Tak zdravím a jako čerstvý majitel nové hračky první dojmy:
Auto krásně sedí, drží stopu, nezaznamenal sem žádný problém, že by to někde ustřelilo, snažím se to většinou držet víc času držet spíš ve větších otáčkách než v nižších ... ale střídám to.
Po testovací jízdě sem psal, že mám strach z hlučnosti atd....., zde je vidět, že cca 10km úsek na testovací jízdě je naprosto o ničem, kde sem se snažil jet na výkon,abych to otestoval atd.. , tak moje obavy byli zbytečný, auto bylo po 90% času krásně tiché .. a to sem auto nešetřil, jel sem z Prarhy do Znojma přes okresky (Pelhřimov,Telč ..) a mezi okreskama nešla rychlost pod 100Km (ale většinou ani nad 100), manželka pořád říkala at jedu pomalejc

Ale ta hlučno byla ok - obavy byli opravdu zbytečný.
Zkoušel sem režimy SPORT a NORMAL, zde je to ok, režim ECO netřeba komentovat, tam autu po sekundě sešlápnutí pedálu dojde, že chci přidat

U sportu hlučnost trochu naroste , ale to jde ruku v ruce s výkonem.
Výkon za mě plně dostačující, žádnej lenoch to není ale trhač asfaltu taky ne, ale prostě na běžný ježdění naprosto v pohodě odměněné dobrou spotřebou ..., chápu ty, co maj tu 2.0, tak je tam ta výkonová rezerva, která je určitě příjemná, ale pro většinu asi není nezbytná ...., useky, které budu v 90% jezdit bych ji stejně nevyužil, kupuju si víceméně auto namíru, kdy jedu s z vesnice do vesnice a skončím v městě...
Při převzetí sem tam měl průměrnou spotřebu 12l, tak říkám, tady je něco špatně

, než sem vyjel z Prahy po 20km, tak spotřeba klesla na 4.6, na novém motoru dobrej výsledek.
Ale abych jen nechválil - co trochu vadí, bych čekal lepší žehlení nerovnosti, tam bych to přičítal 17" kolám, myslím, že 16" by na tom byly o dost lépe,ale v této akci nešly vyměnit jak sem chtěl ... ale pak je to asi taky nastavením tlumičů, nevím, na cestě je kanál, který je dle mě dobře udělán, je tam jen menší propad,ale krásně rovný, ale dost to cejtím při projetí přes něj, čekal bych měkčeji nastavené tlumiče, nevím, jestli je to o nastavení tlumičů nebo hlavně 17" kolama ...
Co zatím moc dobře nefunguje, je čtení dopravních značek .... není to ani moc použitelný, ale to mě netrápí ani nevím moc k čemu je to dobrý .... .
Trochu krtinu sem našel dnes př jízdě do práce za tmy, zapl sem si aut. přepínání světel, což funguje výborně, už zdálky spatřené vozidlo to shodí dálkové světla a svítí to i na "tlumený" výborně, s klasickema žárovkama se to nedá vůbec srovnat ...
Jen je krtina ve vesnici, klidně to tam fouká dálkové světla..., tam bych předpokládal, že to dálkový světla zakáže ..., asi to souvisí s tím, že to nepoznalo, že auto je ve vesnici díky nepřečteníé značce .. .
Ale jinak to svítí parádně ...
Jinak ovládání je ok, jako vše tam pěkně po ruce, tam nemám výhrady.
zde jen pár otázek k ovládání, neměl sem zatím čas koukat do manuálu a asi trochu lenost:
1) jak zapnout rádio při vypnutém motoru? Když chcipnu motor, tak se vypne rádio, nevím, jak ho nahodit .., zkoušel sem zmáčknout tlačítko nastartování bez brzdového pedalu, t rádio nahodí, ale pak to klidně křící, když otevře , tak to pípá, že mám otevřený dveře... .
2) jak správně nastavit tempomat? Ho zapnu, ale pak rychlost to nedrží, sem zapnul jednou i adaptivní a evidentně sem to neměl zapnutý správně, jelikož bych skončil v kufru v autě přede mnou
Co se týče kvality zpracování, vše ok, jen ten tvrdý plast u řidiče vlevo pod větrákem .... na druhou stranu nevědět o tom z recenze, asi bych si toho vubec nevšimnul.., ale ten kdo navrhoval toto auto přišel evidentně ten den do práce po flámu ..., vše krásně měkčený a takhle to tímto celý shodit ... na dotek strašně laciný plast a tvrdý ..., naštěstí je to jen tady a většina lidí si toho ani nevšimne .., nad větrákem už je to zase normál , pěkně měkčený ....