90% město (Zlín) - 8,6 podle PP, ale měl jsem vždy značně větší spotřebu ve všech autech - těžká noha

Jinak dálnice Zlín - Olomouc při rychlosti 150-170 s tempomatem za 8,4
Zeby cidlo tlaku pred DPF ? Akoby stale prepaloval filter ...Jakuza píše:nevite co by mohlo delat, kdyz jedu se zarazenym kvaltem, stabilne ve stejnych podminkach, spotreba je konstantni po dobu 10ti vterin, pak to vyleti temer na dvojnasobek treba na 3 vteriny a spadne zase na tu puvodni hodnotu a takhle to dela furt . vstriky ok, cerpadlo taky. Ze by to mohl delat EGR ventil?
ECU reportuje chybu EGR v mape hodnot - docela by mne zajimalo, jaky hodnoty tam ma novy auto - u mne to vypada, ze pri kazdy zmene polohy EGR vyroste chyba a pak se to srovna, s malym zpozdenim. A jak to meri bych taky rad vedel - IMHO tam musi byt snimac tlaku v sani ze EGR.Jakuza píše:DPF mam uplne odstraneny a do patyho vstriku je fyzicky odstraneny privod paliva. Spis podeziram EGR ventil, jelikoz za studenyho motoru tento jev nezaznamenavam, tak mi asi nejak spatne otvira EGR.
mas presne moju spotrebugooffyy píše:tak dovolená za mnou... cca 800km, 300 po dálnici a zbytek okrsky a město... brno - jeseníky... a ještě vysočina....
po dálnici cca140km/h na tempomat... po dotankování po hrdlo a vynulování km mi vyšlo 6,2 l/100...
jinak po městě tento týden 7,2.... jsem spokojen...