Nová COROLLA 2019
Re: Nová COROLLA 2019
mne podobné testy nechávají chladným
, vím své a každý kdo to chce chápat to pochopí. Mne jde o reakci na plyn, hbitost auta jako takového, která je u hybridu příjemná a i u té 1,8 není špatná, samozřejmě s přibývající rychlostí se vytrácí a klidně tu 1,8 předjede i slabší benzín s manuální převodovkou, ale o čem to v reálu je ?. Opravdu si snad většina nevybírá auto na podle toho jestli bude při plně vytočeném motoru o 1 vteřinu dříve na semaforech a kdo chce výkon tak snad ani takovém autě jako je 1,8 e-ctv či 1,6 cvt nemůže uvažovat.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Ano, prepinal to na sportbiscuit píše:mel tam sport? tahle auta, to neni jen seslapnout plyn (teda je, ale nejdriv se musi prepnout mapa). chapu, ze ti nerikam zadnou novinku...
At mne klidne sezerou, mne vylozene vytaci ty polopravdy, co tady lidi pisou(placaji se do hrudi a delaji z toho dynamicke auto, ktere tim neni). Hybrid je skvele auto a znovu to rikam, ale doslova mne vytaci, jak z toho dela nekdo nadauto, ktere leti na dalnici, ve meste nezere a na svetlech znici klasicky benzin... Proste je to fajn auto do mesta a ta 1,8HSD, ktera se tady propira je nejmene dynamicka Corolla, horsi nez 1,6 a pooooodstatne horsi nez 1,2T(co se dynamiky tyka).tabika píše:Luke: te tady sezerou
Verim tomu, ze kdyz se bude porovnavat CVT vs eCVT, tak bude hybrid do 50kmh rychlejsi. Pokud se bude resit dynamika manualu, pak nema sanci, vzdyt do 50kmh na manualu ani neradis, jen spravne pustis spojku a tocis do omezovace, to stejne s 2 do nejakych 95-97kmh.dbx píše: Na Auto.cz bola diskusia, ze to chlapci testovali, to ešte s Aurisom, a do 50 km/h bol hybrid fakt o chlp rychlejší - potvrdili to aj diesel funs.
Tunak zase porovnali s nehybridnou verziou (nehybridna má zrejme CVT):
https://www.youtube.com/watch?v=DA7JYTUO0_M
Spravne uvazuje bud o 1,2T nebo o 2,0HSD, ktere jsou pravem dve nejrychlejsi motorizace aktualni Corolly.MartinHSD píše:Opravdu si snad většina nevybírá auto na podle toho jestli bude při plně vytočeném motoru o 1 vteřinu dříve na semaforech a kdo chce výkon tak snad ani takovém autě jako je 1,8 e-ctv či 1,6 cvt nemůže uvažovat.
A ano zrchleni na svetlech je blby test, ktery malokdy v provozu bezny ridic jezdici z A do B vyuzije, nicmene podobna ta dynamika bude pri 80-120kmh pri predjizdeni kamionu, taky 50-140kmh pri najezdu na dalnici a podobne prakticke veci, kde jsou u nas velmi kratke najezdove pruhy a je potreba jednat. Jasne jsou tady kloboucnici, kteri zrychli z 50 na 70 a pak to tam poslou primo pred kamion...ale to je jina kapitola. Dynamika auta je v dnesnim hustem mestskem provozu a pri bezne jizde plne obsazeneho vozidla dnes naprosto klicovym faktorem. Nikomu ji nenutim, ale kdyz se bude psat nepravda, ze 1,8HSD je danamictejsi nez 1,6 nebo 1,2T, tak to budu vzdy vyvracet, jel jsem ve vsech 4 motorizacich a vim presne, jaka je jejich dynamika.
Naprosto chapu, kdyz si nekdo v akci prime koupi sedana s 1,8HSD, kdybych nepotreboval vozit kocarek, nekdy i dva kocarky, taky bych o nem uvazoval. Ale budu si vedom toho, ze si kupuju nejslabsi, nejhospodarnejsi verzi nove Corolly a ze si musim davat pozor pri predjizdeni na okreskach

Na uzavrene plose bez pristupu verejne dopravy samozrejmedbx píše: Nechcem rýpať, len tak zo srandy: to bol semafor na dialnici, alebo v meste...?

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Tusil som to...Na uzavrene plose bez pristupu verejne dopravy samozrejme![]()
![]()

Toyota Corolla 2.0 Hybrid Touring Sports, Comfort-Navi-Tech
Luke : já s Tebou v zásadě souhlasím, mne šlo hlavně o srovnání 1,6 CVT a 1,8 e-cvt, manuální 1,6 jsem nikdy nesrovnával ta je díky lepší práci s převodovkou pružnější. Standartní CVT tu okamžitou reakci na plyn lehce zabíjí, to je můj subjektivní pocit, např. u Yarise je ten rozdíl ještě markantnější. Já když jsem potřeboval u aurisu 1,8 prudce akcelerovat tak jsem vždy zmáčknul režim Power, ten rozdíl tam byl docela znát a neměl jsem nikdy problém, nyní to s 2,0 neřeším, tam mám výkonu dostatek. Samozřejmě, že reakce na plyn není vše a k čemu mne je lepší krátkodobá reakce na plyn když potřebuji ve výsledku předjet kamion v kopci a v půlce mne dojde dech.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mas pravdu. Ti lidi tliachaju kraviny typu: Vybral som si toto a este musim presvedcit okolie, ze je to nieco extra, aby nevyzeral blbo.Luke_Luke píše:At mne klidne sezerou, mne vylozene vytaci ty polopravdy, co tady lidi pisou(placaji se do hrudi a delaji z toho dynamicke auto, ktere tim neni). Hybrid je skvele auto a znovu to rikam, ale doslova mne vytaci, jak z toho dela nekdo nadauto, ktere leti na dalnici, ve meste nezere a na svetlech znici klasicky benzin... Proste je to fajn auto do mesta a ta 1,8HSD, ktera se tady propira je nejmene dynamicka Corolla, horsi nez 1,6 a pooooodstatne horsi nez 1,2T(co se dynamiky tyka).
Papi tu zabije voloviny, na ktoru uz nedokaze odpovedat.
papi píše: HB 1.2 Turbo:
tento motor sem chtěl jen vyzkoušet jak jede, slyšel sem samou chválu a proto asi sem i z něj nespadl na zadek- určitě má lepší zátah od nižších otáček, nižší spotřebu, ale že bych byl z něj paf taky ne
ale jak píšu, jel sem jen krátkou trasu, ale dal mě tam i sport režim, ale jako dobrý, jel vcelku ok, určutě kdyby byl v SD bych asi i oněm trochu uvažoval, ikdyž prodejce říkal, že je rád, že ho tam nedali, nebyl z něho taky nějak odvařený ..
![]()
Mne dava zmysel fakt len ta Corolla 1,2T skoro v najnizsej vybave. A to iste som pisal pre RAVku. Rozdiel medzi zakladnym 2,0 MT6 a 2,5HSD je na SK cez 6000 Euro.CommonUser píše: Preco je predajca rad ? Nejak mi unika dovod. Fakt je to taky prepadak ? Ved to ma zrychlenie lepsie ako 1,6 Valve. Trhac asfaltu necakam, ale aspon uroven triedy ...
V spotrebe sa ti to nevrati asi nikdy, mozno len v cistom meste, ale RAVka dava velky zmysel do mesta ... ako fakt pre bloncky co nevedia parkovat.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Prijemne po dlhej dobe precitat nieco od 2ludi co netaraju 2 na 3..
JO 100% suhlas

JO 100% suhlas

Celkom s tým nesúhlasím. Keď vznikne náhla potreba zrýchliť je lepšia 1,6CVT ako 1,6 manuál. Pretože proces samotného podradenia sa skráti. Nemusíš uvažovať aký stupeň náhle zaradiť, chytiť kvaltpáku, stlačiť spojku, povoliť pedál plynu, zaradiť z 5 do povedzme 3 a strihnúť správne spojku/plyn. Pri CVT stačí len dupnúť na akcelerátor na ktorom tak či tak už nohu máš. Je to takmer bez vodičovej práce.MartinHSD píše:Luke : já s Tebou v zásadě souhlasím, mne šlo hlavně o srovnání 1,6 CVT a 1,8 e-cvt, manuální 1,6 jsem nikdy nesrovnával ta je díky lepší práci s převodovkou pružnější. Standartní CVT tu okamžitou reakci na plyn lehce zabíjí, to je můj subjektivní pocit, např. u Yarise je ten rozdíl ještě markantnější.
Iná vec je keď uvažuješ so situáciou pri manuále že podradené už máš a len dupneš na plyn. Ak rátaš s meraním zrýchlenia až od kedy podradené máš - Vtedy je rollka s manuálnou prevodovkou agilnejšia.
V tomto je to podobné ako pri vyrazení zo stoja na križovatke pri zasvietení zelenej. Na automate proste preložíš chodidlo z brzdy na plyn a stlačíš. Nemusíš stlačiť spojku, zaradiť jednotku, strihnúť spojku/plyn tak aby ti neskapalo a vyraziť.
Z praxe mám vypozorované, že keď vedľa mňa na červenej stojí iné auto tak vždy vyrazím skôr práve preto, lebo keď naskočí oranžová ja len prešliapnem chodidlo z brzdy na plyn s oboma rukami na volante a keď sa rozsvieti zelená ja už vyrážam, kdežto ten vedľa s manuálnou prevodovkou ešte ani nestihol dozaradzovať jednotku.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne stř 17.07.2019, 15:46, celkem upraveno 1 x.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Určite sa nájdu ľudia, pre ktorých je 1.2T vyhovujúci motor (určite to patrí medzi tie lepšie turbo benzíny na trhu).
Na druhej strane, ja si myslím, že aj Corolla 2.0 hybrid pre mnohých ľudí zmysel má, dôvody sú napr.: výkon, komfort automatu, dlhšia výdrž mechanických bŕzd, bez potreby časom riešiť výmenu spojky, pravdepodobne aj o niečo nižšia strata hodnoty - a to má svoju cenu (nejde len o nižšiu spotrebu v meste oproti 1,2T).
Na druhej strane, ja si myslím, že aj Corolla 2.0 hybrid pre mnohých ľudí zmysel má, dôvody sú napr.: výkon, komfort automatu, dlhšia výdrž mechanických bŕzd, bez potreby časom riešiť výmenu spojky, pravdepodobne aj o niečo nižšia strata hodnoty - a to má svoju cenu (nejde len o nižšiu spotrebu v meste oproti 1,2T).
Taktéž absolutní souhlas. Když se chodilo na fórum, řešili se opravdu problémy, postřehy, reálné zkušenosti, ale teď...? Koukněte na toto téma, kolik má stran. A kolik stran je opravdu k věci.....Jano2703 píše:Prijemne po dlhej dobe precitat nieco od 2ludi co netaraju 2 na 3..
JO 100% suhlas![]()
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
toto vlákno je o autě, která zde má včetně mne pár lidí a myslím si, že když se mne nebo někoho co novou Corollu máme někdo zeptá, tak rádi odpovíme a nemyslím si, že nějak špatně. Většina co to auto máme, tak z něj máme radost, nevídím v tom nic špatného, naopak, já jsem spíše pozitivní člověk a nemám zapotřebí hledat na všem mouchy. Co chcete číst ve vlákně k něčemu co 90 % lidí nemá, nejela v tom a spíše jen hledají chyby jako cenu a atd. Nevím co máme řešit u něčeho co nemá zatím žádné problémy, co je vesměs povedené, jen pro někoho drahé, nebo malé a já nevím co ještě. Informací je všude na netu více než dost a toto je prostě nějaká diskuze a nemyslím si, že zcela mimo. Mne je zcela jedno, že někdo nemá z nové Corolly "radost" protože čekal větší auto za menší cenu. Každý si zde najde snad co hledá. Mne lidé co o to auto mají opravdu zájem a chtějí znát můj názor a zkušenost tak napíší SZ a vesměs mne poděkují za radu a informace. Nic si nevymýšlím a to samé si troufnu říci o min. dalších 3 co novou Corollu mají.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
dbx,
menej brzdis - skor ti skoroduju kotuce. A aj som napr. menil po 160tkm prvy krat oblozenie a to som este nemusel (Avis 1,8), dalo by to tych 200tkm
Automat beriem, ze ma svoju vahu, aj ked ten prejav, no ...
Strata hodnoty - toto by som fakt neriesil. Lebo do toho najprv musis nasypat viac a otazka je co lionky, ktore v Priuse+ museli byt ulozene v interiery kvoli strate kapacity v chlade. Na tej 1,2T spravis doma lahsie zakladny servis, si myslim.
BTW
Niekto tu riesil rezervne koleso, tak 1,2T moze mat normalnu rezervu:
https://youtu.be/8p_11eXybgY?t=52
menej brzdis - skor ti skoroduju kotuce. A aj som napr. menil po 160tkm prvy krat oblozenie a to som este nemusel (Avis 1,8), dalo by to tych 200tkm

Automat beriem, ze ma svoju vahu, aj ked ten prejav, no ...
Strata hodnoty - toto by som fakt neriesil. Lebo do toho najprv musis nasypat viac a otazka je co lionky, ktore v Priuse+ museli byt ulozene v interiery kvoli strate kapacity v chlade. Na tej 1,2T spravis doma lahsie zakladny servis, si myslim.
BTW
Niekto tu riesil rezervne koleso, tak 1,2T moze mat normalnu rezervu:
https://youtu.be/8p_11eXybgY?t=52
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Preto sa odporúča na hybride raz za čas zabrzdiť tak, aby zabrali aj mechanické brzdy a neskorodujú.CommonUser píše:dbx,
Inak, Avensis je super auto. Pred časom som dúfal, že doňho dajú neskôr hybridný pohon - keby to tak bolo, tak by som si ho skoro isto kúpil...
Každé auto má svoje silné a slabé stránky, je len otázka individuálnych preferencií, komu na čom viac záleží.
A chlapi co máte novou corollu u moji 2016 mě jako asi jedna ze dvou věcí štve že boční okna při stahování nestíraji rosu jak je to u nové .Díky za odpověd Pepa
corolla 2016 trend+manuál
machacek píše:A chlapi co máte novou corollu u moji 2016 mě jako asi jedna ze dvou věcí štve že boční okna při stahování nestíraji rosu jak je to u nové .Díky za odpověd Pepa
Tak to mám vyzkoušené a funguje to, otevřu a zavru a okno je čisté. Starý Auris to taky neuměl.
Tak to uz je na metal... Koho to napadlo, to co maji 30 let stare auta.. V avensisu to taky neni (a už nebude:-) a sere me to hoodne
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017