Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

jazdil som s tym v LS a nie je to vec, ktoru by som chcel, a uz vobec by som za to nedal tie peniaze.

v nasej premavke je to tazko pouzitelne.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

matus69 píše:jazdil som s tym v LS a nie je to vec, ktoru by som chcel, a uz vobec by som za to nedal tie peniaze.

v nasej premavke je to tazko pouzitelne.
...co to je "v LS"? Já bych to v autě chtěl. Jak můžeme sledovat z různých příspěvků, mnohdy když dva dělají totéž, není to totéž.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

lexus LS.
Vadilo mi to, lebo najmensia vzdialenost na aku to dovolilo priblizit boli tusim 3 sekundy, co je proste strasne vela. Na normalnej dialnici sa s tym nedalo jazdit.

Nepatrim k tym, ktori sa lepia na druhych, ale napr na tej dialnici, kde mas cez den dobry prehlad aj pred vozidlo ktore ide pred tebou to je proste nonsens. V praxi to znamena, ze pri 130tke musis byt v lavom pruhu uz ked si asi 80m za autom ktore chces predbehnut - a vzdialenost sa zvysuje, o kolko to auto ide pomalsie... inak to zacne brzdit a zrovna rychlost s tym pred tebou.

treba si to vyskusat. Keby sa u nas jazdilo ako v usa, kde sa robia skupinky a vacsina chodi na tempomat, tak to moze byt parada a fakt si oddychnes, ale u nas, kde jeden ide 130, druhy 120, treti 115, stvrty 145, piaty 90, atd to proste nejde.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Díky za vysvětlení. Ty 3 sekundy je fakt moc, ale četl jsem, že na jiných autech se to dá štelovat od 1 sekundy. Já to ale stejně vidím tak, že to v podstatě dělá totéž, co ty bys dělal nohou. Když se tomu autu před tebou vyhneš, zase to samo zrychlí na původně nastavenou rychlost.... To bys přece udělal také.... Já nemohu soudit, nejezdil jsem s tím, ale lákají mě takové vychytávky... Možná bych byl také zklamaný, dokážu si představit, že jedeš za blbem co neumí jet plynule....ale pak mám přece možnost to vypnout, případně ho objet...
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Vážení, jsme svědci jak se mnozí neustále snaží koupit dokonalé vozidlo téměř bezporuchové. Existuje takové?? Ano pánové!!! Není ani příliš drahé a spolehlivost je obdivuhodná....a spotřeba? No posuďte sami. Předem upozorňuji, je to hybrid. Takže nepotěším dehťáky ani benzíňáky...Nedávno jsem takový okukoval, byl poněkud složitější - tak jak se na něm jemňounce zavíraly dveře, to dnes žádné auto nedokáže (to není sranda!) Tak tady je ten jednodušší...
http://www.tipcar.cz/bricka/bricka-kons ... 20808.html
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Srovnání kvality .... většina to zná...

http://www.autoweb.cz/tuev-report-2011- ... uprostred/

otevřte si dole ty tabulky.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:
m5t píše:Chlape o tom jsem jen tak mimochodem referoval já a byla to cena jen za gumičky, smůla je že to delší ramínko má 65 cm a to asi v makru není. Potom po mé skušenosti v zimě si myslím,že ty klasické kovové jsou na zimu vhodnější, protože na ty ploché se nabalí led,který tu plochu zvedne a už to nestírá, je to když hodně hustě sněží a po dojezdu stěrače natopený sníh zmrzne v ledovou hroudu a každým stíráním se zvětšuje.Pak máš na okně něco jako tankový průzor,pomůže jedině zastavit a ručně oklepat, to jsem u klasických kovových neznal.
Mají tam opravdu výběr, různé velikosti na všechny běžné značky a dokonce už v balení jeden dlouhý a druhý krátký. Mrknu se, jestli je tam těch 65 cm.

....
Tak jsem se tam díval a mají 65cm, ale jen plecháče a značka pochybná, navíc v balení 2kusy stejné délky. Nedoporučuji. V sousední diskusi najdeš dobré odkazy, nemá cenu to rozebírat tady. Zkus ten SHERON, také to tam najdeš.
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

kar202 píše:Přátelé, všimli jste si v mnoha diskusích, jak často se setkáváme s fenoménem „Podfouknuté těsnění pod hlavou“ u dieselových motorů? Souvisí s tím pak takové problémy jako špatné starty studeného motoru, ztrácející se chladicí kapalina, auto netopí, voda (emulze) v oleji, případně obráceně … Pokusím se z pohledu své bývalé profese vysvětlit, v čem spočívá problém, proč právě u současných nafťáků jde poměrně o častý problém. Pánové, především nejde o nový problém. Diesel byl na toto vždy náchylnější. Příčinou jsou mnohem vyšší tlaky ve válcích při expanzi. Zdůrazňuji „při expanzi“, ne při kompresi. Komprese je u současných dieselu překvapivě nízká díky pokročilým technologiím, odkazy na ně jsem zde několikrát dával. Navíc, dnes celo hliníkové motory mají přece jen některé součásti z jiných kovů, šrouby hlavy jsou ocelové, vložky válců rovněž, v těsnění je měď…. Všechny tyto komponenty mají naprosto odlišnou tepelnou roztažnost. To znamená, že těsnění pod hlavou je dokonale sevřeno mezi hlavou a blokem motoru teprve tehdy, až se motor ohřeje na provozní teplotu. Na víc, dnes u Toyoty D CAD u silnější verze máte obsah motoru jen 2,2 l a při tom neskutečný výkon 130 kw. Aby toho bylo dosaženo, muselo dojít k dalšímu nárůstu tlaků při expanzi – více vzduchu (turbo) a nafty. Není tedy divu, že takový motor je pak citlivější na zacházení ze strany obsluhy. Rozhodně nemůže být za studena zatěžován na plný výkon! A to je právě kámen úrazu. Většina řidičů byla zvyklá (u Toyoty zvláště), že jím spolehlivé benzíňáky mnohé odpustí, avšak u „nadupaných“ dieselů naráží na jejich technické a technologické limity. Z toho plyne: Studený motor – opatrně šlapat na plyn. Nejen nevytáčet, ale ani při nízkých otáčkách nezatížit větším sešlápnutím plynu – to je to nejhorší, co byste mohli udělat. Tehdy jsou tlaky při expanzi nejvyšší, těsnění ještě není dokonale sevřeno (studený hliník je smrštěn) a dojde k podfouknutí. Jakmile k němu dojde jednou, už těsnění nikdy dokonale netěsní, problém postupně narůstá a většinou při ochlazení už nenastartujete. Díky sníženému kompresnímu tlaku se málo stlačený vzduch nezahřeje na zápalnou teplotu nafty.
....specielně pro CommonUser dávám znovu k přečtení...
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

kar202 píše:
kar202 píše:Přátelé, všimli jste si v mnoha diskusích, jak často se setkáváme s fenoménem „Podfouknuté těsnění pod hlavou“ u dieselových motorů? Souvisí s tím pak takové problémy jako špatné starty studeného motoru, ztrácející se chladicí kapalina, auto netopí, voda (emulze) v oleji, případně obráceně … Pokusím se z pohledu své bývalé profese vysvětlit, v čem spočívá problém, proč právě u současných nafťáků jde poměrně o častý problém. Pánové, především nejde o nový problém. Diesel byl na toto vždy náchylnější. Příčinou jsou mnohem vyšší tlaky ve válcích při expanzi. Zdůrazňuji „při expanzi“, ne při kompresi. Komprese je u současných dieselu překvapivě nízká díky pokročilým technologiím, odkazy na ně jsem zde několikrát dával. Navíc, dnes celo hliníkové motory mají přece jen některé součásti z jiných kovů, šrouby hlavy jsou ocelové, vložky válců rovněž, v těsnění je měď…. Všechny tyto komponenty mají naprosto odlišnou tepelnou roztažnost. To znamená, že těsnění pod hlavou je dokonale sevřeno mezi hlavou a blokem motoru teprve tehdy, až se motor ohřeje na provozní teplotu. Na víc, dnes u Toyoty D CAD u silnější verze máte obsah motoru jen 2,2 l a při tom neskutečný výkon 130 kw. Aby toho bylo dosaženo, muselo dojít k dalšímu nárůstu tlaků při expanzi – více vzduchu (turbo) a nafty. Není tedy divu, že takový motor je pak citlivější na zacházení ze strany obsluhy. Rozhodně nemůže být za studena zatěžován na plný výkon! A to je právě kámen úrazu. Většina řidičů byla zvyklá (u Toyoty zvláště), že jím spolehlivé benzíňáky mnohé odpustí, avšak u „nadupaných“ dieselů naráží na jejich technické a technologické limity. Z toho plyne: Studený motor – opatrně šlapat na plyn. Nejen nevytáčet, ale ani při nízkých otáčkách nezatížit větším sešlápnutím plynu – to je to nejhorší, co byste mohli udělat. Tehdy jsou tlaky při expanzi nejvyšší, těsnění ještě není dokonale sevřeno (studený hliník je smrštěn) a dojde k podfouknutí. Jakmile k němu dojde jednou, už těsnění nikdy dokonale netěsní, problém postupně narůstá a většinou při ochlazení už nenastartujete. Díky sníženému kompresnímu tlaku se málo stlačený vzduch nezahřeje na zápalnou teplotu nafty.
....specielně pro CommonUser dávám znovu k přečtení...
:D Ano anooooo, ja uz to mam ako plagat na stene. Specialne diky. :lol:
Neber vsetko vazne. Zivot je svina, tak si uzivaj. :D

Teraz vazne. Berem to, rozsirujem si obzor. :thumbsup:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Vidím, že jsi v dobrém rozmaru a to mám radost, neboť má snaha se neminula účinkem. Tentokrát se terapie jmenovala "Hodný tatko" :lol: (Myslím v těch sousedních diskusích...nemysli si, jsi napjatě čten a to je úspěch). Uvidíme, jak dloho nám to vydrží :wink: Snaž se co nejdéle. To víš... i mé možnosti nejsou nekonečné. Předchozí terapie by ti měla poskytnout i zvýšený smysl pro humor, po kterém tak voláš u ostatních. (Doporušená literatura: C.G.Jung) Máme tě rádi.....pamatuješ? Už jsem ti to jednou napsal a ty jsi odpověděl "Majte ma radi"....Dvě téměř stejné věty, ta tvá měla hloubku... Tak se drž a zase někdy napiš.
Mošťák
Člen Týmu

Spotřeba a tempomat

Příspěvek od Mošťák »

Zdar vsichni.
Rozdělal jsem predevcirem EGR ventil(dle rad zde na webu) a nestacil se divit.Staci jen povolit čtyři srouby,myslim orisek 12 a byl venku za par minut.Total zaneseny na kamen zatvrdlym karbonem.Vše jsem poradne vycistil.Pro poradne vycisteni jsem odsrouboval i ovladani-imbus a 3 srouby a včera jsem se maličko projel cca 350km,abych to vyzkoušel.

město 20%
mimo mesto 60%
dálnice 20%
a prumer mi ukazal 6,4l pred vycistenim 8,0l

Snazil jsem se jet v rámci moznosti dle predpisu a stále tempomat
Teplota kolem 0,nepouzivam aditiva,tankuji u Hypernovy

Zitra jedu na otocku do Brna,bude to 600km,tak pak napisu jak to dopadlo.
Avensis 2,2 D4D D-CAT 130KW kombi 09/2006
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Spotřeba a tempomat

Příspěvek od CommonUser »

Mošťák píše: Teplota kolem 0,nepouzivam aditiva,tankuji u Hypernovy
Co ty na to kar202, ten chlap sa fakt neboji. 8)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jo bohuzel to co sem dal kar202 je pravda a nejen u osobaku, ale i u nakladaku atd. Staci se podivat na nejnovejsi naftaky u BMW, klam se splhaji vykonu dvoulitru.
Ale na druhou stranu je zase spatne, pokud clovek jezdi s podtocenym motorem, ze se ani turbo nestihne rozebehnout.
Proste jezdit s rozumem a normalne se mi zatim vzdy osvedcilo.

CommonUser a ceho by se mel bat ? U hypernovy dostanes stejny benzin jako u Shellu, OMV a ostatnich cerpacich stanic. Dokazuje to asi rok neb dva stary pripad, kdy natankovali do cisterny, ktera to pak posleze rozvezla do cerpacek, misto nafty benzin a v seznamu postizenych stanic byli Shell, OMV, Hypoernova, Makro a dalsi.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

je pravda, ze benzin sa takto moze rozvazat po viacerych staniciach, ale nezalezi iba na palive, zalezi aj na kvalite a starostlivosti o nadrze.
gooffyy
Věčnej rejpal

těsnění pod hlavou

Příspěvek od gooffyy »

Zdarec... kolik stojí těsnění a popřípadná oprava??? díky
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“