Koupě nového Aurisu
- erwestquestworks
- Řidič
Re: Koupě nového Aurisu
Tak dali do prodeje i 2.2 D-CAT a to nebyl zrovna stastny motor. 1.6 je asi ta nejlepsi volba 

Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
To síce áno ale turbodízle sú vo všeobecnosti dosť poruchové, naprieč značkami. Kdežto turbobenzíny až tak nie. Pokiaľ viem tak povedzme ecoboosty aj TCe od renaultu sú v pohode. A toyota si s vývojom turbobenzínu dala pekne načas na rozdiel od VW. Ale áno, atmo 1,6 je vsádzanie na istotu. TSi so svojimi problémami dosť vystrašili automobilovú verejnosť.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Tak mě rovnou řekl 28. Prosince.. :/ Tak uvidíme no. V ohledu motoru bych to neviděl tak špatně.. Každý je dnes zvyklý zejména na turba, který když zapne tak tahne.. U atmošky se to musí trošku vytočit, alespoň v tomhletom objemu. Můj bratr má předFL verzi a pujčil mi to na svezení. Jede to hezky a nějak extra líný mi to nepřijde. Jde taky hodně o to, na jakej motor jseš zvyklej doposavaď, osobně přecházim z 2.0 TDI 103 kw a přijde mi to v poho. Nemyslim si, že by jsme se s tim museli vláčet 5km za traktorem a čekat na to, až zajede do pole. Jinak jsem měl předváděčku s 1.8 HSD a dle slov prodejce ta 1.6 jede stejně, né-li o něco líp. O těch negativech ala vrzající plasty jsem tak též četl, prý je to ale kus od kusu. Jen doufám, že budu mít zrovna ten povedený kus.reniha píše:Jasně napsal jsem blbost,má to být až 28.prosince,ale jak jsem byl poprvé v saloně tak mi říkal prodejce že auto může být dodáno do čtyřech týdnů,to mně asi chtěl navnadit.Taky jsem dost zvědavý.Majitelé nových Aurisů by se mohli trochu více rozepsat jaké mají dojmy z nového auta,co jim vadí a naopak co by vydzvihli,z těch autorecenzí,je člověk na rozpacích.Hlavně jsem zvědavý na ten motor 1,6 Valvematic,prý je to lenoch a taky jsem četl že podvozek je dost hlučný a že klepou a vrzají nějaké plasty další negativa,už se to tu probíralo.Ono je to asi tak že sto lidí sto chutí.No necháme se překvapit.
Jinak do 1.2 T bych nešel, ty turba mají taky určitou životnost a jak už tady napsal jeden z kolegů, čim míň kurvítek, tim líp. A dnešní doba věčného downsizingu je na palici..:/
Já mám doma Peugeot 307 1,6 benzín 80 kw a už se mi zdá hodně zdechlý asi je to tím že už ho mám deset let.S motorem 1,6 jsem v Aurisu jel ale předfaceliftovou verzí,zdálo se mi to celkem v pohodě,ale je pravda že jsem to nehonil,protože vedle mně seděl prodavač,ale jelo to slušně.S Aurisem1,2 turbo jsem jel taky a už ve faceliftové verzi ale hatchback a ta jízda byla asi o něco lepší,pocitově,než v té 1,6 ale i prodejce mi naznačoval že je to nový motor a že neví co od toho očekávat a že čas teprve ukáže.Já jezdím většinou krátké trasy a tak mi jednoznačně doporučil,prý nezničitelnou 1,6 tak uvidím.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Máte v aurisoch s lepiacimi sadami aj zdvihák a kľúč na matice? Lebo ja som k novej corolle nedostal.
Ještě auto nemám,ale tuším,že se to musí dokoupit.
Já jsem si dokoupil dojezdové kolo,a k tomu jsem zvedák i klíč dostal.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
- erwestquestworks
- Řidič
Kolik chtěli za dojezdové kolo?jjara píše:Já jsem si dokoupil dojezdové kolo,a k tomu jsem zvedák i klíč dostal.
160Eur.
Inak vraj načo mi je hever a klúč na matice na kolese, sa zaujímali v toyote, keď nemám dojazdové koleso. Tak som im povedal historku o kolegyni, ktorej sa nejaký chudák pokúsil čmajznúť kolesá z auta a až pri poslednej matici si uvedomil že je bezpečnostná tak to nechal všetko tak a šiel od toho. A kolegyňa ráno sadla do auta, šla do práce a v prudkej zákrute pri brzdení jej to koleso uletelo. Odvtedy si vždy keď si na to spomeniem ráno aspoň očami skontrolujem, či mám všetky matice. Ak by som náhodou videl že je nejaká povolená tak si ju ani nemám čím dotiahnuť. Vraj si mám kúpiť kľúč č.21 na pumpe.

Inak vraj načo mi je hever a klúč na matice na kolese, sa zaujímali v toyote, keď nemám dojazdové koleso. Tak som im povedal historku o kolegyni, ktorej sa nejaký chudák pokúsil čmajznúť kolesá z auta a až pri poslednej matici si uvedomil že je bezpečnostná tak to nechal všetko tak a šiel od toho. A kolegyňa ráno sadla do auta, šla do práce a v prudkej zákrute pri brzdení jej to koleso uletelo. Odvtedy si vždy keď si na to spomeniem ráno aspoň očami skontrolujem, či mám všetky matice. Ak by som náhodou videl že je nejaká povolená tak si ju ani nemám čím dotiahnuť. Vraj si mám kúpiť kľúč č.21 na pumpe.

A to máš dojezdové nebo plnohodnotné.
Taky jsem bral dojezdové kolo, lepící sadě nevěřím ani za mák a někde tvrdnout a čekat na asistenci se mi taky nechce.
Aktuálně dle ceníku příslušenství:
Dojezdové kolo (dojezdové kolo 17" včetně zvedáku, kliky, upevňujícího šroubu, klíče a brašny) - 5220,- Kč.
Dojezdové kolo (dojezdové kolo 17" včetně zvedáku, kliky, upevňujícího šroubu, klíče a brašny) - 5220,- Kč.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports Executive TSS 2015
Rozměr je jaký, já hever a klíč dostal, ale dojezdové bych taky bral. Zimní 15" se mi tam nevejde, natož letní 17"jjara píše:Jenom dojezdové.
Auris 1,6 M 2013
- erwestquestworks
- Řidič
Hlavně lepící sadou zničíš TPMS ventilek. Což pak kromě nové pneumatiky dělá ještě dalších 2200 KčKcheml píše:Taky jsem bral dojezdové kolo, lepící sadě nevěřím ani za mák a někde tvrdnout a čekat na asistenci se mi taky nechce.