Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Rudolf
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Rudolf »

Borino píše:Zdravým všetkých. Pekne čítanie. Niekedy kopec zbytočnosti ale počas čakania na nové auto som sa nenudil a celé vlákno prečítal.
Od piatku mám 1.8 hybrid hatchback selection, zatiaľ najazdených len par km ale mám niekolko malých problémov.
1. Pri spárovanom telefóne cez BT mi prichodzie hovory ukazuje ako neznámy kontakt. Ukazuje len číslo. Aj keď kontakty má všetky stiahnuté. Keď volám ja, kontakt - meno ukáže. Aj cez hlasový povel meno rozpozná ale keď keď hovor prichádza ukáže len číslo.
Skúšal som to na rôznych telefónoch ( Samsung , iPhone ) všade rovnako zle.
Vám to ako funguje?
U mojí (2015) musí být kontakt v mezinárodním formátu (+420.....), jinak zobrazuje pouze číslo.
Třeba je to u nové stejně.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic CVT (2015);
Obrázek
Toyota Yaris hybrid (2023);
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Na úpravu predvolieb pre Váš kompletný zoznam čísel môžete potom použiť túto aplikáciu
https://play.google.com/store/apps/deta ... tactformat
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Tak zdravím a jako čerstvý majitel nové hračky první dojmy:

Auto krásně sedí, drží stopu, nezaznamenal sem žádný problém, že by to někde ustřelilo, snažím se to většinou držet víc času držet spíš ve větších otáčkách než v nižších ... ale střídám to.
Po testovací jízdě sem psal, že mám strach z hlučnosti atd....., zde je vidět, že cca 10km úsek na testovací jízdě je naprosto o ničem, kde sem se snažil jet na výkon,abych to otestoval atd.. , tak moje obavy byli zbytečný, auto bylo po 90% času krásně tiché .. a to sem auto nešetřil, jel sem z Prarhy do Znojma přes okresky (Pelhřimov,Telč ..) a mezi okreskama nešla rychlost pod 100Km (ale většinou ani nad 100), manželka pořád říkala at jedu pomalejc :D Ale ta hlučno byla ok - obavy byli opravdu zbytečný.
Zkoušel sem režimy SPORT a NORMAL, zde je to ok, režim ECO netřeba komentovat, tam autu po sekundě sešlápnutí pedálu dojde, že chci přidat :D
U sportu hlučnost trochu naroste , ale to jde ruku v ruce s výkonem.
Výkon za mě plně dostačující, žádnej lenoch to není ale trhač asfaltu taky ne, ale prostě na běžný ježdění naprosto v pohodě odměněné dobrou spotřebou ..., chápu ty, co maj tu 2.0, tak je tam ta výkonová rezerva, která je určitě příjemná, ale pro většinu asi není nezbytná ...., useky, které budu v 90% jezdit bych ji stejně nevyužil, kupuju si víceméně auto namíru, kdy jedu s z vesnice do vesnice a skončím v městě...
Při převzetí sem tam měl průměrnou spotřebu 12l, tak říkám, tady je něco špatně :mrgreen: , než sem vyjel z Prahy po 20km, tak spotřeba klesla na 4.6, na novém motoru dobrej výsledek.

Ale abych jen nechválil - co trochu vadí, bych čekal lepší žehlení nerovnosti, tam bych to přičítal 17" kolám, myslím, že 16" by na tom byly o dost lépe,ale v této akci nešly vyměnit jak sem chtěl ... ale pak je to asi taky nastavením tlumičů, nevím, na cestě je kanál, který je dle mě dobře udělán, je tam jen menší propad,ale krásně rovný, ale dost to cejtím při projetí přes něj, čekal bych měkčeji nastavené tlumiče, nevím, jestli je to o nastavení tlumičů nebo hlavně 17" kolama ...

Co zatím moc dobře nefunguje, je čtení dopravních značek .... není to ani moc použitelný, ale to mě netrápí ani nevím moc k čemu je to dobrý .... .
Trochu krtinu sem našel dnes př jízdě do práce za tmy, zapl sem si aut. přepínání světel, což funguje výborně, už zdálky spatřené vozidlo to shodí dálkové světla a svítí to i na "tlumený" výborně, s klasickema žárovkama se to nedá vůbec srovnat ...
Jen je krtina ve vesnici, klidně to tam fouká dálkové světla..., tam bych předpokládal, že to dálkový světla zakáže ..., asi to souvisí s tím, že to nepoznalo, že auto je ve vesnici díky nepřečteníé značce .. .
Ale jinak to svítí parádně ...

Jinak ovládání je ok, jako vše tam pěkně po ruce, tam nemám výhrady.
zde jen pár otázek k ovládání, neměl sem zatím čas koukat do manuálu a asi trochu lenost:

1) jak zapnout rádio při vypnutém motoru? Když chcipnu motor, tak se vypne rádio, nevím, jak ho nahodit .., zkoušel sem zmáčknout tlačítko nastartování bez brzdového pedalu, t rádio nahodí, ale pak to klidně křící, když otevře , tak to pípá, že mám otevřený dveře... .

2) jak správně nastavit tempomat? Ho zapnu, ale pak rychlost to nedrží, sem zapnul jednou i adaptivní a evidentně sem to neměl zapnutý správně, jelikož bych skončil v kufru v autě přede mnou :D

Co se týče kvality zpracování, vše ok, jen ten tvrdý plast u řidiče vlevo pod větrákem .... na druhou stranu nevědět o tom z recenze, asi bych si toho vubec nevšimnul.., ale ten kdo navrhoval toto auto přišel evidentně ten den do práce po flámu ..., vše krásně měkčený a takhle to tímto celý shodit ... na dotek strašně laciný plast a tvrdý ..., naštěstí je to jen tady a většina lidí si toho ani nevšimne .., nad větrákem už je to zase normál , pěkně měkčený ....
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

papi píše:T
2) jak správně nastavit tempomat? Ho zapnu, ale pak rychlost to nedrží, sem zapnul jednou i adaptivní a evidentně sem to neměl zapnutý správně, jelikož bych skončil v kufru v autě přede mnou :D
Nie som si úplne istý, či som to správne pochopil, ale skúsme to takto:
Samotné zapnutie tempomatu ho iba aktivuje. Potom ešte treba nastaviť želanú rýchlosť. To sa robí tak, že zrýchliš na túto rýchlosť a stlačís [- SET]. Vtedy by mal tú rýchlosť začať držať a aj ju vypíše na palubke. Rýchlosť bude držať, kým ju nezrušíš buď stalčením [Cancel], alebo kým sa nedotkneš brzdy. Po zrušení sa dá predchádzajúca nastavená rýchlosť opäť začať držať stlačením [+ RES].
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

papi píše:
1) jak zapnout rádio při vypnutém motoru? Když chcipnu motor, tak se vypne rádio, nevím, jak ho nahodit .., zkoušel sem zmáčknout tlačítko nastartování bez brzdového pedalu, t rádio nahodí, ale pak to klidně křící, když otevře , tak to pípá, že mám otevřený dveře... .

1) Uz na drivejsich Toyotach to bylo takto, kdyz neni ovladani tlacitkem, musi se dat klic do prvni polohy, aby radio hralo, bez klicku proste nehraje. A kdyz je klicek v prvni poloze otoceni, tak pipaji dvere, tak to proste Toyota ma, prestanou pipat az ve druhe poloze a to uz huci klima, je zapla pristrojovka, atd. Predpokladam, ze s tlacitkem to bude stejne pri zmacknuti bez brzdy.

2) No zlata packa, ktera se davala do Toyoty drive. Ta byla blbuvzdorna a hlavne intuitivni. S tempomatem na volantu jsem taky ze zacatku zapasil, ale zvyknes si na to, pak uz to jde delat poslepu, ale tech tlacitkem je tam hodne a trochu to rozptyluje. U packy stacilo stisknout z boku a pak ji posunout dolu a bylo vyreseno :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Aspon
Člen Týmu

Příspěvek od Aspon »

Tempomat jsem řádně otestoval, takže je to takto:
stisknutím tlačítka na volantu zapneš adaptivní tempomat, pak musíš nastavit rychlost zmačknutím tlačítka set. Dál pak upravuješ nastavenou rychlost tlačítky + a - po 5 km/h a vzdálenost od auta před tebou příslušným tlačítkem.
Pokud chceš klasický tempomat, je potřeba podržet tlačitko zapnutí tempomatu na pár sekund, pak opět zmačknout set pro zvolení rychlosti. + a - pak mění rychlost po 1 km/h.
Toyota Avensis TS 2017 Active Trend, 1.8 Valvematic
ex Toyota Auris TS 2016 Active Trend, 1.2 Turbo
Obrázek
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

Luke_Luke
mám automat, nemám právě klíček, ale pokud je to tak , že rádio nejde zapnout bez klíčku polohy , tak je to docela blbý, to snad namohli udělat, abych si nemohl zapnout rádio, když mám vypnutej motor .... .

@Aspon
díky, vyzkouším, ono za jízdy se to blbě kouká a zjištuje.
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

"papi píše:
2) jak správně nastavit tempomat? Ho zapnu, ale pak rychlost to nedrží, sem zapnul jednou i adaptivní a evidentně sem to neměl zapnutý správně, jelikož bych skončil v kufru v autě přede mnou :D "

Jenom doplnímvýše :, ano zmáčkne se tlačítko aktivace tempomatu a následeně se zmáčkne tlačítko set-, tím se nastaví aktuální rychlost co jedu. Dále mám možnost upravit citlivost na min. vzdálenost auta předemnou. Co, které tlačítko znamená je v návodě. Ruší se vše, brzdou nebo se vypne tlačítkem co se to zapíná. Autom. dálková světla jsou také spojená s rychlostí vozu, pod 50 km/hod se neaktivují a svítí pouze tlumená. Doporučuji si večer sednout s návodem, není to zbytečná kniha :-).

Rádio : zapneš bez motoru jak píšeš, 1x tlačítko start, bohužel když budeš mít otevřené dveře tak to bude pípat, to je u Toyoty normální, tak to prostě je. Stejné jsem to měl i na Corolle z roku 2005, a na jiných také.

Jinak na tlumení nerovností si nestěžuji a to mám 18 kola, je to lepší než na aurisu na 17 kolech. V tomto je dle mne posun k lepšímu. Ten podvozek je velice dobrý a s 16 kolama co tam dávají se to auto vzledově dost "zabije". Snad na zimu, ale tvůrce Corolly chtěl udělat hezké sportovní auto a to se povedlo.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

souhlas tím, že bych měl sednout nad návod :D já sem bohužel ten typ člověka, který prvně zkouší a až něco nejde, tak hledá návod :D
Jo, tak to je další upozornění, když se mě ve vesnici aktivují dálkové světla,tak to znamená, že jedu moc rychle :D

Souhlas s tím, že ty 17" kola vypadají nádherně a musel bych to porovnat s 16" koly, jaký by to byl rozdíl.

S tím rádiem s pípáním dveří mě moc nepotěšilo ..., je to dost otravný to pípádní, ale zas nic, co by byla katastrofa.

jinak sem se ptal na klasiku s apple car, tak prý oficiálně je potvrzeno pro TOYOTU ČR, že podpora co coroll bude do konce roku a půjde nahrát zpětně, netýká se to ale yarisu a a si některých modelů,což u sem neposlouchal.
Tak by to mělo jít.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

papi píše:Luke_Luke
mám automat, nemám právě klíček, ale pokud je to tak , že rádio nejde zapnout bez klíčku polohy , tak je to docela blbý, to snad namohli udělat, abych si nemohl zapnout rádio, když mám vypnutej motor .... .
Ale vsak boha jeho kazdy uzivatel tohoto fora vi, jake auto mas, v jake vybave ho mas, kdy sis pro nej jel, kdy ti ho slozili, po jakych okreskach si jel domu, jak je ti lito, ze nektere barvy nejsou v akci PRIME...to tu proste kazdy, kdo to cte vi, to psat nemusis :lol: :lol: :lol:

Ja jsem ti jen napsal prirovnani k te klasicke spinaci skrince, takze uvnitr za tim tlacitkem start, stejne spinas uplne stejne kontakty, takze tak jsem to i myslel, ze sepnuti toho tlacitka, je stejne jako sepnuti klicku. A pipani dveri je klasika, ktera se tady resi leeeeta letouci. Jsou tu i navody jak to vypnout, at uz postupnym stlacenim nekolika tlacitek, proste takovou sekvenci ruznych ukonu, az se to vypne. Nebo jsou tu navody i na mechanicke odpojeni toho kontaktu, ktery resi to pipani. Jsem si jisty, ze za cas se to objevi i na aktualni model.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

budu tedy štípat kabely a uvidíme, jestli najdu ten správný :)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

papi : s jakou spotřebou jsi dojel domů ?, tedy pokud tam máš nastavenou průměrnou od vynulování a ne od startu :-).
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no, nic sem nenuloval a auto mělo ujeto 12km. Když sem vyjížděl od prodejce, tak auto ukazovalo průměrnou spotřebu 12l , tak si říkám, zde je něco špatně :D Po ujetí na hotel - vzdálenost 24km průměrná spotřeba klesla na 4.4l a druhý den cestou domů do Znojma se spotřeba ustálila na 4.8l.
Sám prodejce při dnešním optání mi nechtěl věřit, že nové auto po pár km se dostalo pod 5l :D
A opravdu sem auto nešetřil, abych pak neměl doma lenocha :)
Věřím, že s tou 1.8 se dá jezdit po zajetí +/- za ty 4litry v pohodě..... .
Klinec
Člen Týmu

Příspěvek od Klinec »

Cawko tak 2 z 3 ti viem potvrdit.

1. Pri spárovanom telefóne cez BT mi prichodzie hovory ukazuje ako neznámy kontakt. - Vypada to ze ta maju chybu kamarat z Toyota mi povedal ze jeden zakaznik sa nato tiez pytal,umna to iste ako u teba.Takze cakat na update,v tvojom pripade budes musiet ist kvoli update do servisu a techni ti to tam nahra - ked vyjde update.

2. Umna som sporozoval tusim pri jednom albume ze to hralo naopak niesom si isty inak vsetky ostatne OK

3. Pri registrácii autá na moja Toyota som chcel zaregistrovať aj TT2. - Nemas registrovat co,klasicka TT2 nesla ani na aurise registrovat.Ak si dokupis modul tak vtedy ano ale momentalne ti mozem povedat ze aj tam to je teraz nedorobene,jedine co mam z registracie navigacie je moznost stiahnutia novych map ale samotne aplikacie zatial nejdu instalovat dokonca ani samotny eStore sa nepusti,predpokladam ze to v blizkej dobe este budu dorabat,teda dufam.
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

problém s neznámým číslem jsem měl na aurisu a mám to samé i nyní. Mám pocit, že to dělají jen stará čísla co mám uložená na SIM kartě. Nová čísla co mám uložená jen v telefonu to nedělají, nebo jsem to u nich zatím nezaznamenal. Podle mne to asi ze simky nedokáže přečíst potřebné info, z telefonu pak ano. U mne je to např. tak, že 22 let staré číslo manželky co bylo původně uložené na simce, to zobrazuje jako neznámé, čísla dětí to zobrazí i se jménem. I když nevím, zda na těch současných kartách ještě nějaká čísla jsou vůbec uložená.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“