Aký olej
Re: Aký olej
Ten tvoj link na mobiloil nefunguje.
Každopádne sa nejako začínam strácať tu na fóre, v zmysle čo je a čo nieje dobrý olej pre moje auto. Asi som pribrzdený a neviem čítať medzi riadkami a navyše nerozumiem vtipu alebo čo.
Nechám to na odborníkov v servise, v ktorom auto servisujem a ktorému po predchádzajúcich skúsenostiach dôverujem.
Mimochodom, odpoveď z centrály Toyota na otázku, či môžem vrámci záruky nosiť do servisu na výmenu vlastný olej:
Z naší pozice zástupce výrobce vozidel Toyota doporučujeme používání originálních motorových olejů Toyota, u kterých můžeme garantovat plnění všech požadovaných vlastností, jež jsou důležité pro správnou činnost, dlouhou životnost a spolehlivý provoz, a které musí splňovat výrobcem vozidel předepsané specifikace.
Musíme také konstatovat, že každý z autorizovaných partnerů Toyota má vlastní právní subjektivitu a ručí za své skutky na základě platné legislativy.
Je v kompetenci zástupců autorizovaného servisu Toyota odmítnout poskytnutí služby, jejímž provedením by přenesli na sebe zodpovědnost za případnou vzniklou škodu, která by Vám použitím Vámi doneseného oleje či například jakéhokoli náhradního dílu bez jistoty potřebné kvality a vlastností daného produktu mohla vzniknout.
Každopádne sa nejako začínam strácať tu na fóre, v zmysle čo je a čo nieje dobrý olej pre moje auto. Asi som pribrzdený a neviem čítať medzi riadkami a navyše nerozumiem vtipu alebo čo.
Nechám to na odborníkov v servise, v ktorom auto servisujem a ktorému po predchádzajúcich skúsenostiach dôverujem.
Mimochodom, odpoveď z centrály Toyota na otázku, či môžem vrámci záruky nosiť do servisu na výmenu vlastný olej:
Z naší pozice zástupce výrobce vozidel Toyota doporučujeme používání originálních motorových olejů Toyota, u kterých můžeme garantovat plnění všech požadovaných vlastností, jež jsou důležité pro správnou činnost, dlouhou životnost a spolehlivý provoz, a které musí splňovat výrobcem vozidel předepsané specifikace.
Musíme také konstatovat, že každý z autorizovaných partnerů Toyota má vlastní právní subjektivitu a ručí za své skutky na základě platné legislativy.
Je v kompetenci zástupců autorizovaného servisu Toyota odmítnout poskytnutí služby, jejímž provedením by přenesli na sebe zodpovědnost za případnou vzniklou škodu, která by Vám použitím Vámi doneseného oleje či například jakéhokoli náhradního dílu bez jistoty potřebné kvality a vlastností daného produktu mohla vzniknout.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø4,2l/100km)
Nikde si sa nestratil, máš tam dobrý olej pre svoj motor a môžeš byť úplne kľudný, meň troška skôr ako 15 000km a nemáš ďalej čo riešiť. Ty si sa nestratil, to iní sa stratili vo vlastnom svete.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Stačí se zamyslet..proč výměna po určitém počtu ujetých km a nebo za určité časové období ? To by mohlo mít nějakou souvislost se skladováním...že by....CommonUser píše:Ak myslis seba, tak to jomaxwell píše:Buď v klidu, to jsou jen neustálé pokusy některých vizionářů obhájit svou "pravdu"... běžně se doporučuje skladovací teplota....ideál mezi 7-25°C, shell udává max 50°C.. a je to jedno pro jaký olej....![]()
Nejaky relevatny zdroj tvojho tvrdenia ? A zdovodnenie preco Total prave pri tejto specifikacii zacal udavat skladovaciu teplotu priamo buletine ?
Nejaka logicka dedukcia preco olej s nizsou viskoznou stabilitou je lepsi ako so sirsou okrem spotreby a de facto nizsej pokuty pre CO2 v EU ?
Dovod resp. vyvratenie zapisu TSB pre valvematic ?
Obhajujes vlastnu "pravdu"![]()
https://mobiloil.com/en/motor-oils/mobil-1/mobil-1
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
- CommonUser
- Věčnej rejpal
To je odpoved na otazku preco je lepsi 0W-20 ako 0W-40 ???
Divna logicka postupnost ...
Ako suvisi s tym "výměna po určitém počtu ujetých km a nebo za určité časové období" ???
Ty mas napisane, ze 0W-20 ma iny interval vymeny (km alebo casovy) ako 0W-40
Ako s tym suvisi skladovanie ? Kde su nejake relevantn linky ?
To si sa fakt zamyslel clovece ...
Kocure, ten link funguje, skor mas problem s browserom alebo s netom.
Divna logicka postupnost ...
Ako suvisi s tym "výměna po určitém počtu ujetých km a nebo za určité časové období" ???
Ty mas napisane, ze 0W-20 ma iny interval vymeny (km alebo casovy) ako 0W-40

Ako s tym suvisi skladovanie ? Kde su nejake relevantn linky ?
To si sa fakt zamyslel clovece ...

Kocure, ten link funguje, skor mas problem s browserom alebo s netom.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Bavíme se stále o skladování?
Auris Touring Sport Hybrid, Style
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Bavime sa o oleji a jeho vlastnostiach pricom skladovanie je faktor vplyvajuci na jeho vlastnosti.
Ak A=>B a B=>C, tak plati A=>C.
Ak A=>B a B=>C, tak plati A=>C.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Nikde ani slovo o tom, že padá záruka. Prvý odstavec je o tom, že TMGO je nejlepší, druhý o tom, že v prípade reklamácie jednáš a súdiš sa so servisom a tretí o tom, že všetko okrem OEM je na hovno. Hodne vyhýbavá odpoveď. Kúp v e-shope TMGO 5W30 za rozumné peniaze a ten ti musia bez komentárov naliať do motora. Ja som si nosil v záruke do servisu vlastný olej (Mobil 1 0W20) a nikdy som s autorizovaným servisim nemal problém.Kocúr píše:Ten tvoj link na mobiloil nefunguje.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Ako vravíš - vyhýbavá a nejednoznačná odpoveď.
Každopádne ja tam medzi riadkami čítam: Daj si do auta v ktoromkoľvek autorizovanom servise naliať čo len chceš, ak ti to tam nalejú, je to na ich zodpovednosť a záručné opravy si vybavuješ tak či tak u nich. Tak sa potom nediv, že ak ten servis ti povie že ak sa ti v záruke vyskytne vada možno spôsobená blbým olejom a na to sa podľa servisu záručná oprava nevzťahuje, my ako centrála sa postavíme za nich.
Ale ako vravím ja, fakt do mňa treba naložiť lopatou, medzi riadkami čítať neviem.
So servisom problém nemám, oni kľudne nalejú, čo donesiem.
Každopádne ja tam medzi riadkami čítam: Daj si do auta v ktoromkoľvek autorizovanom servise naliať čo len chceš, ak ti to tam nalejú, je to na ich zodpovednosť a záručné opravy si vybavuješ tak či tak u nich. Tak sa potom nediv, že ak ten servis ti povie že ak sa ti v záruke vyskytne vada možno spôsobená blbým olejom a na to sa podľa servisu záručná oprava nevzťahuje, my ako centrála sa postavíme za nich.
Ale ako vravím ja, fakt do mňa treba naložiť lopatou, medzi riadkami čítať neviem.
So servisom problém nemám, oni kľudne nalejú, čo donesiem.

Servis musí preukázať, že k závade došlo použitím nevhodného oleja. 

-
- Věčnej rejpal
máš pravdu, ale až po 6-ti měsících http://www.spotrebitel.net/spotrebitels ... odavajicim
Chlapci, neriešte to. Keď mám dať o 23 eur viac za servisnú prehliadku a nemusím prípadne neskôr zabŕdnuť do nejakého právneho sporu, tak budiž. To prežijem. Rád to pre pokoj duše spravím.
Ja myslím že ak nalejem olej splňajúci špecifikáciu tak nieje o čom.... dokonca aj v manuály sa píše ... "alebo splňajúci špeci".... takže oni by museli argumentovať prečo neuznávajú záruku - ale to je môj "právny" názor.. veď si len zoberme že Toyota servisy ignorujú prvotné doporučenie čo sa týka oleja - ako prvá voľba je tam jasne napr. 0W20, oni lejú 5W30... čiže oni sami robia niečo čo by v podstate mohlo záruku ovplyvniť...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
To síce áno, ale potom za prípadnú škodu tým spôsobenú musia niesť zodpovednosť. Takto vnímam ja ich postoj.
Zdravim pani...
V tejto nejednoznacnosti si Toyota sama sebe skodi najviac. Co nechapem, ale urcite maju na to dovod strielat goly do vlastnej brany.. Aspon z mojho pohladu.. Na jednej strane je OK, fajn. Tymto sa dokazuje ze motorizacia Toyota je velmi/velmi odolna. Toto zakaznikovi umoznuje prevadzkovat snad desiatky moznych olejov. Na druhu stranu, ked sa nieco nahodou pokazi, vina je vzdy na strane uzivatela.. Nas (ne)pravny system nahrava, priam nabada "kluckovaniu". Tym nechcem popudit srdcom zapalenych fanusikov akejkolvek preferovanej znacky, alebo vyrobku atd. Bohuzial, realita pripadneho dokazovania zodpovednosti je dopredu tazky (prehrany) spor.. (Cest stastnym nahodam a cestnym jednotlivcom) .. Osobne, verim iba sam sebe a sladke reci servisu na mna posobia usmevne a prazdno. .. Za mna zostavam nadalej verny prvonaplni a jej specifikacii 0w20. Nezaznamenal som stratu oleja, ani ziadne anomalie, nevidim teda dovod menit za 5w30 a znova motor ucit na nieco ine a potom zase na 0w20... To mi pride zbytocne.... Rovnako tiez menit vyrobcu.. Auris je stavany ako mestske auto, caste startovanie a 0w20 by mala napomahat setreniu paliva, preto sa odporuca aj do HSD..... Co z toho cele pre mna plynie? Nalejte co chcete, ak sa nieco pokazi, bude velky problem pre zakaznika dokazat, ze zavadu sposobil taky ci onaky olej, za takych ci onakych podmienok, vzdy je realnejsie nespravne uzivanie, ako chyba vyrobcu, nedajboze 100%servisu.. Ziadna institucia nema take vybavenie na analyzu/dokazovanie, ako ma vyrobca.... Zakaznik v Europe taha za velmi kratky koniec... Vid dieselgate...
V tejto nejednoznacnosti si Toyota sama sebe skodi najviac. Co nechapem, ale urcite maju na to dovod strielat goly do vlastnej brany.. Aspon z mojho pohladu.. Na jednej strane je OK, fajn. Tymto sa dokazuje ze motorizacia Toyota je velmi/velmi odolna. Toto zakaznikovi umoznuje prevadzkovat snad desiatky moznych olejov. Na druhu stranu, ked sa nieco nahodou pokazi, vina je vzdy na strane uzivatela.. Nas (ne)pravny system nahrava, priam nabada "kluckovaniu". Tym nechcem popudit srdcom zapalenych fanusikov akejkolvek preferovanej znacky, alebo vyrobku atd. Bohuzial, realita pripadneho dokazovania zodpovednosti je dopredu tazky (prehrany) spor.. (Cest stastnym nahodam a cestnym jednotlivcom) .. Osobne, verim iba sam sebe a sladke reci servisu na mna posobia usmevne a prazdno. .. Za mna zostavam nadalej verny prvonaplni a jej specifikacii 0w20. Nezaznamenal som stratu oleja, ani ziadne anomalie, nevidim teda dovod menit za 5w30 a znova motor ucit na nieco ine a potom zase na 0w20... To mi pride zbytocne.... Rovnako tiez menit vyrobcu.. Auris je stavany ako mestske auto, caste startovanie a 0w20 by mala napomahat setreniu paliva, preto sa odporuca aj do HSD..... Co z toho cele pre mna plynie? Nalejte co chcete, ak sa nieco pokazi, bude velky problem pre zakaznika dokazat, ze zavadu sposobil taky ci onaky olej, za takych ci onakych podmienok, vzdy je realnejsie nespravne uzivanie, ako chyba vyrobcu, nedajboze 100%servisu.. Ziadna institucia nema take vybavenie na analyzu/dokazovanie, ako ma vyrobca.... Zakaznik v Europe taha za velmi kratky koniec... Vid dieselgate...
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
Camry Hybrid 2020