Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
papi
Manager Týmu

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od papi »

tak před čekáním dodání vozu se poptám, abych trochu rozředil vodu:
Jak je to s heverem, je dodáván s vozem, nebo tam není a případně jaký?
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
Forfoc
Člen Týmu

Příspěvek od Forfoc »

Žádný hever u auta není, pokud si nepriobjednáš dojezdové kolo za 6100, kde je pak hever soucasti dojezdoveho kola. Jelikož se auto asi zvedá pod motorem a pod kufrem, tak ideál je asi snížený pojízdný hydraulický hever, který ale asi nebudeš vozit v autě vzhledem k jeho velikosti a vaze.
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

farnell,
ako vies kto co ide kupovat? Ja viem len jedno, nikdy nehovor nikdy. Aj ked nechapem, preco by som mal kupovat horsie auto (v mnohych aspektoch) ako mam.
Ked bude FL s 1,2 T, mozno ma za 15 presvedcia. :?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ultra
Manager Týmu

Příspěvek od ultra »

"trkocete"tu ako stare totky na trhu. O nicom ale aby rec nestala.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Čo nepovieš? :-D
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Tenantles1
Navigátor

Příspěvek od Tenantles1 »

Viem, že sa to v tejto téme nenosí, ale skúsim ešte raz k téme.
Od štvrtka som (zatiaľ) šťastným majiteľom Corolly SD, exec.+VIP.
Najazdených vyše 500 km, diaľnica,okresky, mesto.
Subjektívne, auto je veľmi pekné, tiché a pohodlné. Na diaľnici sa netrápi tak, ako som čakal. Kvôli zabehnutiu motora som sa vyhýbal tempomatu a nejazdil až tak defenzívne ako mi je prirodzené, ale na druhej strane som ani nešiel do extrémov, takže spotrebu a podobné hodnotenia si nechávam na neskôr.
Nemal som moment,kedy by sa auto vyslovene trápilo.
Jazda po meste a po okreskách je zábava a aj napriek tomu, že mám dovolenku, rád si odpustím pivo a robím šoféra pre rodinu.
TT2 je oveľa lepší ako som očakával, až na to, že mi to neukazuje interpretov a názvy pesničiek cez Spotify, ale snáď prídem na to v čom je chyba. Android Auto jediná vec, ktorá chýba k šťastiu.
Negatívom je zatiaľ odkladací priestor. Je ho tam ozaj málo na štandardné veci, ktoré nosím denne (peňaženka, kľúče, telefón).
To je však vec zvyku a toho, či sa mi podarí nájsť vyhovujúci stojan na telefón. Odkladacia skrinka je zato dostatočne veľká a v kombinácii s priemerne veľkou schránkou v stredovej lakťovej opierke sa s tým dá žiť. Odkladacia priestory vo dverách sú malé, 1,5 l fľaša sa nezmestí.
K bezpečnosti, väčšinu asistentov poznám zo Suzuki a z Toyoty + nejaké skúsenosti z požičaných áut.
Čítanie ŠPZ je oveľa lepšie ako na Yarise, ale stále prakticky asi nepoužiteľné. Parkovací asistent som použil len na skúšku, ale som príjemne prekvapený. Sledovanie pruhov a udržovanie v pruhu funguje dobre. HUD je naozaj super, zvykol som si veľmi rýchlo. Tempomat si nechávam na neskôr, ak bude na úrovni Suzuki, tak budem šťastný.
Hneď v druhý deň som trafil nejaký kameň od oproti idúceho auta, ktorý mi spravil hlbokú ryhu do prahovej lišty,ale tak auto je spotrebný materiál.
To sú zatiaľ pocity a dojmy po víkende. Ak by niekto mal nejaké konkrétne otázky, napíšte, rád poradím, pozriem na aute. Inak sa už budem snažiť vyjadrovať mimo tejto témy a radšej ku konkrétnej veci. Naháňanie ega nechám na iných BežnýchUžívateľov.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Forfoc píše:Žádný hever u auta není, pokud si nepriobjednáš dojezdové kolo za 6100, kde je pak hever soucasti dojezdoveho kola. Jelikož se auto asi zvedá pod motorem a pod kufrem, tak ideál je asi snížený pojízdný hydraulický hever, který ale asi nebudeš vozit v autě vzhledem k jeho velikosti a vaze.
Mohl bys blize specifikovat zvedani pod motorem a pod kufrem? To jako auto nema za patkou u predniho kola pod prahem zesileni na podvozku pro zvedak, asi jako vsechny auta temer vsech znacek? :lol:
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Tenantles1: Daj si do podpisu v profile motorizáciu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Luke_Luke píše:
Forfoc píše:Žádný hever u auta není, pokud si nepriobjednáš dojezdové kolo za 6100, kde je pak hever soucasti dojezdoveho kola. Jelikož se auto asi zvedá pod motorem a pod kufrem, tak ideál je asi snížený pojízdný hydraulický hever, který ale asi nebudeš vozit v autě vzhledem k jeho velikosti a vaze.
Mohl bys blize specifikovat zvedani pod motorem a pod kufrem? To jako auto nema za patkou u predniho kola pod prahem zesileni na podvozku pro zvedak, asi jako vsechny auta temer vsech znacek? :lol:
samozřejmě, že to auto to má jako ostatní auta. Zvedání auta pod motorem v domácích podmínkách, no nevím a proč bych to vůbec měl dělat ?. Já používám hydraulický hever a normálně zvednu auto pod prahem ve výrobcem určeném místě. Corolla je v tomto zcela standartní auto.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
quantum95
Člen Týmu

Příspěvek od quantum95 »

Ahoj všem, poměrně dlouho už sleduji toto téma a snažím se najít nějaké bližší informace ohledně používání/použitelnosti head-up displeje. Mohl by někdo dát k dispozici nějaké fotky a info o tom, co vše lze zobrazit,případně jaká je "viditelnost" promítání, a zda to někdo běžně používá anebo naopak to z nějakého důvodu vypnul? Díky
Toyota Corolla TS 1.8Hybrid Executive (2019)
Toyota RAV4 Hybrid Selection (2018)
Toyota Verso 1,8 Active Trend(2016) Ex
papi
Manager Týmu

Příspěvek od papi »

měl sem to akorát při testovací jízdě a čitelnost byla výborná a to bylo velmi slunečné počasí ...
Je to rozhodně příjemná věc, ale abych za to tolik připlácel , to ne ... . Ale kdyby mě byly peníze šumák, tak bych to bral :)
Toyota Corolla SD Hybrid 1.8 comfort+tech
Ford Mondeo MK3 92KW benzín
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

jelikož mám výbavu Selection, tak jej nemám, nicméně při testech jsem s ním jezdil a co si pamatuji tak zobrazuje rychlost digitálně, značky a tvz. ekonoměr, majitelé hybridů vědí o co jde, bude tam ješně něco, ale to budou muset doplnit jiní. Čitelost potvrzuji předešlé, byla velice dobrá.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

MartinHSD píše: samozřejmě, že to auto to má jako ostatní auta. Zvedání auta pod motorem v domácích podmínkách, no nevím a proč bych to vůbec měl dělat ?. Já používám hydraulický hever a normálně zvednu auto pod prahem ve výrobcem určeném místě. Corolla je v tomto zcela standartní auto.
Presne to jsem si myslel, nechapu ten jeho prispevek ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
quantum95
Člen Týmu

Příspěvek od quantum95 »

papi píše:měl sem to akorát při testovací jízdě a čitelnost byla výborná a to bylo velmi slunečné počasí ...
Je to rozhodně příjemná věc, ale abych za to tolik připlácel , to ne ... . Ale kdyby mě byly peníze šumák, tak bych to bral :)

Peníze mi "šumák" nejsou,ale rozdíl mezi Selection a Executive, není podle mne omračující a hlavně černý interiér, černá střecha, mám pocit,že je všude tma, a světlý interiér Selection neumí........
Toyota Corolla TS 1.8Hybrid Executive (2019)
Toyota RAV4 Hybrid Selection (2018)
Toyota Verso 1,8 Active Trend(2016) Ex
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

tak Papi nemá ani Selection, má objednaný sedan Prime :-). Selection mám já u TS a v případě volby zda Selection nebo Executive asi již opravdu nerozhodují peníze, tam je ta cena hodně podobná, ale spíše osobní vkus a preference a to byl i můj pohled. Já např. preferoval dvoubarevné provedení, 18 kola a chtěl jsem naopak tmavý interiér proto jsem volil Selection a tma tam opravdu není :-). Někdo chce zase 17 kola a světlý interiér a pak musí volit Executive, kde má volbu. Použité materiály jsou pak v obou výbavách stejné. Já výběru nelituji.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“