Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
Ahoj,
před měsícem a půl jsem si v Praze u dealera objednal Corollu TS 1.8hsd comfort+tech (měla by dojít v srpnu) a měl bych na vás pár dotazů (jsem si jistý, že se tu už řešily, ale 155 stránek je 155 stránek).
1) máte zkušenost s těmi parabolickými LED světly? Svítí dobře? A neosvětlují ostatní řidiče?
2) pár stránek zpět jste tu řešili Android auto a Apple CP - nedaří se mi ale nikde najít jakoukoliv zprávu, která by to potvrzovala. Cca měsíc zpátky jsem volal do českého ústředí Toyoty a tam vůbec nevěděli, kdy a v jaké formě se to bude instalovat. Dá se věřit Louwmanovi nebo o tom někdo víte trochu víc? To bylo po pravdě pro mě největší zklamání z toho auta a pokud by byla pravda, co logging píše, bylo by to skvělé.
3) má smysl doobjednávat pojištění na 5 let? teď to má na tři a já to neudělal. Hlavně teda proto, že ten hybridní motor má části v delší záruce a navíc toyoty se nekazí, že.
Nikdy jsem hybrid (krom předváděček) neřídil, tak se na to dost těším.
Díky.
před měsícem a půl jsem si v Praze u dealera objednal Corollu TS 1.8hsd comfort+tech (měla by dojít v srpnu) a měl bych na vás pár dotazů (jsem si jistý, že se tu už řešily, ale 155 stránek je 155 stránek).
1) máte zkušenost s těmi parabolickými LED světly? Svítí dobře? A neosvětlují ostatní řidiče?
2) pár stránek zpět jste tu řešili Android auto a Apple CP - nedaří se mi ale nikde najít jakoukoliv zprávu, která by to potvrzovala. Cca měsíc zpátky jsem volal do českého ústředí Toyoty a tam vůbec nevěděli, kdy a v jaké formě se to bude instalovat. Dá se věřit Louwmanovi nebo o tom někdo víte trochu víc? To bylo po pravdě pro mě největší zklamání z toho auta a pokud by byla pravda, co logging píše, bylo by to skvělé.
3) má smysl doobjednávat pojištění na 5 let? teď to má na tři a já to neudělal. Hlavně teda proto, že ten hybridní motor má části v delší záruce a navíc toyoty se nekazí, že.
Díky.
Naposledy upravil(a) Den dne pát 26.07.2019, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Brusel (linka): Do roku 2030 chcú kompletne zakázať vjazd autám s dieselovými motormi a do roku 2035 plánujú zakázať aj autá so spaľovacím motorom.
Dufam, ze nam auta budu este dlho sluzit ..., alebo dame xxexit
Dufam, ze nam auta budu este dlho sluzit ..., alebo dame xxexit

TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Den,
2) EU verzia ma iny HW/SW modul ako Asia/Ame. Takze by som neveril, ze to pride, kym to neuvidim.
3)Ja bym neplatil, pretoze neviem presne ako to robi Toyota, ale u VW je to v podstate uz iny pravnicky subjekt (interna/externa poistovna). Natahovat sa cez tretiu stranu ...
2) EU verzia ma iny HW/SW modul ako Asia/Ame. Takze by som neveril, ze to pride, kym to neuvidim.
3)Ja bym neplatil, pretoze neviem presne ako to robi Toyota, ale u VW je to v podstate uz iny pravnicky subjekt (interna/externa poistovna). Natahovat sa cez tretiu stranu ...
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
-
- Navigátor
Den, AA bola moja najväčšia dilema. Mám nastavené Google alerty, preštudoval som dostupné fóra, pýtal som sa u predajcov a pravda je taká, že žiadne oficiálne potvrdenie od nikoho tak skoro asi nedostaneš. Ja som do toho šiel s rizikom a s tým, že keď to aj nepridajú, naučím sa s tým žiť, preto aj túto správu na fóre beriem skepticky a radšej sa pripravujem na život bez..
Mne osobne auto zatiaľ samo o sebe vyvažuje fakt, že AA tam nie je a to som si hovoril, že AA je "deal-breaker".
Ak bude mať niekto nejaké konkrétne dáta v rukách,mohol by vytvoriť samostatnú tému. Tuto sa to každou chvíľou zvrháva :/
Mne osobne auto zatiaľ samo o sebe vyvažuje fakt, že AA tam nie je a to som si hovoril, že AA je "deal-breaker".
Ak bude mať niekto nejaké konkrétne dáta v rukách,mohol by vytvoriť samostatnú tému. Tuto sa to každou chvíľou zvrháva :/
Re: Nová COROLLA 2019 - tempomat
Ahojte,
prosím vás, tí čo už máte Corollu 2.0, ako funguje plus a mínus pri pridávaní a uberaní nastavenej rýchlosti na adaptívnom tempomate? Sú tie kroky po 5km/h alebo po 1km/h?
Ďakujem.
prosím vás, tí čo už máte Corollu 2.0, ako funguje plus a mínus pri pridávaní a uberaní nastavenej rýchlosti na adaptívnom tempomate? Sú tie kroky po 5km/h alebo po 1km/h?
Ďakujem.
Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Ohledně Android Auto mi v tomto týdnu dealer v Ostravě tvrdil, že AA bude již na vozech od srpna 2019. Prý jde jen o smluvní problém, kdy jednotlivé vozy se řeší samostatnými smlouvami, které na Corollu nebyly (na Yarise a Aygo ano). Dále mi slíbil, že zjistí podrobnosti přímo u dovozce a ozve se mi, což se zatím nestalo. Pokud jde o mě, tak s objednávkou stále čekám, dokud AA neuvidím v Corolle na vlastní oči.
-
- Navigátor
Aygo a Yaris už majú AA? To som nezachytil.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jojo, pokud mluvis o Autobondu v Hrabove nebo na Svinove, tak mi toto stejne rekl uz nekde zacatkem cervna, se stejnym slibem a do ted nic oficialniho, jen ze modely 2020 by to mely mit. Akorat nevim, kdy presne Toyota zacne dodavat MY2020, ale cca by to sedelo na prelom srpen/zari. Vetsinou se na to najizdi po celozavodcePupu píše:Ohledně Android Auto mi v tomto týdnu dealer v Ostravě tvrdil, že AA bude již na vozech od srpna 2019. Prý jde jen o smluvní problém, kdy jednotlivé vozy se řeší samostatnými smlouvami, které na Corollu nebyly (na Yarise a Aygo ano). Dále mi slíbil, že zjistí podrobnosti přímo u dovozce a ozve se mi, což se zatím nestalo. Pokud jde o mě, tak s objednávkou stále čekám, dokud AA neuvidím v Corolle na vlastní oči.

Yaris ma a podle slov Toyota Motor Europe, zakaznici Corolly a RAVky jsou movitejsi klienti, o ktere Toyote vice jde a neveri Google a doresuji tu smlouvu s nim a proto udajne to jeste v techto autech neni...takhle znelo prohlaseni, ktere bylo na youtube interpretovano z Toyota Motor Spain.Tenantles1 píše:Aygo a Yaris už majú AA? To som nezachytil.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

To Luke_Luke: Ano, Autobond Hrabová. Tedy asi půjde o jejich PR odpověď.
Před časem byly na netu zprávy, že nejvyšší vedení Toyoty odmítá Android Auto jako takové, protože sbírá moc informací o jízdě (oficiálně pro lepší navigaci, natočení kol, rychlost, brzdy atd.). Co jsem viděl na Youtube, tak v Aygu funguje AA úplně normálně, ale jestli ta obava o bezpečnost u aut pro movitější klientelu bude znamenat nějaký kompromis v přístupu k informacím, tak se obávám, že to povede akorát k horší kvalitě služby jako takové a bude to jako za starých časů, kdy člověk jel v cizině centrem města mezi domy, hledal odbočku, najednou se napsalo "gps signal lost" a byl v ...
Před časem byly na netu zprávy, že nejvyšší vedení Toyoty odmítá Android Auto jako takové, protože sbírá moc informací o jízdě (oficiálně pro lepší navigaci, natočení kol, rychlost, brzdy atd.). Co jsem viděl na Youtube, tak v Aygu funguje AA úplně normálně, ale jestli ta obava o bezpečnost u aut pro movitější klientelu bude znamenat nějaký kompromis v přístupu k informacím, tak se obávám, že to povede akorát k horší kvalitě služby jako takové a bude to jako za starých časů, kdy člověk jel v cizině centrem města mezi domy, hledal odbočku, najednou se napsalo "gps signal lost" a byl v ...
V hromadě "čas zabíjejících příspěvků" nacházím dotaz na majitele 2.0, tak odpovídám..dbx píše:Ahojte,
Ďakujem.

Plus přidá 5km/h, mínus naopak. Auto ale nedrží striktně např. 130km/h, snaží se držet této rychlosti.. V režimu SPORT zrychluje s vyššími otáčkami, aby dohnalo rychleji rozdíl v nastavené a skutečné rychlosti (když se před autem udělá prázdno..).. V režimu ECO to dohánění rozdílu neprobíhá v tak vysokých otáčkách.
Jinak jsem dnes jel "na německé dálnici" chvilku 180km/h..Absolutne v pohodě. Auto na tuto rychlost zrychlí ze 140 jakoby nic. Já se na ni v podstatě dostal omylem.. Ve 140km/h se zezadu blížila 2 auta tak, že by mě zablokovala za kamionem. Tak jsem při zapnutém adaptivním tempomat na chvilku přišlápl plyn:oops:
Ve 180 je pořád slyšet spíš hluk od silnice, než motor..
Akorát ten tempomat má (pro mě) jednu nevýhodu. I když mám nastavený minimální odstup od auta přede mnou, není to dobré v situaci, kdy chceš někoho za sebou pustit (přejetím do pravého pruhu,kde je tak akorát místo na krátký pobyt).. Auto se lekne rychle se blížícího pomalého vozidla (v pravém pruhu) a začne brzdit i když to nechceš

Jinak, měsíc zpátky jsem sliboval spotřebu při 130km/h na dálnici. Takže před chvílí trasa 160km při 140 km/h na tempomatu (tu a tam zpomalení kvůli hustému provozu, tu a tam oprava D1) jsem na 5,8 l/100km a začínám silně přemýšlet, že přestanu jezdit na spotřebu mých 110 - 120 km/h na dálnici. Bo to moc nemá smysl, rozdíl pár deci...
Naposledy upravil(a) MKD dne sob 27.07.2019, 01:05, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
Toyota Yaris, 5 dv., benz. 1.3, automat, 2007
Toyota Avensis, benz. 2.0, Liftback, Sol, 1998
Jen ve stručnosti..Den píše:Ahoj,
Díky.
Ad 1) mám za sebou asi 1500km v noci, ani jednou na mě nikdo mě neblikal, že bych ho oslňoval. Z pohledu řidiče to fakt svítí pěkně. Ale bacha vlastně, já mám projektorové. Prodavač mi myslím říkal, že rozdíl poznají jen novináři a hooodně velcí odborníci.. Takže nejspíš parabolické budou hodně podobné..
Zpět ke mě - navíc si můžeš natočit světla nahoru dolů, jako u jiných (starších aut). Osvětlená plocha je ozářená rovnoměrně, čistá, bez stínů (když nemáš hmyz na světlech)..
Včera jsem auto použil jako stavební reflektor (nestihli jsme venku něco dostavit a bagr svítil jen sám pro sebe). Tak jsem připarkoval auto (režim P), rozsvítil dálkové i mlhovky a nechal to hodinu svítit. Auto si myslím 2 - 3 krát za tu hodinu samo dobilo baterku, spotřeba energie nula nula prd. Spotřeba benzínu... Asi 3 minuty zapnutý motor na volnoběh za jednu hodinu, pohoda..
Ad 2) Android nepotřebuju.. A taky žiju

Ad 3) Tuším, že to jde doobjednat během těch prvních 3 let. Zatím neřeším

Toyota Corolla TS 2.0, executive, 2019
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No vida, konecne nejake realne cislo spotreby pro dalnici. Nejak takhle jsem to cekal a podobne cisla dosahuji i v testech. Diky.MKD píše:
Jinak, měsíc zpátky jsem sliboval spotřebu při 130km/h na dálnici. Takže před chvílí trasa 160km při 140 km/h na tempomatu (tu a tam zpomalení kvůli hustému provozu, tu a tam oprava D1) jsem na 5,8 l/100km a začínám silně přemýšlet, že přestanu jezdit na spotřebu mých 110 - 120 km/h na dálnici. Bo to moc nemá smysl, rozdíl pár deci...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

jenom doplním poznatek stran "proměřování" tachometru, z aurisu jsem byl zvyklý klidně na 5 - 7 km rozdíl. Zde je to však znatelně málo cca 1-3 km, docela mne to překvapilo, mám to vysledováno na několika radarach.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
-
- Navigátor
Neviem, či som sa nestratil v preklade, myslíš rozdiel medzi rýchlosťou na tachometri a gps rýchlosťou?
ano, přesně řečeno měl jsem na mysli rozdíl mezi rychlostí na tachometru a rychlostí co měří radar, např. ty co umísťují nad vozovku obce. Na aurisu jem měl běžbě odchylku více jak 5 km/hod. Nyní ta odchylka není prakticky žádná.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection