Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti
Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti
Tiež mám zimné "iba" H, teda do 210.
Je to ok, nevadi to.
Citam prislusnu vyhlasku a pise sa tam, ze rychlostny index gum musi byt najmenej taky ako je maximalna konstrukcna rychlost auta, cize v nasom pripade 190km/h (v technicaku ma auto 190).
"Symbol kategórie rýchlosti každej pneumatiky musí byť prinajmenšom zhodný s maximálnou konštrukčnou rýchlosťou vozidla."
To znamena ze by ti stacili teoreticky aj gumy s indexom 91T, ktore su do 190 a uz 91H su na Corollu predimenzovane.
Je to ok, nevadi to.
Citam prislusnu vyhlasku a pise sa tam, ze rychlostny index gum musi byt najmenej taky ako je maximalna konstrukcna rychlost auta, cize v nasom pripade 190km/h (v technicaku ma auto 190).
"Symbol kategórie rýchlosti každej pneumatiky musí byť prinajmenšom zhodný s maximálnou konštrukčnou rýchlosťou vozidla."
To znamena ze by ti stacili teoreticky aj gumy s indexom 91T, ktore su do 190 a uz 91H su na Corollu predimenzovane.
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 15:33, celkem upraveno 1 x.
ZIMNE PNEUMATIKY- INDEXOM RYCHLOSTI NA SK:
http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=58101
https://www.oponeo.sk/clanok/index-rychlosti-pneumatiky
MOZE BYT AJ NIZSIA ALE POTOM VYZNACIT-INFORMOVAT NA VIDITELNOM MIESTE ...ATD
CESKO:https://www.pneumatiky.cz/info/zimni-pn ... ravne.html
.........pro zimní pláště tato povinnost striktně neplatí. Pokud to situace vyžaduje, můžete obout pláště s nižším rychlostním indexem (o jednu i více hodnot).
Do zorného pole řidiče ale musíte vložit upozornění na nižší maximální rychlost.
Stačí jednoduchá nálepka nebo signalizace palubního počítače.
Uvedenou rychlost pak nesmíte překročit.
http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=58101
https://www.oponeo.sk/clanok/index-rychlosti-pneumatiky
MOZE BYT AJ NIZSIA ALE POTOM VYZNACIT-INFORMOVAT NA VIDITELNOM MIESTE ...ATD
CESKO:https://www.pneumatiky.cz/info/zimni-pn ... ravne.html
.........pro zimní pláště tato povinnost striktně neplatí. Pokud to situace vyžaduje, můžete obout pláště s nižším rychlostním indexem (o jednu i více hodnot).
Do zorného pole řidiče ale musíte vložit upozornění na nižší maximální rychlost.
Stačí jednoduchá nálepka nebo signalizace palubního počítače.
Uvedenou rychlost pak nesmíte překročit.
velka vdaka ultra, namontovaneultra píše:pre dmvnitra: tiez som nevedel akym sposobom sa upevnuje sklapaci hacik na tasky avsak prisiel som na to ze sirka plastu pre uchytenie sklapacieho hacika ma rovnaku sirku ako samotny otvor v kufri - ten co je na fotke. Na drziaku je na lavom a pravom konci skrutka ktorej otacanim sa na druhej strane dotahuje zohnuty plech zo zavitom. Najskor zasunies pliesky na oboch koncoch drziaka hacika do otvoru a pootocich ich o 90 stupnou - nasledne dotiahnutim skrutky v drziaku sa tento ohnuty plech so zavitom pritlaci o hranu otvoru cim dojde k upevneniu - treba na to trosku grif - ale ja osobne mam vo vsetkych 4 otvoroch haciky. Je to super - hodim nakup do kufra a uska od tasky upevnim na hacik - taska nelieta po podlahe a nic z nej nevypadne.
Kupoval som na aliexpress-e za 2,60.- https://www.aliexpress.com/item/HLEST-1 ... c73b&tpp=1
Super dik idem do rakuska tak tam vedia robit problemy
Pracujem v rakusku a jediny krat co ma zastavili bol o 23.30 a davali mi fukat a problemy nerobili ziadne, proste pozeraj na znacky, jazdi podla predpisov a nezabudni ze na okreskach je 100vka(nie 90 resp. menej) a na dialnici 130 a da sa jazdit +10tyma píše:Super dik idem do rakuska tak tam vedia robit problemy

Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
Ahojte, tak som nakoniec kupil corollu prisla mi pohodlnenjsia a tichsia ako auris aj ked sa tu ludia stazujú, prechádzam z mondea kombi. Mam ale par otazok:
1. nefunguje mi hlasove ovladanie, ked podrzim dlhsie zapne sa siri ako zapnut hlasove ovladanie?
2. nemam kryt pod motorom ani filc kapoty - cital som ze viaceri to pri cvt nemáte, nechýba to?
3. hluk od kolies - mal som si skôr prečítať že nokiany ne sú zorovna najtichšie čo máte obuté?
4. v techničáku mám tri dodatky -
*8 ZRE 181L-DEXGPW(4N) - to bude asi model auta
*29 - výška: +20mm - špecifikácia vozidla pre nerovné vozovky - a tomuto nerozumiem ja som nechcel žiadnu terénnu verziu, tretí dodatok sú len alternatívy kolies
Ďakujem za odpovede
1. nefunguje mi hlasove ovladanie, ked podrzim dlhsie zapne sa siri ako zapnut hlasove ovladanie?
2. nemam kryt pod motorom ani filc kapoty - cital som ze viaceri to pri cvt nemáte, nechýba to?
3. hluk od kolies - mal som si skôr prečítať že nokiany ne sú zorovna najtichšie čo máte obuté?
4. v techničáku mám tri dodatky -
*8 ZRE 181L-DEXGPW(4N) - to bude asi model auta
*29 - výška: +20mm - špecifikácia vozidla pre nerovné vozovky - a tomuto nerozumiem ja som nechcel žiadnu terénnu verziu, tretí dodatok sú len alternatívy kolies
Ďakujem za odpovede
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci
k bodu 2.) CVT kryt naozaj nema, ani ja ho nemam a ani tyma a ani hocikto kto ma CVT, filc tiez nemam..
k bodu 3.) nokiany ale nezdaju sa mi az take hlucne, mozno je to tym ze mam zapnute radio alebo BT
na megane som mal conti TS 830 a tie boli tichsie ako letne micheliny
prajem stastne km
k bodu 3.) nokiany ale nezdaju sa mi az take hlucne, mozno je to tym ze mam zapnute radio alebo BT

na megane som mal conti TS 830 a tie boli tichsie ako letne micheliny

prajem stastne km

Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
Ahoj, tak ja tiez kryt pod motorom nemam, ani zateplenie motora - objednal som z aliexpressu ked pride porobim fotky a dam vediet aky je. Co sa tyka toho zvysenia auta neviem, velky tp maju v toyote, kopiu som si nespravil tak netusim a to ovladanie auta nejde ani mne, nokiany mam tiez, predtym na starom auto som mal blbe lacne imperial a boli bud tichsie alebo auto inak odhlucnene, inak to je slabina auta hluk od kolies ....vela stastnych km
Podle oficiální specifikace má Corolla světlou výšku 125 mm. To je ale u nás málo, většina jiných aut má cca těch 145. Podle mě jsou naše Corolly trochu zvednuté, ať se s nimi dá jezdit i po evropských cestách, ty dva centimetry by citelně chyběly, zvlášť při rozvoru 2,7 metru.maross píše: *29 - výška: +20mm - špecifikácia vozidla pre nerovné vozovky - a tomuto nerozumiem ja som nechcel žiadnu terénnu verziu, tretí dodatok sú len alternatívy kolies
Ďakujem za odpovede
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Tak potvrzuju, mně v D modu taky tak šelestí, ale musím mít otevřený dveře u nějaký překážky, aby to bylo slyšet. Nechává mě to celkem v klidu.hanes73 píše:Navážu na Tvůj příspěvek a možná budu popisovat podobný, ne-li stejný příběh. Už jsem to řešil s dalšími na fóru, v jednom případě to Rogerer popisoval podobně, Kocúr však popisovaný zvuk u své CVT nezaznamenal.ChoseRBK píše:Pánové, mám dotaz ke zvuku převodovky při dobržďování v malé rychlosti/ až do zastavení. Při předchozích pár jízdách (opravdu jich zatím moc nebylo) jsem to nepostřehl. Včera jsem popojížděl v koloně a zkusil simulovat sjíždění např.na sněhu, přehodil jsem z auto do manuálu a podřadil na virtuální 1. Pak když jsem zastavil a popojížděl, tak to zvláštně hučelo nebo lehce pískalo. Mám najeto nějakých 250 km, takže nebyla doposud příležitost to ověřit, zda je to tak pokaždé. Máte někdo podobnou zkušenost? Popř. můžete vyzkoušet? Je to normální zvuk? S tímto typem převodovky jsem neměl doposud zkušenost.
Jezdím do centra každý den, do relativně užších uliček. Několikrát po zastavení manželka otevřela dveře, já zařazený pořád D mód a několikrát jsem si všiml zvuku, který šel zpod auta. Tak jsem se na to zaměřil a samozřejmě je to zvuk z CVT převodovky. Zjistil jsem, že když je zařazený D mód, tak je slyšet trochu více převodový řetěz. Je slyšet jenom v módu D, když zařadím jakýkoliv další mód, tak je ticho a jenom slyšet tiše šeptající motor. Dne jsem po práci nasedl do auta, nastartoval, přišlápl brzdu, zařadil D mód, ticho. Takže při studeném oleji v převodovce klid, ostatní módy taktéž. Po dojezdu domů jsem před garáží zastavil, opět D mód-slyšet řetěz, ostatní módy (N,R,P) ticho. Takže asi bych to viděl tak, že po zahřátí oleje v CVT převodovce je slyšet šelest-cinkání, patrně řetězu. Není to nic hrozného a chci věřit, že je to projev CVT převodovky a řetězu. Mohu poprosit, jestli by jste také nevyzkoušeli, aby jsme měl klid. Za studena ráno klid, až po zahřátí. Stačí zastavit, nechat při brzdě D mód a otevřít dveře. Upozorňuji, není to nic velkého, jenom takové šelestění, když pak hodíte, jiný mód, je ticho, rychlé na vyzkoušení. Předem díky.
Corolla 1,6 Valvematic Multidrive S 2017
Díky za vyzkoušení, chci věřit, že to bude ok. Bylo by nepříjemné, kdyby se to zhoršovalo. Jinak velká spokojenost s projevem CVT. Mohu srovnávat s DSG a upřímně? To se ani nedá srovnávat, jiný princip, jiné chování. CVT vede! O víkendu se mnou jel bratr, automechanik, co má dílnu a zlaté ručičky. Byl velmi spokojený s projevem CVT, nadmíru. A když jsem mu zašlápl plyn do podlahy s modem SPORT, uznale pokývl hlavou...

Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
potvrdzujem rovnaký "problém".
Všimol som si to v podzemnom parkovisku, keď som otvoril dvere aby som skontroloval čiary okolo auta.
Zvuk bol iba pri zaradenom "D".
Všimol som si to v podzemnom parkovisku, keď som otvoril dvere aby som skontroloval čiary okolo auta.
Zvuk bol iba pri zaradenom "D".
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
Sysell777, díky moc a nejenom Tobě, ale Vám všem, co jste vyzkoušeli. Jsem klidnější, když vím, že v tom nejsem sám. Věřím, že to bude projev CVT převodovky.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
To s tou prevodovkou skúsim aj ja. Máte rezervu? V toyote mi ponúkli dojazdovú aj so zdvyhákom ale dá sa kúpiť alebo vyskladať aj inde nie? a vojde do kufru vyskladaná 17 plech alebo 16stka? Dostať kúpiť uchytenie kolesa aj inde?
corolla 1.6 cvt 2018 1G2 excutive a priatelkyn auris HSD 2016 biela trend+ // ex clio 1.5 dci, golf plus 1.9 tdi, megane II 1.6, megane II 1.5 dci, passat 2.0 tdi, superb 2.0 tdi 4x4, mondeo 2.0 tdci