Corolla E170 (2013-2018) - zkušenosti

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
mH44
Člen Týmu

Re: Nová Corolla - Vaše zkušenosti

Příspěvek od mH44 »

a ja som isiel priamo po corolle a nikde inde som ani nebol, pomer cena vykon vybava a financovanie sa nikto nevyrovnal toyo...a to nehovorim o atmosfere a chybajucich k*rv*tok.. i ked to auto budem tocit o 4 roky bolo pre mna dolezite ze to bude spolahlive auto...
coho sa bojim je ta torzna priecka lebo rad jazdim zakruty troska ostrejsie ale inak jazdim pohodlne..ked to bude poskakovat, tak jednoducho zmenim ten styl v zatackach...aj tak je pre mna dolezitejsie dojst do ciela a v klude..
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Pri parkovani s cvt treba zatahovat aj rucku alebo staci dat P doteraz som mal auto s manualom a rucka bola elektricka zatahovala aj odbrzdovala sa sama
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

Pokud jsem na rovině, tak postačí dát P. V ostatních případech přihodit i ruční brzdu, aby západka, která se aktivuje v parkovacím módu P, nedržela celou váhu auta. Když zaparkuješ-dáš mód P-vypneš motor, tak můžeš slyšet, jak západka zacvakne a zaaretuje převodovku.
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

přesně tak, ale mám naučený ručku dávat i na rovině, nemám rád ten zvuk zapadnutí západky a pohnutí auta.
V kopci (poměrně prudkém) dávám N, ručku, pustím brzdu aby se zhouplo, pak P.
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

Co mi uniká? Po zatažení ručky už se auto nesmí přece zhoupnout, ne? :)
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ja sa priznám že teraz keď je pod nulou vyhľadávam parkovanie na rovine bez ručky. Nemám dobrý pocit že mi primrznú doštičky ku kotúčom.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
rogerer
Manager Týmu

Příspěvek od rogerer »

@Intri: no když zastavíš v kopci, tak aby to nestálo na te západce, tak dám N, ručku, pustím normalne brzdový pedál, aby to drzela ručka (zhoupne se to) a pak teprv dávám P. Bohužel zatím musím parkovat v kopci :-)

@Kocúr: u nás v Praze je prd mráz, ale jednou už to luplo:-)
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Active LED Trend+, 2017
(ex)Toyota Avensis Kombi 1.8 Active Trend+ , 2016
(ex)Škoda Rapid, 1.2 TSI 77kw Dynamic, 2013
(ex)Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2001
(ex)Škoda Octavia 1.9 TDI, 2009
(ex)Renault Clio 1.4, 1998[/i]
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Prvú rollku som brzdieval vždy cez ručku a pískali brzdy. Keď som vymenil doštičky aj kotúče (predné 2x) prestal som v zime parkovať s ručkou a brzdy sú ticho. Neviem či to nejako súvisí alebo je to len náhoda ale v mrazoch a keď prší snažím sa ručku proste pri parkovaní neuťahovať.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Intri píše:Co mi uniká? Po zatažení ručky už se auto nesmí přece zhoupnout, ne? :)
Zkus si to, uvidis, ze se zhoupne :). Delam to tak taky, zastavim, brzda, N, rucka, pustit brzdu a P.
RAV4 HSD FWD
on22
Navigátor

Příspěvek od on22 »

Stává se mi, že se mi při prudším brždění automaticky pouští výstražné blikače.

Takže to vypadá tak, že normálně jedu, zabrzdím, kromě brzdových světel se pustí i blinkry, pustím brzdu, blinkry zhasnou a já jedu normálně dál. Říkám si, že pro ostatní musím vypadat jako debil... :roll:

Dá se to nějak vypnout?
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
Intri
Manager Týmu

Příspěvek od Intri »

V manuálu jsem to nikde nenašel a podle mě to vypnout ani nepůjde, to je bezpečnostní záležitost. Signalizace nouzového brzdění. Taky už jsem si párkrát připadal jak péro, když jsem brzdil na semaforech, o kterých vím, že tam jsou kamery fotící už při průjezdu na oranžovou...

Spolu s tím je nutno asi dodat, že podle manuálu se signalizace aktivuje jen v případě, že auto jede přes 55 km/h. Takže formálně vzato k jeho aktivaci v obci nedochází... :)

Ale byl bych raději, kdyby Corolla blikala brzdovými světly, jak je zvykem u jiných značek, ne blinkry. 1) jsou blinkry vidět i zepředu, 2) blikání brzdovými světly pochopí všichni, blinkry ne tak moc.
Corolla 2017 Executive, 1.6 Valvematic, manuál, černá
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Tak corollka je doma co ma prekvapilo nemam kryt motoru zo spodu ked som lial kvapalinu do ostrekovacov a prekvapila ma ze koza je taka akoby prelozena na niektorych miestach ale vraj sa to vystrie no neviem a teraz pozitiva ide to super zrychlenie preradenie no na to ze mam surovy motor 62 km sa nestazujem a plieskanie strku je standard nic nejako extra horsie ako som bol zvyknuty. Hodne ma prekvapila kvalita hudby dobre basy aj ked som tym novy repro nechcel davat vela uvidim kde je ich strop. Mrzi ma absencia spotify v internetovych sluzbach a ta dlazka kufra plato je ozaj na smiech ale zatial spokojny
sysel777
Navigátor

Příspěvek od sysel777 »

Intri píše: Spolu s tím je nutno asi dodat, že podle manuálu se signalizace aktivuje jen v případě, že auto jede přes 55 km/h. Takže formálně vzato k jeho aktivaci v obci nedochází... :)
No v prípade že sa tých 55km/h určuje podľa rýchlosti na tachometri, tak pri 55km/h ideš v skutočnosti menej ako 50km/h :D
Preto som si vypol čítanie značiek s upozorňovaním na prekročenie povolenej rýchlosti, pretože ma to upozorňovalo aj vtedy, keď som vedel, že povolenú rýchlosť ešte neprekračujem (i keď sa mi zdá, že sa dá nastaviť tolerancia) :lol:
Toyota Corolla 1,6 CVT, Active Trend+ LED, 1G3 Sivá (popolavá) - 9/2017
mH44
Člen Týmu

Příspěvek od mH44 »

tyma píše:Tak corollka je doma co ma prekvapilo nemam kryt motoru zo spodu ked som lial kvapalinu do ostrekovacov a prekvapila ma ze koza je taka akoby prelozena na niektorych miestach ale vraj sa to vystrie no neviem a teraz pozitiva ide to super zrychlenie preradenie no na to ze mam surovy motor 62 km sa nestazujem a plieskanie strku je standard nic nejako extra horsie ako som bol zvyknuty. Hodne ma prekvapila kvalita hudby dobre basy aj ked som tym novy repro nechcel davat vela uvidim kde je ich strop. Mrzi ma absencia spotify v internetovych sluzbach a ta dlazka kufra plato je ozaj na smiech ale zatial spokojny
Prajem vela stastnych km..kks, mne este ani nevolali :angry: ..daval si si to zapisovat z predajne resp. prezuvat?
Corolla 2018 Active Trend+ LED, Multidrive, biela
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Hej auto som mal uz na zimakoch a letne v kufri :) dnes tam ale chcem volat ci mi nechyba pod motorom kryt :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“