Devatenáctka :)
Re: Devatenáctka :)
To je len priklad....je ich tam samozrejme viac.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Vždycky se mi v zimě kroutí boční gumové lišty na dveřích a na jaře jsem je občas přilepil zpátky, ale poslední dobou jsem to už nelepil a tady na obrázcích je výsledek
.
Neporadíte, prosím, někdo, co s tím?
Myslím, že jsem snad tady někde na fóru četl, že jsou uvnitř snad hliníkový pásky, které se kroutí, ale nevím, jestli si to dobře pamatuju. Asi počkat do jara a na sluníčku pak zkusit přilepit ke dveřím, co?

Neporadíte, prosím, někdo, co s tím?

Myslím, že jsem snad tady někde na fóru četl, že jsou uvnitř snad hliníkový pásky, které se kroutí, ale nevím, jestli si to dobře pamatuju. Asi počkat do jara a na sluníčku pak zkusit přilepit ke dveřím, co?

Carina E T19 2,0 liftback 1997
- biscuit
- Věčnej rejpal
Já bych to určitě sundal, očistil a pořádně odmastil a přilepil něčím jiným, nežs to lepil doteď. Vnitřní stranu lišt bych asi i udělal hrubší. Jen ti neřeknu, čím to přilepit, aby to nepoškodilo lak a zároveň to opravdu pořádně drželo.
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Lepidlo na autosklo?
Ono originalne su tam nejake pasky obojstranne lepiace.
Asi by som sa opýtal v nejakej karosarskej dielni. Tam predsa tiez musia nieco take pouzivat ked napriklad menia dvere. Tie sa totiz obvykle dodavaju bez list.
Ono originalne su tam nejake pasky obojstranne lepiace.
Asi by som sa opýtal v nejakej karosarskej dielni. Tam predsa tiez musia nieco take pouzivat ked napriklad menia dvere. Tie sa totiz obvykle dodavaju bez list.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
to jarson: souhlas, na běžné gumové lišty na dveřích se používá oboustranná lepící páska a lišty drží
. Ale běžná guma se asi takhle nekroutí a právě proto asi opravdu něco bude uvnitř té gumy (hliníkové lišty?) co funguje jak bimetalový teploměr
. Ono to má fakt sílu
. To prostě rukou k těm dveřím nepřiblížíš - je to úplně silně ztopořený!
No nic, kluci, děkuji za všechna doporučení a až se oteplí a "pnutí" opadne, tak se na to vrhnu
.

No nic, kluci, děkuji za všechna doporučení a až se oteplí a "pnutí" opadne, tak se na to vrhnu

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, jako první bych ty tvoje lišty z dveří strhnul a sháněl lišty z předface (japonské) cariny. Ty se nikdy nekroutily. Někde jsem snad četl, že ty kovový pásky z anglických carin se daji z gumy vypreparovat a pak už by se to nemělo kroutit, ale nikdy jsem to nedělal. Nebylo proč. A jak píšeš - pro nalepení stačí pěnová oboustranná páska. Já dával na carinu i celicu dva cca 0,5cm široký pásky. Jeden nahoru, jeden dolů a drží to jak kráva. Ve spodním pásku je lepší udělat pár mezer, aby mohla odtíkat voda.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Stane díky za zprávu a za radu ohledně mezer ve spodním lepení kvůli odtoku vody atd. Ano, to jsem právě také někde četl, že ty kovový pásky se dají vypreparovat ven. Tak díky a ahoj 

Clovece, teoreticky este mam kratke na predny blatnik a obe na zadne dvere . Ovšem bol to liftback. Predne odisli aj s dverami do sveta. Takze keby ti pasovali a pokus by sa na tvojich nepodaril, rad ti ich posuniem.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Fajn. děkuji ti za nabídku, budu na to myslet
. Mimochodem, já mám taky liftback
A to mi připomnělo, že plynové (jsou plynové?) vzpěry pátých dveří už začínají být slabé a že se už se asi nedožijí 30-ti let. Zatím jsem se díval jen na LKQ a nemají je, takže budu shánět 
Edit: tak tady vyprodáno
https://www.amayama.com/en/part/toyota/6896009020

Edit: tak tady vyprodáno

Ak chces, mam jedny nove a jedny pouzite ( ovsem tiez uz nie original - menil som ).
Ale ak ta to ukludni, tak oni v zime vzdy idu tazsie. Tam je podstatne ci drzia v hornej polohe alebo padaju. Ak stale drzia, je to iba chladom. Na mojej terajsej mam stale povodne a okrem toho , ze v zime musim dveram pri zdvihani pomoct rukou, funguju stale dobre. Mozno niekedy , ked fakt mrzne, tak dvere nevyskocia po potiahnuti packy zo zamku na prvy pokus. Inak v pohode.
Ale ak ta to ukludni, tak oni v zime vzdy idu tazsie. Tam je podstatne ci drzia v hornej polohe alebo padaju. Ak stale drzia, je to iba chladom. Na mojej terajsej mam stale povodne a okrem toho , ze v zime musim dveram pri zdvihani pomoct rukou, funguju stale dobre. Mozno niekedy , ked fakt mrzne, tak dvere nevyskocia po potiahnuti packy zo zamku na prvy pokus. Inak v pohode.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ano. Myslim teda. Oni su aj na kombi a tam idu ine.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- 29Carlos
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Combi tam je zvlášť. Ale asi by to pro jistotu chtělo změřit...