Pozdrav a postřehy z koupě ojeté T25 D-CAT 130kW
Preju ti, aby to bylo jen to vicko, ale fakt se vam divim, ze ty zkurveny diesely od Toyoty kupujete. Kdyz uz, tak jedine funglovku. Ja vim, prispevek o hovne, ale ty tesneni se tu resi docela casto. Ja jsem chtel kupovat ojetinu (na novyho jsem nemel) Nissana Pathfindera, vlezl jsem na Nissan forum, kde jsem se od par majitelu docetl, ze spojka je po 80tis km zrala na vymenu, jeden dokonce menil 2x diferak a to mi stacilo, abych se na to auto vykaslal. Jinak nic proti nafte
RAV4 HSD FWD
- extremehany
- Věčnej rejpal
Mas samozrejme pravdu, napsal jsem to blbe. Tema zkurvenejma naftama jsem myslel tyhle problemovy motory. Proc si zvysovat riziko pruseru koupi problemoveho motoru? To tema jsem necetl cely, tak treba Honza o tech motorech pred koupi nevedel.extremehany píše:hele takhle to brát nemůžeš, D-CAT 130 kW je prostě na to náchylnej, proč hážeš všechny nafty do jednoho pytle, mě třeba moje 110kW jezdí v pohodě a kolem 5-ti litrů...
RAV4 HSD FWD
- extremehany
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
Díky všem za odpovědi a těm "my jsme tě varovali"
Uvidím, může to být vše z toho, co píšete, já to nepoznám a netuším. Že by kapalina byla špinavá, zabordelená, to jsem si nevšiml, olej by nedávno měněný a je stále relativně čistý (není černej jak boty), je ho pořád stejně a tak zatím nějak zvlášť neřeším, dolil jsem kapalinu a budu sledovat, po kolika km to bude pod ryskou.
Je nějak nebezpečné jezdit a dolívat v případě, že je v pytli to těsnění? Žádné jiné syndromy nepozoruju, auto startuje ihned, jezdí v pohodě, nějaký neklid na volnoběh atd. vůbec nic. Až bude trochu víc času, zkusím zajet do toyoty, co oni na to.

Je nějak nebezpečné jezdit a dolívat v případě, že je v pytli to těsnění? Žádné jiné syndromy nepozoruju, auto startuje ihned, jezdí v pohodě, nějaký neklid na volnoběh atd. vůbec nic. Až bude trochu víc času, zkusím zajet do toyoty, co oni na to.
podobne som to mal aj ja, kvapalina krasne ruzovucka, iba som dolieval, casom to bolo stale viac a viac. Ziadne ine priznaky ako tu ostatni pisali, ze netopilo kurenie, cierne zafarbenie a podobne. To som mal podfuknute tesnenie.Honza K. píše:Díky všem za odpovědi a těm "my jsme tě varovali"Uvidím, může to být vše z toho, co píšete, já to nepoznám a netuším. Že by kapalina byla špinavá, zabordelená, to jsem si nevšiml, olej by nedávno měněný a je stále relativně čistý (není černej jak boty), je ho pořád stejně a tak zatím nějak zvlášť neřeším, dolil jsem kapalinu a budu sledovat, po kolika km to bude pod ryskou.
potom po dalsich 50tis km mi praskla hlava a to bolo narazove, hned cierny kal v nadrzke, netopilo a podobne. Tymto trpia vsetky motory z roku 2006 a 2007 (aspon podla statistik na tomto fore

Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Tak to se mám zřejmě na co těšit... Nechám to radši zkontrolovat dříve než později, otázka je, jestli výměna toho těsnění zabrání tomu, aby praskla hlava... Asi nee..redik007 píše: podobne som to mal aj ja, kvapalina krasne ruzovucka, iba som dolieval, casom to bolo stale viac a viac. Ziadne ine priznaky ako tu ostatni pisali, ze netopilo kurenie, cierne zafarbenie a podobne. To som mal podfuknute tesnenie.
potom po dalsich 50tis km mi praskla hlava a to bolo narazove, hned cierny kal v nadrzke, netopilo a podobne. Tymto trpia vsetky motory z roku 2006 a 2007 (aspon podla statistik na tomto fore).
no mne to prasklo v zime po roku a pol, nemam garazovane a bol som v horskych oblastiach kde bolo predsa len viac zima. Kratke starty a minusove teploty spravili svoje. Na podtacanie/vytacanie som si daval pozor, takze pripisujem to unave materialu. predsa auto malo uz 192tis km.Honza K. píše:Tak to se mám zřejmě na co těšit... Nechám to radši zkontrolovat dříve než později, otázka je, jestli výměna toho těsnění zabrání tomu, aby praskla hlava... Asi nee..redik007 píše: podobne som to mal aj ja, kvapalina krasne ruzovucka, iba som dolieval, casom to bolo stale viac a viac. Ziadne ine priznaky ako tu ostatni pisali, ze netopilo kurenie, cierne zafarbenie a podobne. To som mal podfuknute tesnenie.
potom po dalsich 50tis km mi praskla hlava a to bolo narazove, hned cierny kal v nadrzke, netopilo a podobne. Tymto trpia vsetky motory z roku 2006 a 2007 (aspon podla statistik na tomto fore).
Teraz mam z nemecka motor s najazdenymi 70tis km, este 5 mesiacov zaruku, potom to predam. novy motor z toyoty bol s totalne uletenou cenou - iba blok motora a hlava za 4093, aj to oficialny repas od toyoty, nie funglovka.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
nieje ani tak problem v tom, ze sa tak stalo - proste dnes, ked sa stlacaju naklady, tak kazdemu sa podari zmetok.
trapne je to, ze toyota nerobi dobrovolne plosne opravy. Napr na zapade sa to opravuje bezne, tu je to problem dostat.
O toyote sa hovori ako o nepriestrelnej kvalite, ale zavady, ktore sa na tychto autach prejavuju (nie len to tesnenie, ale problemy s prevodovkami atd) su v dnesnej automobilovej produkcii dost nezvycajne.
trapne je to, ze toyota nerobi dobrovolne plosne opravy. Napr na zapade sa to opravuje bezne, tu je to problem dostat.
O toyote sa hovori ako o nepriestrelnej kvalite, ale zavady, ktore sa na tychto autach prejavuju (nie len to tesnenie, ale problemy s prevodovkami atd) su v dnesnej automobilovej produkcii dost nezvycajne.
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zblnkot vody v interieri po nastartovani som mal aj ja.. ale nikdy mi neubyvala chladiaca zmes, ani nic podobne. Ani v Servise nebolo nikdy nic vytykane ze by bolo treba daco robit.
Auto od novoty jazdene prvych par 10 tkm na kratke streky potom hlavne dlhsie trate a ked kratke tak okreska tj konstantne 60-80 km. Podtacaniu som sa vyhybal, kavu za studena Auto nedostavalo..
nevedel som ze sa hlava tyka aj 2,2 150 PS.
Auto od novoty jazdene prvych par 10 tkm na kratke streky potom hlavne dlhsie trate a ked kratke tak okreska tj konstantne 60-80 km. Podtacaniu som sa vyhybal, kavu za studena Auto nedostavalo..
nevedel som ze sa hlava tyka aj 2,2 150 PS.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Mě žbluňkala voda i v předchozí benzínové Ave, takže bych to nepřisuzoval nějakému konkrétnímu motoru, problém byl v děravém chladiči, a taky jsem musel doplňovat chladící kapalinu. Zkusil jsem nejdřív takové ty sajrajty na ucpání, asi trochu pomohlo, ale jenom dočasně, dokonce mi začla vyskakovat hadice z chladiče, tak jsem nakonec objednal za cca 2500 Kč nový chladič a vyměnil jsem. Od té doby byl pokoj.
Teď mi začalo žbluňkat, tak jsem se právě podíval a koukám v nádobce chybí kapalina, takže doplněno a je zase klid. Ale jestli to bude ubývat pořád, což očekávám, tak jsem holt narazil na problém, který se tu už řešil. Tak až mi vylítne motor za jízdy z kapoty, zvednu obočí a půjdu ho hledat do škarpy, případně tam pošlu zbytek auta za ním a půjdu hledat supr kvalitní benzín
Jenom abych něco našel, nechci trávit týdny hledáním auta, já potřebuju jezdit a beru, co je k dispozici 
Teď mi začalo žbluňkat, tak jsem se právě podíval a koukám v nádobce chybí kapalina, takže doplněno a je zase klid. Ale jestli to bude ubývat pořád, což očekávám, tak jsem holt narazil na problém, který se tu už řešil. Tak až mi vylítne motor za jízdy z kapoty, zvednu obočí a půjdu ho hledat do škarpy, případně tam pošlu zbytek auta za ním a půjdu hledat supr kvalitní benzín

-
- Věčnej rejpal
Zjisti, jestli je to to těsnění...A jestli to bude ono, tak to střel do AAA dokud je čas...Sice pod cenou, ale budeš mít klid....A potom si můžeš vybrat co za motor....Jestli naftu, trnout kde s klidným svědomím natankovat, dolívat VIF, kontrolovat regeneraci atd. atd.........nebo si koupit benzín a jezdit.....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
a nrbo si koupi primovstrikove TSI. a trnou uplne stejne...Roman Jašek píše:Zjisti, jestli je to to těsnění...A jestli to bude ono, tak to střel do AAA dokud je čas...Sice pod cenou, ale budeš mít klid....A potom si můžeš vybrat co za motor....Jestli naftu, trnout kde s klidným svědomím natankovat, dolívat VIF, kontrolovat regeneraci atd. atd.........nebo si koupit benzín a jezdit.....
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
No rekl bych, ze sance, ze se vys*re TSI, je o dost vyssi...extremehany píše:a nrbo si koupi primovstrikove TSI. a trnou uplne stejne...Roman Jašek píše:Zjisti, jestli je to to těsnění...A jestli to bude ono, tak to střel do AAA dokud je čas...Sice pod cenou, ale budeš mít klid....A potom si můžeš vybrat co za motor....Jestli naftu, trnout kde s klidným svědomím natankovat, dolívat VIF, kontrolovat regeneraci atd. atd.........nebo si koupit benzín a jezdit.....
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007