PS: vývoj LED světlometů a řídící elektroniky mě živí, ale pro Toyotu zrovna neděláme, tak neznám detaily

ziarovky nie su v SR povinna vybavauray píše:díky za odpovědi, pokud bude životnost v čr za běžného užívání kolem 8 tis hod tak to je u mě minimálně 10 let... fajn. To by pak dávalo smysl, proč nedělat výměnnou část ze samotnou diodou.
Kurňa a co budu mít v povinné výbavě za "žárovky"? může se nějaký majitel Aurisu s BI-led pochlubit? možná se ptám blbě - jen mě to napadlo. dík
Co je výměnný zdroj určuje manuál k vozidlu - přesněji lze argumentovat že pokud manuál neříká jak jej vyměnit, není uživatelsky výmenný. Nicméně pokud vás takhle chytne cajt s nefunkční LEDkou, musíte říct že právě jedete do servisu.Příloha č. 12 k vyhlášce č. 341/2014 Sb.: Technické požadavky na konstrukci a stav výbavy
...
B) Technické požadavky na povinnou výbavu vozidel:
1. Vozidla kategorií M a N musí být vždy vybavena:
a) náhradní elektrickou pojistkou, po jedné od každého užitého druhu, pokud jsou v elektrické instalaci používány,
b) po jedné náhradní žárovce výměnného zdroje světla od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení,
...
NE TAK TO V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!!!!Vort píše:Co je výměnný zdroj určuje manuál k vozidlu - přesněji lze argumentovat že pokud manuál neříká jak jej vyměnit, není uživatelsky výmenný. Nicméně pokud vás takhle chytne cajt s nefunkční LEDkou, musíte říct že právě jedete do servisu.
To muselo hrozně zabolet, že se někdo (zase) odvážil napsat něco trochu mimo téma......a co hůř - dokonce o alternativě k Full LED, která jsou "jediná ta pravá"....vůbec nechci tvrdit, že čínská náhrada LED za halogenovou žárovku je srovnatelná/lepší/správná.....ale pokud tě někdo oslňuje, zkus se zamyslet, jak je konstruovaný světlomet, než budeš tvrdit, že za to může právě ta nepatřičná LEDtomikm píše:Už zase se nedržíte tématu........ a ne čínské oslňovací náhražky!!!