Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Luke_Luke »

evzen píše:Ak nejazdíš moc veľa chceš manuál a mať aj trocha dynamiky, tak ti Corolla moc nemá čo ponúknuť. Teda len som chcel povedať, že 1,4T a 2.0HSD nie sú moc objektívne porovnateľné motorizácie.
Souhlas, je to jiny typ pohonu, spotreba na dalnici budu podobna, nebo lehce ve prospech Toyo, ve meste bude Toyo o 1/3 lepsi.
Nicmene nedavny test handlingu Proceeda vs Corolly na znamem webu 77km.com dokazal, ze Toyo ma problem s brzdami, tam zaostava nejvice.

Dalsi porovnani, ktere mne vylozene prekvapilo bylo prakticke zrychleni napr. pri najezdu na dalnici, nebo pri predjizdeni na okreskach, tedy 80-120kmh
1,4T(140k) v Proceedu 6,9s, Corolla 2,0(180k) za 6,6s, tady jsem to cekal vyrazne lepsi pro Corollu. (Asi nemusim dodavat, ze 1,8 bude zaostavat o 3vteriny a naopak 1,6 GT(204k) Corollu deklasuje v dynamice).

Takze kazde ma neco a podle toho se musi kazdy rozhodnout, nekdo da prednost dynamice, nekdo plavne jizde.
Nekdo da na predsudky, ze Toyota je tak kvalitni jako nekde v roce 1990-2000 a nekdo veri, ze Korejec vyrobeny a navrzeny v EU, je porad tim Korejcem s detskymi bolestmi, jakym byl 15let zpet. A proto je tady nabidka... No a nebo se v tom aute svezes a mas jasno hned :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Ještě s evrátím k velikosti nádrže, ted mě ukazoval dojezd 80km, tak sem zajel k benzínce a natankoval plnou nádrž.
Natankoval sem 33l, to znamená, že 10l muselo být ještě v nádrži, což je vidět, že dojezd 80km byl hodně poddimenzován, protože na 10l benzínu ujedu dobře 200km. Ale je to rozhodně lepší, než kdyby to bylo opačně :D
Dojezd 200km a po 70km zustat stát :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Myslím,že Toyota to má u všetkých modelov ,že dojazdova rezerva je približne 10l.
Už sa mi to stalo viackrát keď som tankoval tesne po zapnutí kontrolky rezervy,že som tankoval s rozdielom tých 10l na plnú nadrz.
Takže to vidím ako takú ich filozofiu.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Ještě sem si ted uvědomil a vzpoměl při řešení veikosti kufru a že SD většina lidí zavrhne kvuli malému případně omezenému vstupní velikosti kufru.

Mám najeto téměř přesně 2000Km a celých těch 2000km jezdím s prádzným kufrum až na vyjímku, že sem vezl v něm nové zímní komplety při koupi auta.

A fakt by mě zajímalo a to napříč všema značkamy, kdyby si lidi čárkovali jízdy a kolikrát vezli něco v kufru .., případně hlavně s plným kufrem a ještě ještě s tou čárkou, že by to nedali do SD kvuli omezemu vstupu.
Myslím, že by pak vyšel objektivní článek s názvem:
"Češi kupují hlavně auta s velkým kufrem, aby následně mohli v něm převážet velké množství vzduchu " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ti, co sou nejvíce proti, zkuste si dělat ty čárky :mrgreen:

EDIT: Ale já sem vlastně rád, jelikož díky tomu udělali pěknou slevu na SD :)
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Papi mas pravdu. Vacsinu casu nosim v svojom sedane tiez vzduch. Ale par krat som bol napriklad v ikei a nevedel som nalozit veci a museli ist na kozene sedadla do auta (jemne som jedno poskodil). Ked som potreboval viezt viac ako 1 velky kufor z letiska, uz sa to nezmestilo a aj k velkemu kufru som mal problem napchat male kufre, lebo jednoducho to tam bol problem napchat.
Z mojho pohladu, sedan je dizajnovo krajsie auto, ale ak clovek bude potrebovat praktickejsie auto, sedan je trochu problemovy. Avsak 99% casu staci bohate.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Maghreb píše: Z mojho pohladu, sedan je dizajnovo krajsie auto, ale ak clovek bude potrebovat praktickejsie auto, sedan je trochu problemovy. Avsak 99% casu staci bohate.
Ta poslední a velice pravdivá věta mluví za vše :)
A přesně kvůli tomu 1% spousta lidí jde zbytečně do kombi , aby ten pocit , že může odvézt ledničku, kterou však nikdy nepoveze, aby byli celý rok v klidu, kdyby ji potřebovali dovézt :D A já si ho ušetřím, , jelikož ledničku mě při takovéto objednávce dovezou zadarmo, a když jim připlatím, tak mě ji donesou až na místo :)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Sedan by bol ok ak by sa zadné okno zdvíhalo spolu s kufrom.
Takto v tomto riešení nevidím aspoň pre mňa zmysel.
Na dopravu práčky či chladničky si zaplatím radšej donaskovu službu.
A pokiaľ TS tak iba preto,že prístup je ďaleko lepší a pri nákupných aktivitách svokry v Nemecku a spolu s prepravou batoziny je to pre mňa prijateľnejšie riešenie.
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

me se TS libi, uz je to treti kombik co mam i kdyz jsem v tom lednicku nevezl. Proste mi vyhovuje ta moznost, tam narvat veci, kdyz je potreba aj nakopec.
ale k zajimavejsimu tematu - v jinem vlakne pisou androind auto pristi rok, ma nekdo info, jestli Carplay bude ve stejnem terminu nebo plati drive inzerovany Q4 letos?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

asi tak, osobně si nemyslím, že kombi si většina kupuje protože, co kdyby někdy převáželi pračku. To platilo tak před 15 a více lety a možná to u někoho přetrvalo dodnes, ale hlavní motiv to není. Dnes každému pračku přivezou až pod nos a starou odvezou. Já v kombi vidím výhodu v lepší přístupu do zavazadlového prostoru, snažší organizaci a když se mne tam vysype nákup tak jej snadněji poskládám zpět, já jsem měl problém např. dosáhnout na konec kufru v sedanu. To je dle mne hlavní výhoda a důvod proč kombi. Nicméně klidně bych si život se sedanem uměl představit, byť pro mne je a bude vždy praktičtějčí kombi a dokonce jej i reálně využiji. V případě Corolly mám otestováno, že sedan má o něco více místa vzadu, ale i když si vypumpuji sedadlo na max tak mám pocit, že proti kombi sedím níže, což mne u celkově nižšího posedu v Corolle na výhodě nepřidá. Ještě jedna informace pro ty co u Toyoty zvažují více aut, po měsíci ježdění s C-HR musím, uznat, že to auto má něco do sebe a kromě motoru 2,0 a sportovních sedadel v Corolle, mám z C-HR asi větší radost než z Corolly a to hlavně z pocitu při řízení.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ale s CHR stracas výhodu objemu batožinového priestoru.
A tam to vidím zas na truhlu, bez nej objem TS nedosazitelny.
A s tým hlbokým kufrom súhlasím.
Na čokoľvek by som chcel dosiahnuť tak v prípade sedan je pre mňa osobne ďaleko.
A pokiaľ ide o ten komfort vzadu tak opäť suhlasim že pohodlnostou je sedan pred TS no posed pre vodiča aspoň pre mňa katastrofa.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

evzen píše: A možno by sme mu nemali oponovať, ale snažiť sa pomôcť.
Tak CU má nasledujúce hlavné výhrady ku Corolle:
1. Niekde počul, že nahrádza Avensis
2. Má malú nádrž
3. Má nízky podvozok
4. Je malá vnútri
5. Odhlučnenie

Riešenie:
1. Donútime niekoho z Toyoty, aby sa CU ospravedlnil, že to bola chyba a že ich to mrzí - že Corolla nahrádza Corollu/Auris minulej generácie a nie Avensis.
2. Kúpi si 1.8HSD a dá si tam plyn namiesto rezervy - tým sa zvýši dojazd o 300-400km a je to v pohode.
3. Kúpia sa vyššie pružiny
4. Tu zatial neviem čo :(
5. Nieje nič jednoduchšie, ako to vytlmiť.

No a je to skoro dokonalé auto.
Mozno to blbo chapem, ale drahy vyvoj by mal vyplut auto lepsie a dokonalejsie alebo lacnejsie pre zakaznika (inak nevidi progress, ze :shock: ). Nemam pocit, ze firmy vyrabaju pre zakaznika, aby pokryli dopyt, ale aby pokryli svoje vstupy (zamerne nepisem naklady). Tenka ciara medzi kapitalizmom a ekonomickym fasizmom (podporovany cez stat, napr. srotovne).

1. Oficialne najdes, ze Camry nahradza Avensis a pre EU sa vyvinula Corolla. Cize nie je priamo definovana Corolla TS, ale tak nejak A=>B a B=>C, tak A=>C. Asi moc dedukujem :mrgreen:
2. Plyn nie je riesenie. LPG nemozes do podzemnych garazi a CNG ma male moznosti tankovania. Vseobecne - zrusi ti to rezervu ( :!: ), chodis kazdy rok na kontrolu a serie ti to motor (aj 1,8 HSD uz potrebuje primazavanie) = neoplati sa.
3. Vyssie pruziny - asi z autobusu myslis a to ti neprejde na TUV (STK). Zasah do konstrukcie a potom jazdit na autobahne ???
4. Cakal som, ze napises nevozit rodinu, resp. vzdy po jednom vpredu :mrgreen:
5. Alebo otrhnut spatne zrkadla, co hlavne robia ten hluk, ze ... :blush:

MartinHSD,
mas pravdu. Clovek horko tazko preskoci na japonca a potom ho oseru.
"přivezou až pod nos a starou odvezou" - tak za 100 Euro urcite a ked ich kontrolujes - inak novu doslova vyhodia a poskodia a staru nechaju pred barakom (usilovni imigranti), tot skusenosti zo "zlateho" Reichu.

Maghreb
to si presne vystihol.

papi,
ciastocne mas pravdu, ale ja vyuzivam kombi tak 12x do roka. K tomu prirataj, ze som v DE neplatil dovoz vsetkej velkej techniky, nabytok + bicykle. Mne sa to kombi uz davno zaplatilo.

Luke_Luke
Celkovy mi vychadza CEED lepsie ako Corolla (priestor, interier, NAVI, ...), najvacsi problem mam s motormi. Nie s vykonmi, ale je poznam povod tych motorov a skus si prejst fora, co sa riesi.
Skoro som kupil Optimu. Ale aby 2,0 bol vo vsetkom horsi ako terajsia 1,8 ... to zasa prrrrr. Naprek tomu 2,0 TGDI mi nedava zmysel a hladka 2,0 sa nedala nikde jazdit.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

Co sa týka vyuzitia kombíku oproti sedanu ,tak je pravda, že v 90% - 95% roku vozíme v kombíku akurat tak vzduch....ale mne uplne stačí ze 3,4 alebo 5x do roka potrebujem nieco odviezt(chladnicku myslim uz malokto preváža), a vtedy by som si poriadne nadával, že nemám kombi. A tu nejde o financie ktoré by som zaplatil za dopravu,ale hlavne o flexibilitu. Ale toto si musi kazdý sám zvážiť, každý máme iný pohlad na vec, inú situaciu, potreby.

Este mi nedá to porovnávanie, kedže stále som neobjednal novu corollu TS, ešte si robim nejaké posledné porovnania,ale viacmenej na 80% som rozhodnutý. Včera som si poriadne popozeral nový Peugeot 508 Sw, boli sme náhodou na dni otvorených dverí v PSA.
Mna sa velmi páči ten sedan tejto 508, je to krásne auto pre mna. Ale tá 508 SW má snáď menej miesta vzadu ako corolla(myslim do šírky aj kufor). toto ma dost šokovalo, kedže sa jedná o auto, ktoré je o jednu triedu vyššie. A to som si myslel, že ta trieda je pomaly bez kompromisov. Auto plne vybavene stalo nejakych 42.000! Ano, vyzera prémiovejšie, luxusnejsie ako Corolla,ale tu to končí.....
Peugeot sa netají tým, že chce svoju celu značku posunuť vyššie,ale zatial zrejme hlavne cenami....takže sa ospravedlňujem toyote za to, že som si čo i len v duchu povedal,že ta executive za 28.000 s moderným 2.0 hybridnym motorm je drahá.....
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

CU : pohled z Německa je asi trochu jiný, ano v Německu to např. s těmi pračkami apod asi funguje ještě trochu normálně. V ČR díky extrémní konkurenci v bílé technice a vůbec obecně, tak většina obchodníků servis stran dopravy spotřebičů to dělá zdarma a neplatí za to zrovna málo a nikdo si to do ceny reálně nezapočítává. Odvoz je většinou za peníze, ale vše v řádu pár stovek, pokud by za to chtěli u nás 100 euro tak to zde skoro nikdo nedá.

farnell : k tomu C-HR a kufru, ano proti TS je ten kufr malý, ale zase není tak malý aby se s tím nedalo žít. Dokonce i já co s autem docela hodně cestuji po horách apod a nemám problém i TS naložit do maxima bych si C-HR jako jediné rodinné auto dokázal představit.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

peki02,
tiez som kukal na 508 SW s rovnakym vysledom. Nacisto vypatlani manageri, co toto pustili von. Nesiel som ani na testovaciu jazdu. Ja by som za to nedal ani polovicu.
Vela efektov, malo osohu.

MartinHSD,
"pohled z Německa je asi trochu jiný, ano v Německu to např. s těmi pračkami apod asi funguje ještě trochu normálně. " Praveze v Nemecku to funguje na hovno. Radsej doviest po znamosti.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

ta lednička byla jen příklad :D
A pak jsme zase u toho 3x 5x potřebuji za rok něco převést a byl bych nervozní, kdybych nemohl :D a jsme u toho 1%, kdy skutečně je potřeba combi ... a 99% je zbytečný ...., to 1% případů vyřeším jinak .... ., ale samozřejmě každýho věc , ale aspoň to trochu zase tady oživlo :D
Jinak souhlas s tím, že v sedanu, se může drobný náklad jízdou přesznout dozadu a j epak blbě dostupný adt ..., ale to jde vyřešit nějakým organizérem.....

Jinak C-HR je pěkný auto, ale u mě to tím končí, zatím sem nepřišel na chut autům typu suv atd..., jel sem v RAV a auto oproti nižším autům teda daleko hůř zákonitě sedí, ale na důchod si něco takovýho taky koupím, až se nebudu moct ohnout :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“