Rav Hybrid 2016 - 2018
Re: Rav Hybrid
Ahoj Láďo,
mě se v pravém podběhu také jedna protáčí, ale stačí přidržet šroub z druhé strany prstem, protože se protáčí společně s maticí. Utažení matic stačí pouze rukou!! Jde jenom o to aby nedocházelo k dalšímu povolování. Budu to řešit postupným odšroubováním každé matice natlačení malého množství tmelu (stačí neutrální silikon z kartuše) na vyčnívající šroub a opětné utažení (rukou !!).Tmel po vyschnutí je pružný, zamezí povolování a ještě navíc ochrání přečnívající šroub před zimními sračkami proti korozi. Stejně už jsem uvažoval že šrouby přetřu barvou aby nekorodovali, ale tmel splní obě věci najednou (proti korozi i proti povolování) a rozhodně vydrží déle než barva i když barva také matici pojistí.
mě se v pravém podběhu také jedna protáčí, ale stačí přidržet šroub z druhé strany prstem, protože se protáčí společně s maticí. Utažení matic stačí pouze rukou!! Jde jenom o to aby nedocházelo k dalšímu povolování. Budu to řešit postupným odšroubováním každé matice natlačení malého množství tmelu (stačí neutrální silikon z kartuše) na vyčnívající šroub a opětné utažení (rukou !!).Tmel po vyschnutí je pružný, zamezí povolování a ještě navíc ochrání přečnívající šroub před zimními sračkami proti korozi. Stejně už jsem uvažoval že šrouby přetřu barvou aby nekorodovali, ale tmel splní obě věci najednou (proti korozi i proti povolování) a rozhodně vydrží déle než barva i když barva také matici pojistí.
příprava hybridního systému na jízduLadahori píše:Ahoj,
ví někdo, co po otevření dveří řidiče chvíli z pod kapoty bručí, či vrčí?
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Ahoj RAV 4 Hybriďáci,už mám taky svojí RAVKU doma ,čekal jsem od ledna,ale to je ještě dobrá čekačka. Při objednání dnes ,je termín dodání v březnu 2017.Hrůza
Jinak jsem velice spokojen .Přesedlal jsem z Yarise Hybrida 2015 ,to bylo taky moc dobrý auto /spotřeba dlouhodobá 4,7l/.Nyní na RAVCE 5,8-6,1 myslím taky dobrá. Ale už jsem objednaný do servisu se závadou: plast pod volantem s páčkami blinkrů a stěračů pořádně nedrží a při jízdě na kostkách nepříjemně mlátí o palubní desku. Byl jsem zpět v autosalonu a zkoušeli jsme RAVKY na SHOWROOMU a je to to samý.
O mlácení zadní záclonky kufru ani nemluvě. Myslel jsem ,že když je RAVKA vyrobena v Japonsku a stojí skoro milion,tak by to mělo být vychytané ,ale teda není
U Yarise vrzalo po roce všechno a to má být městské auto ,vyřešili vrzající ALCANTARU u sedačky vazelínou,ale vrzající palubku u radia nevyřešili,/no byla vyrobená ve Francii/,ale RAVKA z Japonska ,čekal bych lepší kvalitu. Jinak jízdní vlastnosti výborné. Budu rád,když napíšete Vaše zkušenosti.
Patty120: Přeji mnoho šťastných kilometrů.
Vím, je nepříjemné poslouchat různé pazvuky v kabině a ty ještě více vnímáme, čím více v tom sedíme.
Po první jízdě z autosalonu jsem si po příjezdu v garáži též všiml, že krycí plasty tyče řízení jsou volnější, ale klepání nebo drnčení jsem nezpozoroval. Spíše mně vadilo jejich napasování.
Sedni za volant, uchop oběma rukama plastový kryt (jako bys držel třeba džbán s pivem) a táhni směrem k podlaze. U mého vozu se ozvalo cvaknutí jak zapadly zámky plastů. Od té doby je plastový kryt s páčkami mnohem pevnější.
Musíme se smířit s tím, že auta (a ne jenom auta) už nejsou vyrobena v takové kvalitě jako před 8 lety. Díky úspoře hmotnosti jsou plechy tenčí (byť z vysoko pevnostní oceli), tloušťka plastů je na hranici a proto se nám zdají vozy jako chrastítka. Před Ravkou jsem měl Corolla Verso a po 8 letech provozu naprosto bezproblémové auto a o kvalitě laku ani nemluvě a to je u tohoto modelu stále montáž na linkách v Turecku. Dnes aby se díky vodou ředitelným barvám člověk bál auto mýt a vjet do myčky, znamená to nenávratné poškození laku bez možnosti rozleštění.
Jinak s roletkou v kufru se asi nic dělat nedá. Je vyrobena z tenkého materiálu a po nerovné vozovce (kostky) pruží a zvuk vydává, jako plachta ve větru. Tento zvuk jsem zaslechl pouze jednou. Vnímání těchto zvuků je dáno především tím, že se jede v tiché kabině.
To jsou však jen takové maličkosti. Spíše dávám důraz na elektronický systém řídící jednotky hybridního zařízení. Tam když dojde k sebemenší poruše, je ovlivněno mnoho. To Japonci pořád ještě umějí!!
To co mně docela vadí je spára mezi předním nárazníkem v místě kde se napojuje na blatník. Nárazník je dosti těžký a tím se spára od plastového lemu blatníku rozšiřuje směrem ke hlavnímu světlometu. Na můj vkus by měl nárazník sedět s plechem blatníku. Spojení je krátké, ale oko mi tam vždy padne. Budu řešit.
S Hybridní Ravkou jsem jinak mimořádně spokojen a dovoluji si napsat, že pokud provoz dovolí se s tím jezdí pohodově jako s Chopperem. Užívat si vyspělé technologie a mimořádně pohodové jízdy.
Jsem rád, že hybriďáků přibývá a věřím, že si budeme stále více vyměňovat zkušenosti a postřehy při řešení problémů.
Těch problémů ať je co nejméně a spíše samá pozitiva.
Jirka
Vím, je nepříjemné poslouchat různé pazvuky v kabině a ty ještě více vnímáme, čím více v tom sedíme.
Po první jízdě z autosalonu jsem si po příjezdu v garáži též všiml, že krycí plasty tyče řízení jsou volnější, ale klepání nebo drnčení jsem nezpozoroval. Spíše mně vadilo jejich napasování.
Sedni za volant, uchop oběma rukama plastový kryt (jako bys držel třeba džbán s pivem) a táhni směrem k podlaze. U mého vozu se ozvalo cvaknutí jak zapadly zámky plastů. Od té doby je plastový kryt s páčkami mnohem pevnější.
Musíme se smířit s tím, že auta (a ne jenom auta) už nejsou vyrobena v takové kvalitě jako před 8 lety. Díky úspoře hmotnosti jsou plechy tenčí (byť z vysoko pevnostní oceli), tloušťka plastů je na hranici a proto se nám zdají vozy jako chrastítka. Před Ravkou jsem měl Corolla Verso a po 8 letech provozu naprosto bezproblémové auto a o kvalitě laku ani nemluvě a to je u tohoto modelu stále montáž na linkách v Turecku. Dnes aby se díky vodou ředitelným barvám člověk bál auto mýt a vjet do myčky, znamená to nenávratné poškození laku bez možnosti rozleštění.
Jinak s roletkou v kufru se asi nic dělat nedá. Je vyrobena z tenkého materiálu a po nerovné vozovce (kostky) pruží a zvuk vydává, jako plachta ve větru. Tento zvuk jsem zaslechl pouze jednou. Vnímání těchto zvuků je dáno především tím, že se jede v tiché kabině.
To jsou však jen takové maličkosti. Spíše dávám důraz na elektronický systém řídící jednotky hybridního zařízení. Tam když dojde k sebemenší poruše, je ovlivněno mnoho. To Japonci pořád ještě umějí!!
To co mně docela vadí je spára mezi předním nárazníkem v místě kde se napojuje na blatník. Nárazník je dosti těžký a tím se spára od plastového lemu blatníku rozšiřuje směrem ke hlavnímu světlometu. Na můj vkus by měl nárazník sedět s plechem blatníku. Spojení je krátké, ale oko mi tam vždy padne. Budu řešit.
S Hybridní Ravkou jsem jinak mimořádně spokojen a dovoluji si napsat, že pokud provoz dovolí se s tím jezdí pohodově jako s Chopperem. Užívat si vyspělé technologie a mimořádně pohodové jízdy.
Jsem rád, že hybriďáků přibývá a věřím, že si budeme stále více vyměňovat zkušenosti a postřehy při řešení problémů.
Těch problémů ať je co nejméně a spíše samá pozitiva.
Jirka
- Přílohy
-
- Nevzhledná spára.jpg
- (38.21 KiB) Staženo 2084 x
Tak se vracím k mlácení "záclonky" v kufru. Nacpal jsem jí až k zadním sedadlům, je tam užší prostor a je klid. Přidávám fofo.
- Přílohy
-
- CIMG0686.jpg
- (68.33 KiB) Staženo 2036 x
Láďa
Ahoj, postupem času se snažím vylepšovat, viz. foto. Nápis RAV4 vyřezán z folie s uhlíkovým vzhledem a podélná chromová lišta v plastech spodní části dveří, která u bílého vozu opticky snižuje světlost výšky podvozku od vozovky. Něco podobného nabízejí v katalogu příslušenství.
- Přílohy
-
- 20160626_184435.jpg
- (88.18 KiB) Staženo 1998 x
-
- 20160626_184447.jpg
- (141.07 KiB) Staženo 1998 x
- treid
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pánové více jezdit a méně řešit
Jste to tu začali důkladně probírat jen co je pravda 
Za mě, aktuální spotřeba po 1800km převážně popojíždění po městě 7,2l - spokojenost.
Letos planujeme více výletů - Rakouské Alpy, Morava tak jsem zvědavý za kolik bude Ravka jezdit.
Aktuálně mám v plánu dát na auto jen folii na zadní část kufru proti poškození a tím je prozatím hotovo
Za mě, aktuální spotřeba po 1800km převážně popojíždění po městě 7,2l - spokojenost.
Letos planujeme více výletů - Rakouské Alpy, Morava tak jsem zvědavý za kolik bude Ravka jezdit.
Aktuálně mám v plánu dát na auto jen folii na zadní část kufru proti poškození a tím je prozatím hotovo
|| Toyota RAV4 HYBRID 2016 AWD ||
Jiří, nápis vypadá pěkně.
treid, jezdím, jak můžu. Najeto 3.000, spotřeba 6,1. Jsme teď na chalupě v posázaví, úzké silnice, nahoru dolu, tak asi spotřeba půjde trochu nahoru. Z Prahy jsem přijel s 5,8. Folii na zadním nárazníku mám a nemůžu vynachválit, cokoli těžkého bez obav z odření tahám ven.
treid, jezdím, jak můžu. Najeto 3.000, spotřeba 6,1. Jsme teď na chalupě v posázaví, úzké silnice, nahoru dolu, tak asi spotřeba půjde trochu nahoru. Z Prahy jsem přijel s 5,8. Folii na zadním nárazníku mám a nemůžu vynachválit, cokoli těžkého bez obav z odření tahám ven.
Láďa
Kokos, chlapi, to auto je pecka. Nemôžem pochopiť prečo si kolega kúpil Audi Q3 2,0TFSi v základe za tolko čo by mal RAVKU hybrid vo full výbave. To mi proste hlava nebere.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Protože potřebuje dělat divadlo s Audinou a lidi co tomu neozuměj tak nevědi že to je sociál výbava.
Hlavně že má auto se spolehlivostí na chvostu.
Hlavně že má auto se spolehlivostí na chvostu.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Zdavím přátelé,
jaké máte zkušenosti s mytím a ošetřením černých plastových dílů? Co je nejlepší použít aby nebyly šedivé?
jaké máte zkušenosti s mytím a ošetřením černých plastových dílů? Co je nejlepší použít aby nebyly šedivé?
Láďa
Ahoj, jak už jsem před nedávnem psal. Současné laky na autech jsou měkké a stříkány v tenkých vrstvách, náchylné ke snadnému poškození. Pavučinový efekt zjevný především na tmavých barvách. Auto myji ručně a snažím se mýt bezkontaktním způsobem. Používám vysokotlaký čistič (Wapku) bez saponátu a k sušení fukar na listí s výstupní rychlostí vzduchu kolem 270 km/hod. Odstranění zbylé vody jde velice rychle. Co nevezme Wapka na hodně zašpiněných bocích používám houbu s mikrovláknem. Plasty jsem zkusil ošetřit přípravkem ve spreji z Lidlu, ale nemá dlouhou životnost, brzy šednou. Lépe se mi osvědčil přípravek viz. foto, který používám již léta s velmi dobrým výsledkem a dlouhodobým černým efektem. Ani nevím, jestli je ještě k dostání.
- Přílohy
-
- DRACO.jpg
- (85.86 KiB) Staženo 1817 x
- treid
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se budeme bavit o "kvalitním a rychlém ošetřením auta" mohu dopporučit následující :
Šampón :
http://www.detailingshop.cz/predmyti--m ... osampon-2/
Sealant :
http://www.detailingshop.cz/ochrana-lak ... y-sealant/
Detailer spray :
Plasty :
http://www.detailingshop.cz/plastove-a- ... -plasty-2/
Pneu :
http://www.detailingshop.cz/kola-a-pneu ... nace-pneu/
Funguje to fakt neskutečně, a je to ještě za celkem rozumné peníze, chce to taky kvalitní mycí rukavici a dodržovat základy správného mytí (dva kýble), ten WetCoat mám na autě od zakoupení což je cca 4 měsíce a stále drží perfektně jak na alu diskách tak na karoserii.
Šampón :
http://www.detailingshop.cz/predmyti--m ... osampon-2/
Sealant :
Detailer spray :
Plasty :
http://www.detailingshop.cz/plastove-a- ... -plasty-2/
Pneu :
http://www.detailingshop.cz/kola-a-pneu ... nace-pneu/
Funguje to fakt neskutečně, a je to ještě za celkem rozumné peníze, chce to taky kvalitní mycí rukavici a dodržovat základy správného mytí (dva kýble), ten WetCoat mám na autě od zakoupení což je cca 4 měsíce a stále drží perfektně jak na alu diskách tak na karoserii.
|| Toyota RAV4 HYBRID 2016 AWD ||