Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Nemám představu ani o čertovici ani o kamzíku, to jsou nějaká dlouhá stoupání v řádu hodně kilometrů? Já jsem jela s Priusem taky táhlé a dost prudké stoupání, na PWR to táhlo jak drak a hlučnost také nebyla nijak drastická, řekla bych, že Prius je i lépe odhlučněn než můj Auris.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

certovica je niekolko km, kamzik je o dost kratsi ale strmsi. Nesiel som na pwr ale tom co tam je automaticky po starte.

to by bolo dost zle, keby bol prius odhlucneny horsie ako auris.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

tuzezlypes píše:Nemám představu ani o čertovici ani o kamzíku, to jsou nějaká dlouhá stoupání v řádu hodně kilometrů? Já jsem jela s Priusem taky táhlé a dost prudké stoupání, na PWR to táhlo jak drak a hlučnost také nebyla nijak drastická, řekla bych, že Prius je i lépe odhlučněn než můj Auris.
ahoj pejskařko, to nemá smysl, to je ztráta času
Zeman není můj prezident
chrepet
Člen Týmu

Příspěvek od chrepet »

matus69 nevím jestli vůbec víš o čem píšeš. Mám s Priusem najeto již několik tisíc kilometrů, ale ještě do žádného kopce mi baterie ( jak píšeš ) nedošla.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Já jsem tady své zkušenosti z kopců popisoval někdy okolo 10. srpna. Je to moje osobní zkušenost a za tím si stojím.
Zeman není můj prezident
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

chrepet píše:matus69 nevím jestli vůbec víš o čem píšeš. Mám s Priusem najeto již několik tisíc kilometrů, ale ještě do žádného kopce mi baterie ( jak píšeš ) nedošla.
U mě stejně. Dlouhé táhlé a prudké kopce v Krkonoších (třeba 2km Babák u Nové paky) úplně bez problémů (a bez toho, že by se vybila HV baterie).

Trochu hlučnější, pravda, ale konečně co mám Prius se nemusím klidit vpravo mezi kamiony, aby mohly projet nejdokonalejší auta na světě (Škoda Octavia) :-)
Miluju to ticho na křižovatce.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak je to hlucne, neni to hlucne? Jak to je?
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Ve vysokých otáčkách je. To bylo ale každé auto co jsem měl předtím (Renault, Honda).
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

OK. Jaka je mira vnitrniho a vnejsiho hluku pro te Prius?
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

aczasa píše:OK. Jaka je mira vnitrniho a vnejsiho hluku pro te Prius?
Tak téhle otázce nerozumím vůbec. :-D Já můžu jen říct, že je to auto velmi tiché (vyjma těch extrémně vysokých otáček) a zvenku jsem se ještě neslyšel. :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Heeej.. :-) To je nekde ve velkym TP napsano... :-) Ale koukal jsem do E-CATU od toyoty a je to "jen 69dBa".
Back in Czech.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

A tak to jo. :-) Ale velký TP teď u sebe stejně nemám. Já jsem fakt spíš uživatel a věci technické svěřuji servisu (tedy žárovky si vyměnit umím, to zase jo). :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V poho... ja treba temer vsechny i v podsviceni budiku atp... Me spis slo o to, jak je to s tou hlucnosti.. .a je lepsi o malinko nez u avensisu t27. Bohuzel je to vnejsi hluk dle eu smernice.
Back in Czech.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Caruso_P1 píše:A tak to jo. :-) Ale velký TP teď u sebe stejně nemám. Já jsem fakt spíš uživatel a věci technické svěřuji servisu (tedy žárovky si vyměnit umím, to zase jo). :-)
a už jsi měnil žárovku u Priuse? Někde jsem četl, že prý hodně odcházejí, tak abych se měl na co připravit. Máš s tím nějakou zkušenost? - mohlo by se teď v zimě hodit
Zeman není můj prezident
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Žárovku jsem zatím neměnil. Mám tam H11 a svítím stále, protože model 2010 bohužel LED denní světla nemá. Zatím jsem v šoku, jak ty žárovky drží, u Hondy jsem je měnil dvakrát do roka. Takže tam mám stále ty, se kterými jsem to v červnu koupil. Jezdím denně a docela hodně času.

Co jsem četl zahraniční diskusní fóra, tak ty problémy s odcházením žárovek by se měly týkat modelové řady II gen. 2004-2009. Třetí generace by tím už trpět neměla.
Odpovědět

Zpět na „Prius“