Nová COROLLA 2019

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
saab
Věčnej rejpal

Re: Nová COROLLA 2019

Příspěvek od saab »

Forfoc píše:Připojím svůj názor. V Německu Toyota asi moc populární není, mají tam přeci svá auta, která je třeba prodávat. Četl jsem jednu německou recenzi a tam mimo jiné psali něco ve smyslu no jo Japonec, auto které nemá velké prodeje (v Německu), je dobré, ale proč ho kupovat, když máme VW. Moc nevěřím v nezávislot německých testů, kdy se srovnává koncernové auto s "cizákem".
Na VW Toyota v Německu nemá, ale zase tak tragické to není, Toyota byla za loňský rok 11. nejprodávanější značka v Německu, prodali téměř 84tis aut. viz https://www.best-selling-cars.com/germa ... nd-brands/
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Kocúr píše: Ak jazdíš ako píšeš tak samozrejme si agilnejší s manuálom. Ale ruku na srdce, nikoho iného s takýmto jazdným štýlom nepoznám. Toto je štýl jazdca pretekára (vždy v strehu) - na takých som asi zatiaľ šťastie (smolu) nemal. Takíto skôr kupujú autá typu Megane RS, I30N, Leon Cupra a nie corollu s 1.6. Aspoň som si to doteraz myslel. :biggrin:
Ruku na srdce, ja zase drtivou vetsinu lidi, se kterymi se znam a kteri se motaji kolem aut, tak jezdi prave takto, protoze vetsina z nich jsou proste zavodnici, kloboucniku s platem vajec vzadu moc neznam. A napsal jsi to dobre, jsou to zajimave auta, chybi tam jeste type R. A jak jinak jezdit za volantem v dnesni doprave plne ignorantu, nez vzdy ve strehu?
Ale ohledne vyberu auta to mam spise naopak, protoze jezdim pomerne hodne, volim spise spolehlive auto, ktere mne i na dlouhe vzdalenosti doveze vcas a vyblbnu se pak na okruhu. Stejne se rozhoduje tim meziclankem mezi volantem a sedackou, takze i s 1,6 muzes byt na okreskach dost rychly, kdyz obujes treba pilot sporty :-))
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ota12 píše:No, Lucifere, trosku to zavani adoraci Toyoty :) . To jsi mel sakra smulu, ze se kazde auto, do ktereho jsi sedl do roka podelalo. Ja jsem vystridal dost aut a asi jsem mel stesti na dobre kusy (jo, priznam, jedna z Primer mela problem asi po 30.000km). Jen moje posledni dve auta byly KIE a za 8 let se nepodelaly ani jednou.
K tematu hybridu se vyjadrovat nemohu, protoze mam atmosferu. Tema spotreby je vecne zive na vsech forech a pro vsechny typy, mozna by stalo za to udelat samostatne vlakno Corolla 2019 spotreba a tam se muze diskutovat k tomuto tematu do aleluja. Jen muj laicky nazor k hybridum a spotrebe. Kdo si koupi hybrid 2.0 ve vybave executive, tak otazka spotreby asi nebude mit takovou vahu jako pro nekoho, kdo hleda auto s nizkou spotrebou a hybrid 1.8 je na hranici financnich moznosti. Srovnavat vysledky testu spotreby na 0.1 l je zbytecne, protoze pro porovnani vysledku je potreba stanovit presne podminky testu. Nestaci rict, ze pojedu mesto. Brno je stejne velkomesto jako Bratislava a je rozdil, jestli se mestem sunu ve spicce od semaforu k semafory v kolone pres cele centrum anebo projizdim ulicemi za normalniho provozu, takze sice musim zpomalovat, zastavovat, neustale se rozjizdet, radit atd., ale jedu.

Adorací rozhodně netrpím, je to u mě spíše zklamání z koncernových aut. Měl jsem všechny auta od novoty a například u Seata Ibizi šel po osmi měsících do kopru chladič (naštěstí v záruce), pak došlo ke koupi ,,upozorňuji" nové krátké Fabie a tam začala ta pravá rotyka. Motor hlásil chybu za chybou, došlo k uvolnění převlečné matice na přední nápravě (každé přidání nebo ubrání rychlosti to vydalo zvuk jako když má něco odletět) a palubka po půl roce drnčela jako by jí snad ani neuchytili . A aby toho nebylo dost, tak jsem koupil novou Fabku v kombajnu rok 2005 jak se říkalo ,,facelift". Jako blbec jsem vletěl do tříválcové vychvalované techniky zvané HTP. Na tohle pánové nikdy nezapomenu, dvakrát jsem jel na plaťáku kvůli cívkám a po čase motor při přidání cukal jako kdyby do něj nešla šťáva. Po těchto zkušenostech jsem dlouho přemýšlel jakou značku auta příště zvolit. Naštěstí jsem znal hodně kluků co rajtovali japonský rejžovary (promiňte tenhle název) a neměli jedinou závažnou opravu. Jak se říká, zkusil jsem novou Toyotu Corollu a bylo rozhodnuto. Po pěti letech opravdu neznám jedinou závadu a ani prasklou žárovku. Možná, kdybych šel do jiné značky a auto takhle sloužilo asi bych v Toyota klubu nebyl. Rozhodně neřeším nesmysly typu auto nemá výkon, který stejně nikde už nejde pořádně uplatnit a jede se dnes pořád v kolonách. O řazení ani nemluvím, tam je to u atmosféry pro někoho těžká škola začátečníka :biggrin: jak se říká turbo je turbo :wink: Takže jestli bych se někdy zase nechal ukecat na evropskou značku auta, budou se mi zatraceně třást kolena. :biggrin:
Toyota Corolla 2020 1,8 Hybrid
Toyota Corolla 2014 1,6 Valvematic
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

farnell píše:A aj švagor ktorý tam žije a pracuje viac ako 20 rokov mi potvrdil, že táto značka sa tam príliš neujala.
A vraj aj hybridné motorizácie kvôli krádežiam nie sú dosť obľúbené v poisťovniach.
Mozem potvrdit, ze poistka je na hybrid vyssia. RAV4 a CX5 najkradnustejsie auta v DE mimo premie.
https://www.startstop.sk/news/19330/naj ... v-nemecku/
Luke_Luke píše:Haha, vedel jsem, ze s tim pujde jet pres 10L/100km
Jasne, horovorim to uz davno. Ja mam spotrebu aku chcem :wink: Vsetko sa da, ked sa chce. Tu je 1,8 HSD so spotrebou 19,2L. Jazda v horach.
https://de.motor1.com/reviews/343991/ta ... brid-test/
MartinHSD píše:CommonUser nemá rád novou Corollu to je evidentní, hybridní pohon mu asi vzhledem k jeho potřebám nic nepřinese
Tu nejde o to, co mam rad. Ale co Toyota produkuje. Uvidime, ked sadne ten prach z uvedenia novych modelov, co realne dava a nedava zmysel.
RAVku nestihaju vyrabat, teda hybrid. RAV4 2,0 je uz v akcii. Ze v EU nemas v Corolle 2,0 je tiez masivne diskutabilne.
Naposledy upravil(a) CommonUser dne pát 19.07.2019, 09:14, celkem upraveno 1 x.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Ravku nestíhají vyrábět pro amíky. U nás jsem zatím na cestách nepotkal ani jednu :biggrin: Nebude to cenou? :roll:
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

CommonUser píše:Kocur, chlapci z motoringu nejazdili po velkomeste, ako sorry ale to Blava neeeeni. Lokalne podmienky su proste ine.
Ale nooo.. 2.0TSI po veľkomeste za 7,6l... Verím, že s Corollou dali 6,5 v meste úplne v pohode, ale nechce sa mi veriť že pri rovnakom jazdnom režime dali na 2,0 TSI za 7,6l. To ja žijem v Prahe a do práce to mám cez centrum najbližšie. Ak nie sú moc zápchy, tak sa pohybujem okolo 9-10l, ak je úplne voľno (do 7:00 tak sa dá dôjsť okolo 8l), ak idem cez špičku tak 10-12l. To je jazda v meste. Jasné, že ak idem po obchvate a nie je zápcha viem ísť za 5-6,5l. Nemáš odkaz na test?
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
CommonUser
Věčnej rejpal

Ne, len tlacena forma zo 4.jula.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Lucifer23 píše: Rozhodně neřeším nesmysly typu auto nemá výkon, který stejně nikde už nejde pořádně uplatnit a jede se dnes pořád v kolonách. O řazení ani nemluvím, tam je to u atmosféry pro někoho těžká škola začátečníka :biggrin: jak se říká turbo je turbo :wink: :biggrin:
Zkus nekdy vyjet mimo mesto, nebo brzy rano, nebo v noci, nebo si vyjed s autem jen tak pro radost na okresky do hor. Jestli te bavi skakat sem a tam v kolonach proti gustu...ale ja teda 90% casu pouzivam auto i jinak a je u toho zabava, ne jen premistit se z A do B...
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

CommonUser píše:Ne, len tlacena forma zo 4.jula.
No ako verím , že to tam bolo, ale Leon 2.0TSI 140kw má podľa NDEC kombinovanú spotrebu v meste 8.0l https://www.autohled.cz/a/seat/leon-st/2-0-tsi-dsg/4983.
A to vieme, že je celkom nereálna vec. A oni to podliezli o 4 deci v porovnaní s hybridom, ktorému zas namerali viac skoro o 100% podľa spotreby písanej v meste podľa NDEC (3,4l). Navyše vieme, že podvod to nie je (3,4 je samozrejme rovnaký údaj ako pri Leone, ale napríklad tu http://blog.auto.cz/neobjektivniridic/2 ... uje-horce/ fanúšik nafty Ozzy, ktorý nedá na svoje Mondeo 2.0TDCI AWD dopustiť sám nameral 5,2l v pražskej špičke - to len ako príklad, kde sa môže spotreba HSD pohybovať).
Teda buď je tam tlačová chyba, alebo je to fakt brutálne zavádzanie až klamanie.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Luke_Luke: Chápem Ťa, berieš šoférovanie a rýchlu jazdu ako koníček a zábavu. Mňa síce jazda autom baví ale ... Proste nie takto. Mne jednoducho stačí že krútim volantom a obzerám sa okolo seba, sledujem a tak nejak si užívam skôr okolie ako prácu s pedálmi, volantom atď. Vykružovať zatáčky tak aby si človek hovel v aute ako v sofa v obývačke, v komforte, akoby sledoval film. Nemám rád trhanie autom do strán, či jazdu brzda - plyn. Obrazne povedané - štýlom jazdy sa skôr vidím v limuzíne ako v hothatchi.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Lucifer23
Navigátor

Příspěvek od Lucifer23 »

Přesně tak jak říká Kocúr. Stejné to je u řidičů motocyklů, někdo jezdí na kochačku a má Chooper, jiný zase má rád adrenalin a lítá na sportovní silničce. Tím chci říct, že i Chooper dokáže jezdit slušně rychle, ale majitelé je používají k pohodě, klidu a vnímají více okolí. Já osobně mám radši ten klid, pohodu a to mi Corolla v sedanu nabízí habaděj. Samozřejmě, když mě to chytne a jedu sám na klidné silnici, tak si také rád zajezdím tou trochu nepovolenou rychlostí a zrovna v tom manuálním řízení. :D A až se mi unaví levá nožička a nebude chtít šlapat spojku, bude automat. :wink:

Corolla 2014 1.6 Valvematic, manuál
CommonUser
Věčnej rejpal

Kdo nema ruzove okuliare resp. think twice:
https://www.youtube.com/watch?v=JTwr8ApAf14

A toto je pre nekritickych majitelov resp. hardcore fans:
https://www.youtube.com/watch?v=4twemYNsTuQ

Kazdy nech si vyberie resp. choose your destiny ... :tongue:
androids
Řidič

Příspěvek od androids »

Ocenil by som aj pripadne hodnotenie od servisneho profesionala, trebars aj anonymne priamo od Toyota, keby vedel poskytnut hodnotenia novej Toyoty Corolla (HB,TS,Sedan), z jeho pohladu ich + -. Zazil som hodnotenie dealera, ktory nemal jedineho dobreho slova na nove TC 2019 Hybrid.

Nekonecne infaltilne vstupy "s porovnavanim velkosti" mi na fore vobec nechybaju, nepridavaju obsahu fora ziadnu hodnotu a posobia tu depresivne (je mozne si riesit frustracie s manzelkami doma ?). Videa s testami su skvele, davaju rozny uhol pohladu.
Vsetky vyrobky su vyrabane tak, aby vyrobca (a importer/dealer) zarobili, preto nikdy nezazijeme dokonale auto (plati aj pre ine odvetvia).
(Dovolim si na margo roznych technologii aut taketo hodnotenie: "Technologie nie su uvolnovane bez kontroly. Je smiesne, ze po xx rokoch stale behame na spalovacih motoroch, aj ked sa pre ine zdoje energie umiera".)
TC TS NG19, 1.8 HEV, 3U5, Executive
peter3422
Člen Týmu

Příspěvek od peter3422 »

Nechapem. Fakt nechapem. Ako mozte 150 stran diskutovat o jednom aute.
Kto chcel si to auto kupil, kto nanho nema alebo ho nechce tak frfle.
Corolla sedan hybrid 2019 Full + VIP + NAV
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mňa by napríklad zaujímalo, či má nová corolla nejaký indikátor nízkej hladiny kvapaliny do ostrekovačov, či má nejaký držiačik parkovacích lístkov, či má pri sklopení zadnej stredovej lakťovej opierky tunel do batožinového priestoru, ako je na tom s odhlučnením podbehov a podvozku vôbec v porovnaní s predchádzajúcim modelom, či sa sklopia a vyklopia späťáky automaticky, či sa z grafiky na displeji dá zistiť pri hlásení podhustenia pneu ktorá pneumatika potrebuje dofúkať. A sú výduchy klimy aj pre cestujúcich vzadu?
Dík.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“