Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Luigi65
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Luigi65 »

RomanJ píše:
Intri píše:
RomanJ píše:Děkuji všem za gratulace, ještě pořád to vstřebávám a objevuji, ale jedno je mi naprosto jasné - správná volba a udělal jsem dobře, mašli jsem sice neměl, ale domluva v AutoBondu bez problémů, auto čisté a připravené v termínu, jako bonus zdarma koberce a povinná výbava, jenom ty 2 - 3 litry benzínu v nádrži ......
Který AutoBond to byl? Jinak dobře jsi udělal zcela určitě.:) Jediná neznámá je u toho auta kvalita, ale u jiných značek si člověk nepomůže a Corolla má podle mě ze všech ostatních aut největší naději na to, že bude kvalitní s minimem nutných servisních zásahů.
TOYOTA AutoBond Opava, vše bez problémů, podle prodejce je nyní o Toyoty nebývalý zájem, za první tři měsíce je asi pětina ze všech prodaných aut Corolla
Taky jsem bral před třemi roky Corollku v Opavě. Jsou tam fakt velice dobří. Ségra teď brala Yarise u Bonda v Ostravě a taky byla moc spokojená.
Toyota C-HR Selection 1.8 2020,
Toyota Corolla 1,6 Active Trend+ Multidrive S, hnědá,
Toyota Auris 1,6
Toyota Yaris 1.0
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

Loni v srpnu u nás na Moravě trochu foukalo. Slízli to všichni v ulici a myslím, že na celé střední Moravě. Vlaky stály, no kalamita. Větev cca 2 metry dlouhá a max 5 cm v průměru, ale z kdoví jak velké výšky to letělo. Ještě bylo mírně promáčklý víko kufru a svislý vlásečnicový škrábance na zadním skupinovým světle. Po dobu dovolené v Řecku to opravili v TOYOTA T-MOTOR Olomouc, mimochodem skvělé provedení opravy, komunikace atp. To pro ty, co tady na ně někde nadávali.
Celá legrace stála 40.000,- a něco. Mě teda jenom 1.000,-.
Tož tak.
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Čepo píše:To máš doma?
Nemám, to má určitě drahý provoz, ne jako naše Corolky. ☺
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
lidoma
Člen Týmu

Příspěvek od lidoma »

Carlos65 píše:Loni v srpnu u nás na Moravě trochu foukalo. Slízli to všichni v ulici a myslím, že na celé střední Moravě. Vlaky stály, no kalamita. Větev cca 2 metry dlouhá a max 5 cm v průměru, ale z kdoví jak velké výšky to letělo. Ještě bylo mírně promáčklý víko kufru a svislý vlásečnicový škrábance na zadním skupinovým světle. Po dobu dovolené v Řecku to opravili v TOYOTA T-MOTOR Olomouc, mimochodem skvělé provedení opravy, komunikace atp. To pro ty, co tady na ně někde nadávali.
Tož tak.
Váhal jsem nad pojištěním, ale když to vidím, tak jsem s havarijkou určitě chybu neudělal. Přijde mi, že je to počasí čímdál horší. A blbů potkávám taky víc.
Toyota Camry, 2,5 hybrid, 160 kW, 2021
ex. Toyota Corolla, 1.6 Valvematic M, 2017
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Carlos65 píše:Loni v srpnu u nás na Moravě trochu foukalo. Slízli to všichni v ulici a myslím, že na celé střední Moravě. Vlaky stály, no kalamita. Větev cca 2 metry dlouhá a max 5 cm v průměru, ale z kdoví jak velké výšky to letělo. Ještě bylo mírně promáčklý víko kufru a svislý vlásečnicový škrábance na zadním skupinovým světle. Po dobu dovolené v Řecku to opravili v TOYOTA T-MOTOR Olomouc, mimochodem skvělé provedení opravy, komunikace atp. To pro ty, co tady na ně někde nadávali.
Tož tak.
Ta fotka je tedy hádám ještě před opravou, nebo je nějaký důvod, proč tu hranu neopravili? A máš více fotek celého poškození? Zajímá mě, jak vypadalo poškození v takové ceně, byť se ceny oprav na pojistku musí brát trochu s rezervou, protože jsou vždycky maximální, které je pojišťovna ochotná proplatit, ne takové, kolik to doopravdy stálo.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

S havarijnou poistkou som nešpekuloval nikdy. To sa dá tak možno ak človek býva na dedine a na vidieku aj pracuje. V meste má auto každý blb a tak to aj vyzerá. Už tri či štyri krát som si našiel naťuknuté auto na parkovisku, samozrejme vinníka som nikdy nenašiel.
U nás na parkovisku pre 50 áut pred obchodom sú dva kandelábre, jeden tak trochu nešikovne uprostred parkoviska na lepšie presvetlenie. Minule som pil kávu na balkóne a pozeral som ako týpek rozmýšľa kde zatiahne taký ten malý chevrolet - bol zmätený asi z toho, že je parkovisko takmer prázdne pretože bol štátny sviatok a obchod bol zavretý. Ako tak pomaly išiel a rozhliadal sa kam pichnúť káru napral to rovno do kandelábra, len tak zadunelo. Krásne stredom. Namiesto čumenia pred seba otáčal hlavu doľava - doprava a späť. Vyskočil vonku, pozbieral opadané súčiastky a odpálil ako to najrýchlejšie šlo.
A takých tú sú stovky. No nepoisti auto.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
tobik
Člen Týmu

Příspěvek od tobik »

Mám dotaz při zapnuté klímě musím zapnout vnitřní okruh sám nebo se aktivuje automaticky.
u jiných vozu se zapínal.
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

Intri píše:
Tož tak.
Ta fotka je tedy hádám ještě před opravou, nebo je nějaký důvod, proč tu hranu neopravili? A máš více fotek celého poškození? Zajímá mě, jak vypadalo poškození v takové ceně, byť se ceny oprav na pojistku musí brát trochu s rezervou, protože jsou vždycky maximální, které je pojišťovna ochotná proplatit, ne takové, kolik to doopravdy stálo.
Tak tady jsou fota všech tří poškození:
Přílohy
IMG_20170817_165531.jpg
(46.23 KiB) Staženo 548 x
IMG_20170813_140108.jpg
(32.15 KiB) Staženo 548 x
IMG_20170810_164405.jpg
(39.46 KiB) Staženo 548 x
Carlos65
Člen Týmu

Příspěvek od Carlos65 »

No a tady je vyúčtování ze servisu. Cena je dohromady 33,292,- bez DPH, takže včetně daně to dělalo 40,283,-.
Přílohy
IMG_20180421_095855.jpg
(30.66 KiB) Staženo 548 x
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:18, celkem upraveno 1 x.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Platila to pojistovna, tak srat na to :-) Kazdopadne si fotky nekde schovej, pri prodeji budes tezko vysvetovat, zes mel strikany pul auta kvuli dvoum promacklinam
RAV4 HSD FWD
tobik
Člen Týmu

Příspěvek od tobik »

lidoma píše:Ještě se vrátím k tomu přezouvání, vyměkl jsem a dotáhl jsem šrouby jenom tak na 108 Nm. Při tom jsem si všiml, že tlumiče na naší turecké Corolle jsou Made in Czech. Ale co mě velmi nemile překvapilo, je koroze na šroubech kosti. A to je pouze 5 měsíců stará Corolla. Jak budou vypadat ne za 5 měsíců, ale 5 let. Také Vám to tak hnije?

Omlouvám se, ale jelikož mi nešly vložit fotky, dal jsem je sem:
https://uloz.to/tam/_plsZNy47Kqut

Jinak zadní poddimenzované repro mělo zase uvedeno Made in Slovakia. Jednalo se o papírový repráček s tak 2 cm magnetem. Pusťte si zvuk pouze dozadu a uvidíte.

Ale jinak celkově spokojenost a až bude potřeba, kost asi uříznu flexou. :D :twisted:
potvrzuji. teprve dnes jsem měnil pneu a mám to samé koroze na šroubech a tlumiče czech.snad lepší než turecký.máš pravdu je to na flexu.Stará stejně jako ty.
Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Šrouby potvrzuju, včera jsem měnil kola za letní a taky zrezivělé. V servisu jim pak asi řeknu, ať ten šunt sundají a dají tam nějaké, které nebudou rezivět.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
maross
Navigátor

Příspěvek od maross »

Co myslite? Auto ma tri mesiace dal som opravit skrabanec na dverach
E798EDF9-BCAC-46B4-9C00-FAD43551DA69.jpeg
(123.74 KiB) Staženo 738 x
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

To dojde :-D
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“