Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
V prvom prípade som čakal 3 týždne a v druhom tri dni. Ale ako prvé som bral vystavený kus a druhé auto bola predvádzačka. Faktom ale bolo že štandardná čakačka vtedy bola na rollku nejaké dva mesiace.
Akože Ateca nevyzerá zle ale rok a pol by som na ňu nečakal ani náhodou. Problémové ohľadom dostupnosti sú motory 1,4TSi. Kurwa veď to nieje Bugatti!
Akože Ateca nevyzerá zle ale rok a pol by som na ňu nečakal ani náhodou. Problémové ohľadom dostupnosti sú motory 1,4TSi. Kurwa veď to nieje Bugatti!
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Tak rok a půl už by mě jednoznačně odradilo od koupi... Člověk si objedná auto, složí zálohu, po roce a půl ho dostane a to auto bude zastaralé už z výroby... Nehledě na to, že jestli je to opravdu tak, že kastlí mají předvyrobených hromadu a chybí jim motory, na kvalitě auta to taky nepřidá. Pochybuju, že ty kastle skladují v dokonale suchém klimatizovaném prostředí.
Ale když už jsme u té kvality - lidi, přišly nějaké ty mrazy. Pozoruje někdo změny na své Corolle? Zjistil jsem pár nových zvuků (např. motor zastudena trochu jiný zvuk, ale ten se zahřátím srovnal a u něho to docela chápu), ale při jemném dobržďování se občas vyskytne takové drkotání, jako když člověk roztahuje špatně promazaný píst, při plném rejdu na obě strany jsem slyšel šelest, jakoby škrábání kola o nános sněhu. Teď už jsem si ho nějakou dobu nevšiml, tak to klidně nějaký nános mohl být, ale bylo to příliš vytrvalé (a to i přesto, že sníh tál). Dále pozoruju, že než se auto prohřeje, klade fofrklacek mnohem větší odpor u jedničky a dvojky.
A nakonec, už třikrát se mi stalo, že mě auto nechtělo pustit do kufru přes tlačítko na víku. Přišel jsem k autu, normálně si kufr otevřel, vzal jsem si metlu na sníh, nastartoval, ometl auto, a když jsem chtěl metlu vrátit, už tlačítko na kufru vůbec nereagovalo. Ani žádný pokus, zavrčení motorku nebo tak, nic, jakoby auto bylo zamknuté. Zkoušel jsem nastoupit do auta, zavřít dveře, zamknout a odemknout všechny dveře, ale opět mě auto do kufru nepustilo. Musel jsem kufr otevřít páčkou u sedadla.
Setkal se někdo s čímkoliv z toho?
Ale když už jsme u té kvality - lidi, přišly nějaké ty mrazy. Pozoruje někdo změny na své Corolle? Zjistil jsem pár nových zvuků (např. motor zastudena trochu jiný zvuk, ale ten se zahřátím srovnal a u něho to docela chápu), ale při jemném dobržďování se občas vyskytne takové drkotání, jako když člověk roztahuje špatně promazaný píst, při plném rejdu na obě strany jsem slyšel šelest, jakoby škrábání kola o nános sněhu. Teď už jsem si ho nějakou dobu nevšiml, tak to klidně nějaký nános mohl být, ale bylo to příliš vytrvalé (a to i přesto, že sníh tál). Dále pozoruju, že než se auto prohřeje, klade fofrklacek mnohem větší odpor u jedničky a dvojky.
A nakonec, už třikrát se mi stalo, že mě auto nechtělo pustit do kufru přes tlačítko na víku. Přišel jsem k autu, normálně si kufr otevřel, vzal jsem si metlu na sníh, nastartoval, ometl auto, a když jsem chtěl metlu vrátit, už tlačítko na kufru vůbec nereagovalo. Ani žádný pokus, zavrčení motorku nebo tak, nic, jakoby auto bylo zamknuté. Zkoušel jsem nastoupit do auta, zavřít dveře, zamknout a odemknout všechny dveře, ale opět mě auto do kufru nepustilo. Musel jsem kufr otevřít páčkou u sedadla.
Setkal se někdo s čímkoliv z toho?
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Z popisovaných věcí jsem se nesetkal. U mě jenom slyším brzdové destičky, ne moc, ale přece jenom, občas. Než se autíčko zahřeje, tak v těchto mrazech moc netáhne, vyšší otáčky, ale to je naprosto normální.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Jo, to jsi mi připomněl, že mi začaly ještě i mírně pískat brzdy.
Najeto necelých 20600.

Ja počujem ten šelest trošku pri plnom rejde, inak z tých tvojich pozorovaní nič. Ale napríklad na fofrklacek moc nešahám, keďže jazdím s CVT.
Jsem z toho trochu rozladěný, protože na nové zvuky jsem u auta (zvlášť nového, navíc s pověstí nezničitelného) dost háklivý, navíc to nejsou věci, které bych mohl kdykoliv předvést servisu... Ale je dobré vědět, že to není úplně normální, musím to pohlídat. Díky za info.
Tak piskanie (jemne) brzdovych dosticiek momentalne potvrdzujem aj ja. Stav odometra 11,600 KM. Skusal som aj opakovane slapnut prudko na brzdu (ked za mnou nikto nejde) aby sa strha jemna vrstva usadena na brzdovych dostickach (ako som niekde cital) ale jemne piskanie sem tam pocut stale - dufam ze to prejde po otepleni sa.hanes73 píše:Z popisovaných věcí jsem se nesetkal. U mě jenom slyším brzdové destičky, ne moc, ale přece jenom, občas. Než se autíčko zahřeje, tak v těchto mrazech moc netáhne, vyšší otáčky, ale to je naprosto normální.
Na druhu stranu - v tejto zime nieje nic genialnejsie ako vyhrievane sedacky. To je fakt na nezaplatenie - bez vyhrievanych sedaciak uz ziadne dalsie moje auto urcite nebude.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Ohľadom pískania bŕzd. Moje pozorovanie je také, že odkedy keď mrzna alebo prší nezaťahujem pri parkovaní ručnú brzdu, odvtedy mi brzdy nepískajú. Mám šťastie, že ako parkovanie pri práci tak aj pri bývaní mám na rovine takže to nieje problém.
Jaká by tam mohla být spojitost? Je pravda, že já ručku často dávám. Ne, když nemusím, ale pokud je svah trochu prudší, nenechávám to držet jen na motoru, i kdyby to třeba zvládl.
No tak čiste teoreticky si to ja vysvetľujem tak, že platničky ku kotúčom primrznú (v mrazoch) alebo prihrdzavejú (v dažďoch). A potom keď ich pohybom od seba odtrhneš tak na mikro úrovni vzniknú na ich povrchoch nerovnosti ktoré spôsobujú potom pri kontakte pískanie.
Ale vôbec to tak byť nemusí, kľudne sa môžem mýliť.
Jo, to byla přesně i moje myšlenka, ale pak jsem ji zavrhl s tím, že pokud by to mělo reznout nebo mrznout, bude to reznout nebo mrznout bez ohledu na to, jestli jsou destičky přiťápnuté ke kotouči, nebo ne.Kocúr píše:No tak čiste teoreticky si to ja vysvetľujem tak, že platničky ku kotúčom primrznú (v mrazoch) alebo prihrdzavejú (v dažďoch). A potom keď ich pohybom od seba odtrhneš tak na mikro úrovni vzniknú na ich povrchoch nerovnosti ktoré spôsobujú potom pri kontakte pískanie.
Jinak dneska ráno s kufrem opět. Odemknul jsem, otevřel jsem zadní dveře, pak přední a nastartoval, do kufru jsem se už nedostal. Zkoušel jsem to 3x. Tak jsme s přítelkyní jeli do práce, po příjezdu přítelkyně zkusila otevřít kufr... A bez problémů. Holt to asi budu muset nahrát na video, až to budu v servisu ukazovat, ať mi nemůžou tvrdit, že je všechno OK.
Tak mrznúť a hrdzavieť budú aj tak, to máš pravdu. Ale nebudú primŕzať a prihrdzavievať k sebe. A to je rozdiel, nie?
To je akoby si natrel doštičku lepidlom, kotúč lepidlom a nechal to zaschnúť tak ako to je - bezkontaktne. Pri rozbehu auta a potom brzdení by sa jednoducho lepidlo zotrelo. Ale ak by si tie veci natrel a zatiahol ručku a po zaschnutí by si sa chcel pohnúť tak podľa mňa pri rozlepení podstatne viac poškodíš oba povrchy.
Ale ako vravím, to je len úvaha. Niesom chemik. Ale čosi pravdy na tom bude.
To je akoby si natrel doštičku lepidlom, kotúč lepidlom a nechal to zaschnúť tak ako to je - bezkontaktne. Pri rozbehu auta a potom brzdení by sa jednoducho lepidlo zotrelo. Ale ak by si tie veci natrel a zatiahol ručku a po zaschnutí by si sa chcel pohnúť tak podľa mňa pri rozlepení podstatne viac poškodíš oba povrchy.
Ale ako vravím, to je len úvaha. Niesom chemik. Ale čosi pravdy na tom bude.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:30, celkem upraveno 1 x.
tak budu nove motory aj cvtcka zrejme nahradia 1.6tku https://newsroom.toyota.co.jp/en/corpor ... 79861.html
No tak vylepšia atmobenzíny (úprava sania?), zvýšia ich objem a do CVT nainštalujú ozubený bazmek pomáhajúci pri rozjazde.tyma píše:tak budu nove motory aj cvtcka zrejme nahradia 1.6tku https://newsroom.toyota.co.jp/en/corpor ... 79861.html
Chvalabohu žiadne turbo ale nepáči sa mi pridaný priamy vstrekovač. Hádam to nebude karbonovať.