Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
MartinHSD
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od MartinHSD »

tak podle té fotky to povolené nemáš :-), Kde je ten černý puntík, tak to platí. Tedy máš to skutečně podle té fotky zakázané. Dále tam máš vypnuté téměř vše, s tím spojené. Jediné co máš zapnuté, je že Ti někdo může poslat klasický e-mail, to je ten první řádek. Je potřeba hlavně změnit nastavení na tom 3 řádku a dále je vhodné mít zapnuté i ty poslední řádky.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Kua máš pravdu. Takto to dopadne keď máš dvojo okuliarov. Moja chyba, ja som povolil iba to prvé.... :-D
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

CommonUser píše:"Navíc to, že Toyota používá koženku místo kůže je pro mne např. pozitivum"

V com je to pozitivum ? Uz jednoduchsie otazku neviem polozit.

1,2T v CHR, ja neviem v com jazdila jeho manzelka, asi v Lexe RCF. 1,2T ma lepsie zrychlenie ako hybrid. Takze skor ako motor, bude problem manzelka co nevie kvaltovat.
Dalsi aspekt je zabeh. To by ale musel sem do fora a zistil by, ze som pisal uz hadam vsade (Avensis, RAV), Toyoty maju "umely" zabeh. Motor ozije po 5-10tkm a znova po 20tkm. Toto je lepsi pristup ako opacne (TSI, pri prvej prehliadke sa menil ECU soft, kvoli trhaniu retiazky, dosledok auto zhorsilo akceleraciu).
Ano, na toto jsem zapomně odpovědět a tuto otázku chápu, pozitivní je třeba to, že je to lehce udržovatelný materiál a pro někoho i to, že to není ze zvýřat. Toyota chce být co nejvíce ECO a zavděčit se i lidem co si na sebe nic ze zvýřat nevezmou. Já nejsem nějaký ultra eco "fašista", ale také men není eco přístup a myšlení úplně cizí.

Ještě k tomu 1,2 T nemyslím si, že ženy ( většina ) řeší nějaké zrychlení a výkon, ale spíše tu jednoduchost ovládání a pohodu za volantem a tu jim právě ta 1,8 hsd umožní skvěle. Samozřejmě někdo třeba odskouší auto v hybridu a pak si řekne stačí ta 1,2 a ejhle.....
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Keby bola tá CH-R s 1,2T a automatom tak si myslím, že by si ju pani celkom zamilovala. Nejaký rozdiel v ovládaní oproti 1,8HSD by som v takom prípade nevidel.
S tým zábehom má CU pravdu. Ja som po 5000km zaevidoval na oboch corollách zmenu v reakciách. Trochu aj v spotrebe.
Inak až keď sme kúpili druhú corollu (s automatom) - prvá je manuálna - tak som zistil aká je to úľava mať automat. :bomb:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

MartinHSD píše: Ano, na toto jsem zapomně odpovědět a tuto otázku chápu, pozitivní je třeba to, že je to lehce udržovatelný materiál a pro někoho i to, že to není ze zvýřat. Toyota chce být co nejvíce ECO a zavděčit se i lidem co si na sebe nic ze zvýřat nevezmou. Já nejsem nějaký ultra eco "fašista", ale také men není eco přístup a myšlení úplně cizí.
Mne to zavana trochu alibizmom. Tazime Litium jak besni psi, ale koza z kravy je problem ... kolko zarve krav na devastaciu krajiny ?
MartinHSD píše: Ještě k tomu 1,2 T nemyslím si, že ženy ( většina ) řeší nějaké zrychlení a výkon, ale spíše tu jednoduchost ovládání a pohodu za volantem a tu jim právě ta 1,8 hsd umožní skvěle. Samozřejmě někdo třeba odskouší auto v hybridu a pak si řekne stačí ta 1,2 a ejhle.....
1,2 CVT ma rovnake parametre a nizsiu cenu, takze suhlas s Kocurom.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Každopádne v cz cenníku vidím rozdiel v cene CH-R 1,2T CVT a 1,8HSD rovných 30tisíc CZK. V takom prípade si myslím že ten hybrid rozhodne stojí za zváženie.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Blíži sa rok 2020 tak sa treba zbaviť skladových kusov. CHR sa už v motorizácií 1.8 hybrid nevyrába.
MrMarkus
Člen Týmu

Příspěvek od MrMarkus »

To nějak souvisí s tím, jak teď v Polsku startovali výrobu dvoulitru v Jelcz-Laskowicích, tak ho potřebují udat do více vyrobených vozidel? (https://www.toyotapl.com/news/toyota-ro ... ybrydowych)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

https://www.autobild.de/artikel/toyota- ... 21649.html

Skratene - 1,2T je tichsia, zamatovejsia a ovela rychlejsia. Aj ked zerie o 2 litre viac, aj tak sa viac hodi do CHR.

Co na to Corollaci ? Kto jazdil aj 1,2T ? Nikto co ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

"Skratene - 1,2T je tichsia, zamatovejsia a ovela rychlejsia. Aj ked zerie o 2 litre viac, aj tak sa viac hodi do CHR". No vidíš a přesto si asi tak 70 % majitelů v ČR koupilo ten druhý motor :-). Jseš asi moc velký pragmatik, na vše se díváš moc technicky, porovnáváš cenu/výkon atd., Lidé, ale také nakupují i úplně podle něčeho jiného než jen podle těchto pragmatických parametrů, emoce, reklama a pocit být "in" dělá obchod, bylo to tak vždy, jen nyní jak se máme lépe si to může více lidí dovolit, prostě udělají si radost a pokud jim ten hybrid tu radost udělá, tak je to super a nech to tak být. Ve městě tím hybridem ostatním pomohou k lepšímu vzduchu a ekonomika se hýbe co je na tom špatně ?

ten rozdíl 30 tis mezi 1,2T CVT a 1,8 HSD tam byl vždy a nesouvisí to nějak s faceliftem jak píše farnell. Dokonce jsem od lidí z Toyoty slyšel, že se obávají že v C-HR bude malé okno v prodejích, jelikož ty současné se vyprodají možná dříve než budou nové po FL na skladě. Každopádně kdo o tomto autě uvažujete, tak nedejte na ceny na webu a jděte k prodejcům a chtějte dobrou nabídku, ta cena se dá docela výrazně stlačit.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No mne povedal predajca ,že majú nízku maržu a tak cena nižšia ako tá v cenníku nebude.
Teraz myslím Corolla.
A vraj iba ak im dám na stôl päť tecnicakov tak sa budú so mnou vedieť baviť o priaznivejsej cene.

CHR idú vypredavat aj beznym ľuďom a nielen podnikateľom.
Pretože LED Executive bola s hviezdičkou iba pre podnikateľov.
27.9. mám objednanu skúšobnú jazdu tak sa spýtam na možnosť zjednavania v prípade CHR.

A že je ten rozdiel v cene tak to som nevedel
Študujem cenník ktorý mne osobne ma čo povedať.
Preto ma napadla súvislosť s výpredajom.
Zároveň sa ospravedlňujem za túto malú dezinformaciu.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano tomu i věřím, Slovenské ceny Corolly jsou nyní nízko a věřím, že prodejce nemá moc kam jít. Když je to na firmu a je tam předpoklad dalšího nákupu tak jim to "zadotuje" zastoupení. Jinak jsem dnes četl rozhovor Martinem Peleškou z TCE a chlubil se jak se jim v ČR daří, v roce 2017 byly na 17 místě mezi značkami letos jsou na 8 příčce.
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

Tak v Brne u CaK je to tragedie resit slevy... 7k nam nabidli na 1.8 corollu a kdyz jsem rekl ze Lowman bez nejakeho premlouvani automaticky poslal slevu pres 30k tak mi bylo receno ze vlastne Louwman ceny aut dotuje ze sveho a muze si dovolit takovehle slevy... tak jestli treba jinde davaji lepsi nabidky do Brna nejezdite :D
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

mohu potvrdit, kdo chce dobrou cenu, tak cestu do Brna si ušetřete .... :)
Jinak sem koukal na ceník CH-R a ta cena v prime akceje poměrně pěkná, zvlášt když sou v ceně navíc komplety kol i navigace, když to tak +/- porovnám, tak je to srovnatelný se sedanem v prime akci. Kdo zavrhl CH-r z důvodu ceny, tak má ted možnost.
Já každopádně bych stejně zůstal u SD :mrgreen: , ale kdo neměl jasno, tak ted to má horší rozhodování :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Mně v Brně nabídli na TS 2.0hybrid Selection slevu 10tis Kč pro soukromou osobu resp. 90tis Kč na IČO.
Přitom přes Carismo ji může mít kdokoli se slevou 40tis Kč :D
https://www.carismo.cz/nabidky/prodej/t ... 2-kw/19511
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“