Auris - Full LED světlomety

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Aspon
Člen Týmu

Re: Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od Aspon »

Jasně, termální degradace LED je jejich normální vlastnost, většinou ale stejně selže dřív řídící elektronika, než samotné LEDky. Proto je typické u dnešních LED světel, že řídící elektronika je vně světlometu, takže relativně jednoduše dostupná a vyměnitelná, samotné LED PCB už jdou vyměnit složitěji (např. vyřeže se do světlometu otvor na stanovených místech a pak překryje krytkou) nebo nejdou vyměnit vůbec.
PS: vývoj LED světlometů a řídící elektroniky mě živí, ale pro Toyotu zrovna neděláme, tak neznám detaily :) ale všechno je to podobné...
Toyota Avensis TS 2017 Active Trend, 1.8 Valvematic
ex Toyota Auris TS 2016 Active Trend, 1.2 Turbo
Obrázek
Vort
Člen Týmu

Příspěvek od Vort »

To je docela divné, normálně by komponenty řídící elektroniky měly být vcelku robustní až téměř blbuvzdorné. Jestli máte vysledované nějake typické problémy, měli by jste aspoň zkusit podat tiket vašim dodavatelům.
PS: automotive(mimojiné i LED produkty) moji maličkost živí též, ovšem já jsem zahrabán v elektronice. ale ano, podobné to je, protože musí, fyzikální zákony se oblbují špatně.
uray
Člen Týmu

Příspěvek od uray »

díky za odpovědi, pokud bude životnost v čr za běžného užívání kolem 8 tis hod tak to je u mě minimálně 10 let... fajn. To by pak dávalo smysl, proč nedělat výměnnou část ze samotnou diodou.
Kurňa a co budu mít v povinné výbavě za "žárovky"? může se nějaký majitel Aurisu s BI-led pochlubit? možná se ptám blbě - jen mě to napadlo. dík
Auris Sport Hybrid Trend+
Ford Focus Combi 1 (LPG)
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

uray píše:díky za odpovědi, pokud bude životnost v čr za běžného užívání kolem 8 tis hod tak to je u mě minimálně 10 let... fajn. To by pak dávalo smysl, proč nedělat výměnnou část ze samotnou diodou.
Kurňa a co budu mít v povinné výbavě za "žárovky"? může se nějaký majitel Aurisu s BI-led pochlubit? možná se ptám blbě - jen mě to napadlo. dík
ziarovky nie su v SR povinna vybava
Auris TS/17 Selection red
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:45, celkem upraveno 1 x.
Vort
Člen Týmu

Příspěvek od Vort »

Příloha č. 12 k vyhlášce č. 341/2014 Sb.: Technické požadavky na konstrukci a stav výbavy
...
B) Technické požadavky na povinnou výbavu vozidel:
1. Vozidla kategorií M a N musí být vždy vybavena:
a) náhradní elektrickou pojistkou, po jedné od každého užitého druhu, pokud jsou v elektrické instalaci používány,
b) po jedné náhradní žárovce výměnného zdroje světla od každého druhu užívaného v zařízeních k vnějšímu osvětlení a ke světelné signalizaci a nářadí nutné k jejich výměně, s výjimkou zvláštního světelného výstražného zařízení,
...
Co je výměnný zdroj určuje manuál k vozidlu - přesněji lze argumentovat že pokud manuál neříká jak jej vyměnit, není uživatelsky výmenný. Nicméně pokud vás takhle chytne cajt s nefunkční LEDkou, musíte říct že právě jedete do servisu.
Krtek020
Člen Týmu

Příspěvek od Krtek020 »

Vort píše:
Co je výměnný zdroj určuje manuál k vozidlu - přesněji lze argumentovat že pokud manuál neříká jak jej vyměnit, není uživatelsky výmenný. Nicméně pokud vás takhle chytne cajt s nefunkční LEDkou, musíte říct že právě jedete do servisu.
NE TAK TO V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!!!!
Žádný že jedete do servisu!!! To řeknete a jste v prdeli. Pokud váz zastaví tak se s ním za prvé v žádném případě nebavíme, a za druhé když jste vyjížděli tak to světlo samozřejmě svítilo a muselo tedy přestat fungovat během jízdy. O tom že nesvítí prostě nevíte!!

Když řeknete že víte tak vás na tom klidně udělá když bude chtít a pokuta vás nemine - úmyslně jste totiž vyjeli na silnici s vozem který není technicky způsobilý.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
cibalko
Člen Týmu

Příspěvek od cibalko »

Zdravim vsetkych. Chcem sa spytat na skusenost majitelov Aurisu, ktori maju namontovane LED namiesto halogenov - konkretne F2, ktore sa tu uz rozoberali.
Minule mi dorazili a ani za pana ich nemozem otocit do zaistenej polohy v svetlomete. Vojdu sa vpohode, ale ked ich chcem pootocit do zaistenia, ide to len kusok. Neviem si s tym rady...
Auris TS Hybrid 2016
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

Taky jsem s tím těžce bojoval. Žárovka šla otočit v pohodě, ale LED vůbec (taky mohli ten přístup udělat o pár cm větší, místa je tam dost). Ruce sedřený do krve, ale nakonec se podařilo. A když jsem je po měsíci zase na chvíli vydával ven a zpět, už to šlo mnohem líp. Asi se trochu usadilo těsnění....
Takže můžu poradit jen trpělivost a prostě s tím otočit :)
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

Už zase se nedržíte tématu a řešíte ty čínský jebky? :evil: Je velký problém si na to založit nový vlákno? Tady je vlákno Full LED světlomety a ne čínské oslňovací náhražky!!!
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
luky009
Člen Týmu

Příspěvek od luky009 »

Ahoj, chtel jsem jsem se zaptat ostatnich s OEM LED jak vam to sviti? Priznam se, ze obcas mi prijde, ze LED sviti lehce nazloutle. Hlavne pri dalkovych. Pri dalkovych vidim jasne u prostred zlute svetlo. ( hlavne do prudkeho stoupani ) Pri potkavackach vidim zlute svetlo jen u prechodu tma vs. svetlo - bod zlomu, tam to chapu ze se svetlo lame a nebude naprosto ciste bile svetlo.

Mozna jsem moc narocnej, ale proti halogenum je to naprosta parada a je videt mnohem lepe. Hlavne za deste, snezeni a soumraku.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

tomikm píše:Už zase se nedržíte tématu........ a ne čínské oslňovací náhražky!!!
To muselo hrozně zabolet, že se někdo (zase) odvážil napsat něco trochu mimo téma......a co hůř - dokonce o alternativě k Full LED, která jsou "jediná ta pravá"....vůbec nechci tvrdit, že čínská náhrada LED za halogenovou žárovku je srovnatelná/lepší/správná.....ale pokud tě někdo oslňuje, zkus se zamyslet, jak je konstruovaný světlomet, než budeš tvrdit, že za to může právě ta nepatřičná LED ;)
tomikm
Řidič

Příspěvek od tomikm »

Xfield: Zkus někdy vyjet za tmy a uvidíš, jak ty náhražky oslňují, jsou nepříjemné a nebezpečné. Jak je konstruované světlo, mi je v tomto případě u zadku.

Co se týče tématu: Proč tu tedy témata máme? Asi kvůli přehlednosti fóra, aby každý našel to, co potřebuje a ne aby mezi LED světly hledal např. zkušenosti s převodovkou :roll:
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

Tak osobne mám skúsenosti s oslňovaním aj s originálnymi Full LED svetlometmi. Mojimi. Svietia parádne, v podstate diaľkové svetlá mi ani nechýbajú, ale dosť často mi zabliká oproti idúce auto. Pre vodičov oproti to nie je príjemné. Teraz neviem, čo si mám o tom myslieť :oops:
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

problém s oslňováním i u origo nebude možná asi přímo v síle ledky, ale v natáčení světel. Stalo se mne to již také, že mne někdo problikl, vždy však na horizontu nebo v zatáčce.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Auris“