Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

No já teda Eco nepožívám, pro mě nepoužitelný ..., připadně tak na předjíždění cyklisty :D
Občas tam přepnu, ale jen díky zajíždění auta, jinak prostě pro mě nepoužitelný, když šlápnu na plyn, tak dle mého auto přemýšlí, jestli má přidat nebo ne, jestli si to ještě náhodou nerozmyslím :D
Pro mě je ideál normál, kdy to prostě jede normálně a osobně by jezdil jen na sport, ale tam mě vadí, že při tomto režimu je pochopitelně hlučnější, takže zlatý střed .... .

Ten Eco asi odměnuje dobrou spotřebou, někdy ze zajímavosti vyzkouším, ale spíš se ted snažím auto držet rozumně pod krkem při zajetí, než aby byl pak auto lenoch ... :)

Mimochodem, kdy auto považujete za plně zajeté, při kolika km ?
Mě bylo řečeno tak při 6-7 tisích i díky tomu, že auto jede i na elektromotor, tak je zajetí delší ....

@Grey - chápu, ale mohli to dát třeba někam pod volant, nebo jinam, ne za páku :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

na 2.0 neni problem jezdit na ECO skoro trvale. taky v momente, kdy se blizi moznost predjizdeni prepnu na NORMAL (a da se to bez divani, proste do toho ovladace drbnu dopredu). Na Normal si to uventuelne kousek zvedne otacky. ale myslim, ze pokud uz to proslapnu, tak ptom v otackach nevidim rozdil jestli je to ECO nebo NORMAL. Proste motor jede na vykonu. nebo tam nekdo nejaky rozdil vidi?
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

presne to som sa snazil vysvelit aj ja, ked preslapnu plyn, tak to reaguje a na predbiehanie je to pre mna skvele
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

já s tlačítkem přepínání režimů problém nemám, mne nepřijde, že by byl nějak nedostupný, přepnu to po paměti, ale moc jej nepoužívám. Co jsem však testováním pocítil, že při režimu ECO mne to spotřebu u 2,0 nesnižuje, paradoxně bych řekl, že ji spíše zvyšuje. Opravdu je potřeba ten motor občas protáhnout a navíc, mám vyzkoušeno, že je lepší rychle akcelerovat a pak uvolnit pedál. V tomto "režimu" se mne daří držet spotřebu nejníže, mám tam z 90 % režim normal.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Tak ono skôr ako pri hybride to zamrzí pri konvenčnom motore... Ja na 1.6-tke Sport režim používam len na predbiehanie - nepotrebujem ho tam mať zaradený stále, ale chcel by som to používať tak, že uvoľnilo sa mi miesto na predbiehanie - zmáčknem tlačidlo na volante a predbieham. Teraz to robím tak, že keď viem, že mám záujem predbiehať dopredu si tam hodím Sport režim (stará Corolla ho má tiež v strede na vykrútenie ruky...) a po predbiehaní ho vypnem - teda idem zbytočne na vyššie otáčky aj keď nemám záujem.

A prečo ho chcem pri predbiehaní používať? Ak premáčknem plyn na podlahu je jedno aký režim mám prevodovka drží 6400otáčok a je to zvukovo trocha nepríjemné. Preto to robím, iba v nevyhnutných prípadoch a v ostatných obieham s plynom na prvom doraze. A vtedy je na režime Normal problém, lebo tan často podradí len na cca 4000 otáčok a nechá motor sa pomaly zbierať. Kdežto Sport režim podradí na cca 5500 otáčok a motor sa zbiera oveľa svižnejšie.

V hybride to až taký problém nie je, lebo tam sa najprv pri podlahe snaží dať čo najviac z elektromotoru a ak človek nepredbieha dlho spaľovák sa mu na Max ani nestihne vytočiť.

Okrem toho Sport režim niekedy používam na diaľnici pred stúpaním, lebo inak 1.6-tka nevie udržať do prudších stúpaní na Normale rýchlosť... Teda používam to tlačidlo celkom často a jeho poloha na volante by bola ergonomicky skvelá vec...
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Bubo226 píše:na 2.0 neni problem jezdit na ECO skoro trvale. taky v momente, kdy se blizi moznost predjizdeni prepnu na NORMAL (a da se to bez divani, proste do toho ovladace drbnu dopredu). Na Normal si to uventuelne kousek zvedne otacky. ale myslim, ze pokud uz to proslapnu, tak ptom v otackach nevidim rozdil jestli je to ECO nebo NORMAL. Proste motor jede na vykonu. nebo tam nekdo nejaky rozdil vidi?
U 2,0 je ta rezerva vetsi, taky mi pripadalo ve vsech rezimech vykonu dost :-) Minimalne rozdil mezi normal a sport byl minimalni a na ECO jim kaslu, to neni pro mne ;-)

Night shade
https://www.autoblog.com/2019/08/16/toy ... t__G0ijePF
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Zdravím chlapi, potřeboval bych vědět, zda je u nové Corolly u manuálu odstraněna ta prodleva na plynovém pedálu jako byla u předchozího modelu. Díky předem za odpověď.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Peetrs72
Člen Týmu

Příspěvek od Peetrs72 »

Prodleva tam je. Co se týká ostatního, přecházel jsem z 1,6 E15 r.v. 2012 a z hlediska manuálu a jinému zpřevodování ta předchozí verze jela lépe. U nové Corolly SDN musím řadit o stupeň až dva níže. Na dálnici předchozí verze zrychlovala při předjíždění i na 6st,tady se musí podřadit až na 4. Při zpomalení před křižovatkou pod 20 km/h je nutná 1, na 2 se to stěží rozjede. Ve městě spotřeba i 10l na sto. Daň za Euro 6.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Peetrs72 píše:... Při zpomalení před křižovatkou pod 20 km/h je nutná 1, na 2 se to stěží rozjede. Ve městě spotřeba i 10l na sto. Daň za Euro 6.
Toto sledujem aj u Avensisu 1,8. Euro6 zerie viac a ide horsie ako Euro4. Byrokraticky idioti z Bruselu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Den
Člen Týmu

Příspěvek od Den »

Tak Toyota rozjela Prime i na HB a TS. Zatim jen na 1.2 verzi..bude to i na hybridy?

https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_corolla_ts_prime.pdf
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no, zatím to na akci na sedana sahá zatím jen pod kolena, ale lepší než nic ...

Co mě zatím zklamalo, tak zadní výdechy ventilace, tam to chtělo silnější větrák, sotva to tam fouká ....
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

TS v hybridu ve střední a vyšší výbavě údajně nejprodávanější model. Toyota rozjíždí akce nyní hlavně na ty verze a motorizace co se neprodávají. Minulý týden jsem se ptal prodejce jak lidé reagují na akci Prime na sedan, říkal, že očekávání bylo vyšší než skutečnost. Obecně prý sedan nejde a akce tomu měla pomoci, ale moc se toho nezměnilo, prý jen trochu. Dále právě zmiňoval tu 1,2, která je prý také na okraji zájmu a ejhle akce :-). Zde je zkrátka vidět to uvažování kupujících, kdy od určité ceny vozu není několik vyšších desítek tis již rozhodujících.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Mezi námi, mám pořád takové tušení, že Toyota testuje českého Pepíka a Lojzu kolik budou ochotni vytáhnout ze štrozoku. Osobně se nedivím, že jim ty 1,2 turbo nejdou. Vždyť tahle motorizace se hodí tak do hatche a ne do kombi. Jó jasný, pro maminku a kočárek do školky super, ale dát za to přes půl megafonu? To by musela být přinejmenším blbka. A s tou prodejností Coroll se ani nedivím, že jim tak nejdou. Dvakrát jsem zkoušel komunikaci ohledně sedanu a odezva vždy chabá neboli nijaká. A to tak, že jednu mi dali do rezervace pro někoho jiného a to jsem reagoval první a na druhou k okamžitému odběru už se raději nikdo neozval. Takže prodeje jsou slabší díky prodejcům, který jakoby nabízí, ale neprodávají. Možná máte lepší zkušenost, ale já tedy nikoliv.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

podobné ceny má Toyota i jinde v EU, to není o českém "pepíkovi", právě, že díky TS v hybridu se momontálně nové Corolle daří, jenom potřebují prodávat také i sedan. Toyota dělá i na sklad, tedy pak se jim tam nashromáždí verze co moc nikdo nechce a ty musejí pryč. Jinak pro maminky do školy se alespoň v Praze prodává Yaris v hybridu a nebo C-HR v hybridu :-). Corolla v TS či HB není pro tutu skupinu moc cílovka.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

To je prostě zhovadilost jako do Superba narvat 1,0 TSI. Když už mám kufr, tak ho využívám a zároveň i potřebuji jet a ne trápit ty za mnou. Možná se to dá použít i na převoz vzduchu nebo nafouknutých balonků, tak pak to nějaký význam má :biggrin:. Pokud by přihodili nejen pneu ale celé zimní komplety, určitě by prodej těchto motorických siláků podpořili víc. Jenže to by se zase chtělo moc :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“