Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Takže když mi praskla přední žárovka na Corolle vždy po dvou letech, tak je to vlastně paráda.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

tuzezlypes píše:Takže když mi praskla přední žárovka na Corolle vždy po dvou letech, tak je to vlastně paráda.
Záleží samozřejmě na tom, kolik hodin svítila, on počet měsíců není hlavní kritérium, ale je to rozhodně dobrý.

Slyšel jsem od svých známých vyprávění o několika (3 a více) letech nepřetržitého svícení (při každodením ježdění a velkém proběhu km), ale sám jsem tohle nezažil u žádného auta. Renault - 3 x za rok, KIA - dvakrát ročně výměna a Honda taky.

Asi nejhorší, co jsem viděl byly firemní Peugeoty 206 a Fabie, tam se to měnilo každé dva měsíce, děs.
Miluju to ticho na křižovatce.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak na aversu mam ted treti zarovku v zadnich svitilnach a auto ma najeto cca 309k km... asi druhe predni obrysovky a treti predni hlavni zarovky... :-)
Zato ctvrte zarovky v osvetleni panelu klimy a ventilatoru... :-)
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

aczasa píše:Tak na aversu mam ted treti zarovku v zadnich svitilnach a auto ma najeto cca 309k km... asi druhe predni obrysovky a treti predni hlavni zarovky... :-)
Zato ctvrte zarovky v osvetleni panelu klimy a ventilatoru... :-)
Jo, jen na upřesnění, psal jsem jen o hlavních předních, ostatní fakt drží. Na Hondě mám kromě zadního středního brzdového a obrysovek všechny původní, měnily se jen přední H4-ky. Má najeto bez pár km 250 tis.

Obrysovky w5w celosklo odcházely docela často, tak jsem tam dal LEDky a byl pokoj. :-)
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Já s mondeem najel 260tis. a měnil jsem pouze v hlavních světlech, na jedné straně 2x a na druhé 3x a to tak, že jsem vždy u pumpy koupil tu nejlevnější. Jedna vydržela 3 měsíce, další 2 roky denního svícení, je to kus od kusu, nikdy jsem nekupoval nejaké spešl žárovky, ale vždy pouze to nejlevnější. Na servise mi ale při každé kontrole měnili nějakou žárovku - pravidelně při každé prohlídce byla na faktuře uvedena žárovka :)
Zeman není můj prezident
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Zatím co můžu říct, na jetém Priusu III. po cca 250 hodinách ani jedna. Na Corolle Verso II odešly po 3-4 letech/70tkm krátce za sebou obě přední, obě zadní po pěti. Na Fabii I.gen. jsem ty zas... H7 měnil jak na běžícím pásu, vydržely několik málo měsíců při provozu 20 minut denně.
chrepet
Člen Týmu

Příspěvek od chrepet »

aczasa píše: Tak by me taky zajimalo kolik vydrzi ta spojkova lamela....
No nekonečně dlouho, protože Prius nemá spojku, tudíš ani spojkovou lamelu. :)
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

od dnes mam na tyzden ocinov plugin, tak som zvedavy ako sa osvedci.
tuzezlypes
Řidič

To je ale hodný ocino! Se celkem divím, že nové auto dá z ruky a právě takovému kritikovi, který na to jenom nadává.... no to sem zvědavá na tvoje postřehy.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tuzezlypes píše:To je ale hodný ocino! Se celkem divím, že nové auto dá z ruky a právě takovému kritikovi, který na to jenom nadává.... no to sem zvědavá na tvoje postřehy.
isiel na dovolenku, takze auto je volne, inak by mi ho samozrejme nedal :-)

dnes som s tym isiel prvy krat v chlade so studenym startom (nejaky 1st bol) a ma prekvapilo, ze to hned zacalo zapinat motor kvoli kureniu - nechapem, preco tam niesu spiraly na elektricke kurenie ako maju ine normalne auta.

Co sa mi urcite pacilo je spotreba - so studenym startom a obcasnymi startami motora v zapche kvoli kureniu (a takmer s kazdym rozbehom, pretoze iba na elektricky pohon sa neda rozbehnut dostatocne rychlo) som s tym dnes rano, ked je naozaj velka premavka, dosiel z kraja mesta do centra za 4.2

neda mi nespomenut odhlucnenie motora - uz na volnobehu je ten motor hlasny s hlbokym zvukom. Je to rusive!

som zvedavy na zajtra, pojdem s tym moju beznu rannu trasu, ze ako na tom bude spotreba

PS: ja na to auto nedavam, ja nadavam na pomer ceny a toho co za to dostanes.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

matus69 píše:PS: ja na to auto nedavam, ja nadavam na pomer ceny a toho co za to dostanes.
V tom je právě ta potíž, to je totiž hodně relativní, to co jeden považuje za velkou výhodu a přínos, nemusí druhému připadat nijak významné. Kupříkladu já jsem dostal opravdu hodně na to, kolik jsem za to zaplatil. :-)
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

A ještě k tomu startu. Pokud se auto zapne se studeným motorem, vždy se krátce po zapnutí spalovací motor rozeběhne, není to jen kvůli topení. Jenom je rozdíl v tom, že v létě, když je teplo, po krátké chvíli zase vypne a v chladném počasí, jako je teď, běží mnohem déle.

Proto se taky v létě není problém dostat pod čtyři litry a v zimě je spotřeba o něco větší. Elektromotor ale asi hřeje také dost, dnes jsem jel ráno v Praze přes magistrálu z Pankráce směrem na Spořilov jen na elektro (je to stále z mírného kopce dolů) a topilo to pořád stejně účinně. Venku byl přitom mínus jeden.
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

tak dnes 10km do prace a spotreba 3.3.
S lexusom to davam tak za 7.
V baterii mi ostava este 7km, som zvedavy co po tom.
tuzezlypes
Řidič

Když je to plug-in, tak jsem myslela, že celých 10 km do práce ujedeš na elektromotor, nebo je to jinak?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

V tom autě je hodně systémů, které musí odněkud brát energii - řízení, brzdy, větrání (klimatizace, topení),... To všechno se potřebuje nějak zapnout, natlakovat nebo naopak odsát, zkrátka připravit ke správné činnosti a to se děje na začátku jízdy. Proto ten spalovací motor vždy naskočí, aby na volnoběh dodal potřebnou energii všem těm systémům a udělátkám, které v tom autě musí fungovat. aby to jelo, zatáčelo, brzdilo.... V tom autě je někde schovaný CML (Centrální Mozek Lidstva - z jednoho bezvadnýho totáčovýho seriálu) a ten to všechno kontroluje a řídí. A tento CML, když má všude všechno OK, tak umožní jízdu pouze na baterky (při splnění ještě dalších podmínek - rychlost, poloha plyn. pedálu, jízdní odpor...). Jinými slovy to auto hlídá hromadu vstupů a rozhoduje si samo o tom, co je momentálně nejvhodnější pro dosažení naprogramovaného výsledku = nízká spotřeba. Je nutné si uvědomit, že ten systém neustále reaguje, protože se tyto vstupy neustále mění.
Zeman není můj prezident
Odpovědět

Zpět na „Prius“