Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Grey
Řidič

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Grey »

papi: tobe jo, jinym ne. Pokud se bavime o dojezdu, tak se tim mysli dojezd po dalnici. Ze najedes ve meste (pripadne po okreskach) na nadrz 400 nebo 800 km je jedno, proste jednou za cas natankujes a obecne je jedno jestli natankujes jednou za tyden nebo za dva. Kdyz ale jedes po dalnici 500-1000km, vzadu mas dve deti, tak si sakra rozmyslis (pokud mas tu moznost), jestli zastavis pul hodiny potom, co ti deti zaspali...Jasne, mohl si zastavit predtim, nez deti zaspali, ale to jsi vubec nemusel vedet, ze deti budou spat...

Krom toho, ta debata uz tady probehla: pokud jedes s 2.0H po dalnici 130-140km/h, tak je spotreba cca 6,5. Tak mi vysvetli, jak z ty 43l nadrze vykouzlis 800km...
Ano, pokud je cast toho okreskou (nebo v omezenich na D1, coz je rezim okreska), tak ta spotreba leze rychle dolu. Nicmene s 2.0H jses stale na 5-5,5, co je tech 800km hodne na hrane (nepredpokladam, ze normalni ridic chce spotrebovat celych 43l, ale jenom cca 38).
Ano, pokud se budeme bavit o 1,8H, tak bude spotreba o cca litr nize, ale taky to asi neni volba tech, co chteji auto (z velke casti) na dalnici... Jasne, je to hybrid, takze proc na dalnici? Protoze jednak vetsina lidi nema dve auta (1. dalnice, 2. mesto) a jednak i kdyz maji, tak neplati, ze tim jednim se jezdi jenom tam a druhym jinde, ale dle potreby (kdo auto potrebuje, ktere je volne, ve kterym jsou autosedacky,...)

Ja napr. najezdim 20k km/rok, polovina dalnice, polovina Praha, pricemz se to castokrat sejde, ze mesic nevytahnu auto z Prahy. Takze co si vyberu, kdyz hybrid neni na dalnice, diesel neni do mesta? 1.2T?

Kdyby dali 2.0H do Avika, tak to beru hned (a nemusel bych tam mit ani asistenty, ani AA, AC a podobne serepeticky)...
Ale myslim, ze tema dojezdu se tu uz resilo a vyresilo (nekomu je dojezd fuk, proto to nechape/neresi, nekomu na dojezdu zalezi a bere to u Corolly jako velke negativum).

Androids: dik za doplneni vzdelani/obecneho rozhledu :bigups:
ex Toyota Avensis T27 1.8
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Grey,
akokolvek sa na to divas, tak Toyota nema pre nas nic.
Svetla vyska (ta degraduje celkovo pouzitelnost aj v meste), mala nadrz, hluk, zle navrhnuty interier (maly), nezmyselna kombi/Navi.
Nejake plus okrem spotreby v meste ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Grey:
chápu tě, tak y mám dítě a taky sem mi to párkrát stalo, že dítě usnulo a zrozvna sem měl v nádrži trošek a štvalo mě to ... .
Jenže tohle se asi stane párkrát za rok, mě konrkétně 1x za 2 roky ... tak otázka, má to cenu řešit, když se to nestává často ?
Moc nevěřím, že někdo často cestuje s dětima po dálnici , že těch případů má moc ....

Ale jinak bych uvítal taky větší nádrž, ikdyž ji nepotřebuji, ale není to pro mě nějaké velké mínus, ale kdyby byla větší, bylo by to plus a je fakt, že to číslo 43l je úsměvný, měl sem právě za to, že TS bude mít tu nádrž větší, jelikož už je přepoklad u 2.0 že si ji lidé mohou kupovat na dálnice...., tam to bude asi opravdu mínus.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

To, ze to nie je auto pre Vas sme myslim vsetci pochopili uz davno.
Uprimna otazka, zdaleka nemam prehlad o autach ako vacsina diskutujucich, ake auto v tejto triede, za podobnu cenu, s podobnym profilom ma vyrazne vacsiu nadrz, pripadne vyrazne nizsiu spotrebu, ktora radikalne zvysi dojazd za popisanych podmienok? Diesel kvoli jednej dovolenke do Chorvatska nechcem.
Naplanovanie tankovania na 1000 km trati mi trochu pride ako first world problem.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

hoši upřímně to s tou nádrží, světlou výškou pro město trochu přeháníte a zbytečně hrotíte. Malé děti, co budou tak malé, že když usnou a bojíš se aby se nezvbudili budou jak dlouho ?. Tankovat na dálnici co cca 600 km je málo, problém ? Ve městě se stačí podívat na obrubník jak je vysoký a nemám problém a některé jsou tak vysoké, že potřebuješ stějně SUV. Kdo nepotřebuje hybrid a nic mu to neříká a je mu jedno, že bude v průměru jezdit za 6,5 - 7 L tak má možnost u Toyoty novou Ravku v benzínu, co bude cenově na 2,0 Corolle. Nedávno jsem ní jel a byl jsem velice mile překvapen jak projevem klasického cvt, tak i reálnou spotřebou, kterou jsem čekal daleko horší.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tá dvojlitrová RAV bude ale so spotrebou na dialnici tipujem na 10litroch.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
MrMarkus
Člen Týmu

Příspěvek od MrMarkus »

Světlou výšku řeší TREK verze, jen se tu zatím neprodává. https://www.toyota.nl/modellen/corolla-trek/index.json
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

No, mne se Corolla celkem libi (nemyslim pouze dizajn), takze nebyt nadrze, vykously palubky u spolujezdce (coz limituje misto pro spolujezdce; divim se, ze krom sebe jsem toto nevidel nikoho kritizovat...) a castecne ceny (kterou bych popravde po te cca 10% sleve v pohode) zkousnul, klidne bych do ni sel. No, jeste bych uvital, kdyby se vzadu vesly 2 autosedacky + dospely, ale to uz bych chtel moc... Takze opravdu si nemyslim, ze jsem zaslepenec, ktery rika, ze je Corolla spatna. Dokonce nemam ani problem se svetlou vyskou... :D
Ja tu nadrz vnimam celkem dost, protoze cca 1 mesic jedu s rodinou 450km v kuse po dalnici, vyrazim navecer, takze chci, aby deti celou cestu prospali. Ano, pak muzu natankovat, ale otazka, jestli se mi chce dotovat bratry na Slovensku, kdyz vidim, ty jejich ceny, to uz muzu tankovat na D1... (ano, nezrujnuje mne to, ale nesnasim pseudoargument, mas na auto za 800k, tak dve stovky na nadrzi te nezabiji...)

Co se tyce velikosti nadrze resp dojezdu, tak napodiv se vybrat da, ale zase jsou jine parametry, ktere nevyhovuji. Co si pamatuji z nedavne minulosti, tak kolem 60 litru maji Mazda 6, Insignia, tusim P508, Mondeo, Passat, Superb,...(nerucim, ze tomu tak stale je) Bohuzel trend je vsechno odlehcovat, cili i zmensit nadrz. Papirove je dojezd stejny, ale realne se zkracuje.

To MartinHSD: obecne vzato neni to malo, ale ztracis svobodu, kdy tankovat. Kdyz musis tankovat co 500-600km, tak tak tankujes. Kdyz muzes tankovat co 800-1000km, tak jednou natankujes po 500km, podruhe po 900. Proste mas volbu a nemusis zastavovat, kde musi musis, ale kde si vyberes (napr. s mensi nadrzi musis nekde natankovat, s vetsi by jsi potahnul jeste 50-100km, protoze vis, ze je tam lepsi restaurace, prostredi, detske hriste,...)
Ravku (tak jako jine krabice) nemusim, u krabic vnimam spis negativa nez pozitiva (coz je u mne krom jineho nevhodna karoserie na dalnici)...
ex Toyota Avensis T27 1.8
CommonUser
Věčnej rejpal

Tenantles1,
v tejto triede sa to fakt toci okolo 50L, ale problem je, ze Toyota vyhlasila - Corolla TS je nastupcom Avensisu Kombi pre EU. Razvorom ano a tam to aj konci.
Toyota tym defacto opustila aj firemne flotily ... zahodila zbrane a vykrikuje, ze vyhrala. Podobne Lexus GS. Nejak ich asi drzi to samurajske harakiri ... kikiriki ...
No Toyota fakt nema nic napriec znackou a to je take amaterske ako roletka v RAV4 :twisted:

Presne som cakal na RAV4 (Martin HSD), 55 litrov pri min.9-10 litroch a jedno ci HSD alebo nie. Kocur ma pravdu. Ziadne zlepsenie dojazdu nevidim ...

Skutocne je svetla vyska KO kriterium. Ja nehovorim o obrubnikoch, ale o najazde, parkovani napr. v parkovacich domoch, vo FIRMACH ci "kvalitnej" cestnej sieti v EU.
Ja som na A4 vytrhol spodok aj s naraznikom prichyteny obycajnymi plastovymi klipsami. Podotykam v meste DE, nie v Tatrach ! Ten nezmysel o dokonalom Nemecku by uz mohol z vychodnej EU zmiznut :angry:

A pretoze bezne auta su male, nizke ci inak postihnute, tak SUV idu ...
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/pod ... zakaznici/

Grey suhlas, az na svetlu vysku. "Papirove je dojezd stejny, ale realne se zkracuje." to je marketingova priprava na elektro auta a skracovanie retaze slobody - od aut az po hotovost, ci vyjadrenie slova.

Mr.MArkus,
akoze TREK verzia bude vyssia o 2cm, neviem ale ked som postavil Avisa vedla Corolly HB na 18kach, tak teda rozdiel sa mi zdal vyssi.
peki02
Člen Týmu

Příspěvek od peki02 »

MartinHSD píše:
peki02 píše:to MartinHSD: no mne to vychadza 1900 eur rozdiel cize cca 49.000 CzK. keby to bol tych 15.000 tak to je smiesne to neváham.
Ja nikde nevidim v cenniku že by bola u Selection farba v cene. Ale na druhu stranu v cenniku/katalogu kde su farby vozidla na výber, tak píšu cenu 520 eur pre výbavu selection, takže v cene nebude.
Díval jsem se do aktuálního SK ceníku a skutečně to tam máte jinak než je letitá zvyklost v ČR. Já tedy vidím rozdíl mezi TS 1,8 Comfor Tech + style a Selection 1500 euro. Přesně 23490 Kč vs 24 990 euro. Vzal jsem cenu bez barvy, předpokládám, že většina si základní lak nebere a volí něco z příplatkové barvy a tam je to u metalízy stejné + 520 euro, kdo chce červenou, nebo bílou či stříbrnou perleť tak u Selection něco málo na barvě ušetří. Já bych osobně za lepší interiér a bezklíč těch 1500 euro dal a vzal určitě příplatkovou barvu, jelikož ty základní pokud je budu chtít udržovat v lesklém a hladkém stavu, tak vyžadují o něco více péče, vzlášť když se to dělá jen občas. Pro hobíka co chce pěkný lak a není leštění auta jeho hobby je metalíza nebo perleť lepší volba. Čistá základní bílá pak volba pro toho koho to vůbec nebere a bude jezdit jen do myček :-). Při následném prodeji, což zde někteří nechtějí slyšet, pak určitě hezká metalíza bude výhoda.

Ono ja to berem na firmu, takže pocitaju zľavu zo zakladaného cenníka a nie z toho terajšieho akciového a vychádza to nejakých 1950 ten rozdiel už aj s príplatkovou farbou 520 eur.(tu som priratal pri výpočte aj pri comfort aj pri selection).
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Podle mne objektivni test, urcite tady budou placat rukama kluci s 1,8 a budou mit radost, ze se s nimi nekdo ztotoznil :)
Jinak spotreba si myslim, ze dost realna ve vsech trech rezimech mereni...

Jen s tou akceleraci mne dost prekvapili, asi nemela eCVT svuj den, nebo jeli na eco mapu, nicemene Garaz meri pres racelogic, takze spatne mereni je temer vyloucene.
Naposledy upravil(a) Luke_Luke dne čtv 12.09.2019, 23:28, celkem upraveno 1 x.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Filda123
Navigátor

Příspěvek od Filda123 »

To bych vzivote nerekl ze nekdo kdo ma skoro 2 m by si vybral spis Hatchback :D
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

CommonUser píše: 1. ale problem je, ze Toyota vyhlasila - Corolla TS je nastupcom Avensisu Kombi pre EU. Razvorom ano a tam to aj konci.

2. Presne som cakal na RAV4 (Martin HSD), 55 litrov pri min.9-10 litroch a jedno ci HSD alebo nie. Kocur ma pravdu. Ziadne zlepsenie dojazdu nevidim ...

3. Skutocne je svetla vyska KO kriterium. Ja nehovorim o obrubnikoch, ale o najazde, parkovani napr. v parkovacich domoch, vo FIRMACH ci "kvalitnej" cestnej sieti v EU.
Ja som na A4 vytrhol spodok aj s naraznikom prichyteny obycajnymi plastovymi klipsami. Podotykam v meste DE, nie v Tatrach ! Ten nezmysel o dokonalom Nemecku by uz mohol z vychodnej EU zmiznut :angry:

4. Grey suhlas, az na svetlu vysku. "Papirove je dojezd stejny, ale realne se zkracuje." to je marketingova priprava na elektro auta a skracovanie retaze slobody - od aut az po hotovost, ci vyjadrenie slova.
1+4. Tak v jednom bode si odhalil koordinovanú prípravu na príchod elektromobilov a ešte viac a v druhom si sa nechal oblbnúť marketingovými kecami PR Toyoty? :D Asi všetkým je celkom jasné, že keď sa auto volá Corolla ktorá vždy patrila do nižšej strednej triedy, má rozmery nižšej strednej triedy zvnútra aj zvonka tak logicky nahrádza Auris a patrí do nižšej strednej triedy. Avensis skončil bez náhrady - teda jedine sedan možno nahradila Camry.

2. Urobil som si cestu ZA-PRG-ZA na hybridnom Aurise - 300km diaľnica + 120km okresky + 10km mesto výpadovky - Tam: 5,5l/100km (plné auto, 140 tacho diaľnica) späť 5.0l/100km (sám, na diaľnici 130 tacho) - s Corollou by to bolo cca 6,6l/100km a 6,2 l/100km pri rovnakom štýle jazdy (otočil som to na nej už cca 40 krát, tak tuším :) ). No proste som zabudol tomu HSD povedať, že má žrať rovnako ako 1,6 Valvematic, keď nie je v meste.

3. Niekoľko ľudí tu s tým autom jazdí bez problémov po Prahe ale svetlá výška je KO :D - ok ty chceš auto vyššie to je v pohode. Inak len pre info som našiel svetlá výška avensisu 15cm, vs svetlá výška novej Corolly 13,5 cm - teda to vyzerá na závratných 1,5 cm.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
CommonUser
Věčnej rejpal

evzen píše:1+4. Tak v jednom bode si odhalil koordinovanú prípravu na príchod elektromobilov a ešte viac a v druhom si sa nechal oblbnúť marketingovými kecami PR Toyoty? :D Asi všetkým je celkom jasné, že keď sa auto volá Corolla ktorá vždy patrila do nižšej strednej triedy, má rozmery nižšej strednej triedy zvnútra aj zvonka tak logicky nahrádza Auris a patrí do nižšej strednej triedy. Avensis skončil bez náhrady - teda jedine sedan možno nahradila Camry.

2. Urobil som si cestu ZA-PRG-ZA na hybridnom Aurise - 300km diaľnica + 120km okresky + 10km mesto výpadovky - Tam: 5,5l/100km (plné auto, 140 tacho diaľnica) späť 5.0l/100km (sám, na diaľnici 130 tacho) - s Corollou by to bolo cca 6,6l/100km a 6,2 l/100km pri rovnakom štýle jazdy (otočil som to na nej už cca 40 krát, tak tuším :) ). No proste som zabudol tomu HSD povedať, že má žrať rovnako ako 1,6 Valvematic, keď nie je v meste.

3. Niekoľko ľudí tu s tým autom jazdí bez problémov po Prahe ale svetlá výška je KO :D - ok ty chceš auto vyššie to je v pohode. Inak len pre info som našiel svetlá výška avensisu 15cm, vs svetlá výška novej Corolly 13,5 cm - teda to vyzerá na závratných 1,5 cm.
1+4 Nenechal som sa oblbnut, to je tu hadam jasne ? Debilne navrhnuty interier vsak ledva staci na tu nizsiu strednu, napriek razvoru, o tom defacto piseme.

2. Tvoje tacho 140 na 10 sekund ma nezaujima, napis celkovu priemernu rychlost na pocet km s profilom trate po zresetovani. Ty mas lietadlo a perpetuum mobile v jednom. Testy ukazuju 7-8 litrov a ty mas 5,5. Si borec s najlepsim autom na svete ! Kde zacinas ty, tam konci fyzika ... Staci tak ? :mrgreen:

3. Zavratne asi nechapes, ze aj 1 cm znamena, ci zachytis alebo nie. Co na to tvoja zena? :twisted:
Neviem kde jazdis, ale ja som aj s Avisom na hrane. Tebe to staci, OK ...OK ...OK.
Mne tu jazdia McClareny, Lamba a podobne zveriny ... a brzdia pred kazdym zvlnenym asfaltom ako jebli ... fakt nechapem :?
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Možno ani tak neide o svetlú výšku ako o nábehové hrany deflektora čelnej masky či lízatka či ako sa to volá. Na novej corolle je dosť nízko, pri parkovaní čelom k obrubníku to bude častejšie škrtať ako pri avensise.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“