Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

tak to sem se ptal zbytečně, jelikož ho tam mám objednaný taky :D
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ahoj všem a musím konstatovat, že akce PRIME je hodně dobře nastavená akce :( už jen tím, že dostanete zimáky zdarma a disky si buď obstaráte jinde nebo u prodejce. Dá se říct, další penízky do kapsičky. Kurňa, proč neudělali akci na celá kola a zákazníkům neušetřili čas a více podpořili prodej. U předchozí generace Coroll to takhle ke konci měli udělaný a nemělo to chybu. Myslím, že tratný by nebyli a z každého auta budou mít stejně těžce narejžováno.
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

hanes73 píše:Nebál bych se potvrdit kvalitu originál ALU. Určitě se vyplatí koupit je. Po zkušenostech s jinými mohu srovnávat. Kvalitní materiál.
Ano, ale Toyota sama nic nevyraba. Berie lepsie znacky (Brock/Borbet ... ) a nahodi si znak.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

akce na celá kola jsou, viz můj příspěvek o něco výšše - z 35 na 28 900Kč.
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

CommonUser píše:
hanes73 píše:Nebál bych se potvrdit kvalitu originál ALU. Určitě se vyplatí koupit je. Po zkušenostech s jinými mohu srovnávat. Kvalitní materiál.
Ano, ale Toyota sama nic nevyraba. Berie lepsie znacky (Brock/Borbet ... ) a nahodi si znak.
A zaplať pánbůh to funguje...
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Logging : díky za info, zítra jedu objednat nové auto manželce tak se zeptám. To androids : samozřejmě jsou to zloději a podvodníci :-), proboha žijeme v kapitalistické společnosti, tržní ekonomice, oni se prostě chovají tak aby profitovali. Každý ten autosalon živí kupu lidí, musejí mít předepsané vybavení, prostory které něco stojí atd. Kupovat to nemusíš, nikdo Tě to nenutí na trhu jsou jiní, máš volbu. V dneší hodně konkurenční době si nikdo v této branži nedovolí je chovat vyloženě jako "zloděj" to pak dlouho nevydrží.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Asi tak. Nikto mi pištoľ pri hlave nedržal. Komunikoval som s dvomi predajcami, ponuku som mohol prijať a mohol som ju odignorovať.

Na Android Auto som zvedavý, ale osobne som sa nastavil na to, že AA nemám a nebudem mať. Bude ma to mrzieť, ak to nebude spätne možné dohrať, ale naučím sa s tým žiť.

Edit/ ako presne sa prejavuje ambientné LED osvetlenie? Mám to vo výbave, ale netuším kde presne by som to mal vidieť?
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

ad: MartinHSD > To nie je tak pravdive ako to pises. MSRP je odporucana cena. Fabrikova cena uz zahrnuje vsetky potrebne benefity pre predajcu. Je vhodne si to najprv nastudovat a potom hodnotit. Necudujme, ze nas politici okradaju, ked sami prizmurujeme oci nad parcialnimi problemami.
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Chceš tedy říci, že prodejci Toyoty prodávají dráž než je výrobcem v ceníku doporučená malobchodní cena ?, já jsem si toho nevšiml prosím o konkrétní info. Např. ty komplety, nebo samotné origo kola mají v ceníku za nějakou cenu, prodávají se k autu levněji. To, že je např. u některého zboží ceníková cena nadsazená, aby mohli poté dát slevu, je např. i součást marketingu dané značky, jestli dobrá nebo ne to ať si každý posoudí sám. Jenom, já docela vím o čem píši, obchod jak malo tak velko mne živí, máme výrobcem dané ceníkové ceny a z toho vždy v rámci konkurence dáváme slevu. U aut je to podobné, cena se mění podle zájmu na trhu atd. Z Tvých příspěvků mám pocit, že Toyota a její prodejci jsou součástí zločineckého spolčení co nás zákazníky klamou a okrádají :-) a nějak mne v tom uniká podstata Tvého zdělení. Já a většina zde počítat umíme.
jozk82
Člen Týmu

Příspěvek od jozk82 »

Ohledně aplikace, tak ta se v česku už testuje a do konce roku by měla být v provozu. Corolla sim už má, ale teď vysílá data do prázdna. A appka je zachytí. Apple car play a android bude snad až na přelomu roku. Ale prý bude pouze soft. upgradem
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

ad: Chceš tedy říci, že prodejci Toyoty prodávají dráž než je výrobcem v ceníku doporučená malobchodní cena ?
Tu su info k pochopeniu cenotvorby, co skutocne znaci cenikova cena: linka1, linka2, linka3, linka4, linka5
Cennikova cena je odporucena cena, nie cena odrazajuca realne naklady (vyroba/import/predaj).
V cene od vyrobcu (na factory invoice) uz su benefity (mnozne cislo) pre predajcu zahrnute. Uz som to ale uviedol tu: tema
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Tvoji logiku podle článků v odkazu asi chápu, jde Tě o to, že i když výrobce nakoupí za 100 a prodá za 100 tak v konečném důsledku díky např. zpětným obratovým bonusům má zisk. Nicméně prodejce aby měl, když prodává za to za co nakupuje zisk tak musí také něco splnit, takto to fungovalo např. u Hyundai kde prodejci registrovali auta na sebe, aby dosáhli na tvrdé kvóty od dovozce. Nicméně vše to co píšeš jsou ve vztahu k Toyotě CE jen spekulace, také nevím proč by měla Toyota zvěřejňovat ceny za které prodává prodejcům, co komu z nás do toho je ?. Já také neříkám zákazníkovi za kolik nakupuji, jelikož i malý zisk může být v očích někoho "zlodějna". Toto je fakt schíza, řešit kolik si vydělá prodejce při prodeji auta jestli to není náhodou moc, já řeším cenu v poměru cena/výkon a jestli to chci, a když toto vše shledám jako snesitelné tak to koupím. Zrovna auta nejsou věci na kterých jsou obecně nějaké vysoké marže. Máš to fakt těžké :-).

Podobně to funguje např. u výrobců a prodejců stavebního materiálu, byla doba kdy měl prodejce na kamionu cihel 500 Kč zisku, když však dosáhl nějakého obratu za dané období tak dostal zpětně několik % jako bonus. Pokud však ten obrat neudělal tak měl jen tu 500 a pak to vede k tomu, že se všichni předhánějí ve slevách aby dosáhli na množství co chce výrobce, toto je však cesta do pekel to není nic zdravého.
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Ak mi povie predajca (dealer) s usmevom, ze mi nieco dava zdarma, to je drzost, kedze v konecnom dosledku ja platim vyrobu/importera/dealera.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Pekný článok.
Nielen o nafte....
Každý si tu nájde to svoje.

https://www.postoj.sk/45540/pokojne-by- ... pil-diesel
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Dobrý článok , neviem prečo v téme Nová Corolla 2019, ale ok.

Moja otázka o ambientnom LED osvetlení stále aktuálna. Ako to má vyzerať, čo to má osvetľovať? Všimol som si modré osvetlenie pri lakťovej opierke, je to ono?
Bolo to v nejakej recenzii, nevšimli ste si niekde, nie sú nejaké fotky?
Po tom, čo tu niekto písal o chýbajúcom HUD, som trochu paranoidný.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“