Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Klinec
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Klinec »

Luke_Luke píše:
jozk82 píše:Nejsou na aurisu 6,5jx16? Ja mam na corolle 2019 7jx16. Kdyz bych na ni dal 6,5x16, nevadi to necemu? A jaky je pak rozmer zimnich?
Pokud je nezapises do TP s typovym listem, pak na novou Corollu kola z Aurisu nepasuji, neni to schvaleny rozmer.
Jedine ak by bol v situacii ako ja,na aurise som mal dokupene disky 16x7J a to presne je na corolle aj v TP.V principe to problem nebude ,bude to pasovat na aute a rozdiel je v tomto pripade minimalny,nikto ani pri beznej kontrole na ceste ti to kontrolovat nebude a casto ani nema ako napr na diskoch to nemam,problem by mohol nastat pri poistnej udalosti kedy by si bol vynikom a poistovna by dala preskumat aj kolesa a nasli by nezrovnalost - vtedy to moze zaboliet :D .
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
slabostka
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019 - odhlučnenie podbehov

Příspěvek od slabostka »

dbx píše:Riešil už niekto odhlučnenie podbehov? Zaujímalo by ma, kde to robia, čo na to záruka a aká výsledná je efektivita.
- ja by som to rozšíril na nástrek podvozka ako takého, odhlučnenie sa dosiahne použitím špeci prípravku - hrubšej vrstvy....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Luke_Luke píše:
jozk82 píše:Nejsou na aurisu 6,5jx16? Ja mam na corolle 2019 7jx16. Kdyz bych na ni dal 6,5x16, nevadi to necemu? A jaky je pak rozmer zimnich?
Pokud je nezapises do TP s typovym listem, pak na novou Corollu kola z Aurisu nepasuji, neni to schvaleny rozmer.
- šírka disku v tomto prípade nie je problém, treba sa len pozrieť do tabuľky či sa dajú nasadiť pneu ktoré už máš alebo ktoré chceš kúpiť.

- čo sa týka poistných udalostí - je to už taká legenda, poisťovňa nemôže niečo krátiť len tak, musí byť príčinná súvislosť medzi tech. stavom a nehodou, ak nemám vzadu stierač asi mi beztak preplatia škodu keď dostanem na snehu šmyk. Nehovoriac že zmena šírky o polpalca disku neznamená technicky nič.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Avsak pri nehode zohravaju pneumatiky dost velku rolu - napriklad nedobrzdis a pod. A vtedy poistovna s velkou radostou zacne riesit kratenie poistneho. Nemas schvaleny typ diskov/penumatik na aute? Mas problem. Takze ano, je jasne, ze zadny stierac nema vplyv na to, ci ti vbehlo zviera do cesty alebo nie. Ale poistovne (a hlavne v nasich krajinach) budu robit vsetko pre to, aby nemuseli platit. Preto by som radsej mal na aute schvalene/predpisane disky a pneu nech sa vyhnem moznym zbytocnym komplikaciam.
Ale ak niekto nechce/nemoze, je to cisto jeho vec - nikoho nenutim.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Maghreb píše:Avsak pri nehode zohravaju pneumatiky dost velku rolu - napriklad nedobrzdis a pod. A vtedy poistovna s velkou radostou zacne riesit kratenie poistneho. Nemas schvaleny typ diskov/penumatik na aute? Mas problem. Takze ano, je jasne, ze zadny stierac nema vplyv na to, ci ti vbehlo zviera do cesty alebo nie. Ale poistovne (a hlavne v nasich krajinach) budu robit vsetko pre to, aby nemuseli platit. Preto by som radsej mal na aute schvalene/predpisane disky a pneu nech sa vyhnem moznym zbytocnym komplikaciam.
- rozdiel 0.5 palca disku pri pneu ktoré sú OK či už rozmerovo alebo hlbou dezenu nehrá žiadnu úlohu.... znalecký posudok resp. správa od polície v prípade nehody- to je to čo je dôležité, až tam bude že jazda na zjazdených letných bola príčinou nehody potom môže poisťovňa niečo riešiť.... v tomto konkrétnom prípade je to OK.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Tak už sem auto máličko pokřtil a říkal sem furt, je potřeba přežít první měsíc ..., scházel týden :mrgreen:
Jen při zajížděni do dvora foukl silně vítr a železný vrata sem měl ve dveřích a 2x to stihly bouchnout .., na to jaká to byla šupa, tak je odřený lak a centimetrový prohyb ve dveřích, ale čekal sem to o moc horší.
Je to tak trochu gumový to auto , když šáhnu na plechy ...., tady to byla asi výhoda.

Jinak co sem zjistil s porovnáním předchozím autem co se týče ovládání rádia, tak ve starým sem to měl zvlášt na páce pod volantem a je to nesmírně praktická věc co sem ted zjistil, ted to je na volantu a 1x za jízdu chci změnit hlasitost/kanál/ ... a musím počkat, než budu mít volant na rovno ... .
je to sice samozřejmě kravinka, ale je vidět, že ve fordu měli pod čepicí tehdá ..., ale možná na novejch už je to jen taky na volantu ...

A ještě jak sem si navykl u automatu, že při startování musím zmáčknout brzdu a tlačítko power, tak sem o víkendu vlezl do Forda, zmáčkl brzdu a otočil klíčkem na startování :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

slabostka píše:
Maghreb píše:Avsak pri nehode zohravaju pneumatiky dost velku rolu - napriklad nedobrzdis a pod. A vtedy poistovna s velkou radostou zacne riesit kratenie poistneho. Nemas schvaleny typ diskov/penumatik na aute? Mas problem. Takze ano, je jasne, ze zadny stierac nema vplyv na to, ci ti vbehlo zviera do cesty alebo nie. Ale poistovne (a hlavne v nasich krajinach) budu robit vsetko pre to, aby nemuseli platit. Preto by som radsej mal na aute schvalene/predpisane disky a pneu nech sa vyhnem moznym zbytocnym komplikaciam.
- rozdiel 0.5 palca disku pri pneu ktoré sú OK či už rozmerovo alebo hlbou dezenu nehrá žiadnu úlohu.... znalecký posudok resp. správa od polície v prípade nehody- to je to čo je dôležité, až tam bude že jazda na zjazdených letných bola príčinou nehody potom môže poisťovňa niečo riešiť.... v tomto konkrétnom prípade je to OK.
No...kraceni od pojistovny muzes dostat i za spravny rozmer disku, pokud nebudou disky homologovane, nebudet tam KBA nebo jine cislo. Drtiva vetsina disku ma na vnitrnim paprsku vyrazeny rozmer. Napriklad disk, ktery se pri prujezdu nerovnosti rozlomi(a ze takovych uz bylo a existuji desitky videi, kde je videt, jak se fake disky likviduji)
A taky bezne pokud prijdes s typovym listem a zpusobily technik s opravnenim "K" ani kolo nesundava dolu, jen se zrcatkem podiva, co je vyrazeno na vnitrnim paprsku.

Pokud jsi mel na Aurisu dopsano 16*7, pak je na Corollu dat muzes, asi ti nebude sedet ET na milimetr presne, coz je uplne stejny problem.

Musime rozlisit dve veci, pokud neni ET mimo tak o 20cisel, nebo sirka disku tak o 1-2palce, nebo kombinace tohoto, pak to na auto dostanes a auto na tom bude normalne jezdit. Druha rovina je, jestli to je legalni, jestli to projde na pristi STK, jestli pri zavineni nehody te nebude popotahovat, at uz PCR nebo pojistovna...
Osobne jsem na Aurise dopsal 17x7 215/45/17, ikdyz homologavane a doporucene pro CR jsou jen 6,5*16 205/55, pres typovy list to neni problem, ale kecu, ktere jsem si uzil v Toyote...tech bylo. Pry mi odejdou drive ramena, ulozeni naprav, tlumice(auto ma bez mala 200tis km a vse je puvodni a funkcni).
Dokonce pri reklamaci vymeny brzdovych desticek, ktere spatne dolehaly na kotouce a zpusobovaly nerovnomerne opotrebeni byl oficialni zaver Toyoty, ze disky, ktere pouzivam maji jiny sklon paprsku a pri intenzivnejsim brzdeni spatne chladi kotouce...

Takze, ze zkusenosti rikam, bacha na to. Usetris par tisic a prodelat muzes par set tisic, je treba k tomu pristupovat s rozumem ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

co se týče pojišťovny tak po mojí poslední zkušenosti se domnívám, že většina likvidátorů by to nejraději vyřešila z domova od počítače. Dokonce můj soused jako likvidátor autopojistek pracoval, říkal, že se jezdí jen na velké a drahé opravy či drahé totálky, jinak stačí fotky a popis ze servisu, pracoval pro Generalli. Já jsem nedávno řešil totálku u Allianzu, kdyby to nebylo vysoké plnění, tak by tam prý dle technika ze servisu vůbec nejeli. Každopádně si také myslím, že na autě by mělo být to co tam má dle TP být, já jsem před mnoha lety zažil problém na technické za nižší rychlostní index pneu než jsem měl v techničáku. Toyota bohužel i na 1,4 Corollu dávala v roce 2005 rychlost index V ( 240 km/hod ) a všude v pneuservisech měli běžně jen H ( 210 km/hod ). Technik na STK mne ji dát nechtěl, pomohlo až když jsem je jej zeptal zda se má dělat i kontrola sbíhavosti kol, kterou jsem viděl, že neudělal a on měl.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

MartinHSD píše: Technik na STK mne ji dát nechtěl, pomohlo až když jsem je jej zeptal zda se má dělat i kontrola sbíhavosti kol, kterou jsem viděl, že neudělal a on měl.
Jdeš na to správně od lesa :mrgreen:

EDIT:
Trochu s STK mě to připomělo případ kolegy, který byl vyhozen z STK za to, že mu nesvítí právě zadní mlhové světlo, přičemž v servise škodovky mu řekli, že na STK jsou bl..., že škodovka vubec nedává ( nebo aspov té době nedávala) žárovku na pravou stranu a není to povinost ji mít na pravé straně.
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

https://www.auto.cz/toyota-corolla-seda ... pet-130847

Fér recenzia. Presne moja výbava, súhlasím viacmenej so všetkým.

Edit: až na to, že by som sa bál predbiehať. To všetci títo recenzenti obiehajú ako blázni?
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Tenantles1 píše: "Cvrček" v oblasti šoférových dverí/B stĺpik. Prebúdza sa pri rýchlostiach od 90km/h. Tým, že auto je na môj vkus relatívne tiché,je zvuk dosť otravný a nepríjemný. Nič viditeľné na dverách nevidím, zatiaľ to vyzerá na reklamáciu.
Záhada vyriešená. Dnes som bol umyť auto a kým som čakal, obzeral som sa na šoférovú stranu a hľadal som čo by mohlo zvuk spôsobovať. Na zadnom okne som si všimol trčiace tesnenie pri B stĺpiku. Skontroloval som opačnú stranu, ktorá bola nasadená správne. Zatlačil som to dovnútra. Schválne som zišiel na diaľnicu,aby som to otestoval pri vyššej rýchlosti - zabralo to, hluk je preč.
Přílohy
PSX_20190828_194550.jpg
PSX_20190828_194550.jpg (94.26 KiB) Zobrazeno 1370 x
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Luke_Luke píše:
slabostka píše:
No...kraceni od pojistovny muzes dostat i za spravny rozmer disku, pokud nebudou disky homologovane, nebudet tam KBA nebo jine cislo. Drtiva vetsina disku ma na vnitrnim paprsku vyrazeny rozmer. Napriklad disk, ktery se pri prujezdu nerovnosti rozlomi(a ze takovych uz bylo a existuji desitky videi, kde je videt, jak se fake disky likviduji)
A taky bezne pokud prijdes s typovym listem a zpusobily technik s opravnenim "K" ani kolo nesundava dolu, jen se zrcatkem podiva, co je vyrazeno na vnitrnim paprsku.

Pokud jsi mel na Aurisu dopsano 16*7, pak je na Corollu dat muzes, asi ti nebude sedet ET na milimetr presne, coz je uplne stejny problem.

Musime rozlisit dve veci, pokud neni ET mimo tak o 20cisel, nebo sirka disku tak o 1-2palce, nebo kombinace tohoto, pak to na auto dostanes a auto na tom bude normalne jezdit. Druha rovina je, jestli to je legalni, jestli to projde na pristi STK, jestli pri zavineni nehody te nebude popotahovat, at uz PCR nebo pojistovna...
Osobne jsem na Aurise dopsal 17x7 215/45/17, ikdyz homologavane a doporucene pro CR jsou jen 6,5*16 205/55, pres typovy list to neni problem, ale kecu, ktere jsem si uzil v Toyote...tech bylo. Pry mi odejdou drive ramena, ulozeni naprav, tlumice(auto ma bez mala 200tis km a vse je puvodni a funkcni).
Dokonce pri reklamaci vymeny brzdovych desticek, ktere spatne dolehaly na kotouce a zpusobovaly nerovnomerne opotrebeni byl oficialni zaver Toyoty, ze disky, ktere pouzivam maji jiny sklon paprsku a pri intenzivnejsim brzdeni spatne chladi kotouce...

Takze, ze zkusenosti rikam, bacha na to. Usetris par tisic a prodelat muzes par set tisic, je treba k tomu pristupovat s rozumem ;-)
- ja už tiež nie som sopliak a žijeme v dobe keď miesto rozumu čumíme na papieriky a sme posratí použiť to čo máme v hlave - rozdiel 0.5 palca šírky disku pri zachovaní správnej pneu nestojí za debatu. A k poisťovniam - ako sa píše vyššie, pri vážnej nehode sa vyjadruje znalec, nie poisťovňa.... už ste riešili nejakú udalosť? Ja áno a verte že poisťovňu nezaujíma nejaký centimetrový rozdiel v šírke pneu alebo ET disku.... Všetko s rozumom, nedám na Fabiu 1.2 20 palcový disk a 225 pneu....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Tenantles1 píše:https://www.auto.cz/toyota-corolla-seda ... pet-130847

Fér recenzia. Presne moja výbava, súhlasím viacmenej so všetkým.

Edit: až na to, že by som sa bál predbiehať. To všetci títo recenzenti obiehajú ako blázni?
Taky víceméně souhlasím se vším, s tou rychlostí s předjížděním dle mého názoru,co sem pochopil větu
Zvlášť ve vyšších rychlostech jsou limity zřejmé a každé předjetí je potřeba důkladněji zvážit.

takže ve vyšších rychlostech, otázka co je vyšší rychlost, ale dle mého pochopení někde na dálnici, kde už je vhodnější 2.0, ale na běžné předjíždění na okrskách je to plně dostačující.
Ale i na dálnici není problém, samozřejmě s auty vhodné na dálnice to nejde srovnávat, to je jabka s hruškama, ale včera sem jel 150km/h a auta na mě blikaly, at jim uhnu :D Já jen předjížděl kamion, pak sem snížil na 135km, ale prostě v té chvíli potřebovali jet auta ještě rychleji .... . Ne že bych nemohl přidat, ale proč pokoušet policajty ... .

Jinak nevím, bud mě to blbě ukazuje, ale já na 160km, ztoho 80km dálnice, cca 60km mimo město a 20km město sem měl se zapnutou klimou průměrnou spotřebu 4.7l .... Nějak mě v těch recenzích pořád se zdá, že o půl až jeden litr přidávají ..., když jedu na spotřebu, tak sem na 4l.

Tenantles1 - je fajn, že jsi to našel, je to zajímavý, holt není nic 100% a je fajn, že nemusíš do servisu ... .
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Všetko je to tak nejak o zvyku.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
nickware
Člen Týmu

Příspěvek od nickware »

Chlapi (a případně dámy), nejste někdo náhodou z Prahy10? :-)
To, že jsem na malém sídlišti vidím krom mého Aurisu TS 2016 i další 2 totožná auta (jen v jiných barvách), jsem si už zvykl. Cca před 2 týdny tam začala pravidelně parkovat i nová Corolla Sedan hybrid Executive a mohl jsem na ní oči nechat. A včera jsem si tam všiml druhého nového sedanu :-)
Vím, že se to tu řešilo už několikrát - hodnotit design je hodně subjektivní, ale - jsem už hodně let zvyklý na kombi a pokud uvažuji o nové Corolle, tak o variantě TS, jenže když ji někde zahlédnu na silnici, říkám si "jo, pěkný". Ale nemůžu si pomoct, ten sedan se mi začíná líbit čím dál víc!
Naposledy upravil(a) nickware dne čtv 29.08.2019, 08:13, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris Touring Sport 2016 1.6 6M/T Trend+ Navi
Odpovědět

Zpět na „Corolla“