Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Intri
Manager Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Intri »

Jestli máš automat, tak ne. Jestli máš manuál, tak ano, pokud něco nezměnili.

Jinak taky přeji mnoho šťastných kilometrů. :)

Párkrát jsem si vzpomněl, že mám odpozorovat, jak se chová studený start. 0 °C, zapnuté vyhřívání zadního skla (a tedy i zrcátek), zapnuté vyhřívání sedaček a klimatizace na odmlžení a otáčky se drží nejdříve lehce nad 1500, pak spadnou lehce pod 1500 a tam chvíli drží. 1800, jak tady někdo psal, mi přijde moc. Je teda otázkou, co ještě by mohlo vyžadovat dalších 300 otáček za minutu.
Naposledy upravil(a) Intri dne úte 23.01.2018, 07:28, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Volat nikam nemusíš, řešil jsem s automatem stejný problém-chybějící plastový kryt motoru. U manuálu je celokryt, u automatu patrně kvůli chlazení středová část chybí. Byl jsem kvůli tomu v servisu, potvrdili mi to. I obhlídkou jiného automatu jsem zjistil to samé.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
mH44
Člen Týmu

Příspěvek od mH44 »

Tak ja nechapem co im to tak trva pretoze aj mne prezuvaju, snad koli registracii, to sa mi nechcelo cakat v tom klienstskom centre tak som to dal im spravit :?
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
kralp
Člen Týmu

Příspěvek od kralp »

Ahoj, při jízdě novou Corollou CVT se mi stává, že auto občas pípne takovým hlubším tónem a nikde se neobjeví žádná zpráva. Není to hlídání pruhů. Všechna zvuková upozornění - překročení rychlosti, zvuky z navigace, překročení rychlosti v navigaci, spotřeba, zvuky z telefonu - mám vypnutá. Typicky se to stane kdýž projedu pod semaforem, nebo radarem, tak to zazní jednou a potom za chvilku po pár metrech se to ozve 2x. Je jedno jestli mám zaplou navigaci, nebo ne. Většinou mi běží radio. Auto nijak nezareaguje, jen se ozve ten tón. A stává se to i při vyšších rychlostech. Jediné co mne napadá, je nějaké rušení se těmi čidly parkovacího asistenta, zdá se mi, že to 2x zaznělo na stejném místě. Nemá někdo podobnou zkušenost? Auto mám 3 dny a jinak jsem moc spokojen! Díky moc!
Toyota Corolla 2017, Executive, bílá, CVT
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

kralp píše:Ahoj, při jízdě novou Corollou CVT se mi stává, že auto občas pípne takovým hlubším tónem a nikde se neobjeví žádná zpráva. Není to hlídání pruhů. Všechna zvuková upozornění - překročení rychlosti, zvuky z navigace, překročení rychlosti v navigaci, spotřeba, zvuky z telefonu - mám vypnutá. Typicky se to stane kdýž projedu pod semaforem, nebo radarem, tak to zazní jednou a potom za chvilku po pár metrech se to ozve 2x. Je jedno jestli mám zaplou navigaci, nebo ne. Většinou mi běží radio. Auto nijak nezareaguje, jen se ozve ten tón. A stává se to i při vyšších rychlostech. Jediné co mne napadá, je nějaké rušení se těmi čidly parkovacího asistenta, zdá se mi, že to 2x zaznělo na stejném místě. Nemá někdo podobnou zkušenost? Auto mám 3 dny a jinak jsem moc spokojen! Díky moc!
Upozornění na radary (právě takový hlubší pípací tón) pípá, i když člověk "nemá zapnutou" navigaci. Píšu v uvozovkách, protože ona je zapnutá pořád, i když není na obrazovce. Dokazuje to právě to pípání na radary.

Zkus vypozorovat, jestli na hlasitost toho pípnutí má vliv hlasitost audia (měla by mít). Taky zkus zkontrolovat, jestli máš v navigaci opravdu vypnuté upozorňování na radary. V souvislosti s tím se mi taky už párkrát (ale jen výjimečně) stalo, že se systém prostě zasekl a začal tím tónem pípat furt v cca sekundových intervalech. Stačí infotainment restartovat (prostě podržet zapínací čudl, dokud nezhasne obrazovka).

Jen tak mimochodem, nejsi z Ostravy? To, co popisuješ (pípnutí a po chvíli 2 další), se mi občas stává na Rudné ve směru na Vítkovice, před "cílovou rovinkou do Vítkovic".
kralp
Člen Týmu

Příspěvek od kralp »

Zkusím se podívat, díky za tip. Zaráží mne, že se tam ale nikde nic neukáže, ani na té mapě. Někdy to pípne jednou a někdy 2x. Z Ostravy nejsem, jsem z Prahy a kdyby to reagovalo na každý radar, tak by to pípalo pořád ;-)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Viděl bych to taktéž na radary, i když mám občas pocit, že by to třeba mohlo být oznámení na přelaďování frekvence u tuneru.
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Ani na mapě? Tam by se měl v pravém dolním rohu ukázat obrázek ptačí budky (čti: radaru :)) a značka s omezením rychlosti. Navigace samozřejmě pípá jen na radary, které zná, takže ty, které jsou někde dlouhodobě (v případě té Ostravy a Rudné dokonce i na místech, kde už dávno nejsou :)) nebo které se do ní nějakým způsobem dostanou (online). Určitě Corolla nemá zabudovanou žádnou formu antiradaru. :)

Pokud není žádná indikace toho, že je po cestě radar, pak nevím, co by tam mohlo pípat. Pokud by to byla parkovací čidla, mělo by pípání mnohem vyšší tón a na obrazovce (obou, infotainment i přístrojovka) by problikla ikona auta s indikací vzdálenosti překážky. To se mi stává občas taky, naposledy zrovna dneska, když přede mnou stála dodávka, ale často to reaguje třeba na "ufouknutí" kamionu stojícího vedle. Hádám, že to má něco společného se sonarovou technologií, kterou to prý používá.
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

@kralp
jezdím také Prahu a pípá mi to po cestě často. Už jsem si zvykl.
kralp
Člen Týmu

Příspěvek od kralp »

Díky moc, na ty radary se zaměřím, mohlo by to být ono!
mirsson
Člen Týmu

Příspěvek od mirsson »

mH44 píše:Tak ja nechapem co im to tak trva pretoze aj mne prezuvaju, snad koli registracii, to sa mi nechcelo cakat v tom klienstskom centre tak som to dal im spravit :?
Ja som to vybavil cez internet, dal som si termin na 9:00 , prisiel som na KC , predbehol som vsetkych za 15 minut som bol vybaveny.
Keby som cakal v rade bolo by to tak na 4 hod., nechapem preco to ludia nevyuzivaju, asi ich to cakanie bavi...
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
mirsson
Člen Týmu

Příspěvek od mirsson »

Inak take zistenie:

Manual, klasicka rucna brzda.

Ked nastartujem so zatiahnutou rucnou : denne svetla nesvietia, kufor je odomknuty
Ked nastartujem bez zatiahnutej rucnej : denne svetla svietia, kufor je zamknuty

Ked rucnu zatiahnem az po nastartovani - denne svietenie nezhasne, ani kufor sa neodomkne...
Toyota Corolla 1,6 Live 2017
Nissan Almera 1,5 2006 (ex)
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

[quote="Intri"][quote="kralp"]Ahoj, při jízdě novou Corollou CVT se mi stává, že auto občas pípne takovým hlubším tónem a nikde se neobjeví žádná zpráva. Není to hlídání pruhů. Všechna zvuková upozornění - překročení rychlosti, zvuky z navigace, překročení rychlosti v navigaci, spotřeba, zvuky z telefonu - mám vypnutá. Typicky se to stane kdýž projedu pod semaforem, nebo radarem, tak to zazní jednou a potom za chvilku po pár metrech se to ozve 2x.

Dnešní ranní průjezd obvyklou trasou, plná radarů...A je to tak, je to oznámení na radary alias "ptačí budky" :-) :-)
pepe1329
Řidič

Příspěvek od pepe1329 »

tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

tak ma za sebou prvu jazdu na dialnici a ... huci to strasne moc :(mam teraz nabehane 150km a dufam ze to ustane, od 125kn/h je hluku veru dost, chodievam 130-140 cital som tu ze corolla je tichsia ako auris no ale potom v aurise si to neviem predstavit, verim ze nejakym zabehom sa ta hlucnost znizi :( inak da sa nejak dorobit na corolle aby kufor vyklopila sama? nejakymi pruzinami alebo cosi take?
Odpovědět

Zpět na „Corolla“