Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mikes007
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Mikes007 »

Zdravím. Mohu potvrdit.. Rozdíl mezi GPS a tacho je +2km na tachometru..
Prius II
Corolla TS 1,8 Selection
jozk82
Člen Týmu

Příspěvek od jozk82 »

Taly jsem byl zvykly na starem aurisu jezdit v meste 55 a ted s corollou jsem zjistil, ze jedu skoro 55 :)
somoant
Člen Týmu

Příspěvek od somoant »

Den píše:Ahoj,
před měsícem a půl jsem si v Praze u dealera objednal Corollu TS 1.8hsd comfort+tech (měla by dojít v srpnu) a měl bych na vás pár dotazů (jsem si jistý, že se tu už řešily, ale 155 stránek je 155 stránek).

1) máte zkušenost s těmi parabolickými LED světly? Svítí dobře? A neosvětlují ostatní řidiče?
2) pár stránek zpět jste tu řešili Android auto a Apple CP - nedaří se mi ale nikde najít jakoukoliv zprávu, která by to potvrzovala. Cca měsíc zpátky jsem volal do českého ústředí Toyoty a tam vůbec nevěděli, kdy a v jaké formě se to bude instalovat. Dá se věřit Louwmanovi nebo o tom někdo víte trochu víc? To bylo po pravdě pro mě největší zklamání z toho auta a pokud by byla pravda, co logging píše, bylo by to skvělé.
3) má smysl doobjednávat pojištění na 5 let? teď to má na tři a já to neudělal. Hlavně teda proto, že ten hybridní motor má části v delší záruce a navíc toyoty se nekazí, že.

Nikdy jsem hybrid (krom předváděček) neřídil, tak se na to dost těším.
Díky.
1. Svetlá svietia dobre, klasické silné LED svetlá. Tuším v Corolle sú 3 typy LED, obyčajné, projektorové, maticové. Ja mám tie projektorové (výbava comfort a vyššie tuším). Automatické prepínanie funguje spoľahlivo, ak si ale dáš svetlá do najvyššej pozície, tak ti ľudia sem tam bliknú aj na stretávačkách. Maticové sú najlepšie, oproti konkurencii (ja môžem porovnávať len MB a VW) sú pomalšie, neskor reagujú, ale fungujú spoľahlivo, ale boli len s koženým interiérom tak som ten pack nebral.
2. Európa nemá žiadne oficiálne vyjadrenie na AA, v austrálii už povedali že budú inštalovať do modelov 2019 zadarmo v Q4 a do ostatných za poplatok, Myslím v Európe platí len vyjadrenie pre Lexus, ktorý bude mať AA v Q4. Toto ešte bude celkom zaujimavé, očividne v dohodách s Googlom a technologiach problém nie je, pôjde len o marketing (ak sa v europe rozhodnú podporiť predaj lexus oproti toyote), uvidíme.
3. Ja som si objednal, pre istotu. Je to nový model, nová platforma, nový motor, nová výroba, nikdy nevieš či tam niekde sa nestane chyba. pravda mne sa na ostatnom aute také niečo prihodilo a záruku som využil, takže som ani moc nerozmýšľal a kúpil, ale súhlas toyoty sú spoľahlivé a hybridný systém obzvlášť.
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

MartinHSD píše:ano, přesně řečeno měl jsem na mysli rozdíl mezi rychlostí na tachometru a rychlostí co měří radar, např. ty co umísťují nad vozovku obce. Na aurisu jem měl běžbě odchylku více jak 5 km/hod. Nyní ta odchylka není prakticky žádná.
to som rád, že to niekto potvrdzuje. Mal som podobný pocit, ale nevedel som si to overiť, lebo mi trochu blbne gps na novom telefóne. Som zvyknutý jazdiť +6km/h, budem si musieť dávať pozor.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Chlapi mám otázku, zda lze použít kompletní 16- ková kola z předchozí verze Corolly na tuhle novou a zda jde použít i to starší dojezdové kolo se středovým šroubem do kufru? pak ještě by mě zajímaly příčníky na střechu jestli je lze také použít. Nechci zbytečně dávat pryč věci ze starší verze pokud budou pasovat na tuto novou. Moc díky za odpověď a pokud se to tu někde probíralo dejte prosím odkaz.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Praktické zkušenosti nemám. Samotný sedan zatím také ne. Nosiče na nový sedan mají jiné katalogové číslo a auto bude mít jiný tvar, rozměr střechy, tak asi pasovat nebudou, ale kdo ví. Disky by asi pasovat měly, rozdíl je v šířce disku kdy u staré je 6,5 a u nové 7". Nevím jak je to s ET.
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Jsem nyní v Turecku a Coroll (minulý) model tu jezdí, jak u nás Octávií. Všechny zásadně v bílé barvě. Viděl jsem tu i pár nových, ale co mě zarazilo je, že se mi v reálném provozu sedan nijak neoslnil a navíc v tom počtu aut mám problém rozetnat předchozí model od nového, aspoň u předni části. V autosalonu se mi sedan moc líbí, ale jak jsem auto viděl jet naživo v koloně jiných aut, tak mi zadek přišel divně baculatej. Světla jsou relativně vysoko a pod tím ten baculatej nárazník. Jsem na rozpacích. Auto mám stále rezervované, navíc objednán benzín, kdy existuji i jiné varianty. Například je tu k vidění i dost aut Honda Civic sedan. U nás stoji podobně. Tak nevím.
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Neboj, určitě jsi udělal dobrý výběr a u nás se Corolla v takovém množství jako v Turecku nikdy neobjeví, takže nikdy nezanikneš :) . Byl jsem tam před čtyřmi lety a z nové Hondy Civic jsem byl úplně paf. Bylo to něco co se tady ještě neobjevovalo a tam to parkovalo snad všude. Když si ale vezmeš a tomu nerozumím, tak Civic i u nás moc na silnicích neuvidíš, byť je v některých parametrech lepší než Corolla.
Naposledy upravil(a) Lucifer23 dne ned 28.07.2019, 19:37, celkem upraveno 1 x.
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Ak by som bral benzín, tak bez rozmýšľania beriem Mazdu 3. Inak,ja som fanúšik bielych áut, z praktického hľadiska, ale Corollu sme práve kvôli tomu nebrali bielu. Manželka hovorila, že by sme vyzerali ako Turci :)
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Mazda 3 je pěkný auto, ale také mnohem dražší, bohužel :( a pro Toyotu výhoda. Pokud jí budeš chtít v automatu a v trochu lepší výbavě, tak dáš o 100 litrů víc a to je už velký rozdíl. Navíc český prodejci u Mazdy se mi moc nezamlouvají a a spíš mi připadá, že je obtěžuješ jak se ukážeš ve dveřích. Tak mi to alespoň připadalo při rozhodování mezi Mazdou a Toyotou před čtyřmi lety. Byl jsem v Mazdě i tentokrát a nic se nijak nezměnilo. Možná má někdo jiný zkušenosti. Jinak i Mazda CX -30 vypadá skvěle :wink:
Bubo226
Navigátor

Příspěvek od Bubo226 »

slibil jsem spotreby na Chorvatsko s 2.0 TS - po prijezdu tam 5.7, po prijezdu dom 5.6 (resetovani pouze doma pred odjezdem). podle sprintmonitoru to bylo o desetinku vic. Ale jel jsem pres Madarsko, takze zdaleka to nebylo porad 130-140 tempomatovych . jsou tam useky 110 nebo dokonce 90 po normalni ceste. Kdyz jsem pred Blavou cestou tam sundaval nohu z plynu, tak prumer do te doby byl 5.9. takze presne to, co psal MKD. Tu desetinku dole cestou zpatky pricitam mensimu provozu vecer a tim padem plynulosti. Jel jsem na ECO, pouze na vetsinu zrychlovani jsem dal Normal nebo plynoval nozmo, to zrychlovani na ECO ze 100 na 130 je na moje gusto pomale.
potvrzuju, ze pokud ma ve sjezdu plnou baterku, tak zacina sam od sebe brzdit motorem. vytahl jsem to dvakrat nekam na Velebit - po prijezdu do 1400 m vyskocila prumerna na 5.9, dole u more uz bylo zase zpatky 5.7. A docela jsem si hral s tim "rucnim" razenim a brzdenim motorem, nechtel jsem ty brzdy uvarit.
jinak Brno-Trencin za silneho provozu (tj. zaveseny na tempomat v kolone 3/4 cesty, sem tam predjizdeni na plny plyn) jsem jel za 4.9.
k premerovani tachometru - 130 tacho je 128 GPS, tj. ukazuje to jenom o fous vic, nez to jede. Ale mam 18 palcu kola, predpokladam, ze na jinych kolech to bude jine. nebo auto vi, jaka kola tam ma?
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

No kolo by mělo mít +- stejný obvod, pokud je větší disk je nižší pneu a naopak u menšího disku je vyšší pneu, tekže obvod kola by měl být skoro stejný.
K barvě vozu: V Turecku jezdí 90% sedanů v bílé barvě.
Mazda se mi libí, ale cena je nad můj limit. Přemýšlím o Civicu sedan, ten je cenově jako Corolla a těch jeho 184 koňíků a skvělý podvozek nejsou k zahození.
LuFi
Člen Týmu

Příspěvek od LuFi »

Rozmýšľam nad SD konkrétne https://pdf.sites.toyota.sk/cennik_coro ... ponuka.pdf , tú Style Tech verziu. Skúšobnú jazdu som mal na TS 1.8 a veľmi sa páčilo. V podstate rozmýšľam už len nad farbou - zatiaľ nevidím dôvod priplácať za inú ako bielu, ale podľa katalógu sa to ťažko vyberá, bielu tam nikde nemajú, chcelo by to vidieť.

Kúpil to niekto v bielej, prípadne tejto zostave? (edit: tá v tom PDF je perleťová biela, nie tá základná)
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

U nás v ČR se to nabízí jako PRIME a jde o dobrou nabídku s bohatou výbavou. Ta bílá perleť je tuším příplatková asi za 7200,-Kč a určitě nebude špatná. Já zvažuji tu světle modrou 1K3, ale mám spíše dilema, zda vzít 1,6 Valvematic s CVT nebo hybridní 1,8. :roll: Přeci jen zase taháš pár kilo v baterkách, tak fakt nevím :D
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

myslím, že se vyplatí připlatit v této akci těch 7500Kč za perl. bíllou ....
Jinak asi všechny barvy jsou hezký, asi člověk nešáhne vedle ... :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Odpovědět

Zpět na „Corolla“