Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Ahojte stretli ste sa niekto s drncanim od asi svetla zrkadla spolujazdca?
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:19, celkem upraveno 1 x.
Automat má jiné sedačky a podvozek??Kocúr píše:Chlapi. Ja už neviem ako inak vám to povedať. AUTOMAT. BERTE AUTOMAT. To auto si to vyslovene pýta! Motorom, akcelerátorom, komfortom podvozku aj sedadiel. Verte mi, viem čo hovorím. Z auta spraví AUTO. Rozdielový prvok. Je to ako Barca s Messim a bez neho. Ide to aj bez Lea ale... Chápete?
Kúpu manuálu budete časom ľutovať!
avensis T27 1.8 valvematic

Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Takze problem vyrieseny drncali okuliare ktore som mal v schranke hore ... zas ta corolla nema chybu inak dnes spotreba dialnica ba-tn 147 tempomat 8,1
Nic proti automatu, len taky letmy pohlad do cennika:
Zakladna cena bez automatu 1,6 Live 13190e (zlacneli o 700e svine
Zakladna cena s automatom 1,6 active 17590 (rozdiel 4400e)
Rsp. ked porovnas tu istu vybavu (pre mna nezaujimava) potom je to 1400e cisto za CVT.
Ja som mal rozpocet na auto 14k e. V tejto cenovej kategorii mi corolla v zakladnej vybave davala dokonaly zmysel. Nie som si ale isty ci by som siel do Corolly aj pri rozpocte 18k. (mozno ano - nemal som dovod pozerat aka je konkurencia v tejto cene)
Automat je urcite super, ale pre mna za tu cenu je to luxus, ktory si nemozem dovolit.

Rsp. ked porovnas tu istu vybavu (pre mna nezaujimava) potom je to 1400e cisto za CVT.
Ja som mal rozpocet na auto 14k e. V tejto cenovej kategorii mi corolla v zakladnej vybave davala dokonaly zmysel. Nie som si ale isty ci by som siel do Corolly aj pri rozpocte 18k. (mozno ano - nemal som dovod pozerat aka je konkurencia v tejto cene)
Automat je urcite super, ale pre mna za tu cenu je to luxus, ktory si nemozem dovolit.
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
Chcelo by to nejaké štatistiky, koľko ľudí berie rollku v základe. Veľa ich nebude. Verím tomu že drvivá väčšina berie výbavu Active a vyššie. A tam je rozdiel k automatu tých 1400. A za toľko tým automatom posunieš auto na rozdielovú úroveň. Akoby inžinierom z toyoty postavili na podstavec prevodovku CVT a povedali "Navrhnite k nej auto presne na mieru." Čo aj spravili. A potom ekonómovia vyskladali cenník a zašli do skladu pohľadať aj nejakú manuálnu prevodovku pre menej majetných potenciálnych kupcov či kupcov proste nezvyknutých na neho alebo z nejakého neznámeho dôvodu odmietajúcich automat.
K manuálu by sa viac hodil turbomotor, viacprvková zadná náprava, inak reagujúci motor na akcelerátor a v inej polohe lakťové obe opierky vodiča. Môj názor.
Manuál je fajn. Automat super.
K manuálu by sa viac hodil turbomotor, viacprvková zadná náprava, inak reagujúci motor na akcelerátor a v inej polohe lakťové obe opierky vodiča. Môj názor.
Manuál je fajn. Automat super.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Dle mého názoru by manuálu stačilo odstranit tu prodlevu, donutit motor, aby reagoval okamžitě. Pak ani po 23 tisících kilometrech mi není úplně jasné, jak si přesně Corolla představuje prudký rozjezd - velmi často mi při přidání plynu tak, ať jsou k dispozici nějaké otáčky (třeba 3 tisíce), zadrnčí hluboce motor (nebo možná spíš převody). Může to být vada kusu, budu ještě řešit se servisem. Ale jsou to věci, které rád strpím výměnou za to, že si můžu hrát s otáčkami, jak se mi zlíbí, že nemusím bezmocně poslouchat motor, jak se při dodržování předpisů podtáčí, a že je fyzický rozdíl v tom, jestli se rozjíždím z křižovatky, nebo se chystám mimo obec předjet auto, které poslední 2 kilometry zdržuje. Navíc i s tím, že je zase rozdíl, jestli člověk předjíždí z kopce, na rovině nebo do kopce... S manuálem si člověk prostě vyhraje.
Toto musí být ty neznámé důvody pro odmítnutí automatu, o kterých mluvil Kocúr a na základě kterých se člověk musí pro manuál rozhodnout (nehraje-li takovou roli cena). Kdysi se auta kupovala tak, že manuál byl základ a člověk přemýšlel, jestli má smysl automat. Nevím, jak je to teď u jiných značek s cenami automatů, ale u Corolly je to naopak - základ by měl být automat, byť dražší, a manuál pak případně vědomá volba.
Toto musí být ty neznámé důvody pro odmítnutí automatu, o kterých mluvil Kocúr a na základě kterých se člověk musí pro manuál rozhodnout (nehraje-li takovou roli cena). Kdysi se auta kupovala tak, že manuál byl základ a člověk přemýšlel, jestli má smysl automat. Nevím, jak je to teď u jiných značek s cenami automatů, ale u Corolly je to naopak - základ by měl být automat, byť dražší, a manuál pak případně vědomá volba.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Rozhodování u potenciálních zájemců při koupi nového auta je vždy výše ceny, do které chtějí své vydělané, ve většině případě ušetřené, peníze investovat. Za nákup nového auta. Investice je velká a rozhodování není opravdu jednoduché. A já za sebe musím zodpovědně říct, že matematika je velmi jednoduchá. Než investovat do nové škodovky (a to jsem škodovkář) ve výbavě 700-800.000,- Kč, tak jsem se začal rozhlížet, jak se v současné době vyvíjí trh s novými auty a jejich cenovou politikou. Upřímně, ušetřil jsem, když jsme objevil krásnou rollku v plné výbavě skoro za polovinu. Jak píšu, jednoduchá matematika. Dostáváme se do role, kdy vozidlo už není jenom ukázka toho, zda na tom mám, nebo ne. Je to věc spotřební a má člověku sloužit. Doba, kdy jsme si vystavovali mýdla FA před zrcadlem v koupelně, je opravdu za námi
Připlatit si za CVT je opravdu výborná volba, neboť jak uvedl Kocúr a já s ním plně souhlasím, na CVT je rollka s 1.6 atmobenzínem opravdu stavěná. Proto určitě stojí za popřemýšlení nad volbou investovat peníze do variátoru. Pak to jako celek fakt funguje lépe. Samozřejmě, vracím se na za začátek myšlenky, pokud je rozpočet omezený, tak první, na čem se člověk zastaví, kde ušetřit, zda vzít levnější manuál než dražší variátor. Ano, vždyť jsme s tím klackem ve středovém tunelu jezdili takových let, ne-li desítek let a nebyl nikdy problém. Souhlas, dá se opravdu tímto směrem ušetřit, ale u naší, Vaší rollky, je to opravdu škoda. Zasloužíme si to nejlepší (ač je to relativní pojem), proto do toho investujeme. A proto za mě velké doporučení pro potenciální zájemce, zvažte koupi nové rollky s CVT, a nejenom koukat na cenovou hladinu. V minulosti jsem psal o investici do CVT, která se vyplatí. Ozvali se z fóra, proč to nazývat investicí a já znova zopakuji, u této rollky je to investice, která opravdu posune Váš vjem z jízdy o patro výše.
No řekněte, není krásná, ta naše, Vaše, rollka? Opravdu pro mě nejhezčí Toy současnosti.
P.S. Chtěl jsem odeslat fotografii starým způsobem, tedy přímo přidáním přílohy. Bohužel to opravdu už nejde, jenom třeba odkazem na úložiště. Zmenšil jsem obrázek na pidi rozměr, avšak vždy vyskočí hláška o překročeném limitu velikosti přílohy...

No řekněte, není krásná, ta naše, Vaše, rollka? Opravdu pro mě nejhezčí Toy současnosti.
P.S. Chtěl jsem odeslat fotografii starým způsobem, tedy přímo přidáním přílohy. Bohužel to opravdu už nejde, jenom třeba odkazem na úložiště. Zmenšil jsem obrázek na pidi rozměr, avšak vždy vyskočí hláška o překročeném limitu velikosti přílohy...

Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Pri CVT aj ten lag plynu dáva zmysel. Podľa mňa upravuje nervozitu práce s plynom na otáčky na spotrebu čo sa mne osobne hodí pri jazde cca nad 8okm/h a pri pomalšej jazde mestom či potrebe prudšej akcelerácie ho viem dostatočne eliminovať Sport režimom. Ten pri manuáli nieje možný.
Tak ako sú niektoré autá keď sa na nich pozriete robené ako primárne hečbeky a potom sa z nich snažia urobiť kombi či kabrio. Ale to proste nieje ono. Tak je rollka stavaná na CVT.
Tak ako sú niektoré autá keď sa na nich pozriete robené ako primárne hečbeky a potom sa z nich snažia urobiť kombi či kabrio. Ale to proste nieje ono. Tak je rollka stavaná na CVT.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
10tis km za nami zatial len dve negativa a to da tyka dialnic aj po prezuti na letne pocut odvalujuci sa zvuk od pneu, ked je ale akoby iny asfalt je v aute tichucko to ale neni kritika to je vsade dnes v autach a druha nejak mam stale pocit ze mi to auto plava aj na 17 neviem asi mi len hrabe a hladam chyby je ale pravda ze na sk dost fuka teraz narazovy vietor a tak. Inak spokojnost az na bledu kozu musim ju niecim cistit uz chyta farbu od tmavych rifli
a to tam mam aj nejaky gleycon leather coat

corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
mirsson píše:Nic proti automatu, len taky letmy pohlad do cennika:
Len Ta jemne poopravim boli akcie koncom/zaciatkom roka na corollu v automate za 16790€ ( 4000 zlava ) s vybavou active trend plus led, bez led to bolo okolo 16390 a to uz nie je zase moc velky rozdiel oproti 13190 ked za t vsetko ziskas automat plus naslapanu vybavu, krajsie disky atd, hlavne ak teda nekupujes auto na 3roky. Ja som kupoval presne koncom roka s tymi led a este sa mi podarilo znizit cenu o 200€. Ale beriem, ze niekomu aj ten zaklad staci a da sa s tym samozrejme zit len u mna proste holota nedavala zmysel, podmienky boli : automat, bezpec. systemy, zliatinove disky, senzory, tempomat, tmave skla, a aj ta zadna kamera je fajn, hlavne u nas na sidlisku. ( ozelel ny som : vyhrievane sedadla, automaticku dvojzonovu klimu- staci obyc. klima, automaticke stierace, svetla, )
Proste ked si spocitas tu vybavu a navysenie oproti zakladu( x dalsich veci z vybavy co ma active trend plus a live nema som ani nepisal ), mne psobne zaklad nedaval zmysel, ale je pravda ze do buducna nebudes riesit problemy s elektronikou.
Toyota Corolla (2017) 1.6 Multidrive S Active Trend + led
Ked mne ten zaklad uplne staci, okrem tempomatu a parkovacich senzorov, ktore som si dal dorobit mi tam nic nechyba. Nie je to taka holota na styl Skoda fabia junior s 13 placovymi kolesami a dierou namiesto radia 

Toyota Corolla 1,6 Live 2017
@Marossmaross píše:10tis km za nami zatial len dve negativa a to da tyka dialnic aj po prezuti na letne pocut odvalujuci sa zvuk od pneu, ked je ale akoby iny asfalt je v aute tichucko to ale neni kritika to je vsade dnes v autach a druha nejak mam stale pocit ze mi to auto plava aj na 17 neviem asi mi len hrabe a hladam chyby je ale pravda ze na sk dost fuka teraz narazovy vietor a tak. Inak spokojnost az na bledu kozu musim ju niecim cistit uz chyta farbu od tmavych riflia to tam mam aj nejaky gleycon leather coat
Mám taktéž 17" kola s pneu, co dávají od výroby, jsou to Michelin Primacy HP. To samé, odvalující zvuk od pneu je opravdu znát, paradoxně více, než u zimních

Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Pise sa tu o tej cene na sk ano bola zlava 4tis ale len pri platbe v hotovosti nie na lizing na to pozor.
Ja som kedy mal na aute obude sava intensa a to bolo to najtichsie co som kedy mal. Hej asi budem musiet to plavanie akceptovat ale je to super kara ked tak parkujem vedla rapidu a ten v rovnakej vybave je este drahsi
pocit ze to auto je o kus lepsie
Ja som kedy mal na aute obude sava intensa a to bolo to najtichsie co som kedy mal. Hej asi budem musiet to plavanie akceptovat ale je to super kara ked tak parkujem vedla rapidu a ten v rovnakej vybave je este drahsi

corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci