Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Forfoc
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Forfoc »

Řidič: takže když nebudu šlapat ani na plyn ani na brzdu, tak auto jede relativně setrvačností? Či pokud šlapu na brzdu, je to jako bych měl u manuálu vyřazeno a jen si dojížděl na semaforech či stojící auto před sebou?
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Ale vsak to neni na oleji jenom. Vsak to je veskery spotreba, sterace, atd. To stejne napriklad klasicka bolest 1,6 zapalovaci civka, tu stejnou koupis za 2000, Toyota ti ji nauctuje za 5000 bez DPH, pokud nemas s nimi smlouvu na plosne slevy...
Ale chlapi, nedelejme, ze jsme objevili ameriku, to snad nikoho nemohlo prekvapit, kdo servisuje v autorizaku. Kdybych mel vypravet, jake zverstva se deji na lakovne, jak se kseftuje, jak se dela spinavy byznys s pojistovnama, nerikejte, ze o tom nikdo nevite a chcete byt dale najivni :-)

Proste komu nejde o prachy a jde mu o cas nebo se tim nechce zabyvat jezdi do autorizaku, kdo chce setrit, dela to sam nebo u garazmistra.
Je to stejne v automobilovem prumyslu, u stolare, nebo jakehokoliv remeslnika ve srovnani s vellkou fabrikou, ktera dodava na klic.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Forfoc píše:Řidič: takže když nebudu šlapat ani na plyn ani na brzdu, tak auto jede relativně setrvačností? Či pokud šlapu na brzdu, je to jako bych měl u manuálu vyřazeno a jen si dojížděl na semaforech či stojící auto před sebou?
U standardniho automatu(benzin, diesel) temer ano, ale oproti manualu si musis zvyknout, ze auto mnohem mene brzdi motorem, napriklad u 7st prevodovky, pokud nedrzis zadny pedal a jedes rychlosti treba nad 60kmh, vzdycky tam bude mit sedmicku, tzn. auto zastavi na mnohem vetsi vzdalenosti bez pouziti brzd, nez kdyz si u manualu lehce brzdis motorem, taky je vetsi opotrebeni brzd kvuli vyse popsanemu.

U hybridu je to jinak, protoze brzdi i rekuperaci(dobijeni baterek), takze pri neslapnuti na zadny pedal se auto chova, jakoby mirne pribrzdovalo, ale naopak oproti klasickemu automatu neopotrebovava tolik oblozeni a zpomaleni se jevi jako brzdeni motorem u manualu na nizsi rychlostni stupen.

Vsechny automaty pokud mas zarazeno D se pohybuji dopredu malou rychlosti, pokud nedrzis zadny pedal, treba 3-5kmh.
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Forfoc píše:Řidič: takže když nebudu šlapat ani na plyn ani na brzdu, tak auto jede relativně setrvačností? Či pokud šlapu na brzdu, je to jako bych měl u manuálu vyřazeno a jen si dojížděl na semaforech či stojící auto před sebou?
v případě hybridu když se pustí plyn tak auto zpomaluje velice málo, daleko méně než když jen pustíte nohu z plynu u nanuálu a běžného automatu v tom je mezi hybridem a běžným automatem trochu rozdíl. Auto snadněji plachtí a tím také šetří palivo, protože sertvačností dojede dále, přirovnal bych to k tomu, jako když u manuálu vyřadím. Brzdí se plynule nejlépe tak aby veškerá energie šla do baterek a ne do tepla brzd. Když se šlape lehce na brzdu tak nebrzdí koutouče, ale energie se tzv. rekuperuje do baterie.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

@MartinHSD
naprosto souhlasím s tím, že to maj marketingově nastavený špatně, jen dráždí lidi tím, že ten olej koupím jinde za třetinu ceny ....., ale oni tu cenu musej někde dát, když to daj na práci, tak stejně budou pro lidi zloději :D

Ale když sem koukal na ty servisní ceny , tak mě to přišlo v pohodě, jen se v tom člověk nesmí pitvat ...., pak ho dráždí ta cena za litr :)

@Luke_Luke
To že v automobilovém průmyslu se točí spousta peněz víme, ale i garážmistr mi učtoval olej za 270Kč, kterej sem koupil na chlup stejný dle obalu za 130Kč..., i garážmistři už na to taky přišli :D

Naopak si velmi cením mého prdejce a zároven opravce zahradního traktoru, kdy vypadalo, že klekla převodovka a on mě připravoval za opravu tak 5000Kč (což mě ještě spadl kámen ze srdce) ale nakonec to byla jen nějaká blbost,až to rozdělal (vypadnutý háček, který vyřazoval spojku z činnosti jednodušše řečeno) že mě naučtoval jen 500kč...., kdyby mě řekl 3000Kč, tak bych byl štastnej a děkoval mu ještě za hrob, že to bylo mín než původní cena.
A těchto lidí si vážím, že nepodváděj a takovejch je čím dál mín.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jak napsal Luke, tak se v autech točí velké peníze, já nyní mohu po zkušenostech s pojišťovnou (totální škoda ) říci, že likvidátor ( pojišťovny ) a aukce vraků je velký propojený byznys. Zájem pojišťovny není opravovat, ale vše řešit jako totálku, tedy nabídnout "vrak" přes aukci a dále vyplatit rozdíl do tržní či nové ceny vozidla. Totálkou se dnes podle servisu likviduje téměř vše.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

no, já bych chtěl udělat totálku za 4 roky... samořejmě abych nebyl v autě, ale spadl tam třeba strom :D
Pak bych dostal plnou kupní cenu, ale to by chtěl každý .... a myslím, že by ten strom brali jako podvod.., takovejch chytráku by bylo...:D
Ale napadne to asi každýho :D
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Luke píše : U hybridu je to jinak, protoze brzdi i rekuperaci(dobijeni baterek), takze pri neslapnuti na zadny pedal se auto chova, jakoby mirne pribrzdovalo, ale naopak oproti klasickemu automatu neopotrebovava tolik oblozeni a zpomaleni se jevi jako brzdeni motorem u manualu na nizsi rychlostni stupen.

No já Ti nevím, mne to tak nepřipadá, možná jsem již zapomněl, já mám pocit, že hybrid když dám nohu z plynu téměř nezpomaluje. Každý kdo se mnou jel a to mají většinou automat tak se jim to zdálo, že to auto "nezpomaluje".
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

papi píše:no, já bych chtěl udělat totálku za 4 roky... samořejmě abych nebyl v autě, ale spadl tam třeba strom :D
Pak bych dostal plnou kupní cenu, ale to by chtěl každý .... a myslím, že by ten strom brali jako podvod.., takovejch chytráku by bylo...:D
Ale napadne to asi každýho :D
já si nakonec na vyřízení nemohu stěžovat, trvalo to cca měsíc, pojištěno přes Toyotu, tedy reálně Allianz. Auto již nebylo v GAP, což byla smůla, jelikož se to stalo 2 měsíce po GAPu, ale i tak dobré. Konkrétně pojišťovna manželičin Yaris Hybrid Style, 3 roky, 30 tis km, nacenila na 320 tis ( současná cena v bazaru ), já tehdy dal za nový po extra slevách 360 tis :-). Část jsem dostal z aukce zbytek doplatila pojišťovna. Jak jsem psal hybrid si nyní hrozně drží cenu, vzlášť ojetých hybridních yarisů je jako šafránu.
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

též to mám přes Toyotu, prostě dobrej urok a spokojenost.
Už aby stálo před domem:)

Jen jak udělat tu totálku :D Ptal sem se kolgy, co má kombajn, zda by mě po 4 letech nepřejel auto zaparkované u pole :mrgreen:
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Zober corollu so strešným oknom. A potom keď sa budú blížiť 4 roky tak ju nechaj stáť vonku keď príde poriadne krupobitie - rozflákaj všetky okná, vylej dovnútra na prístrojovku 5 kýblov vody, oklep gumeným kladivom kapoty a strechu možno aj predné svetlá, zaraď sa do fronty v poisťovni a pre zicher daj pár otčenášov. Pri troche šťastia ti to zhltnú aj s navijakom.
:wink:
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

MartinHSD píše:Luke píše : U hybridu je to jinak, protoze brzdi i rekuperaci(dobijeni baterek), takze pri neslapnuti na zadny pedal se auto chova, jakoby mirne pribrzdovalo, ale naopak oproti klasickemu automatu neopotrebovava tolik oblozeni a zpomaleni se jevi jako brzdeni motorem u manualu na nizsi rychlostni stupen.

No já Ti nevím, mne to tak nepřipadá, možná jsem již zapomněl, já mám pocit, že hybrid když dám nohu z plynu téměř nezpomaluje. Každý kdo se mnou jel a to mají většinou automat tak se jim to zdálo, že to auto "nezpomaluje".
Dost jsi mne timto prekvapil, ja ti odporovat nebudu, protoze ja mam s hybridem najeto desitky, mozna jednotky stovek kilometru a ty radove vyse, ale na mne to tak pusobilo. Proste moderni automaty, kdyz nejsou ve sport modu, jeste tim, ze to jsou maloobjemove motory proste nemaji na vysoky zarazeny kvalt temer zadne zpomaleni a musi se slapat hodne na brzdu v mestskem provozu oproti manualu. U hybridu mi prislo, ze to pocitove brzdi lehce vice. Mozna jsem prehnal to srovnani s manualem a zarazenou nizsi rychlosti, ok beru zpet.

Mozna jsem se nechal ovlivnit rezimem B, pri testovani 1,8HSD? Ale podle mne B spise brzdi spalovacim motorem, nebo nejprve jen rekuperuje?
Rikas tedy, ze u 2,0HSD kdyz pustis neslapes na plynovy pedal a mas klasicky D v normal rezimu, ze se do baterek neprenasi energie, tedy auto nezpomaluje vlivem rekuperace(pouze odporem vetru a trenim) a jen plachti?
papi píše: @Luke_Luke
To že v automobilovém průmyslu se točí spousta peněz víme, ale i garážmistr mi učtoval olej za 270Kč, kterej sem koupil na chlup stejný dle obalu za 130Kč..., i garážmistři už na to taky přišli :D
270 neni 600, necekam, ze by garaz mistr prodaval za nakupku, vzdycky tam bude marze 50-100%, ale je to podstatne mene.
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

k tomu plachtějí, ne určitě jak 1,8 tak 2,0 při puštění plynu rekuperuje, sice velmi lehce ale rekuperuje. To zpomalování tam máš vždy, ale dle mne docela malé, samozřejmě každý to můžme cítit jinak. Já to např. nyní srovnávám s Tuaregem, kde to bez plynu zpomaluje docela slušně. Malý a lehký automat bude asi něco jiného.
dbx
Člen Týmu

Příspěvek od dbx »

Otázkou zostáva, že ak by človek chcel čo najviac plachtiť úplne bez brzdenia rekuperáciou, či je rozumné páku dočasne (za jazdy) preradiť do N. Viem, že na klasických automatoch sa to za jazdy nemá robiť (vraj to škodí prevodovke), ale eCVT má iný princíp fungovania, takže mám taký pocit, že tu by to mohlo byť ok (ale nie som si istý). Vie toto niekto s určitosťou povedať?
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

Prinasam oficialne rozmery pre sedan 1.8 hybrid

oficialne priamo v TP:
225/45R17 91W 17x7 1/2j ET 40 C1 C

potvrdenie na zapis altern. rozmerov priamo od Toyoty

205/55R16 91V, 16x7J ET40
225/40R18 92W, 18x8J ET 40

upevnenie diskov: 5 x 114,3, stredový otvor 60,1 mm, skrutky s rovnou dosadacou plochou, moment dotahovania 103 Nm
Naposledy upravil(a) ultra dne čtv 01.08.2019, 20:49, celkem upraveno 2 x.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Odpovědět

Zpět na „Corolla“