Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Tenantles1
Navigátor

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Tenantles1 »

LuFi gratulujem ku kúpe. Mohol si dať do Touch 2 témy, tu sa to stratí.
Spotify sa nespráva dobre, niekde som to písal. Čo som googloval, tak to vyzerá skôr na problém Spotify. Zatiaľ sa mi nepodarilo zistiť viac
MrMarkus
Člen Týmu

Příspěvek od MrMarkus »

@Ota12 Corollu TS plánuji jako auto pro rodinu (2 větší děti). Z toho vyplývají nějaké nároky na prostor, kde se snažím držet pravidla good enough, nechci vozit zbytečně vzduch, kompaktní kombíky splňují dobře co chci (ještě jsem teda v jiné kategorii pokukoval po Grand Scenicu, ale to auto nutně potřebuje pravidelný servis u lidí, co opravdu ví co a kde konkrétně na tomhle autě seřídit a jako pražák jsem našel nejbližší až v Brandýse ... grrr ... zlatá Toyota). No ale proč to píšu, další požadavek je bezpečnost a tady prostě věřím více Toyotě. Těžko se to objektivně posuzuje, to by možná dokázal říci někdo ze servisů kam vozí bouračky. Ví se to, že Corolla 2019 má výborné výsledky z crashtestů (výrazně lepší než Hyundai/Kia) a hodně jsem na to narážel při čtení Toyota diskuzí v zahraničí, že v tomto ohledu došlo i k dramatickému zlepšení proti Aurisu, karosérie má větší podíl vysokopevnostní oceli a mají to konstrukčně velice dobře vymyšlené.

P.S. Nechci se tu pouštět do většího srovnávání, nemáte to tady rádi :) , jako alternativu mám k TS na prvním místě Seat Leon ST (který to co píšu nahoře splňuje též, kamarádovi ještě starý Leon zachránil život ..), ale tak nějak už mi doma 3 Seaty stačily a chci zkusit taky něco jiného.

P.S.2 Dohledal jsem alespoň linky na výsledky testů u Euro NCAP: Corolla: https://www.euroncap.com/en/results/toy ... olla/35878, Leon: https://www.euroncap.com/en/results/seat/leon/10946, i30: https://www.euroncap.com/en/results/hyundai/i30/27355, Ceed: https://www.euroncap.com/en/results/kia/cee'd/37572
Ota12
Navigátor

Příspěvek od Ota12 »

ja zastavam nazor, ze srovnavani ma vzdy smysl, i tady na Toyota foru. Dava to pohled na vec i z jineho uhlu, coz je jen dobre. Diky za linky na testy.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic Active Trend 2018
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

K tej spotrebe ešte, diaľnica pri 140 môže byť cca 6,5 avšak priemer ba-pula u mňa skončil na 5,6 pri tempomate 135. Pravda boli aj okresky a zápchy. Na octavii 1.5 tsi som to dal za 6.5. Ale samozrejme je to neobjektivny test.
Tenantles1
Navigátor

Jediný reprezentatívny test je ak ideš konštantne 140km/h na aspoň 2500km úseku na adaptívnom tempomate :)
MrMarkus - dobre uvažuješ. Vďaka za linky.
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Inak ku spotrebe na diaľnici (a celkovo spotrebám), ADAC nameral:
Auto Mesto MimoMesto Priemer Diaľnica
Corolla 1.8HSD 3.2 4.1 4.6 6.4
Corolla 2.0HSD 4.3 4.8 5.3 6.9
Auris 1.2T 6.6 5.2 5.9 7.0
Golf 1.6TDI 4.7 4.5 5.0 6.0
Golf 1.5TSI DSG 6.0 5.1 5.9 7.0
Golf 1.0TSI 5.8 4.4 5.1 6.1

Metodiku nepoznám, neviem dobre nemecky ale je to dostupné na https://www.adac.de/infotestrat/tests/e ... fault.aspx
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Porovnanie spotreby, pružnosti a ďalších vecí 1.8 a 2.0. Ak to tu už bolo, tak sa ospravedlňujem (ale toto vlákno je strašne dlhé a nemám čas si to overiť):

https://www.youtube.com/watch?v=VYTd5U1l_RU&t
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

Nie celkom, ešte musíš zobrať do úvahy stúpanie, klesanie, protivietor, klimatizácia, kúrenie, atď. Ale v zásade je to jedno, pretože každý jazdí inak, žije inak. môj záver je že Corolla ts 2.0 má u mňa o cca 1l (5.3) lepšiu dlhodobú spotrebu ako predchádzajúci MB C 220 (6.1) a Skoda Octavia 1.5 tsi (6.3)
Tenantles1
Navigátor

Ak to bolo na mňa, tak ja som si chcel len tak ďobnúť do Greya, súhlasím s tebou. Ja som o 1.7 l nižšie oproti predchádzajúcemu autu po 4000km, čo je viac ako som očakával.
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

Tenantles1 píše:Ak to bolo na mňa, tak ja som si chcel len tak ďobnúť do Greya, súhlasím s tebou. Ja som o 1.7 l nižšie oproti predchádzajúcemu autu po 4000km, čo je viac ako som očakával.
:) Inak spotreba poteší, ale nie je to prečo som kupoval.Mne sa strašne páči ako ten pohon funguje, bez oneskorenia reaguje na plyn, plynule zaberá a má dostatok výkonu kedykoľvek. Teraz som musel služobné pouzit vw Passat 2.0 tsi a už mi to celé DSG pripadá zastaralé, komplikované, neobratne a celú cestu som sa tešil ako presadnem do toyoty. :)
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

to somoant: Súhlas.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ota12 píše:To je mnohokrat pouzivany argument, ze KIA a Hyundai jsou kvalitativne uplne nekde jinde a pritom to neni tak uplne pravda. Nejsem automobilovy fanda, ale obcas si neco prectu, mam i sve vlastni zkusenosti. Za posledni roky vyslo dost ruznych zahranicnich tabulek a zebricku ( ceske moc neberu, tam je vzdycky Skoda na cele). Tyto zebricky nerikaji, ze Toyota se nejak vyrazne zhorsila (o 1-2 mista), ale rikaji, ze Hyundai i KIA se vyrazne zlepsily a posunuly se az do prvni desitky.
Minuly tyden jsem stravil 3 dny na ruznych cestach v KIA Ceed 1.4 Turbo v lepsi vybave (ne ta nejvyssi). V nove Corolle jsem se jen projel a muj aktualni AURIS TS ma najeto asi 5000 km. KIA je velice pekne udelana, plne srovnatelna s novou Corollou a musim priznat, ze se mi libi i o trochu vic, jak muj Auris. Nasel jsem par veci, ale ty jsou na urovni "prkotin" a "drobnosti", jak byly ohodnoceny nektere vytky na podobne veci v Toyote. Toyota sazi temer vsechno na hybridni techologie a snazi se je prodat, coz je uplne v poradku. V porovnani s klasickymi motory, at uz atmosfery nebo turbo, Toyota zacina ztracet nebo spise ostatni ji dohnali.
Souhlas asi se vsim, Kia mne uple stejne prekvapila, uplne stejne se mi libi Leon(nejmensi zlo z koncernu). Existuji dva omilane omyly porad dokola. Ten, kdo nezna hybrid, tak prvni jeho otazka bude a co kdyz se ti pokazi ty baterky...
Ten, kdo nezna aktualni modely Kie a jel naposledy v prvni generaci Ceedu 10let zpet...Kia to se strasne kazi, to nejsou kvalitni auta...
Oboji je pouze tvrzeni a dukaz neznalosti. Pokud nemecti testeri reknou, ze Kia je kvalitni auto pro nemcky trh, pak je to myslim dost padny argument. A poud mohou hybridy jezdit po vetsine evropskych mest jako taxiky, pak je to dost padny argument pro vydrz baterii.
Diky za ty crash testy, jsou pomerne dost aktualni(Corolly 3mes, Ceed mesic), kdyz jsem to hledal 4 mesice zpet, jeste nebyly.
Famozni vysledek v bezpecnosti Corolly je fakt super a je videt, ze standard bezpecnosti nastaveny Aurisem mk1 si Toyota porad drzi. Potesilo mne, ze Kia je na tom lepe nez i30.
Nicmene ty rozdily jsou tak male, ze kdyz si rozkliknes detaily, tak vidis, ze Toy je lepsi na naraz z boku, tam je naprosto vyjimecna. Ceed je zase mirne lepsi pro ridice, kdyz boura celne. V safety assist nechapu parametr speed assistance, maji ho obe auta, nechapu to spatne hodnoceni. Stejne tak u Toyoty lane support spatne hodnoceny, vzdyt Kia ho ma v zakladni verzi pouze s efektem biliardove koule a plne LKA ma pouze u jedne vybavy se specialnim paketem.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
zabsky
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zabsky »

Luke_Luke píše:
Ota12 píše:Ten, kdo nezna aktualni modely Kie a jel naposledy v prvni generaci Ceedu 10let zpet...
Co je s první generací Ceedu? Nám, nyní už jako druhé auto v rodině, jezdí 11 let bez poruchy. To oktávka před tím nedokázala. Ještě se vrátím k té diskutované spotřebě hybridu na dálnici. Má zkušenost je, že hodně záleží na profilu. Například na D11 Praha - Kolín po rovině jede můj Auris za 5,1 nebo 5,2, zatímco na D1 jsem někde na 6,5l/100km. Ještě doplním, že při tachometrové něco přes 140km/h.
Toyota Auris Hybrid TS 1.8 Executive
Kia CEE'D SW CRDi 85KW
ex Škoda octavia TDI 66 KW
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Jasne, takisto vietor urobí pri týchto rýchlostiach dosť, preto reálnu spotrebu na diaľnici treba testovať na nejakom úseku tam a späť a z toho zobrať priemer.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

jen mě ted napadla taková věc, když ted nemusím strkat klíče do zámku a věčně je potom hledám, kam se je položil po jízdě.
Vím, že auto bez přítomnosti klíčů nenastartuje, ale co se stane, když nastartuji, dám parking, odejdu domu pro něco, klíče tam omylem vyndám, vrátím se a auto je nastartovaný - předpokládám, že budu moct odjet a nebo auto bude řvát, že nemá v blízkosti klíč ???

Dnes kdyžtak vyzkouším ..... .

Tohle se myslím může stát běžně ...
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Odpovědět

Zpět na „Corolla“