Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
C-HR není SUV, je to městský "cross" kompakt. Většina SUV jsou o něco větší a vyšší. Jinak sedí to velice dobře, má to hooodně velký rejd, otočíš se s tím na pětníku, lépe se nesedá a vysedá. To auto je na denní ježdění postavené dobře, parkuje se s tím o něco lépe než s Corollou, nemusíš se tak bát u obrubníků a má to malou spotřebu na úrovni Corolly 1,8. Ravka je daleko větší auto, co bych si jako auto na denní používání nekoupil, tedy pokud bych netrávil půl dne na dálnicích.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
To síce áno ale nehodlam batožinu a tovar pre pol rodiny trepať po sedadlách.MartinHSD píše: farnell : k tomu C-HR a kufru, ano proti TS je ten kufr malý, ale zase není tak malý aby se s tím nedalo žít. Dokonce i já co s autem docela hodně cestuji po horách apod a nemám problém i TS naložit do maxima bych si C-HR jako jediné rodinné auto dokázal představit.
Pre svokru by bola aj nafukovacia hala malo.
Viem ako to mám s ňou a s nákupmi teraz s AurisI ktorý má kufor takmer rovnaký s CHR.
A toto si môže povedať ten kto má v rodine viac áut na výber.
Všetko je to stále o dakom kompromise.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
- CommonUser
- Věčnej rejpal
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 07#p389507papi píše:ta lednička byla jen příklad![]()
A pak jsme zase u toho 3x 5x potřebuji za rok něco převést a byl bych nervozní, kdybych nemohla jsme u toho 1%, kdy skutečně je potřeba combi ... a 99% je zbytečný ...., to 1% případů vyřeším jinak .... ., ale samozřejmě každýho věc , ale aspoň to trochu zase tady oživlo
Jinak souhlas s tím, že v sedanu, se může drobný náklad jízdou přesznout dozadu a j epak blbě dostupný adt ..., ale to jde vyřešit nějakým organizérem.....
Jinak C-HR je pěkný auto, ale u mě to tím končí, zatím sem nepřišel na chut autům typu suv atd..., jel sem v RAV a auto oproti nižším autům teda daleko hůř zákonitě sedí, ale na důchod si něco takovýho taky koupím, až se nebudu moct ohnout
Nemecko je krajina asi chudobnych, ked je to tu same kombi a SUV

Ked sa nebudes moct ohnut, tak by som vobec do auta nesadal.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
nejde o peníze atd, ale že nevidím krom výhody nastupování smysl SUV a krom ho používání do lesa, což je zase minimum lidí.
Je to holt spíš hlavně modní záležitost. Já to vidím jen jako zbytečný věc s bonusem vyšších nákladů na servis a vše, já za to radši na další dovolenou .
Ale každý holt kupuje, co se mu líbí a možná i vyhovuje ...
Je to holt spíš hlavně modní záležitost. Já to vidím jen jako zbytečný věc s bonusem vyšších nákladů na servis a vše, já za to radši na další dovolenou .

Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Souhlas, a hlavně se to líbí ženámpapi píše:nejde o peníze atd, ale že nevidím krom výhody nastupování smysl SUV a krom ho používání do lesa, což je zase minimum lidí.

2020- možná Toyota Corolla 
2010- Kia Ceed 1.6 CVVT SW
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6

ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
SUV okrem pár ľudí čo to naozaj využijú ako off road je podľa mňa hlavne o pocite, emócií. Dáva podľa mňa ľuďom pocit väčšieho bezpečia a vďaka robustnosti pocit sily... Neviem
Ja SUV nemám ale jazdím na doble a tam je sedadlo tiež zdvyhnuté o dosť o proti bežným autám. A vďaka tomuto vysiemu podedu mam lepší rozhľad na cestu čiže dáva mi zo pocit kontroly nad situáciou...
Ja SUV nemám ale jazdím na doble a tam je sedadlo tiež zdvyhnuté o dosť o proti bežným autám. A vďaka tomuto vysiemu podedu mam lepší rozhľad na cestu čiže dáva mi zo pocit kontroly nad situáciou...
- CommonUser
- Věčnej rejpal
SUV suhlasim. Cim vacsie SUV, tym vacsia pizda v tom sedi (jedno ake pohlavie
). Skus to napisat do RAV4 vlakna ...
Ale kombi ... tam je to ina pesnicka. Okrem dochodcov a takych ako papi, viac ide kombi.
Nechap ma zle, ja nema nic proti sedanu. Komu sa paci a dava mu zmysel, tak OK ! Ma svoje plusy (napr. moze byt tichsie).
Len v EU vyprazdnit toto pole, ale to uz zasa sme v tej istej jame.
Este k tej svetlej vyske, Stinger ma 130mm. Preto ale mnoho Nemcov kupuje tie SUV, teda nie kvoli vyssej kasni, ale ze bezna stredna je tak nizko.
Vyhlad teda nic moc z SUV: strana 2 -> Rundumsicht
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... on_4x2.pdf
vs napr. Passat:
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... ghline.pdf

Ale kombi ... tam je to ina pesnicka. Okrem dochodcov a takych ako papi, viac ide kombi.
Nechap ma zle, ja nema nic proti sedanu. Komu sa paci a dava mu zmysel, tak OK ! Ma svoje plusy (napr. moze byt tichsie).
Len v EU vyprazdnit toto pole, ale to uz zasa sme v tej istej jame.
Este k tej svetlej vyske, Stinger ma 130mm. Preto ale mnoho Nemcov kupuje tie SUV, teda nie kvoli vyssej kasni, ale ze bezna stredna je tak nizko.
Vyhlad teda nic moc z SUV: strana 2 -> Rundumsicht
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... on_4x2.pdf
vs napr. Passat:
https://www.adac.de/_ext/itr/tests/Auto ... ghline.pdf
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
SUV - vyšší posed a nastupovanie, vyšší podvozok (prejazdnosť terénom či v meste cez obrubníky), spravidla lepší výhľad von z pozície šoféra, robustnosť (to môže byť aj negatívna vlastnosť ale myslím že v zásade pocitovo to tí čo to kupujú berú ako kladnú vlastnosť), možno viac priestoru vo vnútri. A určite v neposlednom rade image. Niekomu toto vyhovuje a ja to pochopiť viem.
Neviem ako je to povedzme s parkovaním, každopádne napríklad corolla TS má pôdorysne 4650mm/1790mm a RAV4 má 4600mm/1855mm. To sú veľmi podobné rozmery. Tam by som výhodu kombi oproti SUV veľmi nevidel. Ale je pravda že môže mať lepší rejd, to netuším.
Neviem ako je to povedzme s parkovaním, každopádne napríklad corolla TS má pôdorysne 4650mm/1790mm a RAV4 má 4600mm/1855mm. To sú veľmi podobné rozmery. Tam by som výhodu kombi oproti SUV veľmi nevidel. Ale je pravda že môže mať lepší rejd, to netuším.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
v mém případě pokud by udělali C-HR o pár cm delší s trochu větším kufrem než dnes, tak mám zcela ideální auto na každodenní používání a nekoupím si pro sebe Corollu TS. Aerodinamicky je to auto zcela v pohodě, není to krabice jako Ravka apod, sedí to na silnici skoro jako Corolla, a pak to má proti nízkému kombíku jen výhody.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Zdravím, řešil tu už někdo otázku výměnu oleje u 2.0l? Předpokládám, že originál je tenhle https://www.autodily-pema.cz/motorovy-o ... 0w-20-5l-1 , ale bohužel nikde nelze sehnat v 5l. Řešil někdo stejně kvalitní náhradu, popřípadě jakou značku by jste doporučovali? Děkuji za radu
Stačí když olej splňuje klasifikaci API SN a ILSAC GF-5 a nebo musí splňovat i jiné věci?
A druhá otázka, v návodu píšou, že se má lít 0W-16, a pokud není, může se 0W-20, ale při další výměně lít už 0W-16 zase, z výroby jsem měl v autě 0W-20, nevím jestli to je kvůli podnebí v ČR, ale tak snad návod by se měl nejen překládat, ale i měnit pro každou krajinu ne? Díky za nějakou reakci

A druhá otázka, v návodu píšou, že se má lít 0W-16, a pokud není, může se 0W-20, ale při další výměně lít už 0W-16 zase, z výroby jsem měl v autě 0W-20, nevím jestli to je kvůli podnebí v ČR, ale tak snad návod by se měl nejen překládat, ale i měnit pro každou krajinu ne? Díky za nějakou reakci

-
- Navigátor
Toto bude vhodnejsie ako vseobecna diskusia, nie?
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =6&t=41916
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =6&t=41916
NN, já sem v pohoděCommonUser píše:SUV suhlasim. Cim vacsie SUV, tym vacsia pizda v tom sedi (jedno ake pohlavie). Skus to napisat do RAV4 vlakna ...
![]()

Ale neberte to ode mě tak, že si myslím, že ti , co si koupí combi že jsou hloupý, to v žádném případě, ale jen si myslím, že ve většině případech ho nevyužiji.
Ale každý strůjcem svého štěstí

Vím, že C-HR není SUV, ale už je to něco mezi a nikdy to nebude sedět tak dobře jako auta s menší výškou (pokud ano, tak jsou špatně udělaný), ale jo, jinak je to moc hezký auto, i sem o něj přešlapoval v salonu, ale nic pro mě.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Zdravím,
předem chci poděkovat za užitečné informace napříč tímto vláknem.
Uvažoval jsem o malém autě pro sebe, jen tak do práce a občas někam dál, a nakonec jsem se rozhodl pro Corollu HB 1.8.
Na Toyota víkendu mi bylo řečeno, že do konce září mají Business days, takže na ičaře dávají 15% slevu, tak jsem místo Comfortu vzal Selectiona
Android auto už prý v autech zadávaných teď do výroby bude.
Akorát na fleetová auta nedávají zimní pneu zdrama, tak jsem uvažoval nad celoročkama, vzhledem k tomu, že mám roční nájezd tak 10000km a na hory nejezdím. Máte někdo zkušenosti? Díky
Uvažoval jsem o malém autě pro sebe, jen tak do práce a občas někam dál, a nakonec jsem se rozhodl pro Corollu HB 1.8.
Na Toyota víkendu mi bylo řečeno, že do konce září mají Business days, takže na ičaře dávají 15% slevu, tak jsem místo Comfortu vzal Selectiona

Akorát na fleetová auta nedávají zimní pneu zdrama, tak jsem uvažoval nad celoročkama, vzhledem k tomu, že mám roční nájezd tak 10000km a na hory nejezdím. Máte někdo zkušenosti? Díky
Corolla HB 1.8 Hybrid Selection
BMW 320D 2004
BMW 320D 2004
To je hodně pěkné, má to je ještě nějaké jiné omezení, když je to na IČO? Platí to i na platbu hotově, tj. ne na úvěr/leasing? Živnostenský list mám, ale nepoužívámweeta píše:Zdravím,

2020- možná Toyota Corolla 
ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6

ex Renault Thalia 1.4
ex Škoda Felicia 1.6
-
- Navigátor
Ahoj, osobne by som celoročky neodporúčal. Mal som a bol to čistý mačkopes, v zime nebezpečné,v lete nie ideálne. Chápem ale ak ich niekto chce kúpiť. Posielam test z minuloročného dTestu, snáď to pôjde otvoriť. Ak nie a mal by si záujem, daj vedieť a pošlem screenshoty.
https://drive.google.com/file/d/1073YYZ ... p=drivesdk
https://drive.google.com/file/d/1073YYZ ... p=drivesdk