kralp píše:Ahoj, při jízdě novou Corollou CVT se mi stává, že auto občas pípne takovým hlubším tónem a nikde se neobjeví žádná zpráva. Není to hlídání pruhů. Všechna zvuková upozornění - překročení rychlosti, zvuky z navigace, překročení rychlosti v navigaci, spotřeba, zvuky z telefonu - mám vypnutá. Typicky se to stane kdýž projedu pod semaforem, nebo radarem, tak to zazní jednou a potom za chvilku po pár metrech se to ozve 2x. Je jedno jestli mám zaplou navigaci, nebo ne. Většinou mi běží radio. Auto nijak nezareaguje, jen se ozve ten tón. A stává se to i při vyšších rychlostech. Jediné co mne napadá, je nějaké rušení se těmi čidly parkovacího asistenta, zdá se mi, že to 2x zaznělo na stejném místě. Nemá někdo podobnou zkušenost? Auto mám 3 dny a jinak jsem moc spokojen! Díky moc!
Upozornění na radary (právě takový hlubší pípací tón) pípá, i když člověk "nemá zapnutou" navigaci. Píšu v uvozovkách, protože ona je zapnutá pořád, i když není na obrazovce. Dokazuje to právě to pípání na radary.
Zkus vypozorovat, jestli na hlasitost toho pípnutí má vliv hlasitost audia (měla by mít). Taky zkus zkontrolovat, jestli máš v navigaci opravdu vypnuté upozorňování na radary. V souvislosti s tím se mi taky už párkrát (ale jen výjimečně) stalo, že se systém prostě zasekl a začal tím tónem pípat furt v cca sekundových intervalech. Stačí infotainment restartovat (prostě podržet zapínací čudl, dokud nezhasne obrazovka).
Jen tak mimochodem, nejsi z Ostravy? To, co popisuješ (pípnutí a po chvíli 2 další), se mi občas stává na Rudné ve směru na Vítkovice, před "cílovou rovinkou do Vítkovic".