evzen píše:
A možno by sme mu nemali oponovať, ale snažiť sa pomôcť.
Tak CU má nasledujúce hlavné výhrady ku Corolle:
1. Niekde počul, že nahrádza Avensis
2. Má malú nádrž
3. Má nízky podvozok
4. Je malá vnútri
5. Odhlučnenie
Riešenie:
1. Donútime niekoho z Toyoty, aby sa CU ospravedlnil, že to bola chyba a že ich to mrzí - že Corolla nahrádza Corollu/Auris minulej generácie a nie Avensis.
2. Kúpi si 1.8HSD a dá si tam plyn namiesto rezervy - tým sa zvýši dojazd o 300-400km a je to v pohode.
3. Kúpia sa vyššie pružiny
4. Tu zatial neviem čo

5. Nieje nič jednoduchšie, ako to vytlmiť.
No a je to skoro dokonalé auto.
Mozno to blbo chapem, ale drahy vyvoj by mal vyplut auto lepsie a dokonalejsie alebo lacnejsie pre zakaznika (inak nevidi progress, ze

). Nemam pocit, ze firmy vyrabaju pre zakaznika, aby pokryli dopyt, ale aby pokryli svoje vstupy (zamerne nepisem naklady). Tenka ciara medzi kapitalizmom a ekonomickym fasizmom (podporovany cez stat, napr. srotovne).
1. Oficialne najdes, ze Camry nahradza Avensis a pre EU sa vyvinula Corolla. Cize nie je priamo definovana Corolla TS, ale tak nejak A=>B a B=>C, tak A=>C. Asi moc dedukujem
2. Plyn nie je riesenie. LPG nemozes do podzemnych garazi a CNG ma male moznosti tankovania. Vseobecne - zrusi ti to rezervu (

), chodis kazdy rok na kontrolu a serie ti to motor (aj 1,8 HSD uz potrebuje primazavanie) = neoplati sa.
3. Vyssie pruziny - asi z autobusu myslis a to ti neprejde na TUV (STK). Zasah do konstrukcie a potom jazdit na autobahne ???
4. Cakal som, ze napises nevozit rodinu, resp. vzdy po jednom vpredu
5. Alebo otrhnut spatne zrkadla, co hlavne robia ten hluk, ze ...
MartinHSD,
mas pravdu. Clovek horko tazko preskoci na japonca a potom ho oseru.
"přivezou až pod nos a starou odvezou" - tak za 100 Euro urcite a ked ich kontrolujes - inak novu doslova vyhodia a poskodia a staru nechaju pred barakom (usilovni imigranti), tot skusenosti zo "zlateho" Reichu.
Maghreb
to si presne vystihol.
papi,
ciastocne mas pravdu, ale ja vyuzivam kombi tak 12x do roka. K tomu prirataj, ze som v DE neplatil dovoz vsetkej velkej techniky, nabytok + bicykle. Mne sa to kombi uz davno zaplatilo.
Luke_Luke
Celkovy mi vychadza CEED lepsie ako Corolla (priestor, interier, NAVI, ...), najvacsi problem mam s motormi. Nie s vykonmi, ale je poznam povod tych motorov a skus si prejst fora, co sa riesi.
Skoro som kupil Optimu. Ale aby 2,0 bol vo vsetkom horsi ako terajsia 1,8 ... to zasa prrrrr. Naprek tomu 2,0 TGDI mi nedava zmysel a hladka 2,0 sa nedala nikde jazdit.