Prius +

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
Peter W
Člen Týmu

Re: Prius +

Příspěvek od Peter W »

Zdravim kolegovia. Prosim Vas mal niekto možnost porovnat jazdu medzi P+ a Versom VvTi po dialnici cca 130-140km/h ? Zaujima ma hlučnost nakolko Verso je doteraz najtichšie auto čo som mal. Zvažujem prechod na Plusko koli uspore paliva preto by ma zaujimalo za kolko sa da realne jazdit v kombinacii 80% dialnica 130/140km/h , 10% mesto a 10 okresky. Ročny najazd cca 25 tis km. Aktualne mam na Verse 7,8-8 l/100km. Inak som snim max spokojny akurat sedačka vodiča je dost odflaknuta. Dufam že na Pluse je lepšia :? Pozerm cenovu hladinu okolo 15 tis.euro r.v 2012
Dakujem za postrehy.
ps: ak som dobre pochopil Plusko sa v Plug-in nerobi ? :(
Verso 1.6 VVTI r.v 12/2010
wojta
Člen Týmu

Příspěvek od wojta »

wojta píše:Hmm, tak jsem je zkontaktoval. Řekli mi, že s exportem mi nepomůžou. Horší je, že tvrdili že ty ceny jsou bez DPH (která je tuším 27%). Což mi přijde dost šílené, protože to by je pak činilo daleko nejdražší v Evropě. Ještě mi napsali, že se zeptají účetní, ale moc to nevypadá.
Jedu se tam v pondělí podívat a uvidím, nakonec mi potvrdili, že ty ceny jsou konečné pro koncového zákazníka a byli tentokrát vstřícnější, nejspíš to řešil někdo jiný.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Peter W píše:Zdravim kolegovia. Prosim Vas mal niekto možnost porovnat jazdu medzi P+ a Versom VvTi po dialnici cca 130-140km/h ? Zaujima ma hlučnost nakolko Verso je doteraz najtichšie auto čo som mal. Zvažujem prechod na Plusko koli uspore paliva preto by ma zaujimalo za kolko sa da realne jazdit v kombinacii 80% dialnica 130/140km/h , 10% mesto a 10 okresky. Ročny najazd cca 25 tis km. Aktualne mam na Verse 7,8-8 l/100km. Inak som snim max spokojny akurat sedačka vodiča je dost odflaknuta. Dufam že na Pluse je lepšia :? Pozerm cenovu hladinu okolo 15 tis.euro r.v 2012
Dakujem za postrehy.
ps: ak som dobre pochopil Plusko sa v Plug-in nerobi ? :(
Jezdit za míň budeš, ale hluk bude taky větší. Doporučuju vyzkoušet, ne jen krátké svezení, ale delší projížďku. Naši mají Verso s 1,8 a já Plusko, líp se mi jezdí Priusem, ale je to také tím, že Verso je manuál a s tím už mi to moc nejde :D . Versem s AT jsem jel jednou a super i spotřeba. Popravdě ale na 80% dálnici bych si asi Priuse nepořizoval, ty +-2 litry by mi za to asi nestály, když porovnám ceny aut atd. :(
Ale je to jen můj názor :wink:
Jo Plusko není plugin.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Peter W
Člen Týmu

Příspěvek od Peter W »

Ďakujem za odpoveď. Keď bude možnosť vyskúšam. Škoda toho pluginu...
Verso 1.6 VVTI r.v 12/2010
wojta
Člen Týmu

malá ruská propaganda :)

Příspěvek od wojta »

Zajímavé je, že Yandex používá Prius+ preFL model jako self-driving auto.

No nesednul si do toho:

Karrel
Navigátor

Příspěvek od Karrel »

První výměna vadného dílu po 167 000 km. V kloubu řízení byla vůle od díratých českých silnic. Klepalo to třeba na konstkách nebo při přejezdu příčných práhu do volantu. Po výměně klid a pohoda.
luke007
Člen Týmu

Příspěvek od luke007 »

Takhle už se potkaly dvě Toyoty Prius a Prius+ v Kladně Kročehlavech
Přílohy
prius+ & prius (3).jpg
(373.88 KiB) Staženo 1397 x
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Výhledově (tipuji cca půl roku) bych měl mít jiné auto, tak kdyby někdo měl (také výhledově) zájem o Prius Plus, můžeme to zkusit naplánovat. Mám 2015, najeto 70 tis (teď), bílý, střední výbava + navi. DPH je.
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

DavidDDD -tak co to bude dalšího? Prius + se neosvědčil? Nebo je již postarší a s rozumnýma km na prodej za dobré "prachy"?To asi bude drahé ještě a myslím ,že z těchto stránek na to nebude potencionální zájemce.Vždyť i námořník dlouhodobě nabízel ho a to dle mého názoru za poloviční peníze.Dále si myslím,že je to z hlediska prodeje dlouhodobá záležitost,neboť zájemci o hybridy jsou v omezeném počtu a možná na úrovni do 280 tis.Kč.Když se podívám na tyto stránky tak všichni kdo to chtěli byli ještě hluboce pod mojí informační cenou.Vždyť již někdy na jaře jste měl "chuť" to prodat/ již možná podruhé/ a nakonec to stejně zůstalo u vás.Bohužel na hybridní auta není ČR vhodná a dokud Škoda nebude s touto technologií prodávat auta tak nebude zájem. Pro mnohé Škoda je jako domácí značka priorita a hybridům z automobilky Toyota prostě nevěří a mají z toho strach/hlavně v otázce poruchy hybridní baterie/. Několikráte jsem se s tímto konstatováním setkal tam kde jsem parkoval.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

O sloníkovi jen dobře :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Do jisté míry souhlas, hybrid nikdy nebude tdí to je jasný, obzvlášť když máš levnější naftu :D
Ale ve svém okolí vidím posun, malý, ale jo. Parkování v Praze, jasný, nic co by to zlomilo, ale 12 tis ročně za druhé auto mít v kapse je lákadlo. Osvěta ohledně záruky baterek se také šíří. A o ceně, to je jasný, vždy to bude nějak. Jestli je na auto za 280 více kupců než za 500, třeba jo, ale je to vždy na zvážení a nelze porovnávat auto z jiného roku a jinými km. Pořád je to facelift s 70 tis.km. :wink:
A tedy proč, faktem je, že mě ze začátku úplně nepadl do ruky, drobnosti byly zcela můj individuální problém, ne co do kvality auta. A časem jsem si buď zvykl, nebo přestal řešit. Tak že zůstal.
Teď ale jsou dvě auta, která by patrně mohla být za rozumných podmínek a obě mě lákají (Rav4 hybrid a Prius Plugin). Chci si je nejdřív pořádně vyzkoušet a počkám na přesnější cenu a pak buď mi ta výměna dá smysl, nebo Plusko zůstane třeba až do důchodu. Takžetak :)
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

DavidDDD- ono i v Německu jsou ceny za plusko dokonce z roku 2016 s menšími nájezdy okolo 465 tis.kč. Tak je vidět,že ani tam není tak velký zájem o tyto vozy.Já jsem před časem také o něm uvažoval právě proto ,že se jedná o MPV s vyšším posezením,ale protože i P III ,kterou vlastním je dlouhodobá záležitost při prodeji a nebo s velkou slevou a o tom žádná.Takže budu jezdit dál s tím svým a uvidím.
JirkaVejrazka
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaVejrazka »

DavidDDD píše:Teď ale jsou dvě auta, která by patrně mohla být za rozumných podmínek a obě mě lákají (Rav4 hybrid a Prius Plugin).
Pluginem ted jezdim mesic (predtim temer 10 let Prius II) a je to uplne jina uroven, posun k lepsimu. Jen mrzi mensi kufr.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

p1947 píše:DavidDDD- ono i v Německu jsou ceny za plusko dokonce z roku 2016 s menšími nájezdy okolo 465 tis.kč. Tak je vidět,že ani tam není tak velký zájem o tyto vozy.Já jsem před časem také o něm uvažoval právě proto ,že se jedná o MPV s vyšším posezením,ale protože i P III ,kterou vlastním je dlouhodobá záležitost při prodeji a nebo s velkou slevou a o tom žádná.Takže budu jezdit dál s tím svým a uvidím.
Tak nevím, ale za ty peníze jsem je tam fakt neviděl. A že by hybridy nebyly v kurzu, no mám jiné zkušenosti a info, možná tady je to složitější, ale venku ne :)
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

JirkaVejrazka píše:
DavidDDD píše:Teď ale jsou dvě auta, která by patrně mohla být za rozumných podmínek a obě mě lákají (Rav4 hybrid a Prius Plugin).
Pluginem ted jezdim mesic (predtim temer 10 let Prius II) a je to uplne jina uroven, posun k lepsimu. Jen mrzi mensi kufr.
Ten kufr chci taky "prozkoumat", přeci jenom 4 lidi, i když delší (větší ) výpravy jezdíme babičkou (LC). Budu se snažit jistit km, jestli se "vejdu" do těch 40-50 :mrgreen:

Jestli teda můžu trápit ještě dotazem, to zahřívání se dá nastavit tak, že to supluje nezávislé topení ? Jako že si dáš větrák naplno, teplotu taky a když je to na elektrice, tak to vytopí vnitřek. Tudíž odpadne škrábání ?
p1947
Řidič

Příspěvek od p1947 »

Plug-in PIv generace je zajimavý,ale vzhledem k tomu,že jsme národ chalupářů tak je to auto o ničem. Jen pro 4 osoby a podstatně menší zavazadlový prostor.Pak by tu bylo jediné řešení nechat k tomu zamontovat závěsné zařízení a tahat za tím malý vlečňák/nevím jestli to k němu povolí,ale k normálnímu P IV je to schválené snad až do 700 kg zátěže/.
Odpovědět

Zpět na „Prius“