Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Den
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od Den »

Ahoj,
před měsícem a půl jsem si v Praze u dealera objednal Corollu TS 1.8hsd comfort+tech (měla by dojít v srpnu) a měl bych na vás pár dotazů (jsem si jistý, že se tu už řešily, ale 155 stránek je 155 stránek).

1) máte zkušenost s těmi parabolickými LED světly? Svítí dobře? A neosvětlují ostatní řidiče?
2) pár stránek zpět jste tu řešili Android auto a Apple CP - nedaří se mi ale nikde najít jakoukoliv zprávu, která by to potvrzovala. Cca měsíc zpátky jsem volal do českého ústředí Toyoty a tam vůbec nevěděli, kdy a v jaké formě se to bude instalovat. Dá se věřit Louwmanovi nebo o tom někdo víte trochu víc? To bylo po pravdě pro mě největší zklamání z toho auta a pokud by byla pravda, co logging píše, bylo by to skvělé.
3) má smysl doobjednávat pojištění na 5 let? teď to má na tři a já to neudělal. Hlavně teda proto, že ten hybridní motor má části v delší záruce a navíc toyoty se nekazí, že.

Nikdy jsem hybrid (krom předváděček) neřídil, tak se na to dost těším.
Díky.
Naposledy upravil(a) Den dne pát 26.07.2019, 14:22, celkem upraveno 1 x.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Brusel (linka): Do roku 2030 chcú kompletne zakázať vjazd autám s dieselovými motormi a do roku 2035 plánujú zakázať aj autá so spaľovacím motorom.
Dufam, ze nam auta budu este dlho sluzit ..., alebo dame xxexit :biggrin:
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Den,

2) EU verzia ma iny HW/SW modul ako Asia/Ame. Takze by som neveril, ze to pride, kym to neuvidim.
3)Ja bym neplatil, pretoze neviem presne ako to robi Toyota, ale u VW je to v podstate uz iny pravnicky subjekt (interna/externa poistovna). Natahovat sa cez tretiu stranu ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Den, AA bola moja najväčšia dilema. Mám nastavené Google alerty, preštudoval som dostupné fóra, pýtal som sa u predajcov a pravda je taká, že žiadne oficiálne potvrdenie od nikoho tak skoro asi nedostaneš. Ja som do toho šiel s rizikom a s tým, že keď to aj nepridajú, naučím sa s tým žiť, preto aj túto správu na fóre beriem skepticky a radšej sa pripravujem na život bez..
Mne osobne auto zatiaľ samo o sebe vyvažuje fakt, že AA tam nie je a to som si hovoril, že AA je "deal-breaker".
Ak bude mať niekto nejaké konkrétne dáta v rukách,mohol by vytvoriť samostatnú tému. Tuto sa to každou chvíľou zvrháva :/
dbx
Člen Týmu

Re: Nová COROLLA 2019 - tempomat

Příspěvek od dbx »

Ahojte,
prosím vás, tí čo už máte Corollu 2.0, ako funguje plus a mínus pri pridávaní a uberaní nastavenej rýchlosti na adaptívnom tempomate? Sú tie kroky po 5km/h alebo po 1km/h?

Ďakujem.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Pupu
Člen Týmu

Příspěvek od Pupu »

Ohledně Android Auto mi v tomto týdnu dealer v Ostravě tvrdil, že AA bude již na vozech od srpna 2019. Prý jde jen o smluvní problém, kdy jednotlivé vozy se řeší samostatnými smlouvami, které na Corollu nebyly (na Yarise a Aygo ano). Dále mi slíbil, že zjistí podrobnosti přímo u dovozce a ozve se mi, což se zatím nestalo. Pokud jde o mě, tak s objednávkou stále čekám, dokud AA neuvidím v Corolle na vlastní oči.
Tenantles1
Navigátor

Aygo a Yaris už majú AA? To som nezachytil.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Pupu píše:Ohledně Android Auto mi v tomto týdnu dealer v Ostravě tvrdil, že AA bude již na vozech od srpna 2019. Prý jde jen o smluvní problém, kdy jednotlivé vozy se řeší samostatnými smlouvami, které na Corollu nebyly (na Yarise a Aygo ano). Dále mi slíbil, že zjistí podrobnosti přímo u dovozce a ozve se mi, což se zatím nestalo. Pokud jde o mě, tak s objednávkou stále čekám, dokud AA neuvidím v Corolle na vlastní oči.
Jojo, pokud mluvis o Autobondu v Hrabove nebo na Svinove, tak mi toto stejne rekl uz nekde zacatkem cervna, se stejnym slibem a do ted nic oficialniho, jen ze modely 2020 by to mely mit. Akorat nevim, kdy presne Toyota zacne dodavat MY2020, ale cca by to sedelo na prelom srpen/zari. Vetsinou se na to najizdi po celozavodce :)
Tenantles1 píše:Aygo a Yaris už majú AA? To som nezachytil.
Yaris ma a podle slov Toyota Motor Europe, zakaznici Corolly a RAVky jsou movitejsi klienti, o ktere Toyote vice jde a neveri Google a doresuji tu smlouvu s nim a proto udajne to jeste v techto autech neni...takhle znelo prohlaseni, ktere bylo na youtube interpretovano z Toyota Motor Spain.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Pupu
Člen Týmu

Příspěvek od Pupu »

To Luke_Luke: Ano, Autobond Hrabová. Tedy asi půjde o jejich PR odpověď.
Před časem byly na netu zprávy, že nejvyšší vedení Toyoty odmítá Android Auto jako takové, protože sbírá moc informací o jízdě (oficiálně pro lepší navigaci, natočení kol, rychlost, brzdy atd.). Co jsem viděl na Youtube, tak v Aygu funguje AA úplně normálně, ale jestli ta obava o bezpečnost u aut pro movitější klientelu bude znamenat nějaký kompromis v přístupu k informacím, tak se obávám, že to povede akorát k horší kvalitě služby jako takové a bude to jako za starých časů, kdy člověk jel v cizině centrem města mezi domy, hledal odbočku, najednou se napsalo "gps signal lost" a byl v ...
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

dbx píše:Ahojte,
prosím vás, tí čo už máte Corollu 2.0, ako funguje plus a mínus pri pridávaní a uberaní nastavenej rýchlosti na adaptívnom tempomate? Sú tie kroky po 5km/h alebo po 1km/h?

Ďakujem.
V hromadě "čas zabíjejících příspěvků" nacházím dotaz na majitele 2.0, tak odpovídám.. :lol:
Plus přidá 5km/h, mínus naopak. Auto ale nedrží striktně např. 130km/h, snaží se držet této rychlosti.. V režimu SPORT zrychluje s vyššími otáčkami, aby dohnalo rychleji rozdíl v nastavené a skutečné rychlosti (když se před autem udělá prázdno..).. V režimu ECO to dohánění rozdílu neprobíhá v tak vysokých otáčkách.

Jinak jsem dnes jel "na německé dálnici" chvilku 180km/h..Absolutne v pohodě. Auto na tuto rychlost zrychlí ze 140 jakoby nic. Já se na ni v podstatě dostal omylem.. Ve 140km/h se zezadu blížila 2 auta tak, že by mě zablokovala za kamionem. Tak jsem při zapnutém adaptivním tempomat na chvilku přišlápl plyn:oops:
Ve 180 je pořád slyšet spíš hluk od silnice, než motor..

Akorát ten tempomat má (pro mě) jednu nevýhodu. I když mám nastavený minimální odstup od auta přede mnou, není to dobré v situaci, kdy chceš někoho za sebou pustit (přejetím do pravého pruhu,kde je tak akorát místo na krátký pobyt).. Auto se lekne rychle se blížícího pomalého vozidla (v pravém pruhu) a začne brzdit i když to nechceš :shock: Takže je asi lepší jet rychleji než ostatní nebo co..

Jinak, měsíc zpátky jsem sliboval spotřebu při 130km/h na dálnici. Takže před chvílí trasa 160km při 140 km/h na tempomatu (tu a tam zpomalení kvůli hustému provozu, tu a tam oprava D1) jsem na 5,8 l/100km a začínám silně přemýšlet, že přestanu jezdit na spotřebu mých 110 - 120 km/h na dálnici. Bo to moc nemá smysl, rozdíl pár deci...
Naposledy upravil(a) MKD dne sob 27.07.2019, 01:05, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
MKD
Navigátor

Příspěvek od MKD »

Den píše:Ahoj,
před měsícem a půl jsem si v Praze u dealera objednal Corollu TS 1.8hsd comfort+tech (měla by dojít v srpnu) a měl bych na vás pár dotazů (jsem si jistý, že se tu už řešily, ale 155 stránek je 155 stránek).

1) máte zkušenost s těmi parabolickými LED světly? Svítí dobře? A neosvětlují ostatní řidiče?
2) pár stránek zpět jste tu řešili Android auto a Apple CP - nedaří se mi ale nikde najít jakoukoliv zprávu, která by to potvrzovala. Cca měsíc zpátky jsem volal do českého ústředí Toyoty a tam vůbec nevěděli, kdy a v jaké formě se to bude instalovat. Dá se věřit Louwmanovi nebo o tom někdo víte trochu víc? To bylo po pravdě pro mě největší zklamání z toho auta a pokud by byla pravda, co logging píše, bylo by to skvělé.
3) má smysl doobjednávat pojištění na 5 let? teď to má na tři a já to neudělal. Hlavně teda proto, že ten hybridní motor má části v delší záruce a navíc toyoty se nekazí, že.

Nikdy jsem hybrid (krom předváděček) neřídil, tak se na to dost těším.
Díky.
Jen ve stručnosti..
Ad 1) mám za sebou asi 1500km v noci, ani jednou na mě nikdo mě neblikal, že bych ho oslňoval. Z pohledu řidiče to fakt svítí pěkně. Ale bacha vlastně, já mám projektorové. Prodavač mi myslím říkal, že rozdíl poznají jen novináři a hooodně velcí odborníci.. Takže nejspíš parabolické budou hodně podobné..
Zpět ke mě - navíc si můžeš natočit světla nahoru dolů, jako u jiných (starších aut). Osvětlená plocha je ozářená rovnoměrně, čistá, bez stínů (když nemáš hmyz na světlech)..
Včera jsem auto použil jako stavební reflektor (nestihli jsme venku něco dostavit a bagr svítil jen sám pro sebe). Tak jsem připarkoval auto (režim P), rozsvítil dálkové i mlhovky a nechal to hodinu svítit. Auto si myslím 2 - 3 krát za tu hodinu samo dobilo baterku, spotřeba energie nula nula prd. Spotřeba benzínu... Asi 3 minuty zapnutý motor na volnoběh za jednu hodinu, pohoda..
Ad 2) Android nepotřebuju.. A taky žiju 8)
Ad 3) Tuším, že to jde doobjednat během těch prvních 3 let. Zatím neřeším :bigups:
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

MKD píše:
Jinak, měsíc zpátky jsem sliboval spotřebu při 130km/h na dálnici. Takže před chvílí trasa 160km při 140 km/h na tempomatu (tu a tam zpomalení kvůli hustému provozu, tu a tam oprava D1) jsem na 5,8 l/100km a začínám silně přemýšlet, že přestanu jezdit na spotřebu mých 110 - 120 km/h na dálnici. Bo to moc nemá smysl, rozdíl pár deci...
No vida, konecne nejake realne cislo spotreby pro dalnici. Nejak takhle jsem to cekal a podobne cisla dosahuji i v testech. Diky.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jenom doplním poznatek stran "proměřování" tachometru, z aurisu jsem byl zvyklý klidně na 5 - 7 km rozdíl. Zde je to však znatelně málo cca 1-3 km, docela mne to překvapilo, mám to vysledováno na několika radarach.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Tenantles1
Navigátor

Neviem, či som sa nestratil v preklade, myslíš rozdiel medzi rýchlosťou na tachometri a gps rýchlosťou?
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

ano, přesně řečeno měl jsem na mysli rozdíl mezi rychlostí na tachometru a rychlostí co měří radar, např. ty co umísťují nad vozovku obce. Na aurisu jem měl běžbě odchylku více jak 5 km/hod. Nyní ta odchylka není prakticky žádná.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Odpovědět

Zpět na „Corolla“