zásobník do radiátora. Regulérny prúser.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

Jenom poznámka k tomu odhlučnění. Když jsem před deseti lety vybíral auto, tak se toto hrozně řešilo u Ceeda. V některých testech bylo, že má hlučný podvozek, psali to i někteří na fórech. Když jsem ho koupil (v zimě), tak jsem nic zvláštního neslyšel ani v porovnání s Golfem. Na jaře jsem přezul na letňáky a najednou slyším hukot (nicméně, žádná tragédie to nebyla, ale poznal jsem to hned, aniž bych se na to zaměřil). Problémem však nebyl podvozek ale neskutečně tvrdé a hlučné Micheliny Energy Saver, které dávaly standardně, aby to mělo o nějakou desetinku menší spotřebu. Nyní mám letňaky Fuldy a jsou v pohodě (max. při přechodu na extra hrubý asfalt). Na původních zimních SAVA zase bylo občas slyšet odletnutí kamínku, ale to zase bylo takovým vzorkem, do kterého se kamínky z posypu zařezávaly a při vysokých rychlostech odlétávaly velkou odstředivou silou. Při přechodu na Goodyeary mi to taky přišlo lepší nebo jsem se už na to nezaměřoval.

Nevím, jaké gumy dává Toyota, ale možná místo odhlučnění podvozku můžou pomoci vhodnější gumy.
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
mimostojici
Člen Týmu

Příspěvek od mimostojici »

Jako me to ted v sobotu prekvapilo taky. Na silnici byl jemnej sterk a mel jsem pocit, ze po me nekdo strili. To ve starym aute nebylo. Ale jinak je v aute klid, takze to zatim nemam vubec potrebu resit. (corolla 2019 ts)
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Na suchej, mokrej či zasneženej vozovke je kľud. Akonáhle ale nabehnete na posypanú vozovku kamienkami - je to neuveriteľný rachot. Tak to je. Ide o rachot rozstrekovaných kamienkov narážajúcich na podbehy, bez ohľadu na pneumatiky.
Na novšej corolle som to nechal odtlmiť a je ten rozdiel cítiť. Ale na iné autá, ktorými jazdievam sa to nechytá ani zďaleka (Picasso, Fabia, Golf, Altea).
Bernhard
Člen Týmu

Příspěvek od Bernhard »

Co se kun týká, tak některé značky jim chutnají více, některé méně. Do Citroenů mi nikdy nevlezla, momentálně mám poslední model Octavie (nekamenujte mě) a už jsem návštěvu měl. Naštěstí si dotáhla vlastní jídlo, takže jsem od motoru jen vyhazoval křídlo holuba, pár kostí a hromadu peří. Četl jsem ale, že jedna značka v rámci eko boje, používala izolaci na elektrických kabelech z polymerů na bázi rostliných olejů a tahle izolace prý velice chutnala i myšičkám.

Odhlučnění se řeší na více fórech, není to potíž jen u Toyoty. Živí se tím spousta firem, stačí pohledat. Třeba v Brně Ahifi. Buď prodají izolační materiál a člověk se může pohrát sám, nebo provedou izolaci oni. A to v rozsahu od podběhů až po celé auto. Záleží kolik do toho kdo chce nacpat. O předních podbězích uvažuji také, to není zas taková raketa, rozebírat podběhy se mi nechce, dále možná i podlahu kufru, ale tu bych zvládl sám.
Ono je to tak, že čím je tišší pohon, tím více vystupují ostatní zvuky.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Akože áno, pomôcť sa tomu dá, ja netvrdím že nie.
Len ma prekvapuje, že autá iných značiek a rovnakej kategórie toto majú aspoň ako tak riešené od výroby. Corolla má plochy na predných podbehoch bez akejkoľvek ochrany. Sú tam nejaké plasty ale ani zďaleka nepokrývajú celé plochy podbehov. Je tam jednoducho priznaný plech kasne. :shock: Samozrejme že to potom pri nárazoch kamienkov na ne tak rachotí. Pritom zadné podbehy sú v pohode.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne pon 23.09.2019, 14:01, celkem upraveno 1 x.
vasatkoj
Člen Týmu

Příspěvek od vasatkoj »

Bernhard píše: Ono je to tak, že čím je tišší pohon, tím více vystupují ostatní zvuky.
Jojo, u Felicie jsem žádný podvozek nevnímal, motor vše přehlušil :D . A když jsem pustil větrák na max., to jsem neslyšel ani ohulený rádio.
2020- možná Toyota Corolla :)
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
CommonUser
Věčnej rejpal

Aj ked to odhlucnenie beriem voci inym autam, ale opakujem, ze aj Avis T27 je podla mna hlucnejsi ako T25 napr. aj od motora. Cize skok spat. Aj preto tie predaje padli na hubu (celkova kvalita). Nova Corolla ma vsak problem so spätakami. Tam dodatocne odhlucnenie nepomoze.

Odhlucnenie aj kuny mozno riesia aj inde, to ale neznamena, ze na to kadim. Dokopat k rieseniu neznamena ignoraciu.
Tenantles1
Navigátor

Ale hej, v tomto sa viac-menej zhodneme, uprimne som cakal o cosi viac, ale tragedia to pre mna zatial nie je.
Tie spataky si uz minule spominal, ja som si to zatial nevsimol. Pri dialnicnej rychlosti som ich dokonca skusil sklopit, ale nespozoroval som ziaden rozdiel. V com presne vidis problem?
CommonUser
Věčnej rejpal

tak este raz ...
https://youtu.be/_U8rkGvIXvM?t=1659
ja s tym suhlasim.
Tenantles1
Navigátor

Skusal som zachytit nieco o spatnych zrkadlach, bohuzial nic sa na mna nenalepilo. Ak dobre chapem, panko je majitel Subaru a v niektorych chvilach rozprava presne ako vsetci majitelia subaru, akych som zatial mal moznost stretnut. Mozno len stratene v preklade..
Takze problem so spatnymi zrkadlami pre mna ako majitela corolly ostava zahaleny ruskom tajomstva :wink:
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

přiznám se, že od zrcátek já nic neslyším a to ani na té dálnici, kola ano, ale zrcátka nikoliv. Navíc 90 % času jezdím do 100 km/hod, tedy výše popsané problém mne nějak netrápí. Spíše nemohu příjít na původ občasného klepnutí, bouchnutí z kufru, jako by tam něco nadskočilo, ale není tam prakticky co. Dvojité dno to není.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

MartinHSD píše:přiznám se, že od zrcátek já nic neslyším a to ani na té dálnici, kola ano, ale zrcátka nikoliv. Navíc 90 % času jezdím do 100 km/hod, tedy výše popsané problém mne nějak netrápí. Spíše nemohu příjít na původ občasného klepnutí, bouchnutí z kufru, jako by tam něco nadskočilo, ale není tam prakticky co. Dvojité dno to není.
taky to mas? jde to z prave strany, nekde vzadu a vetsinou chvilku po rozjeti. potom uz se to znova neozve....
Odpovědět

Zpět na „Corolla“